PDA

View Full Version : [Pathfinder] Zmniejszenie ilo?ci hp i zwi?kszenie loota.

#Lordzik#
03-08-2013, 08:13
Uszanowanie wszystkim.

1. Wychodzę z propozycją zmniejszenia ilości hp u patha.
Aktualnie jak wiadomo Pathfinder posiada tyle hp co ward, czyli 330k. Jednak bije się je dłużej niż wardy.
Oponuję za zmniejszeniem tej ilości do czegoś z przedziału 250-280k hp, gdyż wyżej wymieniony potwór staje się niczym Bally (z propozycji Kazka) - zapomniany.
Nikt praktycznie nie chodzi na ich respy.

2. Drugą propozycją jest choćby minimalne poprawienie częstotliwości wypadania z nich loota, ponieważ w dzisiejszych realiach lepszy loot (częstszy) wypada z wardów, dlatego Pathfindery są nieopłacalne.

Delorian17
03-08-2013, 08:46
Zgadzam się z Tobą w 100%.
Pathfindery bije się dłużej, a do tego jeśli po kilka bierzesz to biją siebie wzajemnie i tracimy na tym exp, a loot jest praktycznie minimalnie lepszy od wardów, które ubija się zdecydowanie szybciej i większe ilości.
A z wardów leca jeszcze softy.
Obie propozycje są dobre, jeśli exp do zarabiania to niech będzie konkretny :D

Rekrut
03-08-2013, 08:48
Tu masz racje. W ogóle się nie opłaca tam expić. Więcej się same zabijają a lot to...

Jestem na tak

Zdzisiu Motyka
03-08-2013, 09:01
Jestem na nie. Uważam, że i tak już jest banalnie prosta ta gra, wiec po co jeszcze bardziej ja upraszczać? Loot z pathfinderow zawsze byl dobry i dużo lepszy niż na wardach.
Ward exp; pathy loot. Nie wszystkie potwory powinny byc i do expa i do loota.
Exe tez za niedlugo bedziecie chcieli zmienić...

Mozna tylko zrobic tak zeby same sie nie bily i bedzie w porzadku.

rumun
03-08-2013, 09:03
Jestem na tak. Może w końcu ludzie zaczną używac nowego respa.

Azielu$
03-08-2013, 09:25
Jestem na tak, ale jedynie jeśli chodzi o loot. Hp niech zostanie.

Wasik che che
03-08-2013, 09:42
Patfinder to potwór, z którego loot jest bardzo dobry, a jeżeli chodzi o hp, to było by to zbyt duże ułatwienie,chcesz żeby z każdego leciała blassedka? Kpina, kasy jest i tak za dużo, oczywiście na NIE:)

BAŁT
03-08-2013, 09:46
hp mogło by być wystarczył by jakiś dobry loot ;))

Avi
03-08-2013, 10:00
W tych czasach nie warto brać tasków na pathy, wiec warto coś zrobić

TAK

Doktor Watson
03-08-2013, 10:54
Jestem na nie. Uważam, że i tak już jest banalnie prosta ta gra, wiec po co jeszcze bardziej ja upraszczać? Loot z pathfinderow zawsze byl dobry i dużo lepszy niż na wardach.
Ward exp; pathy loot. Nie wszystkie potwory powinny byc i do expa i do loota.
Exe tez za niedlugo bedziecie chcieli zmienić...

Mozna tylko zrobic tak zeby same sie nie bily i bedzie w porzadku.
Podkreśliłem bardzo trafne sformułowanie - BYŁ lecz nie jest. Kiedyś na prawdę warto było posiedzieć tam gdyż leciało bardzo dobrze, jednakże później zmniejszono częstotliwości itemów + zmniejszono ilość cc...

Patfinder to potwór, z którego loot jest bardzo dobry, a jeżeli chodzi o hp, to było by to zbyt duże ułatwienie,chcesz żeby z każdego leciała blassedka? Kpina, kasy jest i tak za dużo, oczywiście na NIE:)
Widzę, że jesteś nie w temacie :>

Ogólnie pomysł dobry jednakże też nie należy liczyć na aż tak znaczne poprawienie sytuacji :P

Sorc Aka Siochacz
04-08-2013, 02:15
Mogliście kuwa myśleć na początku o zmianie, a nie teraz!!Sorry ale NIE!! ;)
#Down
chodzi Ci o słowo 'poczatku' napisane błędnie czy o to jak był zrobiony potworek Pathfinder i mogli pisać propozycje co do zmiany odrazu?

Zii Baba
04-08-2013, 02:56
Moglisciie kuwa myslec na poczatku o zmianie a nie teraz!!Sorry ale NIE!! ;)

Na poczatku?

Jestem na tak, od kiedy zmniejszono z nich loot(chwile po dodaniu) nic z tym nie robiono, a teraz sa calkiem inne czasy...
zwiekszenie lootu/zmniejszenie ilosci hp jedno z dwoch

Kimus The Master
04-08-2013, 07:16
Loot rzeczywiście powinien zostać zwiększony, a co do ilości HP to bym nic nie zmieniał.

Zarexoholik?
04-08-2013, 12:39
Nie zmieniałbym ilości hp, ale loot bym poprawił, bo rzeczywiście z Wardów wychodzi się z lepszym profitem, a Pathów nie opłaca się bić. Nie dość, że nie możesz bić tego masowo jak Wardów to jeszcze jest z tego słaby loot i tragiczny exp.

Domcio Old
04-08-2013, 13:09
Jestem za zmiejszeniem ilosci HP i jestem za tym zeby zwiekszyli loota z niego, poniewaz ostatnio jak bylem wyloocic 10 troll greens to loocilem je ponad godzine;/ a na stronce pisze ze leca z nich czesto;/

KaZeK
04-08-2013, 13:17
Jestem za zmiejszeniem ilosci HP i jestem za tym zeby zwiekszyli loota z niego, poniewaz ostatnio jak bylem wyloocic 10 troll greens to loocilem je ponad godzine;/ a na stronce pisze ze leca z nich czesto;/

Troll Greens jest potrzebny do misji więc częstotliwość jego wypadania nie byłaby zmieniona. Nie ma tak łatwo.

#t
Jestem za zwiększeniem drop rate, hp można obniżyć do 300.000

scimex pallll
04-08-2013, 19:31

Powiedz mi jedno, ty swoim marnym 1,1 rpkiem byłeś na pathach? raczej nie. Wiecej kcc wylocisz na exe niż na pathach, a różnica hp jest prawie taka sama, trzeba jeszcze liczyć że na pathach raczej się biega z sio

@T
Jestem za zwiększeniem loota

Raiden <3
06-08-2013, 02:16
Moim skromnym zdaniem, obydwie propozycję są bardzo trafne.
Ale żeby nie było zbyt dużego ułatwienia, niech chociaż zostanie im zmniejszone HP. Taska na owe pathy robi się (parę dni, jak nie kilka) emm... inaczej to ujmę, task na nie idzie jak ku*wie w deszcz - porównując do wardów, tak ku woli ścisłości. Tak jeszcze nawiasem mówiąc, do wypowiadających się i głosujących osób, 2.5k rp'kiem bije się je po 2 pathy, a wardów nalurować można duuuużo (co za tym idzie, znacznie więcej exp'a i oczywiście loota), więc proszę nie mówić, że kogoś tutaj ponosi. Jak najbardziej jestem za tym, aby pathy miały 250k HP. Oby moja wypowiedź była wystarczająco wyczerpująca i dała do myślenia innym.

Przystojniaczek
18-08-2013, 12:49
Oczywiście że jestem na Nie dlaczego ? ponieważ z patchów i tak wypadają niezle itemki więc czemu h-lvle mają mieć łatwiej ?:) Oczywiście nie.

Rekrut
18-08-2013, 12:53
Oczywiście że jestem na Nie dlaczego ? ponieważ z patchów i tak wypadają niezle itemki więc czemu h-lvle mają mieć łatwiej ?:) Oczywiście nie.

jesteś na nie bo nigdy na nich nie expiłeś chyba -.-

Dużo hp i słaby lot do tego jeszcze same się zabijają.
Zmniejszyć hp i zwiększyć lota

Nines Ore
18-08-2013, 12:57

Może się pochwalisz swoim lootem z 1h expienia na nich?

Duży Ludek
18-08-2013, 22:55
przemyslana propozycja więc, jestem na tak.

agresorek
19-08-2013, 20:13
Troche cięzko to ubić na 1.4k lvl, bije gdzieś z 3min 1 więc troche mniej hp by sie przydało

TuRoczeK
19-08-2013, 21:39
Byłem ostatnio na pathfinderach na respie 2x i muszę powiedzieć, że na prawde jest ciężko.

Zwiększyć loota? Oczywiście, że tak!

Może znowu będzie tam tyle ludzi co na rynku w dzień targowy.

veendrix
20-08-2013, 12:51
Mogliście kuwa myśleć na początku o zmianie, a nie teraz!!Sorry ale NIE!! ;)
#Down
chodzi Ci o słowo 'poczatku' napisane błędnie czy o to jak był zrobiony potworek Pathfinder i mogli pisać propozycje co do zmiany odrazu?

Z tym panem jest cos nie teges :)... to nie pierwsza sonda o ktorej wyraza sie negatywnie nie podajac powodu...

@topic
jestem na tak

Dementor
05-09-2013, 22:22
Oczywiście jestem na tak. Byłem ostatnio na path i lvl wchodzi bardzo wolno, a loot chyba aż tak bardzo tego nie rewanżuje. :/ Widać nawet to po ilości graczy expiących na tych potworach. Obie propozycje jak najbardziej są godne uwagi, chciaż super potworów do expa się i tak chyba z nich nie zrobi, więc dobrze będzie przynajmniej poprawić z nich loot...

Tygrys
10-09-2013, 12:01
Hp zostało zmniejszone do ok 300k. Częstość wypadania loota nieco została zwiększona.

Cóż - wszystkiego mieć nie można ;)

P.S
Zmiany widoczne będą po najbliższym upie.