View Full Version : Life points i nowe czary.
Pracując nad kolejnymi questami nie chcemy psuć balansu, dlatego każdą, nawet drobną zmianę w grze staramy się z Wami konsultować.
Stąd pojawia się pytanie, czy akceptujecie pomysł na jedne z nagród w misjach, które pojawią się całkiem niedługo.
Planujemy wprowadzenie punktów życia (life points), które umożliwiłyby korzystanie z nowych czarów.
Każdy gracz, niezależnie od statusu konta, na początku posiadałby 100 punktów życia. Odnawiałyby się one co jeden punkt po zabiciu odpowiedniej liczby potworów. Sprawdzanie tych punktów możliwe byłoby poprzez komendę "!life".
Początkowo (co później mogłoby się zmienić), gracz miałby do dyspozycji poniższe czary odblokowywane w różnych misjach (część byłaby dostępna jedynie dla graczy z PACC):
ulepszenie działania "megamanasa" na jedną godzinę tak, aby uzupełniał manę aż o 700 punktów: 70 life points,
czar umożliwiający jednorazowe odblokowanie obszarowego ataku UW, aby móc uderzyć po raz kolejny nie czekając kilku minut: 20 life points,
czar umożliwiający wytworzenie runy "magic wall" - 25 life points,
czar odnawiający połowę many gracza - 50 life points,
czar umożliwiający zakup amuletu Starlight w każdym miejscu, bez konieczności udawania się do NPC, za standardową cenę 100cc - 20 life points.
W tym temacie proszę Was o wyrażenie opinii na temat pomysłu. Możecie również proponować inne sposoby wykorzystania punktów życia.
Sonda będzie aktywna tylko przez 48 godzin, ponieważ chcę wprowadzać nowe elementy gry jak najszybciej.
moze byc ale tez zalezy ile mobow bedzie trzeba ubic na 1 pkt zycia :) wiec moze jakis przyklad daj tez tego 100-500? wiecej sie nie oplaca
@edyt
a no ta randomowa ilosc byla by dobrym wyjsciem jakis przedzial konkretny i gut
Mysle, ze to dobry pomysl. Jestem za
moze byc ale tez zalezy ile mobow bedzie trzeba ubic na 1 pkt zycia :) wiec moze jakis przyklad daj tez tego 100-500? wiecej sie nie oplaca
Myślę, że coś z przedziału 10-100 + do tego jakiś element losowości. :)
Sir Krystian
01-07-2013, 15:49
Jestem na Tak
Propozycja fajna i wkońcu za zabijanie monsterów coś będzie ;D
Jestem za ALE bez czaru na kupowanie sl'a.
#edit
Może po prostu soul points?
Mamed first
01-07-2013, 15:50
czar umożliwiający jednorazowe odblokowanie obszarowego ataku UW, aby móc uderzyć po raz kolejny nie czekając kilku minut: 20 life points,
czar umożliwiający wytworzenie runy "magic wall" - 25 life points,
czar umożliwiający zakup amuletu Starlight w każdym miejscu, bez konieczności udawania się do NPC, za standardową cenę 100cc - 20 life points.
Według mnie to kupowanie magic wall i sl jest zbędne, iść kupić za 2sc/1sc czy wyczarować, dla mnie nie robi różnicy. Jednakże ue uw może popsuć pvp, wykorzystać np. 2 use w 1 sec.
@Jeden ciul czy tworzenie czy kupowanie.
Nie łatwiej byłoby korzystać z punktów soul? Widać je bezpośrednio przy eq czyli brak potrzeby wpisywania komend, wszystko jest super
Carolina
01-07-2013, 15:51
super, ale bez sli - przesada :)
:* MaGiC :*
01-07-2013, 15:51
Jestem Na tak. Fajny pomysł :))
Mopsu_Lechista
01-07-2013, 15:52
Nie gram na main ale jestem na tak super propozycja :D
Według mnie to kupowanie magic wall i sl jest zbędne, iść kupić za 2sc/1sc czy wyczarować, dla mnie nie robi różnicy. Jednakże ue uw może popsuć pvp, wykorzystać np. 2 use w 1 sec.
To nie kupowanie mwalli, tylko tworzenie :) Za punkty, nie za pieniądze.
Prawde mowiac to jestem za, ale rowniez jestem za usunieciem kupna sl. Bylaby mozliwosc, zeby zabijane mobkow bylo zalezne od lvl, np do wyboru kilka mobkow na danym lvl?
@ Santano
Moglbys sie wypowiedziec na ten temat??
Nie łatwiej byłoby korzystać z punktów soul? Widać je bezpośrednio przy eq czyli brak potrzeby wpisywania komend, wszystko jest super, tylko nie rozumiem na jakiej zasadzie działałby pierwszy punkt:
Wpiszesz czar i od tej pory przez godzinę każdy manas daje Ci 700 pkt many.
#t
Jestem na tak. Takie pytanie - Ilość 'Punktów życia' będzie ograniczona np. maksymalnie 200 czy będzie można zdobyć nieograniczoną ilość?
Kiepskie trochę te propozycje
Jedynie ta: ulepszenie działania "megamanasa" na jedną godzinę tak, aby uzupełniał manę aż o 700 punktów: 70 life points. i czar na odnawianie many ma jakiś sens, reszta raczej nie.
UE UW popsuje PVP, amulet i m wall można kupić u npc.
Hocus Pocus
01-07-2013, 15:57
bez sl'a i odnawiania połowy many ;)
#t
Jestem na tak. Takie pytanie - Ilość 'Punktów życia' będzie ograniczona np. maksymalnie 200 czy będzie można zdobyć nieograniczoną ilość?
Tak, ilość punktów będzie ograniczona.
Techniks
01-07-2013, 15:59
Jestem za, jedyne co do przetestowania to jak szybko pkt się zdobywa albo koszt każdej opcji, żeby nie było za łatwo ani za trudno xd.
gwnstopro
01-07-2013, 16:12
Naprawdę dobra propozycja, w końcu coś za monstery będzie nie tylko taski. Szkoda bo pewnie na rooku tego nie będzie. Ale jestem na Tak dobra propozycja
Też wydaje mi się, że lepszą opcją byłoby wykorzystanie Soul pkt, zamiast tworzyć kolejną komendę...
No i chętnie nazwałbym inaczej te "life points". Albo miałyby zwykłą nazwę souli, albo np można nazwać je "punktami możliwości"?:)
Co do opcji, to można niektóre 'wycofać', zmienić, dodać itd. itp. ;]
'Boonek'
01-07-2013, 16:46
Krótko i na temat - zajebista propozycja.
Wszystkie pkt jak najbardziej na tak!
Też wydaje mi się, że lepszą opcją byłoby wykorzystanie Soul pkt, zamiast tworzyć kolejną komendę...
^podbijam do tego :]
Ryśku xD
01-07-2013, 17:04
Zawsze coś nowego , przynajmniej urozmaiciło by tą monotonną grę typu exp exp exp :)
Jestem zdecydowanie na TAK !:eek:
Użycie soul pointów opóźniłoby wprowadzenie questa do gry. Jednak jest to możliwe. Jeśli chcecie czekać - można tak zrobić :P
hunterkula
01-07-2013, 17:08
Jestem na tak ale bez szybszego ue uw bo może to popsuć pvp. Chyba, że czekaloby się na aktywacje czegoś takiego z 10 sekund chociaż.
Nie wiem czy ktos czytal moja wczesniejsza propozycje, ale mam pytanie.
Jezeli uzyjemy punktow, aby manasy dawaly 700 many to gdy padniemy to to przestanie dzialac?
Sorc Aka Siochacz
01-07-2013, 17:30
Jestem na NIE, moim zdaniem dobrze jest to niech tak zostanie, po co komuś mieszać w głowie :D
Jestem na tak ale bez szybszego ue uw bo może to popsuć pvp. Chyba, że czekaloby się na aktywacje czegoś takiego z 10 sekund chociaż.
wszystko fajnie i tak jak ^ zrobic
Może być ale bez ue uw bo to lipa nie poto ma ograniczenia żeby teraz to zmieniać ewentualnie sporo tych pkt żeby to nie było ze ms bedzie co chwile bil ue ;)
co do m walli to wolałbym żeby w sklepie można było kupic np 100x w 1 runie niż miec dalej po 1 use w runie za darmo ;)
Xayn : )
01-07-2013, 20:28
Ofc. jestem na Tak,
Użycie soul pointów opóźniłoby wprowadzenie questa do gry. Jednak jest to możliwe. Jeśli chcecie czekać - można tak zrobić :P
to na początek można dać z komendą !life, a przy następnych aktualizacjach zmienić na te soul pkt.
Mamed first
01-07-2013, 20:53
Może być ale bez ue uw bo to lipa nie poto ma ograniczenia żeby teraz to zmieniać ewentualnie sporo tych pkt żeby to nie było ze ms bedzie co chwile bil ue ;)
co do m walli to wolałbym żeby w sklepie można było kupic np 100x w 1 runie niż miec dalej po 1 use w runie za darmo ;)
Dokładnie.
Santano, to jest godne uwagi. Coraz więcej osób kupuje magic wall, zatem zamiast kupować po szt. można wprowadzić użycia w 1 runie.
~#*Nalesniczek Zla*#~
01-07-2013, 21:29
Z ue z UW to ciężka lipa.
Bez tego jest jak najbardziej w porządku.
Jestem za ;p
Wpiszesz czar i od tej pory przez godzinę każdy manas daje Ci 700 pkt many.
Nie gram już tutaj od dawna, ale chciałem zauważyć, że jak grałem Edzio firstem to manas mi dawał ~950 many. Ile w takim razie powinien ładować po użyciu czaru zwiększającego siłę MegaManasa?
@t
Wprowadzajcie co chcecie, bo i tak nie gram :P
@t
Wprowadzajcie co chcecie, bo i tak nie gram :P
nawed jakbys gral to bys mial gunwo do gadania ;ppd
@
jestem na nie ze wzglendu na to ze dzis padal u mnie deszcz a propozycja jest bardzo niepszemyslana z tymi punktami z manom itd
manas dla profesji magicznych dodaje powyzej 900
mozna zrobic tak ze manas dawalby wiecej niz zwykle o 40% czy cos
elo breko ras dwa trzy
Bez tego:
czar umożliwiający jednorazowe odblokowanie obszarowego ataku UW, aby móc uderzyć po raz kolejny nie czekając kilku minut: 20 life points
Reszta na tak.
Wszystko na tak, tylko jak już kilka osób pisało, bez tych sli..
Zii Baba
01-07-2013, 23:11
Mozna zrobic sonde czekac/nie czekac. Ja osobiscie wolalbym poczekac.
@top
Wyrzucic mozliwosc kupowania sli i bedzie elegancko. Co do uw i pewnych obaw widocznych w poprzednich postac - mozna blokade, ktora uniemozliwiala by uzycie ue przez jakies 3 sekundy, ale bez przesady... Nie wydaje mi sie, ze wszyscy beda marnowac zaraz punkty zeby ubic jakies pk to przeciez nie bedzie mialo sensu. Dobra opcja na rs gdy ma sie mniejszy poziom ;>
Propozycja dobra, ale i na Rooku powinna także się pojawić, bo czemu nie?
Szallony
02-07-2013, 00:27
Dobra Propozycja na Tak ;)
bardzo dobry pomysł, a jeszcze lepszy z wykorzystaniem souli. swoją drogą 'dodatki', które byśmy otrzymywali za X punktów mogłby być ciekawsze/inne (ciężko mi to ubrać w słowa, ale chyba każdy wie o co chodzi)
Sasha Rookslayer
02-07-2013, 00:40
Krótko i na temat - jestem na tak.
Rób, jak uważasz za słuszne Santano. Twoje wszystkie propozycje są zajebiste
:D
chyba lepiej jest poczekac troche na wprowadzenie questa do gry i nie wprowadzac komend tylko uzyc soul points. lepiej to nawet wyglada
Krótko i na temat - jestem na tak.
Rób, jak uważasz za słuszne Santano. Twoje wszystkie propozycje są zajebiste
:D
Tak bez wazeliny? :o
#topic
Faktycznie, jeszcze ten spell po którym można od razu użyć UW to niewypał. No chyba, że w ogóle zablokujecie użycie UW w pvp, wtedy może być.
Wszystko zajebiste tylko nie to ue uw.
Jestem na tak:)
manas dla profesji magicznych dodaje powyzej 900
mozna zrobic tak ze manas dawalby wiecej niz zwykle o 40% czy cos
Czyli Ty masz mózg :O
No cóż, Gubi ma rację, manas na 3k+ lvl dla druida i maga dają więcej niż 700 many, więc wyszło by to na minus, no i jego rozwiązanie jest w sumie dobre, tylko nie wiem czy 40% to nie za dużo, jak by taki druid dostawał 1250 many jednym manasem
Ernestus
02-07-2013, 10:53
Sl odpada
uzycie uw za bardzo ulatwi pvp moim zdaniem wiec powinno odpasc .
Ogolnie dobry pomysl lecz 10-100 mobow moim zdaniem to za malo powinno byc wiecej .
!!sQaua!!
02-07-2013, 12:17
Pomysł dobry, szczególnie z tym megamanasem. Moim zdaniem nie powinno być tej komendy !life, tylko możnaby wykorzystać zwykłe soul points.
Anonimowy
02-07-2013, 14:36
Myślę, że coś z przedziału 10-100 + do tego jakiś element losowości. :)
Może jakiś przedział na poziomy doświadczenia? Albo że mob musi dawać daną liczbę expa na danym lvlu, żeby zaliczał się? W innym wypadku trochę krucho.
Co do propozycji związanej z ue z uw.. wszystko zależy od jakiego poziomu można by było z tego korzystać. Jeśli od niskich to byłoby to zbyt dużym ułatwieniem, jeśli chodzi o wykonywanie solo roomów, także ta kwestia jest do przemyślenia dla was :D
Starlight- myślę, że jeśli ktoś chciałby kupić go komendą to poza life pointsami, powinien zapłacić wyższą cenę. Dajmy na to te 150%.
Połowa many gracza, całkiem okej, ale wtedy jajo smoka u profesji magicznych staje się bezużyteczne.
Magic Walle- dobra sprawa, może ktoś się nauczy w końcu z nich korzystać :)
Manasy? Też okej.
Może jakiś przedział na poziomy doświadczenia? Albo że mob musi dawać daną liczbę expa na danym lvlu, żeby zaliczał się? W innym wypadku trochę krucho.
Co do propozycji związanej z ue z uw.. wszystko zależy od jakiego poziomu można by było z tego korzystać. Jeśli od niskich to byłoby to zbyt dużym ułatwieniem, jeśli chodzi o wykonywanie solo roomów, także ta kwestia jest do przemyślenia dla was :D
Starlight- myślę, że jeśli ktoś chciałby kupić go komendą to poza life pointsami, powinien zapłacić wyższą cenę. Dajmy na to te 150%.
Połowa many gracza, całkiem okej, ale wtedy jajo smoka u profesji magicznych staje się bezużyteczne.
Magic Walle- dobra sprawa, może ktoś się nauczy w końcu z nich korzystać :)
Manasy? Też okej.
Potwór będzie musiał dawać 10x więcej punktów doświadczenia, niż wynosi poziom postaci - pasuje?:)
Czar przyspieszający użycie UW będzie umożliwiał użycie UW po 15 sekundach od wpisania czaru. (zamiast oczekiwania kilku minut, będzie po prostu 15 sekund).
Ze starlightem za 150% ceny jesteście za?
Jajo smoka nie stanie się bezużyteczne, ponieważ liczba soul pointów nie będzie wieczna.
No i jeszcze poprawka: czar na zwiększenie liczby many dawanej przez manasy będzie zwiększał ją o losową liczbę z przedziału 20-30% na manasa. Pasuje?:)
Potwór będzie musiał dawać 10x więcej punktów doświadczenia, niż wynosi poziom postaci - pasuje?:)
Czar przyspieszający użycie UW będzie umożliwiał użycie UW po 15 sekundach od wpisania czaru. (zamiast oczekiwania kilku minut, będzie po prostu 15 sekund).
Jajo smoka nie stanie się bezużyteczne, ponieważ liczba soul pointów nie będzie wieczna.
No i jeszcze poprawka: czar na zwiększenie liczby many dawanej przez manasy będzie zwiększał ją o losową liczbę z przedziału 20-30% na manasa. Pasuje?:)
JAK DLA MNIE OK.
Pasuje:)
Wszystko ok ale jak dla mnie to ue ... to smiech i tak
Każde solo stanie sie bardzie losowe i zależne od uw uw ... teraz proste i logiczne jest ze uważa sie do 1 use przeciwnika a tak nigdy nie wiadomo ile kto ma pkt i co ile bedzie bił jak dla mnie to popsuje rywalizacje bo beda sie opierac na ue i tak juz co poniektórzy czekaja od ue do ue zeby zabić ...
Na ue mówie nie reszta może być ;] Myślę że ci co bija się normalnie wiedzą co mam na myśli i sa za a "Wardy" powiedzą Super!!!
'Neroox'
02-07-2013, 16:27
Wszystko fajnie ok i zajebiście, ale mam jedno 'ale'.
Jestem za tym wszystkim co wymieniłeś Santano, ale nie rób nic z UW.
Stary UW i tak jest potężną bronią na tym serwie, dla każdej profesji. A teraz wyobraźmy sobie, że nie ma tej kilku minutowej przerwy na użycie UE UW, to przecież ek będzie wg nie do rozjebania.
Można wszystko wprowadzić z wyjątkiem z tym ptk o UW.
#down.
Teraz w miarę może być..
Ok. Czar na kolejne użycie UW będzie kosztował 130 punktów, przez co będzie można użyć go tylko raz w trakcie walki. Pasuje? :)
Ale to chyba będzie można użyć 20x i tyle?
Może być
Ale to chyba będzie można użyć 20x i tyle?
Może być
Tak, czar tylko przyspiesza kolejne użycie, nie ma wpływu na 20 użyć. Chyba, że ma powiększać liczbę użyć danego dnia - też da się zrobić.
No to jak tak to o co ten płacz... Ktoś wykorzysta i koniec!
Dobrze by było gdyby nie wykorzystane użycia ue z uw przechodziły na następny dzień.
Wszystko gra, wprowadzać :)
Zgadzam się na wszystko, oprócz tego uw.
Przy odstępie 15 sekund UW nie wpłynie znacząco na grę bo zanim odrobimy te punkty life to już minie trochę czasu. Natomiast taka umiejętność przyda się na questach i podczas bicia bossów
Zii Baba
02-07-2013, 17:00
Wszystko pasuje. Co do manasa mozna by dac te 30%, nie zaszkodzi :)
Czarny 0.9
02-07-2013, 17:23
Pracując nad kolejnymi questami nie chcemy psuć balansu[/B]
Porażające jak dla mnie zdanie...
PS: To da się go jeszcze bardziej spier... ?
Jestem ciekawy czy obecny balans ekipa kiedyś testowała...
Bo dzisiejsze pvp a te sprzed 7 lat nie ma z niczym wspólnego... :mad::mad::mad: A SZKODA, wtedy gra dawała więcej przyjemności..
Dwu sekundowe potyczki raczej nikomu satysfakcji nie dają... ( nie mówię o pvp ek vs ek )
Nie wiem czy ktoś z was pamięta jak kiedyś NAWET postacie magiczne mogły się tłuc po 20min na jednym fragu...
pomysł ciekawy, oby został wprowadzony jak najszybciej:)
ciesze się, że nareszcie coś się ruszyło i gracze zaczynają wracać :)
Anonimowy
03-07-2013, 00:38
Pasuje! Niech nie będzie aż tak łatwo :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.