View Full Version : [KONSOLE] Xbox360 vs PS3
Witam jako , że dowiedziałem się , że wychodzi nowe GTA 5 i po zobaczeniu filmiku po prostu muszę mieć tą grę i teraz mam kilka pytań i prosiłbym o odpowiedź w punktach by było czytelnie hehe .
1.) Czym właściwie różni się PS3 od Xboxa360 ?
2.) Jakim cudem gta 5 uzyskuje tak dobrą grafikę skoro konsole są sporo gorsze od dobrych komputerów ( mowa o dobrych kompach ) ?? I dlaczego żadne gry nigdy się nie zacinają na konsolach ?
3.) Czy jeśli przerobie sobie konsolę by grać na piratach to czy będę mógł dalej grać z ludźmi przez internet ?
4.) Słyszałem , że są jakieś wersje PS3 i Xbox360. Jakie to są wersje i czym się różnią ?
5.) Czy gta 5 wyjdzie na komputer i jak myślicie jakiego kompa trzeba mieć by ta gra chodziła na wysokich detalach ? Z tego co pamiętam to GTA 4 miało bardzo słabą optymalizacje i grało się tragicznie nawet na dobrych komputerach.
Z góry dziękuje za pomoc :)
4.) Słyszałem , że są jakieś wersje PS3 i Xbox360. Jakie to są wersje i czym się różnią ?
normalna wersja, slim (chudsza) no i różnice w pojemności dysku
Maatinii
14-07-2013, 16:01
Witam jako , że dowiedziałem się , że wychodzi nowe GTA 5 i po zobaczeniu filmiku po prostu muszę mieć tą grę i teraz mam kilka pytań i prosiłbym o odpowiedź w punktach by było czytelnie hehe .
2.) Jakim cudem gta 5 uzyskuje tak dobrą grafikę skoro konsole są sporo gorsze od dobrych komputerów ( mowa o dobrych kompach ) ?? I dlaczego żadne gry nigdy się nie zacinają na konsolach ?
3.) Czy jeśli przerobie sobie konsolę by grać na piratach to czy będę mógł dalej grać z ludźmi przez internet ?
5.) Czy gta 5 wyjdzie na komputer i jak myślicie jakiego kompa trzeba mieć by ta gra chodziła na wysokich detalach ? Z tego co pamiętam to GTA 4 miało bardzo słabą optymalizacje i grało się tragicznie nawet na dobrych komputerach.
1) Wyglądem i może odrobinę lepszą grafiką ps3.
2)Gta5 nie będzie tak wyglądać na konsolach jak na gameplay, prawdopodobnie będzie podrasowana (dość sporo) grafika z gta4.
3) Tak będziesz mógł, mass bany byly jakieś 2lata temu, teraz Microsoft mam gdzieś "starą" konsole.
4) Wyglądem i dyskiem. i nie wiem czy ze slimem nie ma problemów z przerobieniem.
5) Wyjdzie 3miesiące po premierze, zawsze tak jest i dziwie się dlaczego ludzie tego nie wiedzą. Najdłużej czekało się na gta san andreas. A co do wymagań to będzie trzeba mieć na prawdę dobry sprzęt. A co do gta4 to wystarczyło mieć oryginała i pobrać aktualizacje która naprawiał wady gry.
Xbox>Ps
Z góry dziękuje za pomoc :)
1. Wyglądem, ps3 lepsza grafa.
2. Nie wiem, ale ludzie ogarnięci w temacie mówili, że to faktycznie taka grafa będzie, bo z niczego innego nie mogłobyć gameplaya (mowa, że z PC nie, bo jeszcze nie mają nawet programistów do swapa). Grafa faktyczna, niepodkręcona do trailera.
3. Konsola zostanie zbanowana i czekać aż panowie niebiescy zapukają do drzwi. Lepiej kupić płytę i cieszyć się z multi. Poza tym otrzymuje się trofea, co przy przerobionej konsoli od razu się skapną.
4. Wybierz PS3. Są 3 wersje, wypisuję od najstarszej: fat, slim, super slim (SS). Różnią się obudowami, wielkościami dysków. Najlepiej kup superslim (najnowszą) 500gb. Koszt 900zł około. Czy superslim ma lepszą specyfikację to nie mam pojęcia, być może tak.
5. Wyjdzie na pc do roku czasu od premiery na konsole. Na chwilę obecną Rockstar poszukuje programistów do przeniesienia silnika na PC (potwierdzone info). Według mnie taniej wyjdzie Ci kupić konsolę niż PC-ta, bo wiadomo musi on być z górnej półki.
Ogólnie sam się najarałem na grę. Czekam na wypłatę i kupuję konsolę. Pierwszy raz w życiu czekam na wrzesień :D
aa i jeszcze lepiej wziąć ps3, bo mają darmowe multi, a w xboxie masz ten xboxlive czy jakoś tak.
ja tam mam ps3 i propsuję
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.