View Full Version : Kara Grzywny
Proponuję wprowadzenie kar pieniężnych za drobne przewinnienia.
Jakich kar się to będzie tyczyło?
-Obraźliwe wyrażanie się
-Spammowanie
-Sprzedaz za prawdziwe pieniadze*
-Pisanie nie na temat na kanalach
-Namawianie innych do lamania regulaminu
-Dzielenie konta*
-Destruktywne zachowanie*
* do przedyskutowania
System kar:
I. Zależny od levela.
II. Zależny od ilości zgormadzonych wykroczeń (im wiecej razy łamiesz regulamin, tym wieksza kara).
Opcje blokady:
tutaj były by np. za "Obraźliwe wyrażanie się" oraz "Spammowanie" mute całkowite (brak mozliwosci gadania z npc, z ludzmi itp.) albo blokada gamechatu za "Pisanie nie na temat na kanalach"
i aby zdjąć blokade, należało by uiścić oplate komenda np. "!payfine".
@down
Jakoś nie widze zeby ktos sie pokwapil zeby banowić tych co przeklinaja na gc ;x daja ostrzeżenie i na tym sie kończy z reguły, a jak by ktos mial placic to by 4x zaplacil a za 5 sie zastanowił, a pozatym, kolejna korzysc tego systemu to to ze ubedzie troche kasy z serwera.
@2x down
chodzi o to ze sam ban to za mało, bo minie i znowu bedzie szarował. W tym punkcie (o czym zapomnialem napisać) chodzilo mi o dołożenie do bana jakiejs kary pieniężnej.
Od tego jest ban. Jestem na nie.
Zarexoholik?
15-07-2013, 16:33
Ktoś dzieli konto zapłaci i może dzielić dalej? Bezsens - pogratulować pomysłowości. W tej grze karą jest BAN - można zwiększyć długość bana, nic więcej.
Sasha Rookslayer
15-07-2013, 16:34
Jestem na Tak. Ciekawy pomysł.
Również jestem za tym, aby został ukarane główne postacie osób, które piszą coś z noob chara (można dotrzeć do takich spraw po przez adres IP).
Raczej nie jestem za tym pomysłem. Jeśli ktoś jest tak upierdliwy to po prostu banujemy jego główną postać lub blokujemy całe konto na daną ilość czasu, poza tym.. to byłoby trudne do zrealizowania. Jak gracz miałby zapłacić po tym jak dostanie bana? Byłoby trudno, prawda? Moim zdaniem - odpada, ale kombinuj dalej. Osobiście wole dać standardowego bana.
Jedyna możliwość to bardziej rygorystyczne kary, np. za sprzedaż konta na gc/trade-main.. co wtedy? Jaka komenda byłaby? Takiego gracza lepiej po prostu zbanować. To jest najprostsze, mimo komend itd. Po co taki bałagan tworzyć?:)
Ban to ban... Przestrzegaj regulaminu to nie będziesz miał bana.
jestem na nie
gwnstopro
15-07-2013, 17:08
Jestem na nie, lepiej dać bana takiej osobie niż żeby płacił pewnie jakieś śmieszne cc i mógł potem dalej dzielić konto itp
#*~Capitan#*~
15-07-2013, 17:47
Kare grzywny hmmm.:confused: No raczej to nie przejdzie, przecież mamy już coś takiego jak ban.
tu chodzi bardziej zeby to była dodatkowa forma zmniejszenia ilosci kasy na serwie. a mieszania by nie było, jak by sie to rozważyło, aczkolwiek, jak chcecie ;p
@gwnstopro
raz dostanie kare, bedzie robil dalej, dostanie druga kare sporo wieksza to przestanie i przynajmniej zacheci go to do samodzielnej gry.
Mamed first
15-07-2013, 19:48
Myślisz, że taki 3klvl co chce sprzedać itemy/chara, cokolwiek będzie pisać z głownego konta na game-chat? wejdzie na 15-/+ lvl i co wtedy 1cc do zapłacenia, i tak x razy?
Kolejna nieprzemyślana propozycja. Wymyśl coś z mózgiem.
Duży Ludek
15-07-2013, 20:23
Mi się wydaje, że taniej bedzie, żebys sobie darował tibie, skoro jestes osłem :).
A co do propozycji, dziwna ona jest i jestem na NIE.
ja osobiście jestem na tak uważam, że ta propozycja jest bardzo dobra która mogła by podciągać ten server przecież tak było ze sprawą vojski kiedy płacił grzywnę.
A jak wiadomo bo dłuższym czasie nieobecności gra się nudzi a ta twoja propozycja mogła by pomóc by wiadomo gra się nie nudziła z większym czasem ;d.
Tak. Wariant kar II
kto nie chce płacić ten ma bana a kto chce płacić to brak bana tylko płaci poprzez zalogowanie się na str zdaje się , że taka pro już była ;)
Pisanie nie na temat na kanałach, by jeszcze przeszło, ale za większe nie, bo to by było trochę bez sensy, ktoś ma kase - robi co chce?
Raczej na nie
Poki co to czepiacie sie jednej rzeczy i ja drazycie :x to moze inaczej. Jak bys (mowie ogolnie) dostal bana za cos na pare tygodni to jest wieksza szansa ze odechce ci sie grac niz jak bys mial zaplacic iles kcc
@mamed
Bardzo latwo mozna sprawdzic jaka postac jest jego glowna i na glowna dac kare. Skoro piszesz zebym uzyl mozgu to Ja ci radze zebys uzyl swojego najpierw a w dodatku swoich oczu i przeczytal posty napisane przed toba.
@up
Napisalem ze to tylko w stosunku do drobnych przewinnien:)
@edit
Dodatkowo w kwestii dzielenia konta (a nawet uzywania botow) moze być spora grzywna, a blokada by było np. brak mozliwości bicia potworów, do czasu uiszczenia oplaty.
I tak jak fsza napisal, mozna by było sobie wybrać czy np. pół roku bana czy kcc :) (w końcu nie kazdego stać i nie kazdy chciałby miec taką opcje)
A myśle ze to dobry sposób (jak nie najlepszy) na zmniejszenie ilosci kasy na serwerze której jest juz za duzo i naprawde ułatwiło by to gre nizszym lewelom które musza zbierać poł roku na jakis przedmiot bo ludzie za duzo chcą bo za duzo maja kasy.
Drobne przewinienia jak najbardziej na tak ;]
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.