View Full Version : Gothic
Sillmarilien
03-09-2007, 11:57
Lubicie grę gothic?? Ja bardzo :) Napiszcie co o nim sądzicie :)
Gorn Nanib
03-09-2007, 13:05
Owszem lubie gothica (co widać po moim nicku) przeszłem wszystkie części po 3x (oprucze 3 bo żenada) pzd.
***Diex***
03-09-2007, 14:03
Ja kocham Gothica ,szczególnie pierwszą część :D
Druga jest...inna ,ale też ją uwielbiam.
Trzecia...tnie mi się z deka a poza tym jest kiepściutka ,idealna kopia innej gry-Fable (Chodzi o poruszanie się postacią ,walkę i ogólnie o interfejs)
Temacik troszkę dziwny...
btw. Właśnie przechodzę Gothic Noc Kruka ;) gram Palladynem.
Gothic... Łezka w oku mi się kręci, gdy przypomianam sobie widok pierwszego smoka, czarnego trolla, oka innosa... (G II), oraz widok "Śniącego", czy kamieni ogniskowych (G I)... Niestety w G III nie grałem, i narazie nie zagram... :(
Sasuke Uchiha
03-09-2007, 14:23
Ja też jestem fanem gothica mam wszystkie części w domku orginalne :D gothic fajny bo dlugi i cieakwy Gothic II za krótki , gothic III za krótki ale są fajne noc kruka fajne szczegolnie jak sie gra piratem xD albo magiem wody :> ponoc ma wyjsc gothic 4 ale juz nie ta sama produkcja wiec mysle ze bedzie zenada ;/
Dangerous
03-09-2007, 14:52
Wg. mnie, Gothic to najlepsza gra jaką wymyślili...=)
Przeszedłem Gothic 2 oraz Gothic 2 Noc Kruka, pierwszej części Gothica nie przeszedłem, ponieważ mi się nie chciało, ale też doszedłem bardzo daleko.
Jeśli chodzi o Gothica 3, nie grałem lecz widziałem.
Jak narazie nie zagram, ponieważ mój komputer na to nie pozwala. =)
Naljepsza część wg. mnie jest Gothic 2 z dodatkiem "Noc Kruka"
Grę polecam bardzo, ładny świat, potworki, misje itp.
Pierwsza część jak i pozostałe (gothic 2, Gothic 2 Noc Kruka) są strasznie liniowe.
Zmienia się to dopiero w trzeciej częsci, gdzie gra może mieć, aż trzy zakończenia.
No to chyba tyle. Nie będę opisywał gry... Po prostu zagrajcie!
Jeszcze raz polecam!!!
@down
Zauważ, że w Gothicu 2, jak zostaniesz paladynem/najemnikiem/magiem itp. zawsze gra kończy się tak samo, a w Gothicu 3 jest inaczej... Albo Orkowie, albo Król... Kum?
***Diex***
03-09-2007, 15:02
#wyżej
Och lol ,zakończenia w 1,2 są takie same ,jednak świat jest bardzo nieliniowy ,możesz być równie dobrze mężnym palladynem ,jak i bezlitosnym najemnikiem ,każdą misję można wykonać na kilka różnych sposobów ,tylko od Ciebie zależy jak nastawieni będą do Ciebie npc.
Właściwie rozwój histori zależy tylko od gracza ,i to jest według Ciebie strasznie liniowa gra?
btw. "Jedynkę" to ja w 4-5 dni mogę przejść ,jest tak łatwa że aż żal :/
#edycja
Ale mimo wszystko ją uwielbiam :)
Gorn Nanib
03-09-2007, 15:09
@Dangerous
Według minie 3 to njabardziej monotonna część ze wszystkich , wszystko polega tylko na procętach reputacji i zabijaniu , końcówka też nie jest za fajna ... Dość głupi pokaz slajdów ;\
Misiek Zabujca.
03-09-2007, 15:16
2 byla najlepsza ;] te smoki i ja jako szlachetny palladyn :p
narobiliście mi tylko chęci na Gothica
adrianeq :)
03-09-2007, 16:36
Diex a zainstalowałeś patcha :> gothic 3 był cały zdebugowany jawood nie wydała tego patcha tylko jego fani :) 2009/2010 ma wyjść nowy gothic 4 Genesis :) ciekawe czy fajny będzie tak jak g1, g2, g2 nk, i g3 :)
Z tego co wiem, to twórcy Gothica robią nową grę, ale to nie będzie ZUPEŁNIE powiązane (ani fabularnie, ani w inny sposób) z Gothicami właśnie. Ale chyba zupełnie inna firma ma robić jeszcze kontynuację...
I dobrze. Jedna z najlepszych gier w jakie grałem.
yup, koffam gothica przeszedlem wszystkie czescie duzo razy w tym 3 a teraz ma wyjsc 4, niestety juz nie joowood zajmowac sie bedzie dzwiekiem a GC
Mehsunes Dagon
04-09-2007, 08:29
Nie grałem w Gothica, ale widząc all posty w tym temacie chyba zagram :D
PzDr
Gothic 4 wyjdze ale wyda go inny producent niż Pirania (Fani wiedzą o co chodzi) Grałem w wszystkie cześci Prawdziwym Faną Podoba się każda cześć!
Sillmarilien
07-09-2007, 08:56
Ja grałem w 1,2,3 żadnej nie preszłem chociaż w 1 i 2 byłem przy samej końcówce to mi sie grać odechciało :P Teraz w 2 bym sobie pograł ale kuzyn wziął płyte i gdzieś zgubił :P GRałem w 3 ale mi się znudziła :( Oczywiście najlepszy klimacik ma gothic 1 :)
Orikonmus
07-09-2007, 16:00
Gothic - Jedna z najlepszych gier jaka widzialem :D, zabujcza grafika, interfejs, i rozne inne :D. Najbardziej lubie grac "Zabójca" :D, taka klasa nie istnieje ale to jest moj tzw. styl gry jaki mam, Gram glownie Najemnik/Lowca bo z luku najszybciej sie strzela, mozna uczyc sie na farmie wielu rzeczy np. kuc magiczne miecze i inne pierdólki :D. Ale najbardziej lubie chodzic po dachach xD, Parkur Rox :D
Przechodzenie 20x każdą profesją mi się znudziło, więc zacząłem się zajmować ciekawszymi rzeczami. Jest bardzo dużo ukrytych trików w Gothicu, w 2 jest wiele błędów, bez kodów można w bardzo prosty sposób zdobyć ile się chce siły, kasy, many i wszystkiego innego, trzeba tylko wiedzieć jak. Hmm... dla mnie zawsze najlepszym momentem gry było:
- w Gothicu 1: naładowanie Uriziela.
- w Gothicu 2 + Noc Kruka: zlurowanie 30 orków w górniczej dolinie, i użycie runy Śmiertelnej Fali :cool: albo jak ładowali Oko Innosa :P
***Diex***
07-09-2007, 22:40
#wyżej
Ja w Gothicu1 zdobyłem sposób na zupełnie zgodne z grą ,bez kodów zdobycie takiej kasy że jak kończyłem grę to miałem chyba kasy na 5 albo i więcej liczb...
Po prostu trzeba zabić tego co wykuwa miecze w Starym obozie ,tam nie ma straży a koleś ma tyle prętów że można srać kasą i się o nią nie martwić :p
A w dwójce jak można mieć dużo siły? bo słyszałem o takim tricku ,ale nie mogłem wpaść na to :p
Jak nie martwić się o kasę to wiem w obu częściach-dwójka też ma taki błąd że jak opuszczałem Khorinis to miałem taką sumkę że chyba nie potrafiłbym jej orzec w słowo:rolleyes:
Dangerous
07-09-2007, 22:45
@Up
Napisz jak wykonać te dwie rzeczy, będę wdzięczny. ^^
Czekam...
Spitfire
07-09-2007, 22:53
Ja uwielbiam gothic'a przeszedlem wszystkie czesci i uwazam ze jakby polaczyc je w jedno to gra super na maxa by byla pomyslcie all z gothic 1 + miasto khorinis i exowiska z 2 no i grafa z 3 ;]
@Diex
Już omawiam trik na siłę. Najłatwiej z gulaszem Hildy ( chyba to była Hilda, ta u najemników co gotuje). Bierzesz kilka gulaszy i idziesz na Polne Bestie. Stoisz przy jednej tak, żeby Cie biła i jednocześnie pijesz gulasz. On zaczyna pić gulasz jednocześnie dodając Ci 1 punkt siły, ale zanim skończy go pić Polna Bestia Cię uderzy i gulasz wróci spowrotem ;) Także pijesz gulasz zarabiając punkty życia, a gulasze zostają, tak samo z eliksirami ale eliksiry dość szybko pije i trzeba to mieć opanowane. ;)
Gothic to moja ulubiona gra Rpg i jedna z najlepszych w jakie wogóle grałem:D
Obie części wraz z dadatkiem NK są super:D
Każda klasa (mag/łowca/pal) są bardzo dobrze wyrównane i każdym sie gra bardzo fajnie i jak najbardziej równo:D
W przeciwieństwie do tibii, już nie wspone o APO xP
najlepsza czesc to 2 juz sie to przynajmniej jakos rozkrecilo ale slyszalem ze juz pracuja na gothiciem 4
Phoenix*
15-09-2007, 13:51
Najfajniejsza i tak jest jedynka.
@Up
Pracuja.Ale wiecie co jest najgorsze??!!Nie bedziemy juz grali tym bohaterem!Tak slyszlaem!
kulkaIII
15-09-2007, 19:27
Hmmm... Gothic tak pamientam gralem w 1,2 a w 3 niestety nie ale chcialbym
jakie mieliscie eq lvl itp ??? jaka profesja ? itak dalej
Phoenix*
15-09-2007, 19:52
@Up
Ale to zalerzy w jakiej czesci gry.
Ja mialem gdzies w mniej-wiecej polowie gry chyba 27lvl a eq to najlepsze jakie sie dalo wtedy zdobyc.Bylem magiem wody...
Sillmarilien
23-02-2008, 11:38
Ej, mam takie pytanko. Znacie jakieś mody do g1? Macie linki z kąd można je ściągnąć? Słyszałem raz o takim, co podobno miał przenieść cały świat z g3 do g1, ale na grafice g1. to znacie jakieś fajne?
Dałn@
Tylko udaję :P
Dangerous
23-02-2008, 12:49
#Up
Jesteś głupi czy tylko udajesz?
www.google.pl
Wpisujesz Gothic i wyskakuje Ci 394309874982347 serwisów o tej grze.
Tak trudno ruszyć "musgiem"?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.