PDA

View Full Version : Soul points - zmiana.

Sasha Rookslayer
16-07-2013, 17:06
Witam, jak w temacie.. Pisząc dziś z Santano, zapytałem się jak działają te soul pointsy. Jak wiadomo, powstał nowy Quest na wyspie początkujących, w którym dodano białą fiolkę, która daje nam moc po wypiciu.. Po wypiciu jej możemy robić ihy czarem ''adite heal'' (1 runa po 10 użyć). Oczywiście można robić te ihy od iluś tam soul pointów. Od ilu? Nikt nie wie - Santano również nie pamięta ale mniejsza z tym :D

Chodzi mi o zmniejszenie przedziału w zakresie soul pointów. Ponieważ, ja mając 10 soul nie mogę robić dalej tego jednego iha... 10 soul pointów = 500 potworów do ubicia. Po zrobieniu runki ih - soul pointy kasują się nam. Jest to bez sensu, więc Santano zaproponował mi, abym napisał propozycje:

16:48 Santano: Zmniejszymy te przedzialy. Proponuje dac propozycje na forum z nowymi liczbami souli.

Moja propozycja co do Rookgardu jest następująca..
Aby można robić było ihy np. od 100 soul (zanim ktoś wbije tyle to trochę potrwa) i gdy każdego iha zrobimy po x10 to usuwają nam się 2 soule i aby znów robić, musimy mieć 100. Jeżeli mamy np. 150 soul, to możemy zrobić, aż 25 runek x10 ih.

Myślę, że taka propozycja będzie dobra odosnię robienia tych ihów na Rooku.

Co do Main'a - nie wypowiadam się, iż nie wiem jak tam jest.
Ludzie z Main'a niech sami napiszą, co chcieliby zmienić z tymi soulami.

Czekam na wasze opinie oraz sugestie odnośnie używania nowego czaru na robienie runek ih.

Sir Krystian
16-07-2013, 17:09
Propozycja dobra musze przyznać ale przez Cb musze się powiesić więc dziekuje dla calego zespołu apo za wsparcie DO WIDZENIA
Sasha zapamietam Cie jako wielkiego czlowieka równego -2
TAG

Meidis
16-07-2013, 17:11
Może być, prosił bym też o dodanie czaru sprawdzającego ile zostało nam do zabicia potworów żeby zdobyć kolejny soul np za komendą soul, po wpisaniu otrzymali byśmy informację: Potrzebujesz (49) potworów aby zdobyć kolejny soul points.

#*~Capitan#*~
16-07-2013, 17:12
Witam, jak w temacie.. Pisząc dziś z Santano, zapytałem się jak działają te soul pointsy. Jak wiadomo, powstał nowy Quest na wyspie początkujących, w którym dodano białą fiolkę, która daje nam moc po wypiciu.. Po wypiciu jej możemy robić ihy czarem ''adite heal'' (1 runa po 10 użyć). Oczywiście można robić te ihy od iluś tam soul pointów. Od ilu? Nikt nie wie - Santano również nie pamięta ale mniejsza z tym :D

Chodzi mi o zmniejszenie przedziału w zakresie soul pointów. Ponieważ, ja mając 10 soul nie mogę robić dalej tego jednego iha... 10 soul pointów = 2000 potworów do ubicia. Po zrobieniu runki ih - soul pointy kasują się nam. Jest to bez sensu, więc Santano zaproponował mi, abym napisał propozycje:

16:48 Santano: Zmniejszymy te przedzialy. Proponuje dac propozycje na forum z nowymi liczbami souli.

Moja propozycja co do Rookgardu jest następująca..
Aby można robić było ihy np. od 100 soul (zanim ktoś wbije tyle to trochę potrwa) i gdy każdego iha zrobimy po x10 to usuwają nam się 2 soule i aby znów robić, musimy mieć 100. Jeżeli mamy np. 150 soul, to możemy zrobić, aż 25 runek x10 ih.

Myślę, że taka propozycja będzie dobra odosnię robienia tych ihów na Rooku.

Co do Main'a - nie wypowiadam się, iż nie wiem jak tam jest.
Ludzie z Main'a niech sami napiszą, co chcieliby zmienić z tymi soulami.

Czekam na wasze opinie oraz sugestie odnośnie używania nowego czaru na robienie runek ih.

***** ty czasem myślisz bez kitu :D ! Propozycja mi się podoba i jak najbardziej jestem za wprowadzeniem :)

Propozycja dobra musze przyznać ale przez Cb musze się powiesić więc dziekuje dla calego zespołu apo za wsparcie DO WIDZENIA
Sasha zapamietam Cie jako wielkiego czlowieka równego -2
TAG

Nie rób tego ... nie zostawiaj mnie z nim :/ :D

Jestem na nie, te czary za soule to miał być dodatek i urozmaicenie, jak ci sie nie podoba to po prostu kup te ihy nikt ci nie każe ich robić. Na mainie równiez bym niczego nie zmieniał. Wszystko jest idealnie

Dobrze że to tylko twoje zdanie.

Jak Dla mnie Rook nie powinien mieć możliwości tworzenia Run które leczą zaniedługo z rooka bd 2 Main ...

Mogłeś to napisać 3 lata temu jak jeszcze rook był rookiem.

Rookgard to już drugi mniejszy Main :D

To stwierdzenie ?

Frugo
16-07-2013, 17:12
Jestem na nie, te czary za soule to miał być dodatek i urozmaicenie, jak ci sie nie podoba to po prostu kup te ihy nikt ci nie każe ich robić. Na mainie równiez bym niczego nie zmieniał. Wszystko jest idealnie

Ammba(*.-)
16-07-2013, 17:13
Jak Dla mnie Rook nie powinien mieć możliwości tworzenia Run które leczą zaniedługo z rooka bd 2 Main ...

Sasha Rookslayer
16-07-2013, 17:13

Rekrut
16-07-2013, 17:18

Się cieszysz czy płaczesz? Sam dajesz propozycje które do tego prowadzą... Albo chcecie zmiany i bez płaczu albo nie

Sir Krystian
16-07-2013, 17:19
Po imprezie Week'a to na pewno.

Week nic nie zrobił nie wiesz to CIIIII

Przysto nie zostawie Cie ale masz mi sprzedac Vojske za 99zl

@TAK

Mopsu_Lechista
16-07-2013, 19:22
Oczywiście też jestem na tak, zastanawiam się od ilu ten czar działa skoro sasha ma już 10 souli a jeżeli ma np. być 20 souli i robisz za to 10x ih to bez sensu, moim zdaniem za soule można by było w jakiś sposób ładować mane, bo nie wszyscy ludzie będą marnować soule na ihy, i jeżeli ktoś ma już tam xxx souli to mógł by sobie mane ładować za to, ja nie mowie że jeden soul i cała mana ale troszkę więcej bo w tym momencie kiedy się mlvl ćwiczy trzeba tylko czekać.

Sasha Rookslayer
16-07-2013, 20:37
Nie rozumiem dlaczego ludzie z Main'a, którzy nie grają na Rooku zaznaczają nie, a nawet się nie wypowiedzą, no spoko.

Bakubb
16-07-2013, 23:03
Zgadzam się z Sasha w zupełności zbyt dużo potworów trzeba zabijać aby uzyskać ih x 10

Mr Fsza
16-07-2013, 23:10
Propozycja bardzo dobra, godna uwagi. Jestem również nad zmienieniem przedziału odnośnie soulów. Dlaczego? Kto normalny będzie bił te załóżmy 5000 potworów, aby zrobić jednego iha x10? Bez sens. Sasha podał dobrą propozycję, która myślę, że wjedzie w życie. Jestem oczywiście na tak,

~#*Nalesniczek Zla*#~
17-07-2013, 23:15
Myślę że to dobry pomysł bo trochę bez sensu mogło by się robić od 2 soul points ;)

Doktor Watson
18-07-2013, 00:01
Powinno być ciężko, więc te runki IH powinny być rzadkością :) Dlatego myślę, że 20-30 soul powinno pobierać za jedną taką runę :)

Demon
18-07-2013, 00:23
jestem na tak, zbieranie souli mija się z celem, bo w czasie wbijania souli zarobimy na np. XX ihów etc.

Duży Ludek
18-07-2013, 16:47
Zaznaczyłem tak, bo w sumie to ty chyba wymyśliłeś najnowszeo upa, który zostanie wprowadzony na rook, więc pewnie coś tam bardziej umiesz przemyśleć co do różnych propozycji.

Ale oólnie to wiesz:

#include <iostream>
#include "conio.h"//wait on buttom

using namespace std;
int main(void)
{
cout << "HELLO SASHA" << endl; //end line
_getch();

return 0;
}

Chyba paul dirac ma nad tobą wielką przewagę, a wiesz jaką?
Potrafił skońćzyć z tibią. Twarzy to ty nie masz, dobrze, ale to twoja strata i twoja zyciowa porażka :).

Merranus <3333
18-07-2013, 17:50
jestem na nie a to dlatego ze na RL Tibi na roku nic nie dodaja wiec czemu mieli by tu cos dodawac :x

Sasha Rookslayer
18-07-2013, 18:00
jestem na nie a to dlatego ze na RL Tibi na roku nic nie dodaja wiec czemu mieli by tu cos dodawac :x

Człowieku, porównujesz real tibię do alternatywnego serwera tibii?
Jest to OTS..

Merranus <3333
18-07-2013, 18:35
Człowieku, porównujesz real tibię do alternatywnego serwera tibii?
Jest to OTS..

przepraszam ze to ots, gdybym ja go prowadzil to bym napewno na roka nic wiecej nie dodal jak dodal tylko wiecej mobow i nic wiecej i powiekszyl mape

bez odbioru

Azielu$
18-07-2013, 18:54
przepraszam ze to ots, gdybym ja go prowadzil to bym napewno na roka nic wiecej nie dodal jak dodal tylko wiecej mobow i nic wiecej i powiekszyl mape

bez odbioru

a kogo obchodzi jak ty byś prowadził otsa noł nejmie?

#topic
Fakt, na rooku dużo ciężej zdobywa się soul pointsy, ale ten czar nie ma być głównym sposobem zdobywania ih'ów. To tylko dodatek. Myślę, że czar nie powinien zabierać więcej niż 5 soul pointsów. Ewentualnie można też zrobić tak, że osoby będące na rooku będą zdobywały soul pointsy 2x szybciej.

Smoczek
18-07-2013, 19:14
@up +1
to jest dodatek w stylu uzbieram sobie 20 bp ihx10 i ide kampic na respie 10h dla durni, z jednej strony nie mozna dopuscic zeby ktos wyszedl sobie z depo i byl w stanie na respie sam sobie produkowac ihy w duzych ilosciach a z 2 strony jezeli ciezko bedzie zdobyc te soule to czar na produkcje run jak i caly ten quest/misja stana sie poprostu bezuzyteczne, decyzja co z tym zrobic nalezy do administracji