PDA

View Full Version : Profil postaci na stronie

Santano
18-07-2013, 12:48
Dziś zwracam się do Was z propozycją dotyczącą profilu postaci w wyszukiwarce na stronie APO. Mianowicie, chcielibyśmy rozbudować dostępne opcje.

Aktualnie w wyszukiwarce postaci do dyspozycji przeglądających są dane takie jak: nick, płeć, poziom, doświadczenie, poziom magiczny, typ konta, ban, informacja o posiadaniu recovery keya, ostatnie logowanie, ostatnie wylogowanie, umiejętności postaci oraz lista śmierci.

Proponuję możliwość indywidualnego i opcjonalnego dodawania na stronę do profilu gracza kilku dodatkowych informacji, odpłatnie, za odpowiednią ilość dni PACC.

Informacja o ekwipunku gracza (-10 dni PACC)
http://i40.tinypic.com/oge91x.png

Poszerzenie ekwipunku gracza o przedmioty w plecaku oraz w depo (-20 dni PACC)
http://i44.tinypic.com/zjxnw9.png

Quest log pokazujący wszystkie questy, które dana postać ukończyła (-15 dni PACC)

Notki postaci umożliwiające dodawanie wiadomości do profilu (-15 dni PACC)
http://i44.tinypic.com/x5bbcj.png

Domek aktualnie należący do postaci (-10 dni PACC)
http://i42.tinypic.com/s618hl.png

Rozszerzenie powyższej opcji o wyświetlanie przedmiotów w domku (-30 dni PACC)
http://i39.tinypic.com/2e5rujp.png

Gracz sam mógłby wybrać, co ma się znaleźć w jego wyszukiwarce postaci i w dowolnym momencie zrezygnować z danej opcji.
Jest również możliwość dodania innych funkcjonalności - zależnie od Waszej woli.

Jeśli jesteście na "tak" - wprowadzimy taką możliwość :)

Rekrut
18-07-2013, 13:06
No nawet spoko :)

jestem na Tak

Sasha Rookslayer
Bardzo ciekawy pomysł. Sam miałem o podobnym pisać, ale o tak bardzo rozbudowanej opcji, aż nie myślałem.

Hmm, ciekaw byłbym jakie kto ma eq, co ma w dpeo itd..
Lecz dla mnie dni PACC to zbyt duża zapłata.

Wolałbym np. za kasę w grze:p

Ale w sumie jest mi to obojętne. Zawsze jakieś urozmaicenie.

Demon
fajnie, że użyłeś 'mojego' domku (jest legalny, czego nie jest jeszcze mój?) do ukazaniu tematu :D

jeśli kogoś jarają takie dodatki (szczerze tylko questy i domki są przydatną opcją) to czemu nie, osobiście uważam to za zbędne

Zdzisiu Motyka
Jestem na tak, ale tylko to z eq, domkiem i quest logiem. Po co pokazywac kto ma jaki syf w plecaku czy depo? To indywidualna sprawa co kto w teczce sobie nosi :D

Może zapłata za kase w grze? Bo ten pacc to pazera troche :/ a tak by troche ubyło.

Nie potrzebne, a może ktoś nie chce żeby ktoś widział czyjeś eq? :)
wtedy nie korzysta z tej opcji ;)

Wasik
pomysł bardzo ciekawy, można będzie wzbogacić server o kilka zł, pacc runy i kody pacc pewnie pójdą w górę :)
jestem na TAK!

Sorc Aka Siochacz
18-07-2013, 13:07
Jestem na Tak . :).

#Lordzik#
18-07-2013, 13:07
...odpłatnie, za odpowiednią ilość dni PACC.
Sam sobie chyba odpowiedziałeś na tą propozycję ^^.

Jest to jakieś urozmaicenie, ale uważam, że niepotrzebne.
Jedynie co to ten quest log, ale wątpię, że za dni pacc by ktoś z tego korzystał.

`Rapi
18-07-2013, 13:10

#
jeżeli tak, to mi to obojętne :)

Azielu$
18-07-2013, 13:11
Widać, że wam kasy brakuje ^^ Jestem za. I tak wydam na to tylko kcc. :c

#edit
A może:

Informacja o ekwipunku gracza (-10 dni PACC)
Poszerzenie ekwipunku gracza o przedmioty w plecaku oraz w depo (-15 dni PACC)
Quest log pokazujący wszystkie questy, które dana postać ukończyła (-10 dni PACC)
Notki postaci umożliwiające dodawanie wiadomości do profilu (-10 dni PACC)
Domek aktualnie należący do postaci (-10 dni PACC)
Rozszerzenie powyższej opcji o wyświetlanie przedmiotów w domku (-15 dni PACC)

Wychodzi 70 dni PACC (2x pacc runa) za wszystko.

Santano
18-07-2013, 13:12
Przecież każdy będzie mógł indywidualnie zdecydować, co chce w swoim profilu pokazać.

Xelix
18-07-2013, 13:19
Jestem na tak! Super urozmaicenie wyszukiwarki, lecz mam jedno pytanie, czy jeśli gracz zrezygnuje z danej funkcji czy zostaną mu zwrócone dni pacc, które utracił aktywując ją?

Santano
18-07-2013, 13:21
Jestem na tak! Super urozmaicenie wyszukiwarki, lecz mam jedno pytanie, czy jeśli gracz zrezygnuje z danej funkcji czy zostaną mu zwrócone dni pacc, które utracił aktywując ją?
Będzie mógł ją aktywować ponownie za darmo.

Lagga v3
18-07-2013, 13:23
Widzę hajs się nie zgadza skoro takie rzeczy są organizowane ? ( :

Jestem na nie, jest to zupełnie niepotrzebne , na pewno z tego nie skorzystam .

Younone
18-07-2013, 13:30
Ciekawa propozycja. Jestem na tak.

Ero Senin
18-07-2013, 13:33
Jestem na TAK ale uważam, że widok EQ powinien być u każdego za darmo... w tych czasach mają to wszystkie otsy(nawet marna kopia APO)

Caav
18-07-2013, 13:34
W ramach uzupełnienia propozycji Santano - w/w opcje tyczą się udostępniania danych własnej postaci, a nie rozszerzenia informacji widocznych na stronach innych postaci.

Zark
18-07-2013, 14:20
Sam nawet o tym ostatnio myślałem. Jestem w stu procentach za!

Mamed first
18-07-2013, 14:32
Widać, że wam kasy brakuje ^^ Jestem za. I tak wydam na to tylko kcc. :c

A no...

#t
W pewnych okazjach, jak ktoś ma bana może skorzystać z tej opcji, żeby dni nie zmarnowały się podczas bana (moja sytuacja xd), więc jakiś tam jest +. Osobiście nie wiem czy skorzystałbym, jednakże jakieś urozmaicenie, nie każdy musi z tego korzystać. Jestem za

KaZeK
18-07-2013, 14:36
Kto chce to włączy, kto nie chce nie musi. Jestem na tak. Trochę zmniejszyłbym koszt niektórych 'dodatków'.

rumun
18-07-2013, 15:25
Jesli cena zostanie lekko zmniejszona to jestem na tak.

BAŁT
18-07-2013, 16:28
Jestem na Tak bo i tak będzie to miał tylko ten co chce wiec niema problemu

Ale to z syfem w dp to troche zbędne ;]

gwnstopro
18-07-2013, 17:33
Syf z depo nie potrzebne to samo jak syf w plecaku , reszta mi się podoba, tak

'Boonek'
18-07-2013, 18:15
Fajne, ale czemu mielibysmy za to placic?:confused:

Kimus The Master
18-07-2013, 18:25
Fajne, ale czemu mielibysmy za to placic?:confused:

No własnie?
Pomysł fajny ale powinno to wszytko byc za free

:* MaGiC :*
18-07-2013, 20:29
Jak dla mnie powinno być to za free jak na innych otsach. Np... Vesti jest to wszystko całkowicie za free. Dlaczego mamy płacić? Na razie się wstrzymam od oddania głosu :)

Meidis
18-07-2013, 21:39
Na tak, jeżeli można też zapłacić poprzez sms?

Zii Baba
18-07-2013, 22:30
Jak dla mnie powinno być to za free jak na innych otsach. Np... Vesti jest to wszystko całkowicie za free. Dlaczego mamy płacić? Na razie się wstrzymam od oddania głosu :)

Chcecie zebym placil dniami pacca za takie cos? Bez jaj XD Ja nie skorzystam, jest mi to zupelnie obojetne.

Pagon
18-07-2013, 22:31
Jestem na tak, ale niektóre dodatki zrobione lekko na zarobek siłę:

Poszerzenie ekwipunku gracza o przedmioty w plecaku oraz w depo
Rozszerzenie powyższej opcji o wyświetlanie przedmiotów w domku

Mianowicie te dwa itemkowe syfy... brzydota... Reszta ok, prawdopodobnie bym skorzystał, chociaż te ilości dni PACC bardziej odstraszają niż przyciągają.

#*~Capitan#*~
19-07-2013, 05:55
Szczerze mówiąc to już trochę wymysł rozumiem jeszcze można pokazać jakie EQ kto posiada no ale depo ?! czy to trochę nie przesada myślę że nie każdy chce żeby ktoś inny wiedział co dana osoba przechowuje w depo w sumie jetem po części za.

Ale głosuje na Nie ponieważ propozycja z depo mi się nie podoba.

Przecież każdy będzie mógł indywidualnie zdecydować, co chce w swoim profilu pokazać.

@Edit

skoro tak napisałeś to jestem za :) mogę być dalej priv.

Zarexoholik?
19-07-2013, 13:32
Mam płacić, żeby ktoś widział jakie mam eq, gdzie mam domek, co mam w plecaku, depo i domku? Nikogo nie powinny interesować czyjeś rzeczy. To takie APO cribs? beka

Oczywiście jestem na NIE.

'Neroox'
19-07-2013, 15:17
bez komentarza... mam płacić za pokazanie eq'u ?! Przecież cały serwer chodzi w takim samym bądź podobnym ubraniu. Co mnie interesuje co ma ktoś w bp. Jedyna dobra propozycja to ta z pokazaniem domów. Powinno to zostać zrobione już na starcie serwera...

Shervolia
20-07-2013, 18:18
Heloooł, jees ajm Sherłolja end łelkom in APO Kribs!
A tak serio wątpię, że ludzie będą korzystać z tego, ewentualnie ci co chcą przykoksić i chwalić się...

Domek aktualnie należący do postaci Jedynie ta opcja mi się podoba.

<Magiczny>
20-07-2013, 20:10
Moim zdaniem takie cos jest zbedne, bo po jaka cholere ktos ma wiedziec co mam w domku. Mozna jedynie dodac date w ktorym konto zostalo zalozone oraz gdzie posiada domek.

Refresh
20-07-2013, 20:30
fajne urozmaicenia ale i tak z tego nie bede korzystał - szkoda pacc XD

Magiczny Bartus
20-07-2013, 23:11
Hajs się nie zgadza ;c kiepskie zagranie na każdym innym ots jest to darmowa opcja

Nie.

Szallony
21-07-2013, 22:24
Kto chce to włączy, kto nie chce nie musi. Jestem na tak. Trochę zmniejszyłbym koszt niektórych 'dodatków'.

Dobrze napisane !! Na TAK ;)

~#*Nalesniczek Zla*#~
23-07-2013, 08:39
Bardzo fajny pomysł jestem na tak ;)

Logan711
23-07-2013, 10:50
Jestem na tak z quest logiem to jest bardzo dobry pomysl bo beda mogli gracze zobaczyc questy danej postaci :)

Szlaga
04-08-2013, 02:54
Jak płatne to na nie, a na pewno nie za takie ilości.
A ogólnie to nie które są ciekawe ale jak już mówiłem nie za takie ilości packa.

Doktor Watson
04-08-2013, 10:32
Ja proponuję to zmienić - mając wykupione dane usługi możemy przeglądać profile innych graczy z takimi rzeczami :P
Bo po 1 - kto będzie chciał się chwalić EQ? :D Zazwyczaj ludzie ukrywają...
Po 2 - przykładowo jak gracz A został okradziony (itemki z domku) to może je znaleźć przez opcję sprawdzania plecaków i depozytów (taki Sasha kradziej już będzie musiał więcej kombinować) :D
Po 3 - Będzie ktoś mógł sprawdzić gdzie dana postać ma domek :>
Po 4 - Quest log będzie przydatny dla kupujących postacie - wymiennik zaopatruje się w dodatki i ma dostęp do wszystkich charów ;)

Dodałbym jeszcze opcję sprawdzania innych postaci na koncie (odnośniki do ich profilów) :D (15 dni pacc)

Tak więc zmiana opcji na pewno przyciągnie więcej chętnych :D

Week
22-09-2015, 22:15
> rok 2013
> super propozycja największego zbrodniarza wojennego
> w chuj osób na TAK
> rok 2015
> dalej nie wprowadzone

Co z Wami ekipo APO?

wicu
23-09-2015, 10:26
Przecież to już dawno jest wprowadzone na stronie, ale jest dostępne tylko dla gamemasterów. Chcieli zarobić dodatkowo kasę, ale jak teraz gra 30 osób, to nikt pewnie tego nie kupi, bo ile osób korzysta z wyszukiwarki? 5? xD

Tabula Rasa
30-09-2015, 17:51
mogliby to zrobić bardzo fajna opcja a nie proponują coś człowiek czeka a tu nie ma ;p

Xienus o.O
30-09-2015, 18:56
Przecież to już dawno jest wprowadzone na stronie, ale jest dostępne tylko dla gamemasterów. Chcieli zarobić dodatkowo kasę, ale jak teraz gra 30 osób, to nikt pewnie tego nie kupi, bo ile osób korzysta z wyszukiwarki? 5? xD

Większość osób korzysta z wyszukiwarki z Intergamingu ;-)
Jest o wiele lepsza.