View Full Version : Casty
Dzień wieczór. Jak wszyscy wiedzą na rl można oglądać innych jak grają to czemu nie zrobić tego na apo? Każdy z chęcią pooglądałby maniaków jak klikają 3 hoty i zabijają wardy przez 10 godzin. Wypowiadać się i głosować.
Pooglądałbym te akcje na wardach hehe XD Zaznaczę tak. :cool:
były już chyba takie propozycje, a stworzenie systemu cast na APO jest chyba czymś łatwym skoro mało prestiżowe OTSy to posiadają.
Domcio Old
04-07-2013, 22:22
Jestem na tak. Moze jakby ludzie ogladali APO casta to by im sie zachcialo grrac i by wrocili na APO:D
Zajebista propozycja:) Popatrzył bym jak inni graja:)
Jestem na TAk
Nie rozumiem... Na czym to polega? Możesz na żywo oglądać jak ktoś gra?
Nie jestem na bieżąco z rl Tibią...
Jeśli o to chodzi, to bardzo dziwne, ponieważ sam o tym kiedyś myślałem dawno temu, zanim cokolwiek takiego zrobili? :O ...
Tak Tygrys polega to na tym ze obserwujesz kogos jak gra. Jestem za!
Mamed first
04-07-2013, 22:28
Jeżeli na 7.6 jest to wykonalne jestem za
Jeśli o to chodzi, to bardzo dziwne, ponieważ sam o tym kiedyś myślałem dawno temu, zanim cokolwiek takiego zrobili? :O ...
Do tego jest potrzebny program zwany Tibiacast. Chodzi o to, że ten program pozwala na oglądanie nas jak gramy przez innych w tym samym czasie.
:* MaGiC :*
04-07-2013, 22:36
fajne fajne :) jestem zaa ! popatrzył bym co nie których na pvp :D
tak do zobrazowania na jakiej zasadzie działa to na innych otsach
Jednak w odróżnieniu od TibiaCast zasada działania będzie tu inna. To nie gracz instaluje odpowiednie oprogramowanie lecz dany serwer OTS.
Każdy kto chciałby taki system posiadać musi dodać do swojego serwera około 150-200 linijek które umożliwią komunikacje z naszym serwerem transmitującym.
Instalacja jest wręcz banalna i zajmie maksymalnie kilka minut.
Gdy dany serwer posiada już nasz kod umożlwiający transmisje i doda go na naszej stronie to gracze mogą uruchamiać własne transmisje.
Nasz serwer będzie co kilkanaście sekund pobierał listę osób nadających transmisje, gdy zobaczy na niej nowego gracza to ustanowi nowe połączenie.
Po ustanowieniu połączenia czyste, nieobrobione pakiety są wysyłane do naszego serwera który obrabia dany pakiet i wysyła go widzom danego casta.
Z pakietu są usuwane prywatne rozmowy, wyskakujące okienka, listy vipów i inne, aby zachować prywatność gracza.
Technologia użyta do wysyłania danych jest prosta i w pełni stabilna. Całą pracę wykonuje nasz specjalny serwer.
Serwer stosuje stałe opóźnienie wynoszące 500 ms aby zachować płynność gry. Jest to jedyny minus tego rozwiązania.
A plusy są następujące:
- Darmowa reklama - wszystkie casty będą wyświetlane na naszej stronie, każdy cast ma ip serwera z którego pochodzi.
- Darmowy Cast System - obecnie za dobry i rozbudowany cast system trzeba zapłacić kilkaset złotych.
- Stabilność - wszystkie najważniejsze funkcje są wykonywane na naszym specjalnym serwerze, jeśli wydarzy się jej crash to dotknie on wyłącznie spectatorów.
- Niskie obciążenie - obciążenie jakie pobiera cast system jest porównywalne do osoby AFK stojącej na trainach, jest o wiele wydajniejszy od tradycyjnego casta.
- Wysoka technologia - mamy zamiar stworzyć system o wiele bardziej zaawansowany od orgilnego TibiaCast, praktycznie nie jesteśmy ograniczeni.
- Dodatki na stronę - każdy serwer OTS będzie mógł zamieścić listę castów na swojej stronie, przygotujemy specjalne dodatki.
- Wsparcie wielu protokołow - obecnie system obsługuje tylko tibię 8.60, dodanie nowych wersji to kwestia kilku godzin (trzeba sprawdzić co się zmieniło w pakietach).
- Chroniona prytawność - prywatne informacje takie jak rozmowy czy lista vipów nie są udostępniane widzom.
Z tego co jeszcze wyczytałem to opłaty są dość wysokie, w granicach 200zł+/miesiąc
Myślę, że Santano ogarnąłby taki system sam.
Odpala się tibie, enter bez wpisywania passów i wyświetlana zostaje lista graczy, którzy go odpalili.(jak przy wyborze postaci na swoim acc)
Przykładowe komendy:
/cast on
/cast off
/cast desc xxx xxx(opis wyswietlany na zielono/niebiesko np. expie na wardach/klepanie rekruta.)
/kick
/ban (player banuje typeczka, który spamuje na czacie)
/name (zmiana nicku z "spectator1/2/3/4 na np Logest
Po odpaleniu casta przez playera bądź po odwiedzeniu takowego przez kogoś innego otwiera się "cast chanell" na którym można pisać z osobą transmitującą obraz z gry.
Generalnie jest to naprawdę dobra opcja na otsach 8.6+, gdzie bot jest dozwolony(czyli na każdym) tutaj by się bali, że ktoś nakręci cama jak im sam e ring wchodzi, bądź nad default pojawi się napis prosto od "bota" zależy jak to zostałoby rozwiązane(w sensie, że mało kto z hlev będzie korzystać jeżeli miałby ktoś ich za bota zbanowac XD)
a i ofc nie widac ruchów myszki, tylko sytuacja z gry
Jestem na nie. To jest zbędny dodatek, a tym bardziej może crashować. Sam cast system jest obecnie od 8.6, aż po 9.6/9.81 jak nie lepiej. O ile ktoś potrafi dobrze skopiować i we właściwe miejsca powpisywać kody w źródłach. Nie wiem po co wam cast? Skoro nie ma tysięcy graczy, a przy obecnym stanie jest to nieopłacalne.
'Neroox'
04-07-2013, 22:47
beka...... XD
#t
Fajnie byłoby popatrzeć jak reekurt nie radzi sobie z lvl'a 100x mniejszymi od swojego XD. Jak najbardziej za.
Jestem jak najbardziej na tak! :) Mam nadzieję że takie coś wejdzie w życie tego serwera.
Calzy :D
04-07-2013, 22:54
Na pokach jak gralem bylo cos takiego XD to fajnie sobie bylo poogladac jako low lvl, jakie mobki biją itp :] Może być
Sasha Rookslayer
04-07-2013, 23:02
Ciekawie byłoby, gdyby coś takiego dodać.
Na tak!
Szallony
04-07-2013, 23:05
Moim zdaniem bardzo dobry pomysl na Tak !! ;)
Dobrze myślisz kolego, na Tak twój pomysł przechodzi dalej do następnego postu ;)
hunterkula
05-07-2013, 06:34
Fajny pomysl. Jestem na tak :)
Może być
z tego co tam kiedyś słyszałem to chyba nie do końca jest tak ze każdego można podglądać ;] gracz pierw musi aktywować to komendą albo coś na stronie bynajmniej tak miałem kiedyś na jakimś tam ots
Jeśli tak by to wyglądało to ok ;]
Może być
z tego co tam kiedyś słyszałem to chyba nie do końca jest tak ze każdego można podglądać ;] gracz pierw musi aktywować to komendą albo coś na stronie bynajmniej tak miałem kiedyś na jakimś tam ots
Jeśli tak by to wyglądało to ok ;]
Aby kogoś oglądać musielibyśmy np. komuś napisać żeby wbił na casta, bo to nie jest na tej zasadzie że wpisujesz nick i oglądasz, tylko gracz musi się na niego jakby zalogować :)
Pewniacha
05-07-2013, 12:31
Z tego co pamiętam to na hexana.net nie trzeba nawet żadnego programu typu tibiacast aby podglądać innych graczy po prostu stworzyli dobry skrypt.
#UP
Dokładnie, tak samo na unitedots, candyots.. Nie wiem czy na apo dużo osób by z czegoś takiego korzystało. Ale jesli uda się coś takiego stworzyć ekipie to dlaczego nie. Spróbujcie ;)
Zii Baba
05-07-2013, 13:04
SERIO?
@top
Jestem na tak, ale tylko jako dodatek do update bo jakos w chuj potrzebne to nam to nie jest. Osobiscie wolalbym poczekac i dostac jeszcze cos nowego na mapie ;>
Xayn : )
05-07-2013, 13:28
jestem na tak, beka by była troche XD
Wszystko
05-07-2013, 15:58
Zgapiłes ode mnie pomysł, to ja proponowałem kamere online na apo, coś w tym rodzaju...
Jestem na nie, bo gracze apo nie maja wyobraźni. Na chuj ci ogladanie jednej osoby? To musiałby być kanał w formie odtwarzacza youtube, na stronie apo.
Zgapiłes ode mnie pomysł, to ja proponowałem kamere online na apo, coś w tym rodzaju...
http://www.cappinophysio.ca/wp-content/uploads/men-women-laugh-out-loud-01-af.jpg
#topic
Według mnie Casty to świetny pomysł. Zagłosowałem na tak
Jestem na nie, bo gracze apo nie maja wyobraźni. Na chuj ci ogladanie jednej osoby? To musiałby być kanał w formie odtwarzacza youtube, na stronie apo.
Masz marskość tkanki mózgowej.
# T
Jestem za, nie jest to zbyt potrzebne, ale ciekawe ;)
Jak najbardziej.
Jestem na TAK
dostarczasz więcej beki niż Azbest przez cały 2013 (sory brachu, wypaliłeś się :( )
cast imo spoko, często wbijałem na rl, ale na APO może być troche 'nudny', ale z drugiej strony nie każdy ma szanse biegać po wardach czy innych mocniejszych mobach
Sick Head
05-07-2013, 19:38
Akurat tutaj może być bez komendy żadnej żeby pooglądać jak ktoś sobie pyka,
bo tu nie boli nic jak ktoś padnie ^.-
Jestem "ZA"
'Neroox'
05-07-2013, 19:42
wut !?
Już ty sam nie wiesz co piszesz i proponujesz. Z tego co pamiętam to chciałeś wprowadzić kamerę APO, aby było można oglądać jak gracze biegali i expili 5-8 lat temu, co kto wtedy robił i stał i pisał, o to Ci chodziło. Ta propozycja jest zupełnie inna..
#t
Żeby nie było offtopu, of course tak
Zdecydowanie na tak, mniej botów na auto ringi by było, bo można by było to bardzo łatwo zobaczyć !! Na tak
~#*Nalesniczek Zla*#~
06-07-2013, 00:17
Dokładnie ;> Jak kolega up napisał.
Jestem na tak pooglądał bym niektórych graczy ;>
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.