PDA

View Full Version : Problem ze screenSHU.

Grumpy
08-08-2013, 02:29
Witam.
Od wczoraj zaczałem używać programu screenSHU. Na początku wszystko działało cudownie, szybko sie wszystko robiło, ale poźniej coś zaczeło się piepr**ć. A mianowicie, gdy chce przyciąć obrazek (wybieram precyzyjny zrzut ekranu) "teleportuje" mnie z programu do pulpitu i na pulpicie chce bym robił ten zrzut. I ja z takim pytaniem, czy można ustawić tak, by nie przenosiło na żaden pulpit tylko poprostu przycinam screena i jest wszystko cacy? Trudno to wytlumaczyć, ale no jak ktoś ogarnia program to powinien się jakoś połapać.

Demon
08-08-2013, 02:46
jestem jedną z nielicznych osób używających tego programu (pozdro Dexter xerusie) i szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi.

może spróbuj na oficjalnym forum shu?

Dexterro
08-08-2013, 13:59
jestem jedną z nielicznych osób używających tego programu (pozdro Dexter xerusie) i szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi.

może spróbuj na oficjalnym forum shu?

no skserowałem i co xd

#topic

nie uzywaj precyzyjnego, po prostu zrób zwykły i w screenshu go przytnij.

klikasz na obrazek, klikasz strzałke (kursor w oknie screen shu) i przeciągasz kropkę tak jakbyś to robił w paincie. wytłumaczyłem to jakoś dziwnie ale mam nadzieję, że zrozumiesz.

Grumpy
08-08-2013, 22:02
Nie wiem jak tu sie przycina, umiałem tu jedynie edytować obrazek poprzez kliknięcie na niego prawym i zaznaczenie opcji "precyzyjny zrzut ekranu". O jaką kropkę Ci chodzi? Może jakoś screenem byś mi to wytłumaczył? :D

Demon
08-08-2013, 22:33
wybierz zdjęcie, następnie w pasku narzędzi (pojawi się po kliknięciu na zdjęcie) wybierz strzalke > kliknij na zdjęcie > wybierz to co się pojawi po kliknięciu i możesz przycinać pociągając za rogi (kwadraciki) XD

Grumpy
08-08-2013, 23:35
Nadal nie rozumiem. Którą strzałkę? XDDDDDDDDDDD