View Full Version : Ksi??ki Telefoniczne
Jakaś dzi...Pani do mnie zadzwoniła (niby) z Orange się nawet nie przedstawiła powiedziała, że będzie drukowana nowa książka telefoniczna. I czy nie chciałbym kupić. Nie chciałem, taka kultura ze jej powiedziałem ch*j im w d*pe, dziękuje. Dzwonili do mnie średnio co tydzień przez 2 miesiące a dziś z rana odwiedził dom kurier a tak w ogóle jakiś facet i kazał sobie zapłacić za książkę 50 zł niestety moja mama dała się na to nabrać gdyż facet powiedział że "kupienie tej książki jest obowiązkowe dla klientów sieci a w razie odmowy kupna coś wspominał o płaceniu kary lub o ewentualności komornika". Nie było mnie w domu, potem spojrzałem na okładkę była na niej wybita cena: 30 zł. Nikt niczego nie zamawiał, a już tym bardziej książki telefonicznej, którą przecież Orange rozdaje za darmo.
Dostałem jakieś gówno wydawnictwa "MADRADEUS" z Będzina
Co powinienem teraz zrobić?
spalic i oddac mamie 50zl :D
Techniks
24-08-2013, 17:32
Nie ma takiej możliwości, że nagle musisz dokonać obowiązkowego zakupu czegokolwiek. Jeśli ktoś próbuję wcisnąć ci coś takiego to poproś o dowód czy legitymacje, że rzeczywiście pracuje dla Orange i zrób mu/im zdjęcie. Potem bynajmniej miał byś coś żeby zgłosić na policje.
Jak masz tel z androidem to polecam CIA aplikacje.
link (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adaffix.cia.glb.android)
Szuka nieznane numery w rożnych bazach włączając parę do których firmy muszą zgłosić, że numer należy do nich i ci pokaże czy numer naprawdę jest z Orange czy dzwonią jakieś oszusty. Jeśli tak to zablokuj sobie numer albo prostu nie odbieraj. Również polecał bym wpisanie numeru w google - również możesz dojść do tego kto tak naprawdę dzwonił. Prócz tego to niestety wyrzucone $$ w błoto.
Co do co masz zrobić to raczej nic nie możesz już zrobić, następnym razem powiedzieć dziękuje, do widzenia i drzwiami w nos takiemu panu nie ważne co mówią.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.