View Full Version : Wystawianie postaci na oficjalnej stronie APO! Nie karajmy za co?, co nie szkodzi!
Anonimowy
31-08-2013, 16:52
Cześć
Jak wiecie lub też nie, jest to moja 3 propozycja dotycząca tego serwera, na który już nie ma ratunku itp, itd, etc.
Dzisiaj tak popatrzyłem na listę postaci zbanowanych, innymi słowy listę ofiar Rinsona i zobaczyłem ogromną ilość banów za handel/wymianę postaciami.
Nie zastanawiało was dlaczego administracja kara nas za coś co tak naprawdę nie szkodzi serwerowi, a może pomóc? Pomyślcie, ktoś chciałby wrócić na serwer, szuka dla siebie postaci by nie zaczynać przygody od nowa, napisze ofertę w grze- ma bana, na forum? Ma warna. Napisze na Interze- mało kto to zobaczy, a na allegro już prawie nikt nie wystawia swoich kont. Osoba taka rezygnuje i odchodzi. Druga sprawa, chcesz kupić postać, ale nie ma wymiennika, co w takiej sytuacji? Czekasz jeden dzień, drugi dzień, rezygnujesz. Trzecia sprawa, kupujesz postać przez allegro.. W dzisiejszych czasach prawie nikt się nie przejmuje komentarzami, allegro nie zajmuje się błahymi sprawami. Kupujesz postać bez questów, super extra, full eq itd, a dostajesz postać po questach z eq- no i co robisz? Odchodzisz. I wokół jednego punktu regulaminu patrzcie ile kontrowersji.
Po tym wstępie chciałem złożyć kolejną propozycję, która mogłaby ułatwić trochę sprawę handlu/wymiany.
Wprowadzenie do gry nowego kanału "Ogloszenia", gdzie możnaby było legalnie zamieszczać oferty!
Długość bana za ogłaszanie kupna/sprzedaży itd trzykrotnie, jeśli ktoś ogłasza się na niewłaściwym kanale!
Wprowadzenie na forum nowego działu: "Sprzedam/kupię/wymienię postać", gdzie legalnie możnaby było się ogłaszać, posiadając powyżej 50 postów
Teraz troszeczkę wybujała fantazja, ale do zrealizowania: Napisanie skryptu, który umożliwiłby legalne umieszczanie ofert na stronie serwera wraz z licytacją. Możliwość wglądu do Questów postaci oraz np misji UW. Mogłoby się to oprzeć na systemie licytacji domków. Po zakończeniu aukcji musimy posiadać daną ilość gotówki w plecaku głównym, jeśli nie posiadamy-automatyczny ban na 30dni. Oczywiście do tego może być pełno kryteriów i pomysłów. Proponuję, aby 5% ze sprzedaży/kupna szło do "kieszeni" administracji, tj do kasacji! Można również wprowadzić opłatę za ogłoszenie.. Jest wiele możliwości minimalnego odelżenia serwera z wirtualnej waluty!:)
Może i napisałem to chaotycznie, ale jest to opcja, która naprawdę mogłaby ułatwić nam-graczom grę. Po co drzeć koty, banować i warnować, skoro można wyciągnąć rękę w stronę gracza? Wy jesteście dla nas, my dla was. My płacimy- wy nam dajecie możliwość gry! Bądźmy nastawieni do siebie pokojowo :D
Pozdrawiam i czekam na waszą opinię!
Turoczeek
31-08-2013, 17:00
Powiem ci, że się ładnie rozpisałeś.
W sumie to tylko skrócenie czasu, aby nie wchodzić na intergaming i tyle.
A co do licytacji harów to nie wiem czy by to wypaliło, jeżeli tak to jeszcze dodać do licytowania kasą itemy.
First Sasha Rookslayer
31-08-2013, 17:02
Wystarczyłoby jedynie dodać nowy kanał ''Ogłoszenia'', w którym pisałoby się różne oferty, że chcesz kupić albo sprzedać postać itd. Zaznaczyłem tak.
Zmniejszy to tylko prace dla ekipy. Jestem na tak. I tak większość nie wchodzi na intergaming a w grze oferta jest bardziej popularna.
nie może być za kolorowo, na APO za łatwo się zarabia na postaciach, żeby można było wymieniać co 2h jak kiedyś
nowy kanał do ogłaszania w grze - ok, ale dział na forum to imo zły pomysł, jestem pewny w 100%, że kanał w grze by wystarczył.
finalnie jestem tylko i wyłącznie za kropeczką numer jeden
Wprowadzenie do gry nowego kanału "Ogloszenia", gdzie możnaby było legalnie zamieszczać oferty!
Zdzisiu Motyka
31-08-2013, 17:04
Jestem oczywiście na tak, nareszcie jakieś propozycje dotyczące uwagi, sam miałem pomysł z tym kanałem 'Ogłoszenia' no ale mnie wyprzedziłeś, może Santano wprowadzi tą propozycje jak i pozostałe w życie.
:* MaGiC :*
31-08-2013, 17:15
Jestem na Tak. Fajny pomysł. bo naprawde na inter... mało kto teraz patrzy i wgl daje oferty kupna/sprzedaży/wymiany :( a jeżeli ktoś wchodzi na główna stronę i widzi oferte to wie :) tak samo bd z tym kanałem :D Fajniutko to rozpisałeś :))
jak dla mnie dobrą propozycją jest 1 kanał kupna-sprzedaży postaci.
Jestem na tak
Sokol from West
31-08-2013, 18:04
* Świetny pomysł z tym kanałem, od razu byłoby mniej banów za handel/wymiana postaciami, a po drugie, byłby może mniejszy spam ofertami na game chacie/trade.
* Z banami za pisanie na niewłaściwym kanale, też dobry pomysł. Może niektórych, by to coś nauczyło.
* Jeśli chodzi o forum, to raczej nie przejdzie, sam byłbym na NIE, bo od wystawiania postaci jest intergaming.info i to wystarczy.
* Pomysł ściągnięty trochę z Mazurka, choć mógłby wypalić, ale zapewne nic z tego. Tak poza tym(gdyby nawet wypaliło), 5% to dobry pomysł - zawsze ubywało by kasy z serwera. Również fajną opcją było by sprawdzenie, jakie questy ma dana postać, żeby nie było oskarżeń o oszustwa. Opłata za takie ogłoszenie - cena powinna w sumie zależeć od lvl'a, bo przykładowo wystawiasz 2k ek - płacisz 20kcc, wystawiasz 500 ek - płacisz tyle samo? Trochę trzeba przemyśleć to, a propozycje godne uwagi :)
Oczywiście na tak.
MorgiBack
31-08-2013, 18:07
Zgadzam się z kanałem "Ogłoszenia" jak najbardziej by się taki kanał przydał aby uniknąć spamu oraz bezsensownych banów, natomiast forum nie przejdzie... Sam kanał w grze wystarczy + jest jeszcze przecież intergaming.info :)
Sorc Aka Siochacz
31-08-2013, 22:14
Jest zgoda Administracji i osoby upoważnione do wymiany postaci to czemu w regulaminie do chu*a jest:
13.Ogłaszanie sprzedaży/wymiany/kupna kont jest zabronione.
Jest zgoda na wymiany są osoby upoważnione do wymiany przez Tygrysa [Administratora] a osoby które chcą kupić,sprzedać lub zamienić się postaciami po napisaniu ofert zaraz łapią bana za:
Handel/Wymiana Postaciami
13 pkt w regulaminie powinien być zniesiony http://www.armia.toproste.pl/regulamin/
#Topic
Jestem za wprowadzeniem nowego kanału 'ogłoszenia' w którym będzie można pisać oferty kupna/sprzedaży i wymiany postaciami
gwnstopro
31-08-2013, 23:47
Propozycja mogła by wejść w życie. Gracze którzy by pisali na game chacie są banowani, strasznie mnie wkurwia jak nikogo nie ma i nikt nie ogarnie game chatu a spamuje tam z 10 osob jakimiś gównem. Myślę że nowy kanał wpłynął by dobrze dlatego jestem na tak.
Jest zgoda Administracji i osoby upoważnione do wymiany postaci to czemu w regulaminie do chu*a jest:
Jest zgoda na wymiany są osoby upoważnione do wymiany przez Tygrysa [Administratora] a osoby które chcą kupić,sprzedać lub zamienić się postaciami po napisaniu ofert zaraz łapią bana za:
13 pkt w regulaminie powinien być zniesiony http://www.armia.toproste.pl/regulamin/
#Topic
Jestem za wprowadzeniem nowego kanału 'ogłoszenia' w którym będzie można pisać oferty kupna/sprzedaży i wymiany postaciami
Podpisuje się obiema rękami i nogami pod tym.
@topic
Jak najbardziej na TAK. Też mi się wydaje, ze ten punkt regulaminu jest absurdalny zważając, że jest to dozwolone na intergaming i są do tego powołane odpowiednie osoby czyt. Wymiennicy.
Bardzo dobra propozycja, zaznaczyłem tak, najlepszym rozwiązaniem byłby nowy kanał przeznaczony do tego typu ofert i to wszystko :)
Zarexoholik?
01-09-2013, 03:27
Można wymieniać sprzedawać/kupować/wymieniać postacie, ale nie można tego ogłaszać - więc skąd ktoś ma wiedzieć, że chcesz sprzedać/kupić/wymienić postać? Przecież to jest aż śmieszne. Nie trzeba tworzyć nowego kanału - takie oferty powinny znajdować się na kanale TRADE.
Oczywiście jestem za usunięciem z regulaminu gry 13 punktu. Na forum również można dodać w dziale HANDEL poddziału.
Bardzo dobra propozycja ;]
Bany za to to beka , kanał jak najbardziej albo tak jak juz pisał Zarex żeby można było legalnie na trade to pisać , opcja wymiany co miesiąc mogła by zostać .
Jestem na TAK
Jak dla mnie powinny zostać zmienione 2 punkty:
z:
Regulamin[/B] (http://www.armia.toproste.pl/regulamin/)']Ogłaszanie sprzedaży/wymiany/kupna kont jest zabronione.
Regulamin[/B] (http://www.armia.toproste.pl/regulamin/)']Ogłaszanie wymiany przedmiotów pomiędzy serwerami jest zakazane (nie dotyczy wymian pomiędzy serwerami APO).
na:
Regulamin[/B] (http://www.armia.toproste.pl/regulamin/)']Ogłaszanie sprzedaży bądź kupna konta za prawdziwe pieniądze jest zabronione.
Regulamin[/B] (http://www.armia.toproste.pl/regulamin/)']Ogłaszanie wymian przedmiotów/postaci pomiędzy serwerami jest zakazana.
oraz dodać:
Regulamin[/B] (http://www.armia.toproste.pl/regulamin/)']Ogłaszanie sprzedaży kcc za SMS jest zabronione*
*do generalnej modyfikacji!
Można by było nawet zrobić licytacje na [zł] ale to też by musiał być jakiś wymiennik
Gracz daje dane wymiennikowi.
Kupiec - kasa na konto wymiennika> potem ten przelew robi na konto sprzedającego może by to też pomogło
Wymiennicy są po to, abyś nie został oszukany na wymianie postać -> postać | postać <-> kcc. Od wymian pieniężnych (czyt. PLN czy też w inna waluta) są specjalne portale aukcyjne np. Allegro
Kimus The Master
01-09-2013, 09:41
Przyzwyczaiłem się do intergameing (http://intergaming.info/) i dla mnie jest to nie potrzebne.. więc jestem na NIE
Propozycja dobra, ale po co robić nowy kanał 60% i tak go nie bd otwierać, bo jest już dość kanałów.
Po prostu pozwalać pisać na trade i tyle.
Można by było nawet zrobić licytacje na [zł] ale to też by musiał być jakiś wymiennik
Gracz daje dane wymiennikowi.
Kupiec - kasa na konto wymiennika> potem ten przelew robi na konto sprzedającego może by to też pomogło
Wasik che che
01-09-2013, 10:21
osobiście jestem na nie czemu? już wyjaśniam.
przykład z życia codziennego, mam otwarty default, game chat, trade main, loot chanel i kanał gildi + kilka privów, gdzie Ci zmieszczę kolejny kanał?
po to powstała strona intergaming, żeby nie było z tym problemów:)
Mopsu_Lechista
01-09-2013, 10:34
Oczywiście jestem na tak, przez te głupie bany za sprzedaż harów jest tylko coraz mniej graczy, jeżeli ktoś nie chce już grać wiadomo że będzie chciał sprzedać żeby ktoś inny mógł dalej tym harem grać :P
Bardzo dobra propozycja <bravo> mam nadzieje że ją admini rozpatrzą a nie rzucą do kosza...
fajną opcją by była licytacja postaci na stronie serwera, wraz z wglądem w postac, np. co posiada, jakie questy ma...
przykład z życia codziennego, mam otwarty default, game chat, trade main, loot chanel i kanał gildi + kilka privów, gdzie Ci zmieszczę kolejny kanał?
właśnie..., dlatego lepiej by było po prostu zezwolić pisać na trade.
#Lordzik#
01-09-2013, 15:51
Może na forum dać dział Handel postaciami? Niestety tam mógłby być spam i niepoważne oferty.
To nie rl tibia, żeby Cie karali za jakieś ogłoszenia, beka. Chyba chodzi o to, żeby grało więcej ludzi, dlatego jestem za możliwością bezkarnego pisania o tym na trade.
Anonimowy
01-09-2013, 18:34
Właśnie teraz udowodniłeś, że nie wiesz jak wygląda kwestia kanałów. Masz magiczną strzałkę, którą przesuwasz pasek. Nie moja wina, że ktoś ma monitor 15" i mieszczą mu się 4 okna na krzyż.
Dementor
07-09-2013, 13:40
Oczywiście jestem na tak. Bardzo dobra propozycja-każdy punkt. Na forum możnaby np. zakładać tematy i tak podawać swoje oferty, tak jak w dziale handel. Punkty dotyczące gry i strony serwera też są naprawdę przemyślane. Administracja powinna się poważnie zastanowić nad tą propozycją.
Mamed first
07-09-2013, 14:49
Świetna propozycja mojego człowieka, jedynym minusem tego będzie mniejsza ilość banów przez rinsona.
Oczywiście jestem na tak, aczkolwiek sprzedaż/kupno powinno być dozwolone bezpośrednio na trade.
Podszyfacz
09-09-2013, 15:47
Jestem na TAK. Tylko dlatego, że sam myślałem, by taki post napisać i sam myślałem zainwestować kasę w APO by stworzyć nowy serwer 7.6 oraz 8.x lub 9.x zależy jak komu by pasowało z całkowicie luźnymi zasadami w tym temacie.
Ja po 3 latach niegrania wróciłem ale postać miałem i się cieszę, bo bana na bank bym dostał jakbym sprzedał i chciał kupić od nowa. To kompletnie bez sensu zabijać handel, który właśnie mógłby sprawić, że serwer trochę odkręci się z wirtualnej gotówki (ja proponuję 10% podatku) a starzy ludzie, którzy chcą wrócić sobie pograją no i Ci, którzy KCC-ki chcą sobie zarobić będą mogli dłubać postacie i kupować PACC na czym tylko serwer skorzysta.
Bardzo dobra propozycja marketingowa serwera. Nigdzie tego nie można.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.