View Full Version : Sprawy b?ahe które was uciesz?...
Doktor Watson
28-07-2013, 12:24
Tak więc jak wiadomo, ostatnio wrócił Santano, ekipa wzięła się ostro do roboty... Ogólnie wszystko idzie na plus. Update'y kolejne się szykują, zapewne za kilka dni pojawi się kolejny "mini update" z drobnymi poprawkami, nowymi misjami bądź innymi dodatkami...
W związku z tym, że jest wiele rzeczy które nie wymagają wiele pracy a mogą was zadowolić, administracja pewnie może po 1-2 takie rzeczy wprowadzać przy update'ach.
Między innymi chodzi o sprawy takie jak:
- wyświetlanie zdobytego poziomu skilla podczas awansu
- otwieranie się Trade-Rook oraz Loot-Channel podczas logowania
- naprawę zliczania potworów do zdobycia soul points
Temat ten ma za zadanie zgromadzić jak najwięcej takich rzeczy aby Santano oraz Mortiis mieli łatwiejszy dostęp do tych informacji "co należałoby zrobić" :)
Sprawy w których będą "niejasności" co do słuszności wprowadzenia zmiany proponuję aby były zamieszczane w propozycjach z sondą z 4 opcjami:
- Tak
- Tak, ale... (dokończenie w poście)
- Kategoryczne nie
- Jest mi to obojętne
Będzie to najbardziej dogodna forma do rozpatrywania propozycji :)
Jeżeli nie macie propozycji co może zostać dodane do tematu to nie piszcie gdyż zrobicie zbędny bałagan.
Posty typu "Po co ten temat", "i tak to nie zostanie wprowadzone" itp. będą odpowiednio nagradzane (tak, tak... reputy zawsze wporzo).
Myślę, że powoli takie drobnostki będą wprowadzane tuż obok tych ważniejszych spraw :)
Pozdrawiam, Marecki.
Nines Ore
28-07-2013, 12:34
Propozycja o dodaniu komendy !skill, która wyświetla nam ilość uderzeń oraz czas potrzebny do zdobycia kolejnego skilla.
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=69531
Myślę, że po 3 latach i 93% poparcia można tą propozycję dodać do gry.
Zdzisiu Motyka
28-07-2013, 12:42
Bardzo dobry temad.
Sprawa z Apocalypto wydaje się być już rozwiązana, przy mini upie zostanie zmieniony resp, wiec za to duży +.
Proponuję jeszcze podnieść nieco cene shadow crystal do 1-2 sc, bo jak narazie skup po 1cc to jest śmiech...
#edit
Jestem jeszcze za tym, aby można było napełniać podkarpacie piwo, wszystko jest w TYM (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=118400) temacie.
#Lordzik#
28-07-2013, 12:46
Przykładowo komenda na ilość potworów do zabicia na taska.
Chociaż program Xelixa jest dobry, bo wyświetla od razu.
Doktor Watson
28-07-2013, 13:07
#Zdzisiu - Tygrys już wcześniej wyjaśniał, że shadow crystale zostały dodane do NPC jedynie "4 fun" :) Można je sprzedać u graczy lub spożytkować na wypad na Nightbane ;)
#Lordzik - komenda na ilość potworów z tego co wiem nie będzie zbyt łatwą rzeczą, ale zobaczymy co da się zrobić :P
dziq76pl
28-07-2013, 14:13
Dodawałem już z 2 takie propozycje, ale napiszę to tutaj: Dodanie quest loga na rooku, żeby ktoś nie opierdalał że jakieś questy nie robione, a potem zdziwko go bierze
Jakiś czas temu była propozycja dodania blessów na APO. Było to nawet testowane na test serwerze, więc domyślam się, że ekipa ma cały projekt gotowy. Dlaczego to nie zostało wprowadzone? Nie wiem. Jakby były blessy to wtedy podcas pvp można używać amuletów jak chodźby SSA.
Macie (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=98855&highlight=blessy)
Komenda która będzie pokazywała ile zostało nam do zabicia potworów aby wbić pkt soul.
Wiem, że to jest zbyteczne ale jeśli administracja znajdzie czas to czemu nie;]
Oraz tak jak pisze Dziq76 dodanie quest logu na rooku ponieważ często gracze są oszukiwani.
Podniesienie ceny shadow crystal do 1sc.
ChoojoweNawetNieSluchalem
28-07-2013, 17:46
Quest Log na rooku, naprawa tych potworów do pkt soul, zamiana nowego respa Apocalypto na nowego potwora, z którego nie będzie lootać broszek. :)
Szczerze to dodałbym również samo włączanie się wszystkich kanałów podczas zalogowania, tak jak w typowych grach. Wszystkie chaty podane ładnie na tacy.
Do tego tak jak napisałeś - wyświetlanie zdobytego poziomu skilla podczas awansu.
Jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy to dopiszę, pozdrawiam.
Hocus Pocus
01-08-2013, 01:39
1. dodanie quest loga na rooku
2. zmienić resp apo
3. wypier***ić UW!
1. Nie potrzebne nikomu do szczęścia
2. Przyda się, bo męczy ciągłe otwieranie tego kanału
3. Tego nie zmieniać, jedynie zwiększyć liczbę potworów do zabicia na 1 soul
4. Usunąć UW dla ed/ms/rp i zostawic tylko dla ek. Postacie magiczne mają silver wanda, a paladyni g bolta. EK mają jakieś gówniane bronie także to będzie sprawiedliwe.
Calzy :D
01-08-2013, 19:59
Uw mogli by wypierniczyc i te kosmetyczne zmiany o ktorych mowa w temacie ;] Soul pointsy i otwieranie sie kanalow, zeby to dzialalo
@up marne prowo, serio xd
Lagga v3
02-08-2013, 11:44
- wyświetlanie zdobytego poziomu skilla podczas awansu
Niepotrzebne . Zbędne marnowanie czasu ekipy , która jest zajęta update (haha XD)
- otwieranie się Trade-Rook oraz Loot-Channel podczas logowania
Jeżeli ktoś gra na mainie to automatycznie otwiera mu się trade rook? trzeba je wtedy zamknąć znowu :x .- może być
- naprawę zliczania potworów do zdobycia soul points
Zdecydowanie za. Pkt. soul trzeba wbijać na poh , czary są mało przydatne :/.
#Lordzik#
02-08-2013, 11:50
Nie wiem czy strony też to dotyczy, ale:
1. Aktualizacja mapki interaktywnej.
2. Aktualizacja listy potworów.
3. Aktualizacja listy czarów.
~#*Nalesniczek Zla*#~
03-08-2013, 11:50
Co jak co ale właśnie przydała by się aktualizacja stronki ;)
Aktualizacja mapki interaktywnej.
2. Aktualizacja listy potworów.
Z tego co mi wiadomo potwory i mapka zostana zaktualizowane przy najblizszym update
roman-17
26-09-2013, 22:05
A może quest log na stronie? Wchodzimy w wyszukiwarkę postaci wpisujemy nick i obok statystyk i informacji o postaci otrzymujemy także (może w formie zakładki) spis wszystkich questów w formie tabelki a w drugiej kolumnie into zrobiony/niezrobiony/rozpoczęty. Na tyle na ile się orientuję to wiem, że spokojnie można wyciągnąć to z bazy danych serwera :) Zniknął by problem z niewiadomą co zrobione a co nie zarówno na rook'u jak i na main'ie, a na dodatek każdy mógłby sprawdzić inną postać :)
Pozdrawiam!!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.