Zaloguj się

View Full Version : Mini Update OTS Armia

Santano
14-07-2013, 22:10
"Niepokonany demon wszechświata Nan'Tsao praktykował dotąd nieznaną magię. Wykorzystywał on swoją duszę do stosowania bardzo potężnych czarów. Demon ten ukrywał się przed światem. Jednak oczekując śmierci, poznał tajemną siłę rozdzielenia swojej duszy na części, aby żyć dłużej.
Rozdzielił swoją duszę i wyszedł z ukrycia. Teraz każdy z Was może go spotkać i nauczyć się, jak praktykować magię niezniszczalnego na naszym OTS. Wystarczy poszukać, aby odnaleźć jedną z siedmiu części złego Nan'Tsao.
Jedna z części znajduje się w krainie początkujących, tam, gdzie ogień atakuje groźniej niż gdziekolwiek. Pozostałe bronione w symbolach zła rozrzucone są po krainie bardziej doświadczonych rycerzy - takich właśnie chce spotkać demon. Szukaj nieopodal wyspy Pandemonium/Hell, a także głęboko pod jaskiniami demonów. Kolejne z miejsc znajduje się pod Cyclopolis, a inne - pod pustynią Ankaros, gdzie niegdyś gracze polowali na Bally. Część jego wcieleń może spotkać każdy. Kilka należy tylko dla wybranych! Strzeż się i walcz, a poznasz sekrety czarnoksięstwa znanego dotąd tylko tym najgorszym. Aby zwalczyć całe zło - musisz stać się najgorszym ze złych. Inaczej nawet nie spotkasz tego, który chce cię zniszczyć."

Tak, dobrze myślicie - nadchodzi nowa aktualizacja, zapowiedziana dwa tygodnie temu. Co nowego?

soul points - każdy soul point jest zdobywany po zabiciu 50 potworów,
siedem nowych czarów do zdobycia z questów, które wykorzystują punkty duszy - czary te będą odblokowywane po wypiciu specjalnych mikstur bronionych przez wcielenia demona Nan'tsao,
siedem niezależnych od siebie questów - ukryte są one na mapie, dostępne dla graczy o zróżnicowanych poziomach, każde z nich kryje jedno wcielenie demona,
kilkadziesiąt nowych potworów - można je spotkać w nowych questach.

Miłej gry! Więcej urozmaiceń niedługo.

Kovalchuk
15-07-2013, 00:53
brzmi ciekawie, rispekt za robote ;)

Sasha Rookslayer
15-07-2013, 00:55
Hehe, fajnie.

Może na dniach 200 osób online ujrzycie.

P.S

Tygrys, cieszy mnie fakt, że moją propozycje dodałeś na Rookgard :D

sPoxter
15-07-2013, 00:56
to mi się podoba dobrze by było gdy by ludzi grało więcej ;)

`Rapi
15-07-2013, 00:57
Ciekawie, już idę szukać questów! :)

#kazek
pff
TEST
2/800 heh

KaZeK
15-07-2013, 00:58
Ciekawie, już idę szukać questów! :)

APO 7.6
off

Nie śpiesz się za bardzo ;)

#t
Obiecane - dodane. Może coś uda się wyskrobać z serwera ;)

#*~Capitan#*~
15-07-2013, 01:00
Tak dodane tylko jak zwykle dla graczy którzy są na mainie a co z rookiem ?!! wiem że wyspa początkujących nie powinna być bardzo tak rozbudowana no ale co z obiecana wyspą tropikano...

Sasha Rookslayer
15-07-2013, 01:02
Tak dodane tylko jak zwykle dla graczy którzy są na mainie a co z rookiem ?!! wiem że wyspa początkujących nie powinna być bardzo tak rozbudowana no ale co z obiecana wyspą tropikano...

Przeczytaj dokładnie dwa razy opowiadanie, a następnie napisz swoje wypociny.
Coś zostało dodane dla Rooka, co? Nie wiadomo, zobaczy się na dniach.

Jedna z części znajduje się w krainie początkujących, tam, gdzie ogień atakuje groźniej niż gdziekolwiek.

Odnośnie Tropicano, to Santano napisał kilka newsów wcześniej:

Ponadto prace nad Tropicano (update Rook) ciągle trwają. Zanim jednak dobiegną końca, zapewne coś w międzyczasie zostanie dodane na Rookgard (quest, mały teren itp.). Tropicano będzie największym update'em na Rooku jakie kiedykolwiek miało miejsce. Zapewniam Was - warto poczekać ;)

Cierpliwości :<

Warszawski Koks
15-07-2013, 01:04
Jedyne pytanie które mnie nurtuje to te nowe czary ?
czyżby standardowo zjeb**** balans? :D

Czarodziej Xardax
15-07-2013, 01:04
hehe szkoda ze rozdalem wszystko, bo moze bym zagram ; D
ciekawie sie zapowiada ; )

Sir Shayza
15-07-2013, 01:43
Interesujący up na pewno skorzystam:)

Samuraj
15-07-2013, 07:40
zapowiada się całkiem nieźle oczywiście skorzystam :)

Wawa Krul
15-07-2013, 07:46
"Niepokonany demon wszechświata Nan'Tsao praktykował dotąd nieznaną magię. Wykorzystywał on swoją duszę do stosowania bardzo potężnych czarów. Demon ten ukrywał się przed światem. Jednak oczekując śmierci, poznał tajemną siłę rozdzielenia swojej duszy na części, aby żyć dłużej.
Rozdzielił swoją duszę i wyszedł z ukrycia. Teraz każdy z Was może go spotkać i nauczyć się, jak praktykować magię niezniszczalnego. Wystarczy poszukać, aby odnaleźć jedną z siedmiu części złego Nan'Tsao.
Jedna z części znajduje się w krainie początkujących, tam, gdzie ogień atakuje groźniej niż gdziekolwiek. Pozostałe bronione w symbolach zła rozrzucone są po krainie bardziej doświadczonych rycerzy - takich właśnie chce spotkać demon. Szukaj nieopodal wyspy Pandemonium/Hell, a także głęboko pod jaskiniami demonów. Kolejne z miejsc znajduje się pod Cyclopolis, a inne - pod pustynią Ankaros, gdzie niegdyś gracze polowali na Bally. Część jego wcieleń może spotkać każdy. Kilka należy tylko dla wybranych! Strzeż się i walcz, a poznasz sekrety czarnoksięstwa znanego dotąd tylko tym najgorszym. Aby zwalczyć całe zło - musisz stać się najgorszym ze złych. Inaczej nawet nie spotkasz tego, który chce cię zniszczyć."

Tak, dobrze myślicie - nadchodzi nowa aktualizacja, zapowiedziana dwa tygodnie temu. Co nowego?

soul points - każdy soul point jest zdobywany po zabiciu 50 potworów,
siedem nowych czarów do zdobycia z questów, które wykorzystują punkty duszy - czary te będą odblokowywane po wypiciu specjalnych mikstur bronionych przez wcielenia demona Nan'tsao,
siedem niezależnych od siebie questów - ukryte są one na mapie, dostępne dla graczy o zróżnicowanych poziomach, każde z nich kryje jedno wcielenie demona,
kilkadziesiąt nowych potworów - można je spotkać w nowych questach.

Miłej gry! Więcej urozmaiceń niedługo.

nan'tsao jak sie poprzestawia cyfery litery to wychodzi santano, pszypadek???? nie sondze

Domcio Old
15-07-2013, 08:08
To jednak Santano pisal prawde ze niedlugo aktualizacja :) Pozdrawiam i oby co raz czesciej upów na servie :)

Duży Ludek
15-07-2013, 08:16
No naprawdę Santano mnie zaskoczyłeś z ta słownościa - pisałeś, że miniup w tym tygodniu i jest. Jeśli będziesz trzymał się tego co napiszesz, no to jesteś skazany na sukces, a i apo powinno się odradzać z dnia na dzień coraz większą liczbą graczy.

Ja szanuję ludzi poważnych, teraz można pisac, że Santano to jest gość, a nie jakiś gimbuss bez twarzy. Obecnie to no nie mam czasu na grę, jestem zawalany nauka programowania mikrokontrolerów. Każdy musi być w czymś najlepszy, ja chciałbym być w elektronice. Można mnie spotkać na forum atnelowskim, naprawdę polecam, super atmosfera, niesamowici ludzie i ogólnie MEGA. A nick wiadomo jaki :).

No santano powodzenie.

Rekrut
15-07-2013, 08:18
Zapowiada sie interesująco.

Duży plus dla administracji

Magiczny Bartus
15-07-2013, 08:50
Super w końcu ! Wyruszam na poszukiwania.

Czarny 0.9
15-07-2013, 08:58
Jedyne pytanie które mnie nurtuje to te nowe czary ?
czyżby standardowo zjeb**** balans? :D

Te czary to do soul < nie wiesz co to jest bo na RL nie grałeś nigdy.

Po 2 balans od XXX czasu jest zje*** : )

Cay
15-07-2013, 09:07
Siema, widzę że mnie jeden dzień nie było i już takie rzeczy 0.o, dobrze że to idzie na + a nie na -, sprowadzę parę graczy na serwa :)

Zdzisiu Motyka
15-07-2013, 09:07
duży + bo obiecałeś, że Mini Update będzie w tym tygodniu i dotrzymałeś słowa, chociaż było to dwie godziny przed północą :D, jednak słowa dotrzymałeś.

A jak Update się udał to ocenimy za niedługo :) Póki co podziekowania dla ekipy.

Shabus.
15-07-2013, 09:59
nan'tsao jak sie poprzestawia cyfery litery to wychodzi santano, pszypadek???? nie sondze

XDDDDDDDDD bystrzak hehe

Dobrze, że zostało dodane cokolwiek na rook, zawsze trochę urozmaicenia :D

Sorc Aka Siochacz
15-07-2013, 10:10
dobra robota :) .

Avi
15-07-2013, 10:12
fajnie dobrze ze cos robicie :]

______

#Lordzik#
15-07-2013, 12:44
Mógłby ktoś z administracji napisać nazwy tych siedmiu czarów, bo ciężko je spamiętać.

[Tygrys] Te nowe czary dodane zostaną niebawem na stronę APO.

Delorian17
15-07-2013, 13:22
Bardzo dobra robota chłopaki :D
Oby tak dalej :)

Demon
15-07-2013, 13:48
good job :cool:

rly jestem w szoku jeśli chodzi o prace prowadzone na serverze

@down
zajebiście zajebista interpunkcja, zazdroszczę

@edit2
:)

Ghastly
15-07-2013, 14:09
Ech , weźcie się naprawdę za robotę i zróbcie nowego OTS'a z nowszym klientem , starą mapę macie , kilku dobrych mapperów też widzę , że na forum jest , więc nie wiem w czym problem :confused:

Przecież APO 8.42 było dobre , tylko brakowało zaangażowania , chyba , że brakuje wam funduszy :( ale myślę , że jak by dobrze zareklamować serwer , gracze będę i fundusze też będą :D

+ za to co robicie , chociaż tyle :D

@up

zajebiście zajebista , dokładnie tak jak napisałeś

Octavious
15-07-2013, 15:23
combo ue :) niby było to nudne ale teraz za tym tęsknie patrząc na te tibie 9.0+
pograł bym na takim 8.6 gdzie lata 100 botów pobiegał tym ed i pospamował ue apo nie było złe

To co robicie nie podniesie serwera na którym są 3k+ lvle na mainie a jak ktoś zobaczy na rooka to pomyśli "chyba kogoś tu zdrowo je*ło"
i taki gracz który ma zacząć grę od razu rezygnuje
gra 100 os. ci co maja 2000+ lvl i ich noobki w trainie :D

nie chciałem tu nikogo obrazić poprostu wyraziłem swoją opinie zarówno na rooku jak i mainie grało mi sie dobrze ale kilka lat temu 2009? coś koło tego

Pozdro :*

#*~Capitan#*~
15-07-2013, 17:53
Przeczytaj dokładnie dwa razy opowiadanie, a następnie napisz swoje wypociny.
Coś zostało dodane dla Rooka, co? Nie wiadomo, zobaczy się na dniach.

Odnośnie Tropicano, to Santano napisał kilka newsów wcześniej:

Cierpliwości :<

Dzięki że mi dałeś znać :P bo nie czytałem tego.

Odnośnie mini-upa musicie nad czymś trudnym pomyśleć ekipa z rooka jak z maina zrobili już owe-questy areny.

Ale Dziękuje w swoim imieniu i Apowiczów że cokolwiek robicie :)

ŻyjęNaCudzymKręgosłupie
15-07-2013, 18:01
combo ue :) niby było to nudne ale teraz za tym tęsknie patrząc na te tibie 9.0+
pograł bym na takim 8.6 gdzie lata 100 botów pobiegał tym ed i pospamował ue apo nie było złe

To co robicie nie podniesie serwera na którym są 3k+ lvle na mainie a jak ktoś zobaczy na rooka to pomyśli "chyba kogoś tu zdrowo je*ło"
gra 100 os. ci co maja 2000+ lvl i ich noobki w trainie :D

nie chciałem tu nikogo obrazić poprostu wyraziłem swoją opinie zarówno na rooku jak i mainie grało mi sie dobrze ale kilka lat temu 2009? coś koło tego

Dokładnie, mam takie same zdanie o APO 7.6.
Jeżeli ktoś nowy wbija i zobaczy statystyki, zapewne od razu się poddaje i wychodzi z serwera. Komu w dzisiejszym czasie chciałoby się gonić 3k+ lvl na exp 5x? No chyba jakiemuś upośledzonemu człowiekowi na rencie, bo raczej zdrowy by nie napierdalał tyle lvli.
Postawci serwer 8.42, zorganizujcie ekipę, która pilnowałaby porządku i byłoby git, na 100% dużo lubi wbiłoby zagrać, ofc reklama też musi być :)

►Topic

Super, dodaliście 7 questów, zrobione w 2h i co?
Dalej będzie płacz, że nic nowego, że to, że tamto.
Lepiej zrobić 1, ale długi, niż 10, które zrobi się w 1h :(

►Down

Boże, chodziło mi o to, że wykonali w 2h, trudno jest czasem pomyśleć?

Santano
15-07-2013, 18:31
►Topic

Super, dodaliście 7 questów, zrobione w 2h i co?
Dalej będzie płacz, że nic nowego, że to, że tamto.
Lepiej zrobić 1, ale długi, niż 10, które zrobi się w 1h :(

Zrobione w 2h?!
1890 linii kodu LUA (66086 znaków)
1724 linii kodu XML (68568 znaków)

Kolega musi być bardzo dobrym programistą, skoro wyrabia 1112 znaków kodu na minutę. A do tego w tym samym czasie jest w stanie to wszystko przetestować (co również nam zajęło z kilkanaście godzin).
Do tego mapa.
Tworzenie całego update zajęło 2 tygodnie po kilka godzin dziennie.
A takie gadanie tylko sprawia, że odechciewa się robić cokolwiek...

Demon
15-07-2013, 18:33
Zrobione w 2h?!

Kolega musi być bardzo dobrym programistą, skoro wyrabia 1112 znaków kodu na minutę. A do tego w tym samym czasie jest w stanie to wszystko przetestować (co również nam zajęło z kilkanaście godzin).
Do tego mapa.
przecież ten typ to prowo, które dostaje bana co 10 dni na forum, po co na takie coś odpisywać?

Rekrut
15-07-2013, 18:36
Zrobione w 2h?!

Do tego mapa.

Ja bym się nie przejmował tym co gadają nawet... Ciekawe czy Ci co tak gadają by coś lepszego zrobili..

Duży plus i róbcie kolejny uptade:)

Refresh
15-07-2013, 18:43
Zrobione w 2h?!

Do tego mapa.

chodziło mu chyba o to, że te 7 questow wykonano juz w 2 godziny przez graczy

Ghastly
15-07-2013, 18:51
combo ue niby było to nudne ale teraz za tym tęsknie patrząc na te tibie 9.0+

gra 100 os. ci co maja 2000+ lvl i ich noobki w trainie

Dokładnie , nowsze klienty mają swój klimat , nie jest tak , że ktoś przybiegnie i Cię upierdoli na 1 ue. Nwm dlaczego ekipa jest tak zrażona do tego aby nie postawić serwera z nowszym klientem :(

Mamed first
15-07-2013, 19:54
good job
Może kiedyś 200os pęknie, zobaczymy.
W oczekiwaniu na kolejny apdejt :)

Sasha Rookslayer
16-07-2013, 01:23
Zrobione w 2h?!

Do tego mapa.

Nie ma co się przejmować Santano błaznem, który nawet nie zaczął wykonywać Questa. Zawsze był, jest oraz będzie płacz przy dodawaniu czegoś nowego, czegoś nad czym spędziłeś/ spędziliście bardzo dużo czasu. Myślałem, że się z tym już przyzwyczailiście ale w sumie również zdenerwowałby mnie taki post gracza, który nic nie wie. Jeszcze raz Santano - nie ma co się denerwować ani przejmować takimi postami.

Santano
16-07-2013, 08:39
chodziło mu chyba o to, że te 7 questow wykonano juz w 2 godziny przez graczy
To również jest przekłamaniem.
Zresztą z tego co wiem, nikt jeszcze nie zrobił wszystkich questów.

@Down
Ok, zwracam honor :D

Sendox
16-07-2013, 09:22
Zresztą z tego co wiem, nikt jeszcze nie zrobił wszystkich questów.

Santano tutaj niestety nie mogę się z Tobą zgodzić..
Z tego co mi wiadomo są 4 areny (3 osobowe) oraz 2 areny (1-2 osobowe).
Jeżeli nie ma wiecej części dusz Nan'Tsao na mainie to stałem się "najgorszym ze złych" już wczoraj.

Ss z najcieższej 2-osobowej areny na Sor..

http://i41.tinypic.com/2vweq7r.jpg

http://i44.tinypic.com/708bjp.jpg

Up'date całkiem ciekawy, liczę na kolejne urozmaicenia w najbliższym czasie. :]

Xelix
16-07-2013, 09:26
Quest zapowiada się świetnie, szkoda tylko, że już tyle spoilerów na forum. Oby nie zabrakło ludzi, którzy chcieliby pójść ze mną :p

Rekrut
16-07-2013, 09:31
Gratuluję wykonania questu jako pierwszemu:) Misje bardzo ciekawe

Refresh
16-07-2013, 11:09
Jeżeli nie ma wiecej części dusz Nan'Tsao na mainie to stałem się "najgorszym ze złych" już wczoraj.

nie mogłeś stać się najgorszym ze złych ponieważ zostala ci jeszcze jedna arena na exp, która jeszcze nie działa :)

rumun
16-07-2013, 11:22
Przez 5 lvli wbilem tylko 2 pkt soul, moze mi ktos powiedziec dlaczego tak malo? Moze trzeba zabic te 50mobow bez padniecia?

#Lordzik#
16-07-2013, 11:29
Uważam, że te 50 mobów na 1 soul punkt to trochę dużo.
Przykładowo 2k + lvl expi na wardach. Żeby wbić maksymalną ilość souli (255) musi zabić prawie 13k potworów, czyli zrobić ponad 6 tasków.

Jedynie żeby "efektywnie" wbijać te punkty duszy należy bić potwory na POH'u itp. Tam gdzie jest od groma mobków na hita.

Osobiście zmniejszyłbym ilość: np. 25 potworów = 1 soul point.

Octavious
16-07-2013, 11:45
Uważam, że te 50 mobów na 1 soul punkt to trochę dużo.
Przykładowo 2k + lvl expi na wardach. Żeby wbić maksymalną ilość souli (255) musi zabić prawie 13k potworów, czyli zrobić ponad 6 tasków.

Jedynie żeby "efektywnie" wbijać te punkty duszy należy bić potwory na POH'u itp. Tam gdzie jest od groma mobków na hita.

Osobiście zmniejszyłbym ilość: np. 25 potworów = 1 soul point.

Ale poco tak robic? jak ktos wpadnie na poh albo inne miejsca gdzie zlatuje sie 20 potworów na ue to nabije te soule w min? powinny byc potwory które dają wiecej i mniej soul np:
100 potworów typu orc, minotaur, cyclop itp = 1 soul
100 demon, dracula, otsking, itp = 2 soul
100 msc, queen itp = 4 soul
50 path, ward (jak w lolu :p) itp = 6 soul

@edit
nowy pomysł dodatkowe soul za bossy o ile takie coś na apo jeszcze istnieje i nie jest bite masowo

to tylko propozycja zróżnicowania zdobywanych pkt za potwory bo to co jest zrobione teraz to niedopracowanie :}

mogę się mylić bo na tych ostatnich (path, ward) ostatnio expilem w 2011roku więc możecie mnie poprawiać hejtować co tylko chcecie :]

Sendox
16-07-2013, 12:35
nie mogłeś stać się najgorszym ze złych ponieważ zostala ci jeszcze jedna arena na exp, która jeszcze nie działa :)

No nie wiem, wczoraj gadałem z Rinsonem i mówił, że ta arena dopiero bedzie otwarta przy kolejnum Up'date wiec wydaje mi się, że Up'date z Niepokonanym demonem wszechświata ( Nan'Tsao ) został wyknany w całości przeze mnie.

Azielu$
16-07-2013, 16:03
Przez 5 lvli wbilem tylko 2 pkt soul, moze mi ktos powiedziec dlaczego tak malo? Moze trzeba zabic te 50mobow bez padniecia?

Expiłeś na nilach, one się dobijały i pewnie dlatego. Zresztą 2 pkt soul to od 100 do 149 potworów.

#don
nie popuść

#topic
Ciekawy up, oby więcej takich. ;)

Artis
19-07-2013, 10:23
Zrobione w 2h?!

Do tego mapa.
Zrobienie głupiej mapy zajmuję nawet pół roku, zależy jeszcze co robisz. A co tutaj dopiero myśleć o questach, które muszą być zrobione z pomysłem.

Lagga v3
19-07-2013, 23:17
Quest , który można wykonac w krótkim czasie, wszystkie misje zrobione 'na jedno kopyto'. Jedyne użyteczne czary to bonus do manasów i skrócenie czasu ue uw. Zbyt długi czas wbijania 1 soula podczas normalnego expa - spodziewałem się czegoś lepszego ( : .

'Boonek'
20-07-2013, 00:38
Nawet spoko ci powiem, ale na wysokim lv za ciezko sie zbiera te soule przez co staja sie bezuzyteczne

Logan711
29-07-2013, 20:28
Quest , który można wykonac w krótkim czasie, wszystkie misje zrobione 'na jedno kopyto'. Jedyne użyteczne czary to bonus do manasów i skrócenie czasu ue uw. Zbyt długi czas wbijania 1 soula podczas normalnego expa - spodziewałem się czegoś lepszego ( : .

Co zbyt dlugi ?? to idz na poh i nabijesz sobie souli z 10min ok. 100 :)

zegnam .....

Chemik
18-08-2013, 19:56
Fajnie, ze cos robicie. Dzieki tym newsom wrocilem na OTS. Teraz czekamy niecierpliwie na Maratony :)

Zii Baba
19-08-2013, 09:13
Dobra... Wszystko pieknie, wrecz zajebiscie, ale gdzie kolejne mini upy?

agresorek
19-08-2013, 19:50
dobre nawet a potwora na luzie się ciśnie. + za robote

TuRoczeK
19-08-2013, 20:01
Fajny up'ek : )

Czekam na next.

Rekrut
20-08-2013, 10:48
Dobra... Wszystko pieknie, wrecz zajebiscie, ale gdzie kolejne mini upy?

A zrobiłeś juz wszystko z tych co były?

Prędko nie będzie bo Santao już nie ma..:| Ale czekamy ;]

Ziomeros
18-09-2013, 23:35
Zdaje mi się, że to pomysł zerżnięty ze spiderots. =)

Santano
19-09-2013, 12:02
Zdaje mi się, że to pomysł zerżnięty ze spiderots. =)
Nawet nie wiem co to jest.