PDA

View Full Version : [Bally] Zwi?kszenie ilo?ci zdobywanego do?wiadczenia.

KaZeK
03-08-2013, 00:51
Witam. Jak każdy z Was wie na owych potworach od bardzo dawna nikt nie expi (no, zapewne zdarzają się wyjątki). Potwór ten został dodany bardzo dawno temu i po paru latach stał się bezużyteczny.

Krótka specyfikacja
http://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Bally.gif
Bally
HP: 66000
EXP: 200000
EXP/HP: 3.03

Moja propozycja polega na zwiększenie ilości expa o 120.000, w sumie dostawalibyśmy ok 320.000 (EXP/HP: 4.85), pytanie po co zmieniać tego moba skoro sa inne? Dwa powody:

Przywrócenie Bally do 'repertuaru' expienia
Gotowe respawny

Zobaczmy jak Bally wypada na tle innych (starych) potworów (EXP względem HP)

http://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Urge.gif
Urge
HP: 77000
EXP: 385000
EXP/HP: 5

http://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Ots_King.gif
Ots King
HP: 38500
EXP: 190000
EXP/HP: 4.94

http://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Ots_Queen.gif
Ots Queen
HP: 110000
EXP: 550000
EXP/HP: 5

http://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Flubber.gif
Flubber
HP: 77000
EXP: 380000
EXP/HP: 4.94

http://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Mistic_Scarab.gif
Mistic Scarab
HP: 82500
EXP: 400000
EXP/HP: 4.85

Marnie prawda? 3.03 gdy inne moby osiągają sumę prawie 5 punktów! Według mnie 'kultowy' mob APO zasługuję na 'reaktywacje'. Jest dużo respów a praktycznie nikt tam nie expi, bo się nie opłaca.

#PAMIĘTAJ#
Jest to jedynie propozycja, jeżeli masz zamiar mnie krytykować bo 'są inne moby do expienia' to nic nie pisz

#temat został napisany przez jednego z graczy (+ mój wkład) który nie posiada konta na forum

^Extracto^
03-08-2013, 00:55
Masz racje kiedyś nie było zbyt wielkiego wyboru co teraz to raz a dwa każdy idzie na łatwiznę szybko i łatwo wbić lvl ew. dobrze zarobić

Sokol from West
03-08-2013, 01:01
Oczywiście na tak. Znów większość graczy do 1,1k lvl'a, by tam expiła. Te respy poszły w zapomnienie, więc czemu by ich nie odświeżyć, właśnie poprzez zwiększenie expa za Bally? Propozycja godna przemyślenia! ;)

Zarexoholik?
03-08-2013, 01:06
Ile ja na nich poziomów natrzepałem! Świetne respy, świetne zabawy pvp tam były. Jestem za poprawieniem expa za tego moba, bo aż żal żeby nikt tam nie chodził skoro to kawał dobrej mapy.

`Rapi
03-08-2013, 01:19
Oczywiscie na tak, takim 1,1k lvlem by sie tam fajnie expiło :)

Szallony
03-08-2013, 01:20
Bardzo dobry pomysl i pewie ladnie by sie expilo do 1k i nie tylko na TAK ;)

Azielu$
03-08-2013, 01:27
Myślę, że 300k w zupełności wystarczy. Ew. 250k i zmniejszenie ilości hp do hmm... 54k?

Czarodziej Xardax
03-08-2013, 02:27
Nie. Byl juz taki temat.
-nie bija sie nawzajem
-malo bija
-sa respy gdzie mozna lurnac i po 8 (1k ed ogarnialem tyle).

Sir Shayza
03-08-2013, 02:44
jestem na tak kingi najczęściej są przepełnione jak i inne moby

#Lordzik#
03-08-2013, 07:02
Elegancka propozycja!
Nie można nie zaznaczyć tak.

Zark
03-08-2013, 09:41
Jestem za, popieram. Aktualnie nich na nich nie expi,a szkoda.

Pozdrawiam!

Wasik che che
03-08-2013, 09:46
myślę, że jest to zbędne.. przy Twojej propozycji ludzie zaczną tam masowo expić, a respów bally jest tyle, że spokojnie można sobie lurać po 8-10, chyba że wprowadzono by wzajemne bicie się potworów oraz zwiększyli troszke ich dmg, wtedy na tak:)

.:Edzio:.
03-08-2013, 11:06
myślę, że jest to zbędne.. przy Twojej propozycji ludzie zaczną tam masowo expić, a respów bally jest tyle, że spokojnie można sobie lurać po 8-10, chyba że wprowadzono by wzajemne bicie się potworów oraz zwiększyli troszke ich dmg, wtedy na tak:)

Czy ty jestes takim idiotom ze wolisz zeby apo bylo zapyziałe i popadlo w zwyczajny marazm ? w kazdym temacie wypowiadasz sie na nie, doslownie w kazdym. Idz byc smutnym gdzie indziej .
przyklad :
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=118687
przyklad v2 : do dzisiaj pamietam jak wciskales 400 kokosow za 40 kcc (myslalem ze z krzesla spadne przed lapkiem)
Top#

oczywiscie ze tak sklaniam sie ku propozycji kazka mimo tego iz byly miedzy nami napiecia :D

Matello
03-08-2013, 11:36
Te potwory są za słabe na taki exp. 320k gdy Flubber czy Urge dają 380? Nope.
Bardziej bym uciął hp z 66k na 44k. Wtedy ratio byłoby 4.54. Lub 45k i ratio 4.45. Zawyżanie expa jest nonsensem.

Sorc Aka Siochacz
03-08-2013, 12:22
Jest mi to obojętne ale jak Bally zmienili exp do 350000 max to chętnie każdy expił jak narazie mało osób na nich expi i respy są cały czas wolne [Senja/COD/Ankaros].

#Down
Było by opłacalne ;)

Wieczny Knightt
03-08-2013, 12:26
Ja nawet teraz expie na orbie a jak by zrobili za bally większy exp to w ogóle by się fajnie expilo.

'Boonek'
03-08-2013, 13:40
Te potwory są za słabe na taki exp. 320k gdy Flubber czy Urge dają 380? Nope.
Bardziej bym uciął hp z 66k na 44k. Wtedy ratio byłoby 4.54. Lub 45k i ratio 4.45. Zawyżanie expa jest nonsensem.

Ale pajacu bierz pod uwage, ze z bally nie leci tak dobry loot, zrezta.. bally tez duzo bija w porownaniu do takiego kinga

#t w ogole nie wiem kto wymyslil zeby dawaly tak malo expa.. pisalem kiedys juz taka propozycje.. jestem na tak

Demon
03-08-2013, 13:45
a przypadkiem kiedyś nie dawały więcej expa, bo to, że leciało z nich strasznie dużo (jak na tamte czasy) to wiem w 100%

jakby nie było jestem na tak (pozdro Kazek!)

Duży Ludek
03-08-2013, 14:34
Faktycznie resp nie jest zbyt wyśmienity, ale nie uważam, że trzeba by było to zmienić. Serw ogólnie marnie stoi i juz chyba tak pozostanie. Dlaczego poruszyłem ten temat, pamiętam ja czasy po 300 online, gdzie najlepsze respy były all zajete, a na bally mozna było na luzie śmignąć i se pod expić. Z pewnością większa ilość z was może napisać, że pamięta czasy jeszcze bardziej obleganego serwa, ale to już przeszłość i tak musi być. Zeby serw był tak zawalony graczami, ze sporo osób nie miłoby gdzie expić to rozumiem jak najbardziej modyfikacje respów, tak to bez znaczenia. Jak ktoś będzie chciał to se tam pójdzie.
Może zwiekszyli by expa z bally o ileś %.

Doktor Watson
03-08-2013, 14:37
Faktycznie resp nie jest zbyt wyśmienity, ale nie uważam, że trzeba by było to zmienić. Serw ogólnie marnie stoi i juz chyba tak pozostanie. Dlaczego poruszyłem ten temat, pamiętam ja czasy po 300 online, gdzie najlepsze respy były all zajete, a na bally mozna było na luzie śmignąć i se pod expić. Z pewnością większa ilość z was może napisać, że pamięta czasy jeszcze bardziej obleganego serwa, ale to już przeszłość i tak musi być. Zeby serw był tak zawalony graczami, ze sporo osób nie miłoby gdzie expić to rozumiem jak najbardziej modyfikacje respów, tak to bez znaczenia. Jak ktoś będzie chciał to se tam pójdzie.
Może zwiekszyli by expa z bally o ileś %.
Z jednej strony masz rację - z drugiej nie bardzo gdyż kiedyś był to jeden z najbardziej obleganych potworów (gdy nie było big respów kingów itp) :D

Można nieco zwiększyć ilość exp ale nie aż tak drastycznie. Ewentualnie zmienić trochę ataków by był bardziej podobny do warda (mniej runek walił) :D

Zarexoholik?
03-08-2013, 15:00
Z jednej strony masz rację - z drugiej nie bardzo gdyż kiedyś był to jeden z najbardziej obleganych potworów (gdy nie było big respów kingów itp) :D

Można nieco zwiększyć ilość exp ale nie aż tak drastycznie. Ewentualnie zmienić trochę ataków by był bardziej podobny do warda (mniej runek walił) :D

Całkowicie się z tobą nie zgodzę. Bally był najbardziej obleganym mobem do czasu aż wprowadzone zostały respy na Senji tj. Fire Woman oraz expienie na Queenach stało się bardziej opłacalne [Can]. Jak ludzie wyexpili się na Ballach to przerzucili się na moby, na których szybciej wbijali poziomy, przecież to chyba logiczne. W dodatku z FW/Queenów był znacznie lepszy loot, gdzie z Ballów nie opłacało się niczego zbierać, była i w sumie jest to zwykła masówka do zbierania expa.

Dwa, że jak Bally straci na sile to będzie mobem zbliżonym całkowicie do Ots Kinga, który jest banalny do zabicia... Bally musi być silne i właśnie jego siła jest odpowiednia. Sugeruję dodać z 50k-80k expa i expienie na nich znowu stanie się opłacalne.

ludzie expili na bally ciesząc się lvl'em w mniej niż 10 minut :D

10 minut? Facet ja expiłem tam jak szalony [...zarex.rar] i miałem 17-18 minut lvl. W 10 minut to chyba 400 rp z blokerem miał poziom. ;S

Doktor Watson
03-08-2013, 15:40
Całkowicie się z tobą nie zgodzę. Bally był najbardziej obleganym mobem do czasu aż wprowadzone zostały respy na Senji tj. Fire Woman oraz expienie na Queenach stało się bardziej opłacalne [Can]. Jak ludzie wyexpili się na Ballach to przerzucili się na moby, na których szybciej wbijali poziomy, przecież to chyba logiczne. W dodatku z FW/Queenów był znacznie lepszy loot, gdzie z Ballów nie opłacało się niczego zbierać, była i w sumie jest to zwykła masówka do zbierania expa.

Dwa, że jak Bally straci na sile to będzie mobem zbliżonym całkowicie do Os Kinga, który jest banalny do zabicia... Bally musi być silne i właśnie jego siła jest odpowiednia. Sugeruję dodać z 50k-80k expa i expienie na nich znowu stanie się opłacalne.
Akurat jak wprowadzili fw to nadal ludzie expili na bally ciesząc się lvl'em w mniej niż 10 minut :D

Ale słusznie mówisz, że tyle a nie więcej expa :P Co za dużo to nie zdrowo :D

Nines Ore
03-08-2013, 15:50
Jak dodawali Bally, to dali tylko 200k exp, bo można było je masowo zabijać. EK brał po 5 bally i miał 1mln expa, ale wtedy był tylko 1 resp z 3 Ots Kingami na Can, a reszta respów kingów była po 2. Jeśli Bally daje 200k exp to nie opłaca się go bić, jeśli na Lost Island można sobie zlurować 6-8 kingów, które dają 190k exp, a są o wiele słabsze niż Bally.

Jestem na tak.

Szlaga
03-08-2013, 17:49
Również na tak, ale trzeba by było dać im tyle expa, żeby teraz każdy z innych nie zaczął bić tylko je, bo za pare dni była by znowu ankieta ze ludzie bija teraz tylko te moby a inne stoją puste.

Zii Baba
03-08-2013, 21:24
Tak gadacie, ze respy bally byly oblegane, ale pomyslcie jakie wtedy byly potwory, na ktorych mozna bylo expic na taka masowke? ;s
Ogolnie jestem na tak.

Sir Rambo
03-08-2013, 23:35
Jest sporo respów które praktycznie się marnują. Jak najbardziej za tym aby Bally dawał więcej expa.
Ożywić troszkę stare dobre respy !!

Raiden <3
06-08-2013, 02:30
Oczywiście na tak. Znów większość graczy do 1,1k lvl'a, by tam expiła. Te respy poszły w zapomnienie, więc czemu by ich nie odświeżyć, właśnie poprzez zwiększenie expa za Bally? Propozycja godna przemyślenia! ;)

Osobiście siedziałem na nich do 1.3k! Jak już wielu moich poprzedników napisało, bally były czołowym potworem. Pamiętam nie zliczoną ilość kłótni o resp "big +zamek albo orba" - piękne czasy. Dzisiejsi gracze nawet chyba nie wiedzą o istnieniu owych respów na ank! Zwiększenie z nich zdobywanego doświadczenia powinno odświeżyć owe respy, a za razem same bally.

Demon
06-08-2013, 02:44
orb/zamek/big wykorzystują tylko i wyłącznie osoby, które znają te respy (ja i moje ziąki, bo taki adasik aka mamed z 2011 sie urwał i nie kuma czaczy), a obecnie jest tyle możliwości, że taki piękny teren jak bally ank marnuje swój potencjał (really, świetna robota Tygrys!)

także jak pisałem wcześniej, podnieście tego expa!

Kimus The Master
07-08-2013, 20:08
Oczywiście, że jestem na TAK! Przecież te respy są tylko odwiedzane gdy się wykonuje quest na ciacho czy też orb...

elmO.
07-08-2013, 22:09
Kaziu oczywiście najlepsze propozycję :D Jestem na TAK ;) na senji i ank można na nich wycisnąć co najlepsze + jak by dawały więcej expa to by była bajka :)

`Rapi
08-08-2013, 23:53
Dobra, dobra. Tyle ludzi jest na tak, a żaden członek ekipy nie napisał ani słowa na ten temat, wątpię że cokolwiek z tego będzie :/

Horcius
10-08-2013, 23:56
Obojętnie.

Tak, kiedyś się tam expiło, lecz teraz na APO gra tyle osób, że tych "wygodniejszych" potworów i lepszych respów starczy dla każdego i wydaję mi się, że nawet po zwiększeniu expa za Bally, ich tereny nadal będą opustoszałe.

Przystojniaczek
15-08-2013, 15:07
Oczywiście jestem za poprawieniem expa za bally sam tam expiłem za starych czasów zajebista mapka :) Poprawić :P

agresorek
19-08-2013, 20:25
dobra propozycja, godna dodania. Expiłem na nich, co prawda jest mało expa ale też denerwujące są palenie ciał, z których nie mozna nic wziąć :(

TuRoczeK
19-08-2013, 21:25
Jestem za zwiększeniem expa z tego potwora + można nieco poprawić wypadanie całego demon seta.

Jarab
20-08-2013, 10:55
Jestem za! Pamiętam jak one zostały dodane po raz pierwszy kiedy jeszcze największy lvl to był 800! Mogli by nieco poprawić expa i loota ponieważ te respy z bally są dobre.

Nullo
20-08-2013, 11:41
Na TAK wkoncu by ktos brał taski na nie. Przydalo by sie zeby ulepszyli bally wtedy byl by zajebisty exp i loot ;]

Joogi
20-08-2013, 15:24
Uhuhu od razu przypomnialo mi sie maniaczenie na Bally senja Joogolasem :D. Oczywiscie jestem na tak, w pewnym momencie wszyscy przestali expic na Bally bo pojawily sie nowe miejscowki gdzie mozna bylo szybciej wbijac poziom. Pamietam jeszcze ze Bally rp'kiem bez loota, z g boltem to byl dla od 650 do nawet 1250lvl najszybszy exp na servie.. Fajnie by bylo, gdyby Bally powrocilo do dawnej swietnosci i ludzie by na nich expili, bo jest duzo bardzo fajnych miejscowek z nimi ;)

Splaxor
23-08-2013, 13:45
Propozycja została wysłana do Mortiisa. Zamykam.

Tygrys
26-08-2013, 13:38
Moim zdaniem nie ma sensu powiększać ilość exp za tego potwora. Obniżę po prostu jego hp mniej więcej o połowę i po problemie.