PDA

View Full Version : [7.6] ~uw~

Czarny 0.9
22-07-2013, 10:11
Bardzo uszanuje kogoś kto jest w stanie się przyznać i zaznaczy
" Nie - Gram EK - dla mnie jest ok (: "

Jak wiemy, uw zmieniło pvp serwera i to znacznie, w tej chwili duża większość serwera gra postacie EK .
( sam nim gram )

Gra innymi profesjami równie sprawia satysfakcję, lecz jest irytująca w pvp.
Nie ukrywajmy że nie jest prosto zabic prfesjami magicznymi elite knighta równemu sobie...

-Gram ek - leczę się od "spamu" przeciwnika bez problemu.. Czekam kiedy wejdą dwa ciosy z uw wtedy zabicie postaci magicznej pozostaje formalnościowa.

Z chęcią pograł bym MS, lecz nie mam ochoty padać co kilka minut bo ktoś z 500 lvl ek gra niby od 0 lecz uw. - Takie tam od 0 z full eq.

Dla tej broni powinno być ograniczenie lvl'owe jak jest na rl tibi nie mówię tu o obowiązku wykonania questa.
Jest tak przy Pandemnium Armor ???

Druga sprawa....
Chciałbym się dowiedzieć od czego w ogóle zależy wielkość obrażeń z UW.

Od skilli ? - raczej nie ponieważ grałem od 15 lvla ek - bez skili obrażenia są te same bądź podobne !

Od lvla ?? więc dlaczego knight bije więcej niż postacie magiczne ??? CO WIĘCEJ JEGO "COMBO" ATAK WYNOSI WIĘCEJ NIŻ POSTACI MAGICZNEJ !!!!

Czekam na wyjaśnienie....

Tymczasem...
Moja propozycja jest taka...
Zamienic po prostu kolor uw z niebieskiego na inny ( np zielony ).
U NPC - za opłatą ( drobną... bo quest jest wykonany ).

I skoro niby UW koloru niebieskiego jest zależne od skili.
Niech ZIELNE będzie zależne od mlvla ! - w tych samych przedziałach dmg co od skili ek/rp.

Moim zdaniem przywróci to harmonie i równowagę pvp Tibi czyli...
Ek nie jest postacią o najmocniejszym dmg lecz są to postacie magiczne !!!

Płaczesz, bo padłeś od eka z "uw" ??

Czytanie ze zrozumieniem ??
Sam osbiscie posiadam 1,4k+ ek i gra jest żałosna ... ( chciałbym pograć profesją magiczna lecz nie z takim balansem)

Jestem na nie juz mi sie znudzilo pisac po raz setny to samo, wiesz co to e ring kolego?
chujowa sonda, za takie cos powinny byc warny, aha i temacik zglaszam poniewaz powielasz temat.
Dziekuje, dowidzenia.
Sugerujesz że ek e ringa założyć nie może ???
To jak Twoim zdaniem są robione pandemonium na 350 lvl'u ? W pvp jest to samo.
PS: powielać to chyba możesz swoją głupotę... ponieważ wprowadzam sondę na zmianę przedmioty na proponowany przeze mnie.
A sonda ma wystarczającą i określą liczbę odwiedzi tak by każdy mógł się wypowiedzieć.

Zapewne boli punkt - Nie - GRAM EK - ciężko się przyznać ??
A jeśli coś Ci po prostu nie pasuje zaznacz nie i wyjdź.

To jest apo, a nie rl tibia.

Tak APO to nie RL Tibia, dlatego napisane jest tak ja w Pandemonium Armor.

Dlaczego postacie magiczne mają opierać się na broni która podchodzi pod skille ???

Otóż o to właśnie chodzi w tym temacie ( :

Mamed first
22-07-2013, 10:25
Płaczesz, bo padłeś od eka z "uw" ??

aha :o

Od skilli ? - raczej nie ponieważ grałem od 15 lvla ek - bez skili obrażenia są te same bądź podobne !

To od czego jak nie od skilli? od fish? - spróbuj 15 lvl przy standardowych skilach 10 a 50 czy ile tam uderzyć w trainera, zobaczysz różnice.

Istnieje coś takiego jak pvp, ogarniasz to zabijesz eka z "uw".

Zii Baba
22-07-2013, 10:33
Takie tam od 0 z full eq.
Nom tak jak i ty pewnie

Chciałbym się dowiedzieć od czego w ogóle zależy wielkość obrażeń z UW.

Od skilli/magic lvl(profy magiczne)

[B]Tymczasem...
Moja propozycja jest taka...
U NPC - za opłatą ( drobną... bo quest jest wykonany ).

I skoro niby UW koloru niebieskiego jest zależne od skili.
Niech ZIELNE będzie zależne od mlvla ! - w tych samych przedziałach dmg co od skili ek/rp.

Nie edytujemy klienta na apo - jest to nielegalne. :)

Ek nie jest postacią o najmocniejszym dmg lecz są to postacie magiczne !!!

Jestem na nie juz mi sie znudzilo pisac po raz setny to samo, wiesz co to e ring kolego?
chujowa sonda, za takie cos powinny byc warny, aha i temacik zglaszam poniewaz powielasz temat.
Dziekuje, dowidzenia.

MorgiBack
22-07-2013, 10:34
Kiedyś MS/Ed był nie do rozjebania, później RP, a teraz EK. Niedługo rookmen będzie nie do zabicia w PVP, a wy dalej będziecie płakać o byle gówna. Jak ktoś ma smykałkę do PVP to nic mu nie przeszkadza, najwidoczniej ty nie jesteś zbyt dobrym plajerem.

nie

Zdzisiu Motyka
22-07-2013, 10:35
Ogar, ogarem... ale różnica jest widoczna i to bardzo, balans...:cool:

Proponuje dodać nową broń dla postaci magicznych, równie kozacką albo i nawet dużo lepsza od Uw, żeby to się wyrównało.

Anonimowy
22-07-2013, 10:47
Od skilli/magic lvl(profy magiczne)

To dlatego mój 2,1k ms bije mniej z UW niż ek 400 lvli mniejszy ze skillami dno? Ja mam 150 mlvl, wg tego jedynie Knightekk jeżeli chodzi o EK dorównywałby mi.

@Topic
Sam coraz częściej się zastanawiam nad zmianą profesji. Ciosy zadawane przez ek z uw są jakąś porażką. Jak dla mnie knight(rycerz) powinien bić fizycznie, a nie magicznie(uw to broń magiczna chyba co nie?). Profesje magiczne na bank powinny zadawać WIĘKSZE obrażenia, a nie ZNACZNIE mniejsze biorąc pod uwagę chociażby to ile obie profesje mają hp. Twój temat przeczytałem do połowy bo mam mało czasu. To tylko moja opinia, nie wiem czy się pokryje z Twoją.
A, jeszcze jedno. Nie to żebym był aż taką lamą czy coś ale 2k ms potrafi paść od ek 200 lvli mniejszego, próbując walczyć na równo(atakować, a nie tylko się leczyć), ponieważ wystarczą 2 hity z uw + 2-3 szybkie i się "lerzy" : ]

Tidy
22-07-2013, 10:54
Dlaczego postacie magiczne mają opierać się na broni która podchodzi pod skille ???
B.Dobry pomysł !!

Jeśli ek ma skile 120+ to ja również mogę mieć m.lvl 120+. I HITY tak kosmiczne jak on z uw.

rumun
22-07-2013, 11:12
Zgodze sie tylko z tym, ze uw zepsulo balans na apo, co to ma byc w ogole jesli dostaje od eka 10k z maxa + 10k z uw na ktytyku? W ogole od kiedy ek bije rozdzka na 3sqm? Zmniejszyc troche dmg eka z uw i zeby bil na 2sqm i wszystko wroci do normy.

#Lordzik#
22-07-2013, 11:21
Zgodzę się z rumunem.

Jeżeli ms/ed biłby tyle co ek/rp z uw to byłyby szybkie akcje w pekando. Wjazd na city i nie ma nikogo.

Czarny 0.9
22-07-2013, 11:29
Zgodzę się z rumunem.

Jeżeli ms/ed biłby tyle co ek/rp z uw to byłyby szybkie akcje w pekando. Wjazd na city i nie ma nikogo.

Liz się z tym że postacie magiczne w tej chwili są w takiej sytuacji

#Lordzik#
22-07-2013, 11:45
1.9k ed bije z czaru tyle co 2.5k rp, może nawet minimalnie więcej.
Jeśli dodamy do tego hity uw z ek'a dla ed (6k +/- na 1900 lvl'u), gdzie ja 2.5k rp bije takie hity, to takiemu ed wychodzi uderzenie w okolicach 15k a mi na 2500 lvl'u podobnie, więc chyba coś nie halo.

UW ma i tylko i wyłącznie za silne knight u reszty nie trzeba nic zmieniać.

Kacper tutaj!
22-07-2013, 16:13
nie bo raz nie da sie zrobic zielonego uw. wkurwia mnie niesamowicie jak dajecie trole propozycje a nie dowiedziecie sie czy jakies itemki sa dostepne, ja jebie. dwa gralem kazda profesja od czasow jak jest uw i ten ek jest takim czolgiem, nie mialem najmniejszego problemu klasc wieksze lvle eki z uw ed/rp/ms. Zalezy to od skilla pvp, jak ogarniacie pvp to nie bedziecie musieli narzekac. ;]

Zarexoholik?
22-07-2013, 16:49
Nie da się zmienić koloru UW to raz. Dwa, że od czasu wprowadzenia UW na serwer zawsze knight miał najlepiej - zrobili z niego drugiego palka. Trzy, że ja jakoś dawałem sobie radę z knightami.

Spójrz: http://www.armia.toproste.pl/player-mortiis.html

Mortiis jest knightem, więc knight ma być najmocniejszy, zrozum to. :confused:

sqlterpa
22-07-2013, 22:38
Nom tak jak i ty pewnie

Nie edytujemy klienta na apo - jest to nielegalne. :)

yyyy "nie edytujemy" a od kiedy Ty (Pan) edytujesz(-e-)?:confused::confused::confused:

@top
fakt faktem jest, że zielone UW jest nie bardzo do wprowadzenia, ale przecież jest możliwość żeby ed/ms zamienił uw+[x] na nową rózgę, np. lich staff czy banana staff które mają dosyc przyjemny wyglad a sa jeszcze nie wykorzystane,
albo po prostu wprowadzmy nowa bron tylko dla ms/ed i po sprawie.
zepsuje to dotychczasowy balans, no ale chyba o to chodzi zeby ms w koncu stał się master a nie..
i tak nie liczmy na zmiany, bo płacz tysiąca eków byłby zbyt duży gdyby się okazało, że trzeba zmienić profesję :rolleyes:

Miffek
22-07-2013, 23:06
znajdzcie grafika który zrobi w pixel arcie kilka tysiecy grafik i bedziecie miec wlasnego klienta apo.. bo sam klient to nie problem, problem to grafiki i jak by byly to byscie mieli nawet różowe UW jak byscie chcieli :)

co do tematu to zgadzam sie, powinno być mocniejsze uw troche u ed/ms ew. slabsze u ek :)

sPoxter
23-07-2013, 01:03
Co tu dużo pisać, po pierwsze co można było by zrobić to zmniejszyć zasięg uw z 3 na 2 sqm, gram ek i przeszkadza mi to bo to rycerz a nie pallek że zasięg ma na kilka kratek. Super by było jak by podciągnąć troszkę criticala u profesji magicznych. Po za tym dla mnie to BALANS upadł już dawno temu, jeszcze przed wprowadzeniem uw. :)
Po jakiego to wprowadzili to ja sam nie wiem :confused: