View Full Version : Wasz sposób na kaca?
No jak w temacie :D
Osobiście polecam z samego rana zjeść jakas jajecznice, wypić gorąca herbatę i wziac goracy prysznic, badz kąpiel ;)
Hustlerek
24-07-2013, 11:01
Dla mnie taki sposób nie istnieje. Jak się chlało to trzeba się przemęczyć ten dzień i już... Jedyne co mi pomaga to browar/ kieliszek wódki ale czasami kac jest taki, że nie mogę nawet patrzeć na te lekarstwa :P Najlepszym sposobem na kaca jest zachowanie trzeźwego umysłu dzień wcześniej.
Sir Shayza
24-07-2013, 11:12
Żeby kaca nie mieć trzeba pić dalej !
Nie chlej tyle to nie będziesz miał kaca. Osobiście preferuje (tak tak, po libacji u pirata jacka) zimny prysznic.
Zdzisiu Motyka
24-07-2013, 11:12
To wszystko zależy od tego jak mocno dalismy w dupe poprzedniego dnia :D bo kaca morderce trzeba po prostu przemeczyc. W innych przypadkach mi zawsze pomoga szklanka rosołu lub żurku, lub kieliszek wodki/ wina. Dobrze tez jest zjesc jakiegos tosta zeby wyciagal z nas troche syfu.
Żenujący żart na wejście:
Dostaliśmy się pisze :) i nie mocno, a wiele xD
????!!!!!
Ja mowie o piciu a nie o gej party :D
Zii Baba
24-07-2013, 11:31
Kaca to ja za czesto nie mam, ale jak juz do tego dojdzie to chlodna kapiel/prysznic, przejde sie do sklepu po red bulla, wypije sobie w parku, zapale jakiegos joincika i po kacu.
Anonimowy
24-07-2013, 11:33
To wszystko zależy od tego jak mocno dalismy w dupe poprzedniego dnia :D bo kaca morderce trzeba po prostu przemeczyc. W innych przypadkach mi zawsze pomoga szklanka rosołu lub żurku, lub kieliszek wodki/ wina. Dobrze tez jest zjesc jakiegos tosta zeby wyciagal z nas troche syfu.
Żenujący żart na wejście:
Dostaliśmy się pisze :) i nie mocno, a wiele xD
@Topic
Są jedynie 2 sprawdzone sposoby, 1 potwierdzony naukowo:
-Walnąć tzw klina, a raczej parę, żeby się znowu upić
-Odespać
Ooo + w szpitalu podają kroplówkę z elektrolitami osobom nietrzeźwym :D
A co do jedzenia jajecznicy itp to nie polecam. Niektóre organizmy po wypiciu sporej ilości alkoholu źle przyjmują jajka na następny dzień. Często ludzie wymiotują itp. Tak samo jest z mlekiem. A tost nie jest odtrutką :D
Tumanbuga
24-07-2013, 12:07
No na tego morderce to nic nie pomaga chyba, przynajmniej mi, a na takiego low-medium to sobie jem jakieś śniadanko na ciepło i piję herbatę i lajt.
Trzeba przeczekac az przejdzie, proste;]
Witamina C, jak pijecie z popitą to najlepiej czarna pożeczka z witaminą C, albo co jakiś czas łykać witaminę C w tabletkach podczas picia. Wspomaga wchłanianie alkoholu. A rano jak jesteście w stanie zatrzymać wszystko w żołądku to jajeczniczka albo rosół.
Klin da na ulge tylko na chwilę, bo po wypiciu klina wątrobą zacznie trawić lekki alkohol i jak już się z nim upora to zacznie trawić cięzki alkohol i znów poczujemy efekt kaca.
wiadomo, że jajecznica musi być grana, ale jak wspomniał Zii, buchy leczą wszystko i nie ma znaczenia czy to kac czy zwała czy jelitówka, zawsze na jakiś czas buch pomoże (potwierdzone info)
Azbestowy Człowiek
24-07-2013, 13:02
abstrahując od tego że mam 9 lat, to najlepszy jest sen
oslo, upijanie sie do kaca to głupota
Calzy :D
24-07-2013, 14:47
Jajecznica z rana jak wyżej wspomniano i mieć pod ręką 1.5 litra zimnej wody niegazowanej przez całą noc to mój złoty środek xd Po śniadanku tabletka na ból głowy kawa i tyle
Ja zwykle robie tak :
-pare pompek, 5 minut na skakance (wiadomo, wtedy kiedy nie mam takiego kaca, ze po jednej pompce cala wczorajsza zagrycha jest na podlodze)
-cieply prysznic
-szklanka rosolu, cos cieplego zeby wrzucic do brzucha
i zwykle po 1h po "sniadaniu" przechodzi.
Ja na kaca zawsze jakiś ciepły obiadek z rana, albo się przyjmie, albo nie. Jak sie przyjmie to otwarta droga do dalszego picia najlepiej piwka:rolleyes:
Metaxa Grzesiek
27-07-2013, 18:36
Na kaca najlepsza praca...
Przed snem dużo wody wypić rano wstaje jak bym nie pił :)
Blood Raven
27-07-2013, 20:17
Różnie jak jestem zatruty to zwymiotować wszystko i uzupełnić płyny a jak nie chce się wymiotować to zjeść coś z wysoka zawartoscia węglowodanów żeby miało co rozkładać alkohol :D ja preferuje kebaba w bułce :D
Kimus The Master
28-07-2013, 08:25
Duża szklanka zimnego mleka i wystarczy w moim przypadku
Lechista92
28-07-2013, 09:01
Umieć pić .
Orson_Pall
28-07-2013, 11:43
najskuteczniejsza metoda z tego wszystkiego to definitywnie nie zrażać się i pić dalej.
Zacznijmy od tego, iż każdy organizm jest inny a więc nawiązując do tego nie ma "sposobu" na kaca. Lecz by nie mieć tak zwanej "sahary w pysku" wystarczy wziąć butelkę wody, ale nie na rano tylko przed spaniem i gdy się obudzimy - Odkąd tak robię, nie spotkała mnie "sahara". A by dobrze się czuć kolejnego dnia, wystarczy przed piciem zjeść coś tłustego (lecz nie bezpośrednio przed piciem) przykładowo kebaba, bądź coś w tym stylu. Pozdro.
Zarexoholik?
28-07-2013, 22:50
Na kaca najlepsze jest powietrze z pompki od materaca.
Awes0me!
28-07-2013, 22:52
Na kaca najlepsza praca ;> albo przynajmniej jakiś wysiłek fizyczny :D
Sokol from West
28-07-2013, 23:36
W moim przypadku, Warka Radler z rana i coś do jedzenia, najlepiej coś na ciepło i przechodzi wciągu godziny ;).
^Gpiotras~
29-07-2013, 00:07
Alkohol wyplukuje magnez, potas i witaminy z organizmu oraz obniża poziom cukru. Dlatego ja na kaca pije jakąś multiwitamine, a to sok lub takie rozpuszczalne w tabletkach, i jem cos slodkirgo.
Mi pomaga, ale kazdy ma własny sposób na kaca, ktory dziala na niego.
Kacper tutaj!
29-07-2013, 15:36
w nocy pije ze 2 litry wody, rano pije kolejne 2 litry i siemanko, po kacu.
Zwałownik i tyle a jak jest na prawdę ciężko i nie ma ochoty nic jeść to jakiś gęsty soczek typu "Kubuś" i heja ; d
Maślanka w moim wypadku idealnie się sprawdza. Tylko nie wolno jej łączyć z niczym innym :p
Patryk1551
12-08-2013, 14:32
Na kaca mordercę nie ma sposobu, żadne zimne ciepłe kąpiele nie pomagają, a o jedzeniu można zapomnieć. Taki normalny to zazwyczaj jak wstanę idę zjeść śniadanie, dużo pije i czekam na kac kupę i zaraz jest wszystko oki.
N-series
18-08-2013, 22:40
kreska prądu od razu stawia na nogi i baterie naładowane
Nataleczka
06-09-2013, 17:18
Na kaca jest wiele pomocnych rzeczy, ale zaznaczmy tez,ze kazdy ma inny organizm i rozne kace, lekkie badz masakryczne:) Na lekkiego kaca polecam jajeczniczke z kielbaska + szczypiorek, do tego pomidorki w smietanie z duza iloscia cebulki. pozniej wypic kawke, wykapac sie i chociazby pozmywac podlogi w domu hehehe, bo jak sie mowi na kaca najlepsza praca, i zgadzam sie z tym stwierdzeniem, bo pomaga;) a na masakrycznego kaca, to jakies tabletki przeciwbolowe, i przespac go!;) oczywiscie rosolek+ jakis napoj,zeby sie nawadniac;)
Mój sposób na kaca to tabletka przeciwbólowa, jakieś dobre jedzonko, woda i duuuża ilość snu ; )
03-10-2013, 18:28
Nic nie stawia mnie tak na nogi jak barszcz czerwony. Do tego kawa i można jakoś przetrwać ten ciężki poranek :D
Lepiej jednak jest, żeby nie leczyć a zapobiegać. Wypicie szklanki wody z cytryną przed snem sporo daje, sam się o tym przekonałem;)
Black Dervil
07-10-2013, 11:34
ja tam mam często kaca wiec ja juz sie do niego przyzwyczaiłem i mi nic innego nie pomaga jak wypicie zimnego piwka nawet jak nie moge patrzyć na alkohol :D a no i zupka chińska odrazu cie rozgrzewa ;d i gitara jest ;d mozesz pic dalej hah ;p
Kamciaar
18-10-2013, 00:33
Chłodny prysznic, mocna kawa, dużo witaminy c, kefir, sen, praca... albo kuraż:P
Na praca najlepsza jest praca:) Oprócz tego dużo witaminy C, coś tłustego
Kac to kara za przerwę w piciu, więc najlepsza metoda na kaca to po prostu do niego nie dopuścić :)
Lokokistka
19-10-2013, 12:16
hah na kaca najlepsza cieżka praca^^
Nowirdiss
21-10-2013, 11:24
Rosołek. Mi to wystarcza.
spać i pić wodę XD zjeść jajecznicę i jest git! Dobry też jogurt jest :D
'Boonek'
23-10-2013, 07:06
Nie ma czegos takiego jak sposob na kaca.. Ja generalnie leze i umieram..
btw. "na kaca najlepsza praca" - it's true
Najlepiej nie pić to i kaca nie będzie trzeba leczyć :)
*****, Twój post pomógł, serio...
#
Najlepiej leczyć się tym samym czym się zatruło, ja preferuje picie piwa przez kolejny cały dzień, najebania się na kaca i na 3 dzień też picie piwka, dnia 4 po kacu nie ma śladu ;)
Bo pić to trzeba umieć. Skoro piszecie ze pijecie wodę na drugi dzien to jeszcze gorzej... Bo jest sie pianym na nowo. Isc spac to jest sposób
Bo jest sie pianym na nowo.
Ty pewnie dostajesz piany jak ktoś Cię zabija w Tibi.
#t
Zimny prysznic, zero popity
nawet jak na urwanym wracam to i tak nie mam kaca, zdrowe odżywianie robi swoje. :)
Ardianek
10-11-2013, 02:27
Najebać się jeszcze raz :P
Roksanka
25-11-2013, 19:30
No cóż.... wiele osób mówi, że kuraż jest dobry. Dużo snu i zimny prysznic.
Gawryszczak
28-11-2013, 13:04
Mocna kawa (http://sklep.rigello.pl) by się srać chciało i kac kupa była z głowy :D
Jak mam kaca idę ćwiczyć, jest to według mnie najlepszy sposób, zresztą piję raz na 2-3 miesiące albo rzadziej ciągle trenuje więc napicie się i kac nie mogą mnie zatrzymać w domu i powstrzymać mnie od treningów i spełniania marzeń :)
Trzeba się leczyć tym czym się zatruło :) Najlepiej sobie wypić kilka piw i jest ok
2kC w aptekach chyba coś takiego jest, albo piwko zimne ;d
#up
Sprawdza się ten specyfik.
#topic
Specyfik podany wyżej czasami daje radę, tak to nie ma na to lekarstwa. Jedyne sztucznie można podnieść się na duchu poprzez prysznic. :D
Najlepszy sposób na kaca to przeciwdziałanie mu już w stadium picia. Po prostu duuużo jedzcie i wypocznijcie przed chlaniem. To działa. No i jak już pijecie 5%, a potem 38%, to nie schodźcie niżej i na bardziej gazowane trunki, bo zmniejszenie dawki procentowej działa zabójczo na wasz błędnik i poczucie komfortu. Sprawdziłem to na sobie. Na sylwestra nawpierdalałem się jak świnia i nawet po winie gin z tonikiem mnie nie ruszył. Ale o północy Irigostoje mocno mnie poniosło, więc zostałem na połowie butelki i wrócilem do ginu.
A wczoraj dwa piwa na czczo (tylko ciacho z kremem) i miotało mną fajniej niż na sylwku. What the? : D
Elvanish
03-01-2014, 11:51
Najlepszym sposobem na kaca jest przyjąć go na klatę, jak mężczyzna.
A tak serio, to już przed i podczas picia jeść sporo, najlepiej trochę tłustego żarcia, mogą być też jakieś pomidorki, kiszona kapusta...
Jak to nie ma. Jak są i to wiele. Wystarczy szklaneczka gorącego tłustego rosołu i jak ręką odjął. Po kacu. :)
ihyun2718
09-02-2014, 21:48
ja zawsze kończę pić jakąś godzinkę przed tym zanim pójdę spać, a potem piję napoje bezalkoholowe w ilościach hurtowych. rano jak się obudzę to biegnę do łazienki, a czasem też droga z imprezy jest problematyczna, bo mam parcie na pęcherz, ale kaca nie miewam :D
Grzegorzwks1676
10-02-2014, 11:29
najlepszy jest sen, zimny prysznic i kawa.
Rzadko miewam kaca, ale jak już jest to nie mam w sumie na niego sposobu po prostu leże i unikam wszelkich posiłków co jest podobno błędem bo należy wprawić żołądek w ruch! :D
Iwirginiusz1784
28-02-2014, 23:13
z kacem nie ma co walczyć. jest nieunikniony w pewnych przypadkach. Ale jak go zmniejszyć? przed piciem coś tłustego, do popitki brać tylko soki 100% a przed snem wziąć coś na ból głowy
Superchrissy99
19-03-2014, 18:38
nie ma uniwersalnego sposobu na kaca. Sam próbowałem już wiele - jakieś antyKC czy jak to się tam nazywa, brałem przed spaniem polopirynę i nic nie działa idealnie. Przede wszystkim - nie mieszać i nie zapomnieć o tłustym posiłku przed chlaniem
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.