Zaloguj się

View Full Version : [ROOK]hunting spear, nowe itemy dla ca?ego zervera

Zenonkosa
01-07-2013, 12:08
Propozycji okazało się mam kilka. Chciałbym jednak, żeby jeśli ktoś na rooku nie gra niech nie wypowiada się odnośnie zmian na rooku, ani nie argumentował odmowy tym, że "mnie sie nie podoba, bo jestem jego wysokość wielki burak i mi sie nie podoba". Jak się nie podoba napisz kilka zdań złożonych dlaczego!

1) Hunting spear na rooku:
uważam, że jego istnienie w obecnej formie w ogóle nie powinno mieć miejsca. Oto dlaczego: moją postacią bije z d war axe w trenera po 150-200 mniej więcej około (24skill axe), przy 19 dista z hs trafiam za około 75 i to nie za każdym razem, częste pudła. Z tego wniosek, że hs to tylko ozdoba do domku, która się do niczego nie nadaje. Dlatego moje propozycje odnośnie tego:

a) Wywalić go, a gracze dostaną po te 10-12sc jako rekompensata, bo tyle on wart, albo pozwolić go zatrzymać tym, co już go mają, a w misji gdzie się go zdobywa dać inny przedmiot do wyboru, co uczyni hs rare item za jakiś czas

b) Sprawić by nadawał się do walki, ale w sposób taki, by rooker nie zamienił się z knighta w palla, tylko, żeby miał wybór między tym a tym.
I tu mam kilka pomysłów:
*) sprawić by dało się szybko dista wbić do 40-50, wtedy często by się trafiało, ale to mogło by sprawić, że nie opłaca się bić ze zwarcia, bo exe zatrzymuje się całkowicie po 25-26skillu
*) dać szybkość ataku, jak toporem bije raz na 1 sek to niech lecą 3 speary na sek, albo strzelać seriami po 3 ;p
*) zwiększyć atak, do 50 albo nawet 60 czy 70, wtedy te wszystkie pudła nagrodzi bardzo duży hit przy trafieniu

Raczej proszę nie odpisywać, że to marny pomysł i tak dalej, bo ja wiem, że to się nikomu nie podoba, raczej prosiłbym o dyskusje i inne propozycje na ten temat.

2) Nowe itemy, tak, aby było ciekawie, można by zrobić, że np plate armor, i inne itemy jak się lootuje, to mogą mieć różne kolory, np z black knighta leci plate arm i może być losowo czerwony zółty zielony itd, można by ozdabiać domki, i ogólnie było by ciekawiej, a gry by mocno nie zmieniło, zatem to może mało ciekawy pomysł. ALE DODAJMY KOLORÓW DO ŻYCIA!

3) O co chodzi z krytykami? Bije po około 150 normalnie, a tu nagle, że 146hit i krytyk. Czyli, co? bez kryta za 73 bym tylko zakosił?

To na razie tyle, mam nadziej, że dostosujecie się do prośby, i napiszecie czemu nie, albo inne rozwiązania wymyślimy.

Mopsu_Lechista
01-07-2013, 12:18
Hs jest tylko raczej do trenowania skilla żeby potem iść na dlr z burstami i walić więcej :P
Po drugie bzdurą jest że axe zatrzymuje się na 25/26 bo sasha wbil 29 inni po 28/27 ja sam mam połowę do 28 :P
Z pomysłem żeby na rooku wprowadzić że można walić także z dysta i nie bedą to małe hity jak dotychczas jestem za niech każdy se wybierze czy chce walić z dysta czy z axa.

Jeżeli chodzi o kolory np. plate arma to totalna bzdura, zbroja jest do noszenia a nie ozdoby, może wszystkie itemy zrobimy kolorowe i dostaniemy oczopierdolca hahah xD

Shabus.
01-07-2013, 12:19
1. HS - nie
Nie służy on do ozdoby ani walki, jest to przedmiot do skilowania dista, żeby mocnej bić potem z burstów.

2. Kolorowe plate amry? hehe aha, po co?

3. Critical działa chyba dobrze, kto Ci powiedział, że jak walniesz krytyka to musisz uderzyć 2x mocniej?

146hit i krytyk. Czyli, co? bez kryta za 73 bym tylko zakosił?

Pagon
01-07-2013, 12:22
Przedmiot ten powinien zostać taki jaki jest. Cały podpunkt b) i jego odnośniki to bezsens... Pomyślałeś o tym, że ta broń może zostać wyniesiona na Mainland? Z takim wysokim atakiem Ripper Lance stałaby się niczym a nie o to chyba chodzi. Poza tym HS jest opisany jako "Niekończący się spear" czyli wiadomo, że nie może mieć ataku z kosmosu.
Tak samo przedmiot ten nie zostanie usunięty tylko dlatego, że tobie nie odpowiada.
Pomysł z kolorowymi itemkami jest durny, ponieważ po pierwsze jest to niemożliwe, po drugie takie coś nikomu życia nie uszczęśliwi. Chcesz ładniejszą zbroję w domku to połóż crown armor zamiast plate, proste...

Rekrut
01-07-2013, 12:27
Jak komuś nie pasuje to bije z exe a hs leży sob w domku. Proste XD

Zenonkosa
01-07-2013, 13:51
1. HS - nie
Nie służy on do ozdoby ani walki, jest to przedmiot do skilowania dista, żeby mocnej bić potem z burstów.

2. Kolorowe plate amry? hehe aha, po co?

3. Critical działa chyba dobrze, kto Ci powiedział, że jak walniesz krytyka to musisz uderzyć 2x mocniej?

Jeśli chodzi o krytyki, to wydaje mi się po prostu, że ich nie ma, bo hit opisany jako krytyk zadaje tyle ile zwykły, tylko, jest podpisany, że niby krytyczny.

Jeśli chodzi, o to, że hs jest do skilowania, to uważam to za bzdurę, bo jak masz 30dista, to na danym lvl i przy danym mlvl nie będziesz zadawać dużo więcej dmg niż mając 23 dista. A wiem, że 23 może 24 jeszcze idzie naskilować, a potem 1 % skila leci po jakiś 15 do nawe 30 min w klatce co się nie opłaca zupełnie. Podsumowując, jeśli chcesz skilować dista do burstów to marnujesz czas, bo na poziomie na którym tego używasz różnica miedzy tym czy masz 23 czy 29 skiila w dmg jest żadka a w skill klatce kilka dni albo i tygodni na to 20 dista trzeba spędzić.

Wracając jeszcze do 1 odpowiedzi: nie ma znaczenia, czy na 300lvl na rooku masz 23 czy 24 axe czy 30 dlatego, że wtedy dmg masz z lvl a taka niewielka różnica w skilu (23 a 29) nie robi różnicy. A Sasha ma 29 axe ale na jakimś 1k lvl! to o czym mowa? żeby taki lvl nabić ile ciosów które też dają skila wyprowadził, a to nadal jest TYLKO 29! 40skil coś już by dawał, tylko na rooku nikt nawet 30 nie nabił.

Nie bardzo wiem jak to co mam w głowie w słowa ubrać, może potem filmik zrobię czy coś...

`Rapi
01-07-2013, 14:55
Ogólnie to gratuluję składni, a co do tematu to i tak nic nie zmienią, więc.. ew celność bym trochę poprawił :)

Zenonkosa
01-07-2013, 17:32
Po mnie czytać ciężko, bo raczej mówię,a nie piszę.

No i o celność chodzi, bo pijany żul bez jednego oka częściej korkiem od wina do kosza na śmieci z odległości 10metrów częściej trafia niż na rooku z broni dystansowej.

Plendil
01-07-2013, 17:34
Osobiście brakuje mi tu sondy... :D

Tygrys
01-07-2013, 23:56
Na początek - brak sondy...

Co do propozycji to:

1. Hunting Spear... Celowo ten item został tak "zaprogramowany", aby nie bił zbyt dużo. Jeśli zrobilibyśmy tak jak Ty piszesz, aby bił więcej, np. tak jak inne bronie białe (miecze itp.), to wyobraź sobie, że raczej na pewno większość osób z Rooka przerzuciłoby się na dista...

Jest to item na dystans, który się nie kończy i jest to jedyny taki item na rooku. Każda inna broń dystansowa na Rooku się kończy. Więc jeśli chcesz bić z dysta i nie musieć latać do depo/kupować itp. strzał/boltów co chwila, to wybierzesz HS. Z tym, że wiadomo - item ten nie może być jakiś super... Zawsze są dwie strony medalu. Otrzymujesz nieskończonego "speara", w zamian za to ten "spear" bije mniej.

2. Może i nie taka zła propozycja z kolorami, ale wyobraź sobie (po raz kolejny...), że już od dawien dawna mówiliśmy o tym, że nie zamierzamy ingerować w klienta Tibii, zmieniać grafik itp. Jest to nielegalne i chronione prawami autorskimi.

3. Nie wiem dokładnie jak jest z tymi krytami, dlatego nie będę się wypowiadał na ten temat. Wiem jednak, że działają tak jak powinny działać, tylko nie wiem na jakiej zasadzie dokładnie :)

Zamykam :x