Zaloguj się

View Full Version : Scroll of Escape!

Anonimowy
31-07-2013, 14:47
Cześć!
Jak może wiecie lub też nie Scroll of Escape na serwerze nie ma żadnej wartości. Quest na jego wykonanie wymaga poświęcenia około tygodnia czasu!(Tak, 7 dni, 168h, 10080min, 604800sec!), co powinno mieć odzwierciedlenie w postaci porządnej nagrody.
Scroll teleportuje nas z dowolnego miejsca na mapie do świątyni, w której mamy meldunek. W tym miejscu pojawia się haczyk, otóż:

Działa raz na 24h
Nie możemy mieć Skulla
Nie możemy mieć Red Skulla
Nie możemy go użyć bezpośrednio po walce z potworem czy też w trakcie
Nie możemy użyć go podczas walki z innym graczem czy też w trakcie

Z racji tego chciałem zaproponować, aby liczba użyć Scrolla w ciągu doby została podniesiona do około 5. Resztę warunków typu pz itp można zostawić.

Proszę o nie wypowiadanie się osób, które nie grają na serwerze, nie będą miały nigdy szansy na wykonanie questa ze względu na to, że mają zbyt niskim poziom(inteligencji) oraz tego typu podobnych.
Proszę o sensowne odpowiedzi, uargumentowane. Zarówno na tak jak i na nie.

Z poważaniem
Anonimowy.

Zdzisiu Motyka
31-07-2013, 14:51
Jestem za tym aby można było go używac RAZ, ale za to wtedy jak się ma Rs'a, pz, walczy się z potworami itd, niech to będzie taki bajer raz na 24h. W końcu trzeba troche czasu na wykonanie tego questa a jak narazie ten scroll to lipa :\.

(Tak, 7 dni, 168h, 10080min, 604800sec!)

Postarał się :cool:

To bedzie glupota
Teraz Scroll działa tak samo jakby się padło...
Tyle, że nie trzeba czekać zeby paść, a żeby użyc scrolla musisz poczekać aż pz zniknie, gdzie tu logika?

W tym wypadku opcja raz na miesiąc, może dwa :)

Co powiesz raz na tydzień ? :> I tak fragi można dokupić :D

Piszesz tak jakby Anonimowy miał tu jakiś wpływ :) / Splaxor

#Splax
To był tylko komentarz do jego wypowiedzi.

Wtedy cena wzrośnie i to drastycznie. Po drugie powstaną tematy:"Padłem na RS, a mogłem używać scroola! Oddajcie mi eq!" Myślę, że ten warunek całkowicie odpada.
#edit
No ale co z tego, że mógł? Nie użył to padł, proste.

Źle tam napisałem. Chodziło mi o to, że użył, a scroll się zbugował / Splaxor
edit v2
No to w tym już głowa Administracji żeby sie nie zbugował :) Da się to zrobić.

Dalej nie rozumiesz. Koleś, aby odzyskać EQ będzie wciskać ścieme, że mu scroll nie zadziałał. Teraz rozumiesz? / Splaxor
#edit v3
No ale jak to się ma do tego? Sory, ale argument troche z dupy wyciągnięty. Chyba musi to jakoś potwierdzić, np nagrywając film, tak samo jak z banem? Ogarnięcia wiecej troche.. btw. najpierw mówisz, że scroll się zbuguje a następnie, że gość bedzie wciskał ścieme, ktos sie tutaj pogubił chyba ;p

dziq76pl
31-07-2013, 14:53
Jeżeli jest tak jak napisałeś, że można go użyć dopiero, jak są spełnione powyższe warunki, to ja jestem na tak.

Nunak
31-07-2013, 14:57
Z racji tego chciałem zaproponować, aby liczba użyć Scrolla w ciągu doby została podniesiona do około 5. Resztę warunków typu pz itp można zostawić.

To bedzie najlepsze rozwiazanie, ale nad iloscia mozna sie jeszcze zastanowic (+ w miniupdate dodalbym mozliwosc zmiany pkt soul na 1 uzycie scrolla).

Jestem za tym aby można było go używac RAZ, ale za to wtedy jak się ma Rs'a, pz, walczy się z potworami itd, niech to będzie taki bajer raz na 24h

To bedzie glupota

@Splaxor
Zle to zrozumiales :P. Mialem na mysli, ze 1 uzycie scrolla za iles soul pointow (liczby nie podalem, bo nie mialem pojecia ile mogloby byc souli na zamiane)

Rozumiem / Splaxor

Anonimowy
31-07-2013, 15:09
Jestem za tym aby można było go używac RAZ, ale za to wtedy jak się ma Rs'a, pz, walczy się z potworami itd

W tym wypadku opcja raz na miesiąc, może dwa :)

Splaxor
31-07-2013, 15:12
Jestem za tym aby można było go używac RAZ, ale za to wtedy jak się ma Rs'a, pz, walczy się z potworami itd

Wtedy cena wzrośnie i to drastycznie. Po drugie powstaną tematy:"Padłem na RS, a mogłem używać scroola! Oddajcie mi eq!" Myślę, że ten warunek całkowicie odpada.

Teraz Scroll działa tak samo jakby się padło...
Tyle, że nie trzeba czekać zeby paść, a żeby użyc scrolla musisz poczekać aż pz zniknie, gdzie tu logika?

Wiem, że to marne pocieszenie, ale nie tracisz SL'a lub ładunku amuletu.

@topic
Myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie pięć użyć, ale nie częściej niż co dwie godziny. Warunki zostają takie jakie są.

@Nunak
Też ciekawe rozwiązanie jednak 1 SP to za mało. 20 SP jednak co dwie godziny.

`Rapi
31-07-2013, 15:42
5 użyć co godzinkę i będzie git :) bo teraz to troche nie ma sensu xd

BAŁT
31-07-2013, 15:59
Nie posiadam go ale w tej postaci co jest jest śmiesznym badziewiem ;))

więc może być te 5 use

rumun
31-07-2013, 15:59
na 24h 5 uzyc i bedzie git, jestem za

Mamed first
31-07-2013, 17:48
Zgadzam się. W teraźniejszości osoby wolą zginąć niż wykorzystać scroola. Zwiększyć użycia i zmniejszyć czas ponownego użycia.

Kumpel Armii
01-08-2013, 14:05
Nie, ponieważ... jedne takie przenosiny na dobę są wystarczającą nagrodą. Po co zwiększać, po co jeszcze bardziej upraszczać? Nie chce Ci się ruszać dupska z expa do miasta? To wybieraj bliższe expowiska :>

@edit DOWN

To dlaczego quest ma być tak drogi? ;o
A dlaczego nie? Mało kasy jest na serwerze? :>

Anonimowy
01-08-2013, 14:09
Nie, ponieważ... jedne takie przenosiny na dobę są wystarczającą nagrodą. Po co zwiększać, po co jeszcze bardziej upraszczać? Nie chce Ci się ruszać dupska z expa do miasta? To wybieraj bliższe expowiska :>

To dlaczego quest ma być tak drogi? ;o
Btw. Twój nick z apo?

Sorc Aka Siochacz
01-08-2013, 14:21
24h=12 użyć, jedno użycie raz na dwie godziny ;)
Ciężki quest powinien zawierać wartościowy przedmiot.

Pikej v69
03-08-2013, 18:01
Ta nazwa to trochę przekłamanie, skoro escape, to powinna być możliwość ucieczki z pk XD Zwiększcie liczbe użyć tego kawałka papieru i powinno być ok, ej :mad:

Avek II
14-08-2013, 17:46
Jestem za tym aby cos w nim zmienic bo narazie to jest moze tyle warty co manasy;/ a quest wcale nie jest latwi i dosyc dlugi wiec jakies wynagrodzenie by sie przydalo...

Nullo
14-08-2013, 20:14
Trafiona propozycja :) ale dodal bym jeszcze tp bezposrednio w walce z mobkami

rumun
14-08-2013, 23:11
Quest jest bardzo prosty, jedyny problem to dropienie shadow crystali i znalezienie 4 osob.
Tak jak mowilem 5x na 24h, w tym momencie ma ten przedmiot na serwie 12 osob i naprawde on nie byl od poczatku nic warty i nie jest nadal.

Rekrut
14-08-2013, 23:49
dropnąć shadow crystale to najprostsze co może być w tym quescie. najgorzej znaleźć 4 osoby :|

wydaje mi się, że za słaba nagroda (:

#Lordzik#
15-08-2013, 08:50
Mogą coś w nim zmienić. I tak uważam, że taki przedmiot jest niepotrzebny.

Refresh
15-08-2013, 12:33
mozna zrobic tak:

raz na 24 h, mozna sie teleportować gdy ma sie pk, rs

Anonimowy
16-08-2013, 10:57
dropnąć shadow crystale to najprostsze co może być w tym quescie.

Rekrut, owszem 3k ek możesz dropić ile chcesz, ale 2k msem/ek? Życzę powodzenia!

@Topic
Kombinuję jak mogę by dotarło to w końcu do administracji, ale jak widać wszyscy mają nas (...) :) Pozdrawiam!

Doktor Watson
16-08-2013, 11:34
Rekrut, owszem 3k ek możesz dropić ile chcesz, ale 2k msem/ek? Życzę powodzenia!

@Topic
Kombinuję jak mogę by dotarło to w końcu do administracji, ale jak widać wszyscy mają nas (...) :) Pozdrawiam!
Dotrzeć dotarło, nie bój się :> Ale nie koniecznie muszą coś z tym robić ;)

Początkowo miał być "nieco lepszy" ten scroll, jednak wola Mortiis'a była inna więc taki jest jaki jest... :D