Zaloguj się

View Full Version : [ROOK] Zmiany w systemie tasków

Rinson
15-07-2013, 15:20
Witam!
Piszę temat skierowany w stronę graczy wyspy początkujących. Chodzi o zmiany w systemie tasków.
Jak wiecie, po zdobyciu 100 punktów u Huntera Urlicha wynagrodzenie pieniężne oraz w postaci punktów doświadczenia spada. Było wiele tematów oraz raportów w tej sprawie. Chcemy zapytać, czy chcecie zmiany w systemie nagradzania powyżej 100 punktów? Chodzi tutaj o nagradzanie przez ilość punktów doświadczenia oraz pieniądze.
Możecie zasugerować ile expa, pieniędzy za dany task byłoby odpowiednie.

Posty typu "nie zmieniajcie bo gram na main więc jestem na nie" i tym podobne będą kasowane a autorzy nagradzani warnami.

Techniks
15-07-2013, 15:29
Moim zdaniem taski powinny dawać więcej kasy. Na main daja po pare kcc a rook pare cc co nie jest równe sobie. Również exp powinien być zalezy od lvl nie stala ilość.
Zabijam 400 dark lordów i dostaję 600k expa co daje 20% lvla - a na main aż do 2 lvl.
#edit
Większość ludzi tutaj co wypowiada się negatywnie nie grało nigdy na rooku...

Vuck
15-07-2013, 15:33
Zostawić exp i kasę a naliczanie powyżej 100pkt usunąć i gitara gra. No chyba że np. za 300 pkt coś dostajemy potem za 600pkt itd. Ale jak już niech będą to takie pospolite przedmioty jak dsm czy golden armor a nie jakieś nowe, bo i tak każdy expi z taskami to byłoby to tylko taka mała nagroda.

Rekrut
15-07-2013, 15:34
Dobry pomysł. Na mainie popi daje dużo za mało i expa i kcc tak samo na rooku

Jestem na tak

[Rinson] Temat dotyczy Rookgardu, a nie Main, gdyż na Mainie jest wszystko ok.

Helpfull
15-07-2013, 15:43
Z czasem taski dają na prawdę tyle co nic, można powiedzieć, że są nawet zbędne, dlatego przydałoby się zwiększyć i kasę i exp, jednak ja byłbym bardziej za zwiększeniem expa, bo jednak kasę można łatwo zdobyć, a jaki jest sens brania taska, jeśli dostajemy za niego tylko np. 1% poziomu.
Podchodzę do tego obiektywnie i chciałbym, żeby wszyscy tak do tego podeszli, a nie ludzie z maina będą pisać, że "i tak na rooku macie za dobrze, jestem na nie!"...

Demon
15-07-2013, 15:53
ja osobiście dodałbym do każdych tasków (main jak i rook) możliwość zabicia bossa (jakiego? zależy od taska - Wasza broszka), z którego przy 'lekkim' szczęściu (szansa 1 na 50) moglibyśmy lootnąć coś fajnego*

* - wiadomo, nie musi być to drogi przedmiot, ani potrzebny, ale coś co mogłoby mieć wartość kolekcjonerską (beka, wiem, jestem uzależniony od tibii #wszystko)

Sasha Rookslayer
15-07-2013, 15:58
Taki na Rooku są śmieszne. Ja po zrobieniu jednego taska dostaje 3cc oraz 1%?
Śmiechy warte! Nie chce od razu 100% za wykonanego taska, lecz 10-40% byłoby dobrym rozwiązaniem. Co idzie za tym? Zrobilibyście więcej mobów do zabicia. Pieniędzy myślę, że powinno być losowo za taska od 10 do 50cc.

Może dla Was to śmieszne, lecz gdy powiększy się liczbę potworów do zabicia to myślę, że to będzie dobry pomysł.

Za punkty można byłoby dostawać jakieś nagrody. Ciekawe..

100 punktów, 200, 500, 1000 itd...

Lecz co teraz zrobicie z osobami, które mają po około 2000 punktów (ja oraz np. Fsza)?

P.S
Nie wiem po co ludzie z Main'a się wypowiadają i są na nie, bo tam nie grają? Beka.

KaZeK
15-07-2013, 16:25
Lecz co teraz zrobicie z osobami, które mają po około 2000 punktów (ja oraz np. Fsza)?

Dostaniecie po lizaku na pocieszenie.

Nie wiem po co ludzie z Main'a się wypowiadają i są na nie, bo tam nie grają? Beka.

Ponieważ mają do tego prawo?

#t
Jestem na tak - system tasków na rooku jest śmieszny (chodzi mi o pieniądze i doświadczenie).

Zii Baba
15-07-2013, 16:34
P.S

Wypowiadam sie w jedym i takim samym celu jak ty - nabicie posta.
@top
Jest na tak tylko ze wzgledu na to, ze zrobiliscie taski, a sa one bezuzyteczne bo te sashe nie moga sie pogodzic z tym, ze my na main dostajemy wiecej niz oni... Taski to element gry, nie macie nakazu ich robic.
Nie wiem o ile % moznaby zwiekszyc otrzymywane doswiadczenie oraz wynagrodzenie pieniezne za oddany task. Mozliwosc zabicia bossa jak wspomnial ^Demon byla by fajnym dodatkiem.

Zarexoholik?
15-07-2013, 16:37
Jestem na NIE. Jaki sens ma wprowadzanie tasków, które się nigdy nie kończą? Czy wszystko musi być ułatwione? Punkty za taski powinny mieć swoje maksimum, tak by potem już nie móc ich wykonywać. Expienie bez tasków też jest przecież możliwe, śmieszna sprawa to całe wasze ułatwianie.

Jestem za zablokowaniem tasków, potem się dziwicie, że biegają tak duże poziomy po serwie.

#*~Capitan#*~
15-07-2013, 17:41
Oczywiście że jestem za zmiana systemu naliczania za task ponieważ jest kiepski... uważam że za wbicia każdych 100punktów po pierwszej setce powinniśmy miec dostęp do takiego roomu gdzie byśmy mogli ubić odpowiedniego bossa na danym lvlu :P Pozdrawiam.

Mopsu_Lechista
15-07-2013, 18:07
Oczywiście jestem na tak bo to już nudne było dostawać 2% lvla i 2cc, ci co klikają na nie pewnie wszyscy z maina a na rooku mają noob lvle i myślą że taski ciągle dają dużo XD

Plendil
15-07-2013, 18:39
Taki na Rooku są śmieszne. Ja po zrobieniu jednego taska dostaje 3cc oraz 1%?
Śmiechy warte! Nie chce od razu 100% za wykonanego taska, lecz 10-40% byłoby dobrym rozwiązaniem. Co idzie za tym? Zrobilibyście więcej mobów do zabicia. Pieniędzy myślę, że powinno być losowo za taska od 10 do 50cc.

Może dla Was to śmieszne, lecz gdy powiększy się liczbę potworów do zabicia to myślę, że to będzie dobry pomysł.

Za punkty można byłoby dostawać jakieś nagrody. Ciekawe..

100 punktów, 200, 500, 1000 itd...

P.S

Można zresetować punkty dla wszystkich graczy którzy mają powyżej 100 do 100 pkt (nie do 0 żeby nie brali 2x pionka) i po sprawie, a dalej to już tylko zostanie wprowadzenie odpowiedniej ilości expa i kasy za taska. Na tak :) Demon, lepszy taki pomysł niż Twoje zbędne komentarze, a jak nie rozumiesz to się domyśl, bo nie mam zamiaru Ci tu 2 stron tłumaczenia pisać. Elo

Demon
15-07-2013, 18:42
Można zresetować punkty dla wszystkich graczy którzy mają powyżej 100 do 100 pkt (nie do 0 żeby nie brali 2x pionka) i po sprawie, a dalej to już tylko zostanie wprowadzenie odpowiedniej ilości expa i kasy za taska. Na tak :)

to brzmi jak

można odblokować każdemu dostęp do wszystkich questów bez możliwości odebrania nagrody, + jest taki, że znowu będziecie mieli frajde z robienia questów
chyba trafiłem w sedno, co?

Shabus.
15-07-2013, 18:53
Oczywiście na tak, bo 1% i 2cc za zabicie 800 elfów to nie jest dobra nagroda :D

Mr Fsza
15-07-2013, 21:25
i niby to ma rosnąc już tak zawsze ?

ja w chwili obecnej mam 3300 pkt to już lepiej zrobić coś takiego co Sasha napisał w propozycji co XXXpkt losowa nagroda .

a ta twoja pro no to bez sensu troszkę z takimi pro się pisze jak dodadzą zaraz a nie po 3 latach .

pieniędzy i tak nie brakuje a exp to są maratony który urozmaicają grę .

nie

Logan711
16-07-2013, 09:49
Ja jestem na tak na rooku naprawde malo sie dostaje za te taski i malo expa oraz cc :)

Kumpel Armii
16-07-2013, 12:56
Jak dla mnie Taski mają wadę i na Rooku i na Mainie.
Na Rooku nagrody są wręcz śmieszne! Zaś na Mainie zdecydowanie za duże! Ktoś kto je wprowadzał na samym początku chyba był "wczorajszy".
Trudno jest mi teraz napisać jakie nagrody powinny być za danego taska. Ale sądze, że osoba, która je tworzyła, powinna wiedzieć mniej więcej jak przeliczyć, aby jedno od drugiego nie odstawało - uwzględniając oczywiście różnice Main, a Rook.

Sasha Rookslayer
17-07-2013, 00:17
00:15 Sasha Rookslayer: hi
00:15 Hunter Urlich: Gratuluje! Ukonczyles misje, oto Twoja nagroda!

Ja to dziękuje za taką nagrodę...

Dostałem 0% oraz 1cc oraz 220gp.

I po co te taski? Do POPRAWY!

@down
Przestań żyć przeszłością stary.. Jeżeli są taki, to znaczy, że powinny coś one dawać, a nie nic.
Nie rozumiem Twojego toku myślenia Zarex.

Zarexoholik?
17-07-2013, 03:46
00:15 Sasha Rookslayer: hi
00:15 Hunter Urlich: Gratuluje! Ukonczyles misje, oto Twoja nagroda!

Ja to dziękuje za taką nagrodę...

Dostałem 0% oraz 1cc oraz 220gp.

I po co te taski? Do POPRAWY!

Właśnie o to chodzi! Skończyłeś taski - nie opłaca ci się ich wykonywać to nie wykonuj... Nie można ciągle ułatwiać tej gry! Kiedyś nie było tasków i grało się elegancko, teraz chcecie, żeby darmowy exp był jeszcze większy, tak samo jak darmowa kasa, żeby każdy przedmiot można było sprzedać u NPC, coś jeszcze?

Frugo
17-07-2013, 09:17
#UP

Przestań żyć ciągle tym co było kiedyś.. W każdym temacie piszesz, że kiedyś czegoś nie było.. Ale teraz jest, dziś jest dziś, inne apo, wszystko rusza do przodu, a niektórzy chcą się ciągle cofać do tego grajdołu sprzed lat. Jestem za tym, żeby taski na rooku zostały poprawione. Na mainie też przyda się zmiana i dodanie potworów.

Rekrut
17-07-2013, 10:25
Właśnie o to chodzi! Skończyłeś taski - nie opłaca ci się ich wykonywać to nie wykonuj... Nie można ciągle ułatwiać tej gry! Kiedyś nie było tasków i grało się elegancko, teraz chcecie, żeby darmowy exp był jeszcze większy, tak samo jak darmowa kasa, żeby każdy przedmiot można było sprzedać u NPC, coś jeszcze?

Kiedyś to było kiedyś. Teraz jest uw etc.

Zabijając 800 potworów (bez czaru nie jak na mainie) żeby dostać 1% i i parę cc to żałosne. Na mainie jest łatwiej i za takiego taska dostaje się kilka kcc + lvl

Xelix
18-07-2013, 02:34
jak dla mnie to rook jest ubogi pod wzgledem taskow, nalezy koniecznie je poprawic!