Zaloguj się

View Full Version : [7.6] Tibia.pic problem

Pagon
29-07-2013, 16:40
Witam. Mam mały problem z edycją Tibi.pic. Mam program do edytowania tego pliku. Otwieram tibia.pic edytuje, zapisuje, kładę do folderu z Tibią i nagle w grze napisy są rozmazane, to samo w oknie głównym gry... Można pomyśleć, że coś źle edytuje, ale dla sprawdzenia wypakowałem tibia.pic, NIC NIE ZMIENIAŁEM, zapisałem, włożyłem do folderu z tibią i to samo... rozmazane... nie wiem co jest z tym grane. Jakby ktoś wiedział o co z tym chodzi, dlaczego tak się dzieje to czekam na pomoc.

@Zii
Tak, ale najlepsze jest to, że jak otwieram plik .pic który w grze jest w 100% sprawny, w ogóle go nie zedytuje i spowortem zapiszę do postaci .pic to napisy się jebią... z jakiej paki? z tego, że wypakuje i zapisze jeszcze raz? Bez jaj.

Zii Baba
29-07-2013, 20:14
Jak otwierasz Tibia.pic ktoryms edytorem masz folder z plikami, uszkodziles ktorys/zle zapisales... Trudno, musisz edytowac po raz kolejny.
''napisy sa rozmazane''
pewnie zjebales cos w pliku z literkami

Pagon
30-07-2013, 00:44
Temat można zamknąć. Problem rozwiązałem sam. Po prostu jeden plik z grafikami skulli itp. był z błędem i to powodowało rozmazywanie się liter. Dziwna sprawa, bo .pic pobrałem z tym błędem i literki były w porządku. Dopiero jak ingerowałem w plik (wystarczyło nawet tylko "rozebrać" plik na 8 osobnych bitmap i sprowadzić z powrotem do postaci .pic bez żadnych zmian) to było widać te rozmazane literki.