Zaloguj się

View Full Version : Nowy Tryb Pvp

Xalamer
29-08-2013, 22:53
Co by mogło zachęcić nowych graczy?
Ktoś przychodzi na server, sobie wbić pare lvl i też się bawić w pvp. I tu jest problem.

Nowy Kowalski wpada na APO wbija 200 lvl i myśli sobie, chce mu się troszku bawić w pvp. Idzie gdzieś bliżej miasta gdzie są ludzie zapala pk, zaraz przylatuje jakiś koleś i jeb go na hita. Pan Kolawski traci sl i idzie dalej expic ale widzi, że większość ponad 1.5k. Traci motywacje i przestaje grać. Dlatego że zbyt dużo exp'a i czasu żeby się pobawić. Bo o to w OTS chodzi.

I tu jest propozycja:
Robimy jakiegoś npc plus skrypta, że każdy prosty kowalski może sobie np. za gp lub coś innego wykupić ochronę jak by bogów, że pisze do npc jaki najwyższy lvl może go atakować np. 100 lvl większy niż On posiada chociaż by miał sam pk (nie dotyczyny rs) oczywiście by były jakieś dolne granice. a komu wgl na tym nie zależy by po prostu nie kupował ochrony i by go mogli lać wszyscy jak do tej pory. Czyli:

Pan Kowalski 500 lvl idzie do npc i pisze
Hi>ochrona>+ 200 lvl>(placi lub daje item)>yes>bye

Mając 500 lvl mogą go bić wszyscy którzy nie osiągnęli 701 lvl'a zaś On możne bić wszystkich jak leci chyba że ktoś ma ochronę podobnie jak On. (Oczywiście gdyby On sam atakował 2k lvl, to wtedy ochrona nie działa - albo po prostu ze może atakować do takiego samego poziomu jak ma ochronę)

Oczywiście by były dolne granice np. minum na 100 lvl to + 30 lvl większy a na 2k + 350 lvl większy... żeby ktoś sobie nie dał na 2k + 1 lvl większy bo już by było śmieszne ale może to by skusiło nowych co o tym myślicie.

Dlaczego prawo wyboru?
Dlatego, że ktoś lepiej ogarnia ktoś inny nie. Jeden na 500 jest w stanie bić się z 800 lvl, bo ma EQ i wiadro kasy i faktycznie umie się bić a drugi nie...

Oczywiście to tylko propozycja może to inaczej wyglądać, ale o to mniej więcej chodzi.
Wiem, że jest to trudne do zrobienia i troszkę skomplikowane, ale może by to był dobre rozwiązanie. Wtedy nie trzeba zakładać nowego serva czy coś takiego, tylko wszyscy mogą się świetnie bawić na takim poziomie na jakim są.

Turoczeek
29-08-2013, 23:48
Dałem nie.

Nie odpalaj pk w city i będzie po problemie.

Chcesz iść z kimś na solo zaproś go na daszek, tam gracze wysokopoziomowi dadzą Ci spokój.

Fraguj sobie na respie, może ofiara nie ma kolegów z wysokim lvlem i nie przybiegną

First Adachi
30-08-2013, 00:04
Dałem nie.

Nie odpalaj pk w city i będzie po problemie.

Chcesz iść z kimś na solo zaproś go na daszek, tam gracze wysokopoziomowi dadzą Ci spokój.

Fraguj sobie na respie, może ofiara nie ma kolegów z wysokim lvlem i nie przybiegną

Przybijam . Po co ma take cos zasmiecac serwer . Przynajmiej gracze maja jakas motywacje zeby wwbijac poziomy i stac se przed temple i palic pk . A do tego czasu musi wystarczyc daszek i respy

Wasik che che
30-08-2013, 00:52
daje nie
jak mnie dobije jakiś 1,5klvl, a później wykupi ochrone, to jak ja mam go wyje#ać z respa, lub pomścić? przykro mi

Dementor
30-08-2013, 01:25
Ogólnie jestem na nie, ale gdyby to dopracować... Czyli np. taką ochrone mogą wykupić tylko postacie z nimsiim poziomem doświadczenia. Np. taki 400-500 lvl już chyba by jej nie potrzebował. Druga sprawa taką osobę i tak możnaby sciągnąć na fraga (mniejsze prawdopodobieństwo durnych i niepotrzebnych tekstów) nawet jeśli nie miałby pk, a taką ochronę wykupioną. Byłaby to po prostu kwestia zmarnowania fraga. :) No i w takiej sytuacji byłbym na tak. Niech sobie latają low z pk przed temple. No i oczywiście jeśli oni pierwsi zaatakują można ich zabić bez tej konieczności marnowania fraga. :)

Xalamer
30-08-2013, 07:22
daje nie
jak mnie dobije jakiś 1,5klvl, a później wykupi ochrone, to jak ja mam go wyje#ać z respa, lub pomścić? przykro mi

Chłopie, a może da się to inaczej zrobić daj swoją opinie, możesz być na nie... ale coś sam zaproponuj w tym temacie.

Mogło by być ze taką ochronę można kupić tylko i tylko wtedy jak od ostatniego restartu się nikogo nie atakowało albo po prostu od ostatnich 5h czy cus i nie częściej jak raz w miesiącu (żeby uniknąć sytuacji, że koles idzie rezygnuje z niej dobije Cie i potem idzie i znowu wykupuje)... można to dopracować

BAŁT
30-08-2013, 07:56
Majac 3k lvl + to chyba nie bede miał kogo bic ;(((

raz na ile trafi sie ktos kto bedzie chcial byc bity od 3 k lvla ;]

powiesz "inne 3 k lvle" w tym problem ze tych co chcieli by sie bic nie bije bo znajomi a "wardy" juz teraz uciekaja dajac im mozliwosc ochrony to prosze cie ....

zawsze odpalenie skulla wiazało sie z ryzykiem ded'a i o to chodzi ;]

Jestem na NIE

Zii Baba
30-08-2013, 10:38
Jestem na nie. Nie chcesz pasc od wysokopoziomowego gracza? Nie odpalaj skulla w w/w obecnosci.

Rekrut
30-08-2013, 10:54
To było by dobre z możliwością tak do 500 lvl'a.

Dałem tak

#Lordzik#
30-08-2013, 11:26
Kolejne udziwnienia. Na rl za czasów klienta 7.6 nikt nie płakał jak jakiś 100 ms Cię karał z sd'ków, to czemu na ots'ie gdzie się nic nie traci ma być jakaś "ochrona".

Uważam to za niepotrzebne, dlatego zaznaczam NIE.

rómón
31-08-2013, 20:04
Po to ktoś wbijał hlvl żeby zabijał mniejsze. Jestem na nie

Zarexoholik?
01-09-2013, 03:37
Po co komuś ochrona skoro po śmierci praktycznie nic się nie traci? Nawet jak gracz z 200 poziomem padnie w aolu to poziom odrobi w 3-5 minut? Tu nie chodzi o różnicę poziomów, a o zabawę - ktoś cię wyzywa z noobchara - zabijesz/dajesz ignore, a tak nic, kompletnie nic nie mógłbym mu zrobić, także?

sqlterpa
01-09-2013, 10:59
Nowy tryb pvp? Przeciez to jest kompletnie bezsensu. Wyobraź sobie sytuacje: expisz sobie (masz 500lvl) przybiega Ci ktoś z full eq (lvl 550+ ochrona => nie może go zabić ktoś kto ma więcej niż 750), wbija CI na respa, nie mozesz sobie juz expic, chcesz go zabic, no ale jak skoro on ma full eq a Ty marny blue robe? Oczywiście relog na swojego 1.5k lvl, ale tym razem i Ty nic nie zrobisz bo gość ma ochronę. To by było totalne pogwałcenie pvp :P

"nie częsciej niż raz na miesiac"? no to po co w ogole byłoby coś takiego, skoro moge to użyć raz na 30 dni :O

Tutaj jest potrzebny balans profesji a nie zmiana pvp, to jest tibia 7.6 i większość osób gra tylko dlatego, że to własnie 7.6. To ma swoje uroki ale i niedogodności. Trzeba coś zrobić z profesjami, ja nie wiem z eq moze, masa propozycji, ale nikt z administracji nie raczy się wypowiedzieć :)

Xalamer
01-09-2013, 11:23
Nowy tryb pvp? Przeciez to jest kompletnie bezsensu. Wyobraź sobie sytuacje: expisz sobie (masz 500lvl) przybiega Ci ktoś z full eq (lvl 550+ ochrona => nie może go zabić ktoś kto ma więcej niż 750), wbija CI na respa, nie mozesz sobie juz expic, chcesz go zabic, no ale jak skoro on ma full eq a Ty marny blue robe? Oczywiście relog na swojego 1.5k lvl, ale tym razem i Ty nic nie zrobisz bo gość ma ochronę. To by było totalne pogwałcenie pvp :P

"nie częsciej niż raz na miesiac"? no to po co w ogole byłoby coś takiego, skoro moge to użyć raz na 30 dni :O

Tutaj jest potrzebny balans profesji a nie zmiana pvp, to jest tibia 7.6 i większość osób gra tylko dlatego, że to własnie 7.6. To ma swoje uroki ale i niedogodności. Trzeba coś zrobić z profesjami, ja nie wiem z eq moze, masa propozycji, ale nikt z administracji nie raczy się wypowiedzieć :)

hmm... Tu masz racje, tylko cieżko jest zrobić dobry balans profesji, może gdyby pomyślał na extauted (nie wiem czy dobrze to napisałem z góry sorry), że dla Ek troszke inny a dla ms też inne na poszczególne runy i czary ale to też kwestia dobrego pomysłu...

Wymiany_Scuv
12-09-2013, 12:28
Po co komuś ochrona skoro po śmierci praktycznie nic się nie traci? Nawet jak gracz z 200 poziomem padnie w aolu to poziom odrobi w 3-5 minut? Tu nie chodzi o różnicę poziomów, a o zabawę - ktoś cię wyzywa z noobchara - zabijesz/dajesz ignore, a tak nic, kompletnie nic nie mógłbym mu zrobić, także?

Mohito
12-09-2013, 14:56
Jak dla mnie bez sensu ;p

Noumenix
15-09-2013, 10:53
Propozycja bez sensu, jeśli ktoś zajmie Ci respa nie możesz go zabić -.-

Gretisch
15-09-2013, 11:00
Dla mnie to bez sensu :p masz daszek do pvp, istnieje tez arena pvp na lost island o ktorej każdy zapomniał, moim zdaniem powinni gdzieś w city zrobic tp na lost island wtedy nikt by nie płakał :) zaraz dodam propozycje moze przejdzie

Manetaion
15-09-2013, 14:44
Po to istnieje PVP, aby móc kogoś zabić....
Skoro ktoś Cię zabija, to dogoń go z lvl i zabij jego...

Poza tym tak jak kolega wyżej pisał - wbije Ci na respa, a Ty nie możesz go zabić...

Na nie.