View Full Version : Brooches.
Jak wiadomo przy ostatnim mini upie tereny dla 3000+lvli są wypchane apocalypto przez co można lootnąć nawet 10 broszek/noc.
Do czego chce dojść? Do tego, że cena broszki spadła tak nagle, że ogólnie rzecz biorąc droższe jest utrzymanie zwykłego amuletu (yb, soft, pandemonium, winged) niż perfekta, który zbiera te wszystkie amulety na raz.
Wiadomą sprawą jest, że chce jakiejś poprawy, ale jakiej to szczerze mówiąc sam nie wiem. Jeśli macie jakieś pomysły, wypiszcie je tu, bo obecna sytuacja jest co najmniej śmieszna.
19:59:46 Kazek: "19:59 Tru: [208]: sprzedam 7x brooches [12kcc ea]" to już jest śmieszne że broszka już 12kcc
pozdro Kazek :joint:
Kimus The Master
25-07-2013, 20:02
Jestem za zlikwidowaniem tego respa tylko dlatego bo nie mam kim grac tyle ode mnie
a tak szczerze mówiac nie powinno zmienac sie czegos co zostalo przemyslane a nastepnie dodane dla graczy
trzeba wziac pod uwage to ze w kolejnych eventach/questach/misjach bedzie trzeba miec np. 10x brooches
#Lordzik#
25-07-2013, 20:03
Wiem jedno. Nie można zmniejszyć częstotliwości wypadania broszki, ponieważ osoby z lvl'ami < 3000 "nigdy" jej nie lootną.
Najlepiej nic nie zmieniać, bo w najbliższym czasie zamierzam parę lootnąć XD.
Jak dla mnie to te spawny powinny być udostępniane tylko i wyłącznie podczas eventów/maratonu itp.
Łącznie na broszkach zarobiłem już 800kcc +/-. Miałem ich ok. 40. Bart/Don Ja mają po gbp, Dark Monster cały domek tym wywalony. Ale cóż, przynajmniej perfecta będzie można łatwo utrzymać.
Sasha Rookslayer
25-07-2013, 20:05
Nie znam respa, nie widziałem go, lecz widziałem screeny z loota (z nocki) oraz to, co ludzie wypisują na Trade.. ''Sprzedam 10 broszek'' itp.
Jestem za zmniejszeniem ich w jakikolwiek sposób, bo to śmiech!
Trzeba usunąć tego respa poprostu, albo zmniejszyć (nie wiem jak on wygląda, ale musi byc tego tam dużo) , jak będzie mniej broszek to cena się po czasie ustabilizuje, tylko resp najlepszy jak do tej pory na vol juz będzie raczej symboliczny ;l
Sorc Aka Siochacz
25-07-2013, 20:10
Może usunąć Apocalypto 1/2 z respów na terenie eventowym? ;]
Fakt teraz to Soft amulety, Winged amulet itp to droższe w utrzymaniu ;[
#Boonek
3k lvl nie mam ;[, ok 20 osób posiada 3000+ lvl ;D
Co do usunięcia to może przesadziłem 50% [1/2] ale jak na respie jest z 30 to z 6 Apo można byłoby usunąć.
Decyzja należy do Administracji ;]
'Boonek'
25-07-2013, 23:34
Może usunąć Apocalypto 1/2 z respów na terenie eventowym? ;]
Fakt teraz to Soft amulety, Winged amulet itp to droższe w utrzymaniu ;[
Ziomek ale nie pierdol bo 3k lv nie masz to od razu usunac, wlasnie tacy tu sa ludzie, sami miec nie moga to chuj .. :|
Obczaj typie ile jest osob z 3klv + :|
#t moim zdaniem nalezy znalesc inne zastosowanie dla tego przedmiotu a cena wzrosnie to logiczne
wpadłem na pewien pomysł. trzeba troche do niego podejść z dystansem, ale myślę, że na dłuższą mete powinien przejść. po wykonaniu jakiegoś tam questu (blablabla) mielibyśmy możliwość sprzedawania broszek po 8kcc u npc (czyli +/- 10kcc u ludzi) przy czym broszka regenerowałaby 33/25use perfect amuletu (3-4 broszki na full opcje, co wyrównałoby cene z rzeczywistością) lub zwyczajnie, wymiana 3/4 broszek na jakiś item, który zastąpiłby obecne zastosowanie broszki (doładowanie perfa + saphire legs quest)
Wystarczy wydłużyć czas respienia Apocalypto i po problemie.
Zarexoholik?
26-07-2013, 02:27
Task na APO w ciągu paru godzin, żenada panowie. Ogólnie śmieszne te respy, pobawiłem się chwilę i śmiało mogę napisać, że dawno tak nie ułatwiliście gry, pogratulować. :)
Duży Ludek
26-07-2013, 09:06
Apo sie rozwija i to widać. Znając życie santano to wizjoner i pewnie skoro jest to mini up, to znając życie jest to wstęp do kolejnych misji, w których będą potrzebne dziesiątki broszek - może jakiś nowy amulet. Ja bym czekał niz go zniechęcał na wstępie, że coś jest zle. Koleś stara się, coś tam robi i na rooku i na main, więc sądzę, że następny miniup wprowadzi misje, w której będą one potrzebne w duzych ilościach.
jeden nakręci jakiś syf, a drugi to powiela. Skoro kazek wycisnąłeś tyle kcc, to chyba dobrze, milej spędziłeś czas, co nie. Chyba, że sie zmuszasz to beka. Może ja wrócę, nie wiem, się zobaczy.
Pozdrawiam, paul dirac
Doktor Watson
26-07-2013, 11:09
Pomysłem może być misja dla h lvl w której będzie trzeba XXX broszek oddać :D Jednakże wtedy nagroda musiałaby być bardzo zawalista :D Do tego można dodać XXX motylków każdego rodzaju i problem się rozwiązuje :D
NIech kazde wejscie na respa kosztuje np 10kcc, albo zrobic dostep czasowy za 20kcc np na 2h
Albo platne wejscie na respa, albo resp apo tylko co restart :)
Wpadlem na pewien pomysl, a mianowicie, za wejscie na respa placilibysmy dragon eggami! to rozwiazalo by wszystkie problemy, bo i ludzie z przedzialu 2-3k by zarabiali, a cena broszki byla by wieksza. Powiedzmy za wejscie od 25 do 50 d eggow, co kazde wejscie dziennie cena wzrastalaby o 5 d eggow(Zaczynajac od 25, do xx, ale wiadomo moze byc mniej na poczatek). :)
Jak dla mnie to te spawny powinny być udostępniane tylko i wyłącznie podczas eventów/maratonu itp.
Łącznie na broszkach zarobiłem już 800kcc +/-. Miałem ich ok. 40. Bart/Don Ja mają po gbp, Dark Monster cały domek tym wywalony. Ale cóż, przynajmniej perfecta będzie można łatwo utrzymać.
Najbardziej trafna propozycja , respy otwarte tylko na czas jakiegos eventu czy coś a nie na stałe i wszystko bedzie ok ...
ChoojoweNawetNieSluchalem
26-07-2013, 19:12
Zrobić tak jak napisał Kazek, lub też opłata za wstęp na resp i masz godzinę by tam expić, później wyrzuca przed resp :D
Mamed first
26-07-2013, 19:35
Wykorzystać broszki do jakiejś misji, następnie zrobić płatny resp (żeby było można wejść raz dziennie, robiąc reloga respisz się w temple). :)
Wykorzystać broszki do jakiejś misji, następnie zrobić płatny resp (żeby było można wejść raz dziennie, robiąc reloga respisz się w temple). :)
Raz dziennie ? jak ty to sobie widzisz ? placisz wbijasz a za 5 min res i czekac 24 h ?
Zrobic misje ? i co moze tylko dla 3 k lvl bo inni dalej beda kupowac brochy to bedzie płacz ze nie ma albo ze kosztuja xx k cc a nachapia sie tylko 3 k lvle bo lootnac jakim kolwiek innym charem to ...
Zamknac respy do next eventu czy cos i sprawa z głowy ....
Lagga v3
26-07-2013, 23:37
Tak samo spadła cena dragon eggsów i motylków, jeżeli zrobicie coś z tym to zróbcie też coś z broszkami , tyle ode mnie ( :
Mamed first
26-07-2013, 23:37
No słuchaj to już twój problem czy wejdziesz na respa przy uptime 10h+/-. Bezsensu zamykać respa, zrobili go do użytku 3k+lvlom. Szczerze to nie rozumiem zażalenia, nie jest to 1szt. na serwerze więc dla mnie może to kosztować 5kcc. Tak czy owak, perfect będzie tańszy w utrzymaniu, więc można zmienić na obecna chwile doładowanie perfa za 2-3 broszki.
W takim razie zrobimy tak:
1. Wywalimy z loot'u Apocalypto broszkę całkowicie.
2. Apocalypto na respie pojedynczym zostanie zmieniony (nowy potwór) i tylko z tego zmienionego będzie wypadać broszka.
Dzięki temu wszystko z czasem wróci do normy. Cena broszki znów podskoczy.
Pasuje Wam takie rozwiązanie?
#down
W tej chwili czas respienia wynosi 30 min. mógłbym zwiększyć czas owszem do godziny, ale to niczego nie zmieni, tylko to, że dłużej zajmie zdobycie broszki, ale nadal będzie dużo broszek i cena nadal będzie spadać, z tym, że wolniej. Dlatego uważam, że moje rozwiązanie jest lepsze.
VixenPasja
27-07-2013, 11:28
Nie? Lepiej przedłużyć czas respienia.
TrolleD_Łukasik
27-07-2013, 11:49
Niech lepiej zostanie jak jest....
A w ten czas mozna zmienić dla wybranych lvli doładowanie perfa za wiekszą ilość brooch ? Co wy na to?
Sam myslalem nad taka propozycja Tygrys, wiec ja jestem w 100% z Toba. Cena wzroscie do 20-30kcc. Jezeli usuwalibyscie broszke, to zwiekszylbym troche loota (do negocjacji).
@up
Jezeli mowisz o ilosci przy doladowaniu to powiem Ci, ze w nocke mozna wyloocic 10 broszek wiec to nic nie zmieni
tygrys mi to pasuje! ale wtedy musicie zmienic wypadanie broszki bo ostatnio chyba zmniejszyliscie o 10%
2. Apocalypto na respie pojedynczym zostanie zmieniony (nowy potwór) i tylko z tego zmienionego będzie wypadać broszka.
ok, ale co z Apocalypto? ten potwór był stworzony do dropienia brooszek, a teraz będzie do niczego? ani tam expić, ani zarobić, nic. task też traci znaczenie
Zii Baba
27-07-2013, 16:12
najlepiej wypierdolcie te apo z nowych respow i jak napisales zastapcie je innymi z mniejsza czestotliwoscia dropienia broch, ale apo zostawcie w spokoju(tzn stare respy)
..:Too Get:..
27-07-2013, 17:21
najlepiej wypierdolcie te apo z nowych respow i jak napisales zastapcie je innymi z mniejsza czestotliwoscia dropienia broch, ale apo zostawcie w spokoju(tzn stare respy)
Dobrze mówi. Apo na starych respach zostawić, a na nowych dać inne moby, ew. podobne do apo lootem. Dodać do nich broszkę, ale z o wiele mniejszą częstotliwością(co najmniej 10x).
Dobrze mówi. Apo na starych respach zostawić, a na nowych dać inne moby, ew. podobne do apo lootem. Dodać do nich broszkę, ale z o wiele mniejszą częstotliwością(co najmniej 10x).
Dodanie broszki do innego mobka nie bedzie dobrym rozwiazaniem, owszem dodanie mobkow o podobnym loocie to apo tak, ale bez broszki
ChoojoweNawetNieSluchalem
27-07-2013, 19:05
Czyli taski na Apocalypto będzie chuja wart, tak samo jak bicie owego bossa, który od zawsze był kojarzony z broszek?
Bo co z niego będzie? Marne wh? :D
Tylko po co takie coś? Nie lepiej zrobić nowego potwora, bez tych broszek, dać jakieś wh, softy, cc, mlsy i dodać tego nowego na ten nowy resp? :/
Nie.
APO bez APOcalypto ?!
ofc, starych respów jak i potworów nie ruszac, apo tam zastapic innym potworem, powiedzmy z lootem jak exe i tyle, a broszki na vol/senja i cena podskoczy :)
Moja propozycja jest taka aby usunąć nowe respy Apocalypto (dla 3k+) i wstawić tam nowe potwory.. (Jakie to potwory sam nie wiem :confused:) Bo po co respy Apocalypto bez broszki.. mało exp'a, zero loot'u a z taskow na 150 apo (3,2k lvl + ma ok. 25 %) Stare respy zostawić w spokoju bo co ta za server APO bez Apocalypto..
Moja propozycja jest taka aby usunąć nowe respy Apocalypto (dla 3k+) i wstawić tam nowe potwory..
Dobrze mówi, wstawcie tam nowe potwory z lootem zbliżonym do exe czy cos takiego i bedzie git.
Zawsze z APO spadala brocha, jesli masz i tak robic nowe moby to wstawic je zamiast apo na respach dla 3k+
#down
W tej chwili czas respienia wynosi 30 min. mógłbym zwiększyć czas owszem do godziny, ale to niczego nie zmieni, tylko to, że dłużej zajmie zdobycie broszki, ale nadal będzie dużo broszek i cena nadal będzie spadać, z tym, że wolniej. Dlatego uważam, że moje rozwiązanie jest lepsze.
To już lepiej zróbcie nowego potwora i dajcie go na respa eventowego, a Apocalypto zostawcie tak jak jest. Po co zmieniać starego, dobrego potwora. W ogóle moim zdaniem resp Apo powinien być tylko jeden...
~#*Nalesniczek Zla*#~
28-07-2013, 10:48
wpadłem na pewien pomysł. trzeba troche do niego podejść z dystansem, ale myślę, że na dłuższą mete powinien przejść. po wykonaniu jakiegoś tam questu (blablabla) mielibyśmy możliwość sprzedawania broszek po 8kcc u npc (czyli +/- 10kcc u ludzi) przy czym broszka regenerowałaby 33/25use perfect amuletu (3-4 broszki na full opcje, co wyrównałoby cene z rzeczywistością) lub zwyczajnie, wymiana 3/4 broszek na jakiś item, który zastąpiłby obecne zastosowanie broszki (doładowanie perfa + saphire legs quest)
Dobra propozycja, i z tym npc ;> Myślę że to było by jak najbardziej dobre rozwiązanie. Ew czas respienia wydłużyć :)
Merranus <3333
28-07-2013, 11:41
wydluzyc czas respienia
APO
a pozatym za old apo ludzie mieli broszki i one tez staly w cenie po 10-15 kcc wiec niewiem o co wam chodzi x
#down
W pełni zgadzam sie z Too Getem i Azielusem ... nie ruszać apo zostawic jak było a na resp dać coś innego bez taska i zeby nie leciala z tego brocha albo niech leci tylko nie tak często .
Po co ruszać loot , wtedy co by wypadało z apo ? mls i b shield ?
Kto by to bił ! ;]
najlepiej było by zrobic tak by dla 1 k + nie leciały motylki z monsterów tylko np softy albo coś co by można sellac u npc do 1 k cc z a motylki dać do monstera podstawionego za apo na 3k + dlaczego ?
bo motyle i tak taniocha a trudno opchać a softy czy coś można u npc
a wiadomo że 3 k lvl wykorzysta motylki bo i tak praktycznie tylko oni wykupują te goldeny .
#Azielus \/
No i tak 2 k cc to jak "friko" a ile ich sprzedadzą ? a nie ma na to npc , a tak mieli by item u npc do 1 k cc i gitara a my mielibyśmy motylki XD i wcale nie na creatora tylko na ten syf w komnacie bo samego cre... to ludzi trzeba a zebrac sie sam wiesz że lipa ;]
wydluzyc czas respienia
APO
a pozatym za old apo ludzie mieli broszki i one tez staly w cenie po 10-15 kcc wiec niewiem o co wam chodzi x
Tyle, że wtedy idioto broszka była tylko do sapphire legów, a s seta nikt nie nosił, bo był kaptur/hota i to się bardziej opłacało. Teraz broszka jest potrzebna do naładowania perfecta, a sapphire set jest potrzebny do questu. Już wiesz czemu broszka nie może być taka tania?
#up
Właśnie o to chodzi, żeby motylki leciały z potworów dla małych lvli, bo gdyby leciały z potworów od 3k to nie dość, że mielibyście wejście na creatora za friko to jeszcze niezły zarobek na osobach, które chcą wykonać questa. ;)
Wydaje mi się że motylki z tych nowych mobów tak samo jak i apo z respów dla 3k lvl powinny być usunięte.. Kiedyś aby zrobić złotego motylka (po taniości) należało iść z jakimś 1.1 k lvl ktory wymienił nam motylki u danego npc.. Teraz wątpie żeby tam ktoś zaglądał skoro 1k+ lvl motylków mają od zaje*ania z tych nowych mobów.. I zarabiaja lepiej kase na nich (mowa o złotych motylkach) niż ludzie na 2k+ lvl .. ;o
'Boonek'
28-07-2013, 21:06
Tak samo spadła cena dragon eggsów i motylków, jeżeli zrobicie coś z tym to zróbcie też coś z broszkami , tyle ode mnie ( :
Chuj ze cena tych syfiastych motyli drastycznie wzrosla poniewaz ktos w koncu pomyslal i znalazl dla nich lepsze zastosowanie niz nieliczne questy? ;|
A dragon egow i tak nikt nie uzywal?
#down
Ofc nowe potwory ktore latwiej beda upierdalac magiczne profesje ..XD ja pierdole 1 devil zabija mi 3.1k ed jak dziwke nawet z sio od drugiego 3k nie mam zadnych szans w bezposrednim starciu podczas gdy 3k ek jebie po 3 na lajcie i 4 z problemami takze jeden resp juz na starcie odpada na magiczne profesje.. kraki ***** tez dobre, na combo ed/ms tylko te apo moge tam sobie pobic z jakims profitem XDD ja to powiem szczerze, pierdole te wasze zmiany zrobcie w koncu cos z tym balansem a nie bierzecie sie za malo wazne sprawy..
I blagam ! nie pierdolcie ze edem sie ucieka... skoro edem sie ucieka to co do chuja robi sie ekiem? Bo skoro stoi sie w miejscu to prosze zabrac to pierdolone uw i obszarowe czary
Logan711
29-07-2013, 20:55
Albo platne wejscie na respa, albo resp apo tylko co restart :)
Wpadlem na pewien pomysl, a mianowicie, za wejscie na respa placilibysmy dragon eggami! to rozwiazalo by wszystkie problemy, bo i ludzie z przedzialu 2-3k by zarabiali, a cena broszki byla by wieksza. Powiedzmy za wejscie od 25 do 50 d eggow, co kazde wejscie dziennie cena wzrastalaby o 5 d eggow(Zaczynajac od 25, do xx, ale wiadomo moze byc mniej na poczatek). :)
Moim zdaniem rapi ma dobry pomysl tylko zeby zrobic tak ze np od 1k lvla placi sie motylkami zeby wejsc na respa np tiny a od 2-2.999lvla dragon eggami a od 3k+lvla broszkami zeby wejsc na respa.
a tak wgl to powinni usunac respa apo od 3k bo 3klevele za szybko bija apo i stąd tyle broszek maja i tak broszka spadala w dol z cena .
Żegnam :)
3 taski tam na apo i jedna broszka. Widocznie miał farta i tyle.
Tak samo te motylko. Lecą i wszyscy robią z nich te mikstury które nic nie dają, wypilem 3 fiolki i miało mi dodać 22%.25% i 25% do lvla a dodało jakies 30+ %
Merranus <3333
02-09-2013, 20:17
Azielu$;]Tyle, że wtedy idioto broszka była tylko do sapphire legów, a s seta nikt nie nosił, bo był kaptur/hota i to się bardziej opłacało. Teraz broszka jest potrzebna do naładowania perfecta, a sapphire set jest potrzebny do questu. Już wiesz czemu broszka nie może być taka tania?
a i nie pamietaj bysmy byli na TY
Wasik che che
02-09-2013, 20:22
a i nie pamietaj bysmy byli na TY
refisz ładny, temat do zamknięcia chyba, bo broszki już z tego nie locą? :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.