Zaloguj się

View Full Version : Aktualizacja na zakończenie wakacji!

Santano
01-09-2013, 20:05
W dniu dzisiejszym wprowadzamy kolejną aktualizację. Tym razem skupiliśmy się między innymi na poprawkach wynikających z Waszych sugestii przekazywanych poprzez forum, jak i w grze na naszym serwerze ARMIA OTS.

Co zostało dodane?

Solo room na Mainlandzie oraz Rookgardzie, których sposób wykonania musicie odkryć sami (jak to miało miejsce również w poprzednim Update).
Bonus dla graczy często odwiedzających nasz serwer, którego użycie może zostać uruchomione poprzez komendę !speed. Działa on na zasadzie nieco zbliżonej do tzw. staminy, pozwalając codziennie, przez określony czas cieszyć się zwiększonym mnożnikiem punktów doświadczenia. Bonus zwiększa się każdego dnia, dopóki nie zostanie naruszona ciągłość logowań i brak korzystania z bonusu.
Od teraz będziecie mogli dysponować nową walutą. Po kliknięciu na 100 scarab coins otrzymacie jeden ultimate coin o wyglądzie dawnej broni dystansowej: throwing star.
Zostały dodane nowe "taski" dla graczy z Rookgardu: od tej pory NPC Urlich będzie zlecał zabijanie potwór takich jak: Fire, Flame i Glimmer. Urlich będzie również płacił więcej niż do tej pory za zadania po przekroczeniu 100 punktów.
Również gracze z Mainlandu, którzy wykonali misję pozwalającą na wykonywanie "tasków" u NPC Popi będą mogli otrzymać nagrody za nowe zadania. NPC ten będzie nagradzał za zabijanie potworów takich jak: Myrmidon, Pitiless, Thing, Tiny, Nil oraz Crack.
Zrealizowaliśmy Waszą propozycję dotyczącą sprzedawania pustych fiolek na Rookgardzie. Od tej pory NPC Raider będzie płacił za butelki pieniędzmi o najwyższym możliwym nominale ułożonym w stosy, a nie, jak to miało miejsce do tej pory, rozsypanymi monetami po 10gp. Reaguje również na komendę 'all vials'.
Zmienione zostały także zasady przyznawania punktów duszy. Od teraz zdobycie będzie możliwe tylko po zabiciu potworów dających odpowiednią ilość doświadczenia zależnie od poziomu gracza. Wymagane będzie zabicie 25 potworów. Komenda !soul umożliwi Wam sprawdzanie liczby potworów potrzebnej do osiągnięcia kolejnego punktu.
Dodane zostały dwa napoje dostępne z questów. Jeden zwiększa critical hita na Wyspie początkujących; drugi, dostępny na Mainlandzie ingeruje w bonus "speed expa".
Zwiększona została pojemność plecaka i worka tropikalnego.
Dodany został respawn potworów Licho na Rookgardzie.
Dodane zostały dwa potwory najazdowe dla Rookgardu i Mainlandu,
W prywatnych wiadomościach wyświetlany jest poziom gracza.
Zwiększona została cena shadow crystali.

Do 7 dni na Rookgardzie rozpocznie się loteria. Będzie możliwość zdobywania lottery ticketów w sposób inny, niż na Mainlandzie. Na dniach pojawi się tam również nowy potwór.
Do końca września wprowadzony zostanie większy update uwzględniający co najmniej jeden duży OTS quest, nowego NPC handlującego przedmiotami w cenach, które sami będziecie mogli wynegocjować, będzie to aktualizacja wprowadzająca kolejne poprawki wynikające z Waszych propozycji jak i wiele innych innowacji.

Więcej informacji o kolejnej, nadchodzącej już w tym miesiącu aktualizacji - już niedługo!

Miłej gry!

Azielu$
01-09-2013, 23:36
Może kiedyś kupię pacc i sprawdzę jak to wszystko działa ;] btw. nie macie zamiaru nic zrobić z eventowym respem ****broszką?

[Tygrys] Już to zrobiłem. Tylko nie było o tym wzmianki w newsie. Parę innych rzeczy też było zmienianych/dodanych itp., ale nie warto już było pisać o nich, bo są to szczegóły.

Peps
01-09-2013, 23:36
Bardzo ładnie, ten !speed wydaje się być bardzo ciekawą opcją, jak to będzie w praktyce? Zobaczymy.
Jeszcze tylko poprawa balansu i będzie się naprawdę bardzo fajnie grało hehs.

Perfekcyjna propozycja dot. balansu, napisana przeze mnie.

http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=119274

Delorian17
01-09-2013, 23:37
Ciekawy update moim zdaniem, sam miałem pisać odnośnie nili, crakow itp do tasków, ale stwierdziłem że zaraz zacznie się płacz :P
A speed boots może być ciekawy :D
@edit

Jeszcze gdyby minimalnie eka osłabić tzn. uw na 2 sqm, lekkie osłabienie e maxa było by cudnie :D
@edit2

Nie udało mi się znaleźć np. tej dotyczącej zmniejszenia dystansu UW dla knighta. Mógłbym prosić link? :) Możemy to zrobić nawet teraz.
Jak można się spodziewać np 65% głosów na tak, skoro przez obecny balans 3/4 serwera to ek, bo gra się nim łatwo i przyjemnie i niszczy każdego? :D

Rekrut
01-09-2013, 23:38
No postaraliście się. Mi się podoba Xd Duzy plusik

Techniks
01-09-2013, 23:39
Super, podoba mi się bardzo teraz czekać tylko na serwer i testować ;D

'Boonek'
01-09-2013, 23:40
szczerze mowiac oczekiwalem wiecej, co z balansem?

fajnie ze cos robicie, propsuje jednakze polecam bardziej wsluchac sie w krzyki apowiczow

Santano
01-09-2013, 23:40
Bardzo ładnie, ten !speed wydaje się być bardzo ciekawą opcją, jak to będzie w praktyce? Zobaczymy.
Jeszcze tylko poprawa balansu i będzie się naprawdę bardzo fajnie grało hehs.
Z balansem jest na tyle ciężko, że nie ważne co zrobimy - i tak będzie źle.

Może kiedyś kupię pacc i sprawdzę jak to wszystko działa ;] btw. nie macie zamiaru nic zrobić z eventowym respem ****broszką?
Z Apocalypto na eventowych respach broszka już nie wypada.

szczerze mowiac oczekiwalem wiecej, co z balansem?

fajnie ze cos robicie, propsuje jednakze polecam bardziej wsluchac sie w krzyki apowiczow
Wsłuchując się w krzyki Apowiczów można usłyszeć "popraw balans", "zrób coś fajnego", "santano śmieciu nic nie robisz", jak i wiele innych ciekawych propozycji, które tak naprawdę nie niosą za sobą żadnych argumentów i treści. Bardzo chętnie zmienimy balans, jeśli pojawi się propozycja, poparta 65% głosów, która uwzględni W LICZBACH konkretne zmiany. Nie chcemy niczego narzucać.

First Sasha Rookslayer
01-09-2013, 23:42
Dotrzymaliście słowa odnośnie Aktualizacji, którą obiecaliście do końca wakacji. Jednak myślałem, że więcej tego będzie, sorry.

Dobrze byłoby, gdybyście częściej tak współprowali razem (w gronie) po 10 godzin + oraz testowali różne rzeczy.

+ za Aktualizacje ;]

Nines Ore
01-09-2013, 23:42
Bonus dla graczy często odwiedzających nasz serwer, którego użycie może zostać uruchomione poprzez komendę !speed. Działa on na zasadzie nieco zbliżonej do tzw. staminy, pozwalając codziennie, przez określony czas cieszyć się zwiększonym mnożnikiem punktów doświadczenia. Bonus zwiększa się każdego dnia, dopóki nie zostanie naruszona ciągłość logowań lub brak korzystania z bonusu.

Jeśli będę się logował przez przez miesiąc, ale nie będę w ogóle expić, to na jaki exp mogę liczyć?

Santano
01-09-2013, 23:44
Jeśli będę się logował przez przez miesiąc, ale nie będę w ogóle expić, to na jaki exp mogę liczyć?
Do podtrzymania zwiększenia bonusu wymagane jest użycie komendy !speed przynajmniej raz dziennie.

Dotrzymaliście słowa odnośnie Aktualizacji, którą obiecaliście do końca wakacji. Jednak myślałem, że więcej tego będzie, sorry.

Dobrze byłoby, gdybyście częściej tak współprowali razem (w gronie) po 10 godzin + oraz testowali różne rzeczy.

+ za Aktualizacje ;]
Każdy z ekipy APO ma własne życie, różne sprawy. Teraz skupiliśmy się na analizie problemów, które często zgłaszacie. Poprawionych zostało więcej rzeczy: drobnych błahostek, których nie ma sensu wymieniać w newsie. Część z nich jeszcze została do zrobienia.
Spędzam kilka godzin dziennie pracując nad serwerem, są już plany kolejnych questów. Reszta też się angażuje, jak może.
Kolejna aktualizacja na pewno wniesie więcej do gry, mniej skupimy się na poprawkach technicznych.

Matj
01-09-2013, 23:44
Podoba mi się + dla was :D Przydały by sie runki firebomb, paral i na krzaki jeszcze ;D

Santano
01-09-2013, 23:47
Podoba mi się + dla was :D Przydały by sie runki firebomb, paral i na krzaki jeszcze ;D
Jeśli jest jakaś propozycja tego typu odpowiednio przegłosowana - możemy dodać te runy.

Torus.
01-09-2013, 23:47
właśnie co z balansem? 2.600 ek z full eq bije tyle samo co ja z full eq rp :) i tu jest beka.. A co do up"a ile % można najwięcej uzyskać za pomocą !speed

Nonexistent
01-09-2013, 23:48
Co do balansu - uw u ek nie powinno być bronią dystansową - wszytko. W końcu to rycerz, nie łucznik, nie mag.

Santano
01-09-2013, 23:48
właśnie co z balansem? 2.600 ek z full eq bije tyle samo co ja z full eq rp :) i tu jest beka.. A co do up"a ile % można najwięcej uzyskać za pomocą !speed
Dajcie na forum propozycję, a balans zmienimy.

Co do parametrów speeda - przekonacie się :)

'Boonek'
01-09-2013, 23:50
Wsłuchując się w krzyki Apowiczów można usłyszeć "popraw balans", "zrób coś fajnego", "santano śmieciu nic nie robisz", jak i wiele innych ciekawych propozycji, które tak naprawdę nie niosą za sobą żadnych argumentów i treści. Bardzo chętnie zmienimy balans, jeśli pojawi się propozycja, poparta 65% głosów, która uwzględni W LICZBACH konkretne zmiany. Nie chcemy niczego narzucać.

Chodzilo mi o te bardziej sensowne krzyki XD

Stary czy ty wchodzisz czasem w dzial propozycje? Wystarczy wejsc i rzuca sie w oczy pare godnych uwagi propozycji, co z pomyslem zmniejszenia dystansu broni dla ek?

..:Too Get:..
01-09-2013, 23:51
Ciekawe ciekawe. Dobrze, że bierzecie pod uwagę propozycje innych graczy.

@
Od siebie bym dodał to, że za taski u Gimliego i Legolasa jest zbyt mało expa.

@edit/down
W tym samym eq i na tym samym lvlu rp bije więcej od ek. A co do balansu, jak ktos ogarnia rp to zabije równy/większy lvl ek.

Rekrut
01-09-2013, 23:52

Aha 2600 ek bije tyle co 2900 rp? z takim samym eq, dobry jesteś. Zmniejszyć uw do 2sqm i będzie dobrze bo balans jest dobry

Jeśli z apo nie będą już leciały broszki to może dacie jakiś lepszy,częstszy lot?

na respach od 3k wgl już nie będzie się opłacało expić

Finarfina
01-09-2013, 23:52
Super, ale najpierw powinno sie zacząć od najważniejszych rzeczy od BALANSU!!

Santano
01-09-2013, 23:54
Chodzilo mi o te bardziej sensowne krzyki XD

Stary czy ty wchodzisz czasem w dzial propozycje? Wystarczy wejsc i rzuca sie w oczy pare godnych uwagi propozycji, co z pomyslem zmniejszenia dystansu broni dla ek?
Czytam często propozycje, jednak pewnie zdarza mi się coś przeoczyć (ew. pominąłem ze względu na zbyt mały procent głosów na "tak").
Nie udało mi się znaleźć np. tej dotyczącej zmniejszenia dystansu UW dla knighta. Mógłbym prosić link? :) Możemy to zrobić nawet teraz.

Bogs
01-09-2013, 23:55
No no, zapowiada się nieźle :D Propsuje nowe taski zarówno na rooku jak i mainie, pojemność plecaka (tiquanda bp?) i oczywiście komendę !speed.

3 pytania, co do up'a:

1.
Bonus zwiększa się każdego dnia, dopóki nie zostanie naruszona ciągłość logowań lub brak korzystania z bonusu.Czyli najlepiej codziennie się logować, żeby bonus nie przepadł?
[Santano] Tak

2.
Bonus dla graczy często odwiedzających nasz serwerChodzi o ogólny czas gry postacią na serverze?
[Santano] Nie

3. Pitilessy u popiego w którym przedziale lvl'owym się mieszczą, od 201?
[Santano] Nie

To tyle, dziękuję.

@edit
Dzięki :D

Przystojniaczek
01-09-2013, 23:56
Najbardziej mnie zaciekawiła opcja !speed może być ciekawie byle by to nie było przesadzone :) Odnośnie NPC Urlicha mam pytanko czy doświadczenie za wykonany task też został poprawiony czy tylko zwiększona nagroda pieniężna.

[Santano] Doświadczenie i nagroda pieniężna.

Sorc Aka Siochacz
01-09-2013, 23:59
Ciekawe :)
Teraz nie trzeba sie martwic o capa na duza ilosc sc jak sie kupuje cos powyzej 360kcc (3600sc) bo zamienia sie 100sc na 1 ultimate coins i wychodzi nam np: 36 ultimate coinsow co zajmuje tylko 1 capa :)
Dziekujemy i czekamy na kolejne mini i full update :)

Nines Ore
02-09-2013, 00:01
Poprawionych zostało więcej rzeczy: drobnych błahostek, których nie ma sensu wymieniać w newsie.

No i właśnie źle robicie, że nie mówicie. Gdybyście pokazali, co zostało zrobione, to może nie byłoby takiego płaczu. Nie jest ciężko dodać punkt po zrobieniu czegoś na serwerze, a po zebraniu z całego tygodnia dodaniu nowego postu.

Santano
02-09-2013, 00:05
No i właśnie źle robicie, że nie mówicie. Gdybyście pokazali, co zostało zrobione, to może nie byłoby takiego płaczu. Nie jest ciężko dodać punkt po zrobieniu czegoś na serwerze, a po zebraniu z całego tygodnia dodaniu nowego postu.
Gdybyśmy zarzucali Was każdą poprawioną literówką u NPC, każdym zoptymalizowaniem elementu starego kodu, przepisaniem jakiegoś NPC, każdą poprawką nawet pojedynczego sqm na mapie, zmianą uid itemu, itd. uwierz, że znudziłoby się Wam czytanie newsów. Informujemy o tym, co jest najistotniejsze.

Nonexistent
02-09-2013, 00:07
Jeszcze takie pytanie: te punkty speed kasują się co 24h, czy po 12?

Delorian17
02-09-2013, 00:08
Jak można się spodziewać np 65% głosów na tak, skoro przez obecny balans 3/4 serwera to ek, bo gra się nim łatwo i przyjemnie i niszczy każdego? :D

Santano
02-09-2013, 00:09
Kasują się po dniu bez użycia speeda.

Sokol from West
02-09-2013, 00:09
@
Od siebie bym dodał to, że za taski u Gimliego i Legolasa jest zbyt mało expa.

Jestem tego samego zdania. Mogłoby być trochę więcej tego expa za te taski.

@t
Najbardziej mi się podoba opcja z !speed :). Również duży +, za taski na potwory eventowe. Nowa waluta, też jakieś ułatwienie, przynajmniej jak coś sprzedajemy za większą kwotę, nie będzie musiała tego liczyć. Co do reszty, niby drobiazgi, ale zawsze coś! :)
+ za uptade.

@edit

Gdybyśmy zarzucali Was każdą poprawioną literówką u NPC, każdym zoptymalizowaniem elementu starego kodu, przepisaniem jakiegoś NPC, każdą poprawką nawet pojedynczego sqm na mapie, zmianą uid itemu, itd. uwierz, że znudziłoby się Wam czytanie newsów. Informujemy o tym, co jest najistotniejsze.

Wszystko chyba wyjaśnione, jeśli chodzi o tą kwestię ;)

Rekrut
02-09-2013, 00:10
Santano broszki nie będą leciały z apo. Czy będzie leciało z nich coś częściej czy nadal taka lipa?

nie będzie się opłacało już tam expić;/

[Tygrys] Broszka będzie teraz lecieć ze specjalnych Apocalypto zwanych "Perfect Apocalypto", jak dawniej na pojedynczych respach. Na respie eventowym będą zwykłe Apocalypto i z nich broszka już lecieć nie będzie. Co do reszty loota, został lekko poprawiony.

Domcio Old
02-09-2013, 00:16
No no ładny uptade :) widac Santano teraz nie puszcza słów na wiatr :) no to trzeba zakupic pacc runke i wrocic do gry.
Duzy plus dla ekipy, oby coraz czesciej byly upy:)

First Sasha Rookslayer
02-09-2013, 00:17
Została zaaktulizowana mapa oraz potwory na stronie głównej serwera? :)

[Tygrys] Teraz nie. Będzie dopiero po upie Tropicano.

Okej, dzięki za info.

Mamed first
02-09-2013, 00:17
No to teraz w oczekiwaniu na kolejny apdejt. Oczywiście jak serwer włączycie przejdę się tu i tam :P.

+ za update.

~#*Nalesniczek Zla*#~
02-09-2013, 00:20
.

Ale należało by się tym zająć ;)

Ogromny plus za aktualizację.
Najlepsze poziom na prywatnych wiadomościach i oczywiście coinsy ;p

Naprawdę fajne ;p Ale balans to jedna z ważniejszych rzeczy ;p Mam nadzieję że ogarniecie w najbliższym czasie ;)

Mamed first
02-09-2013, 00:35
Santano jak działa ta komenda !speed, wystarczy wpisać raz dziennie i zajebać np. rata żeby to działało? w ogóle do jakiego ograniczenia expa to jest?

Zarexoholik?
02-09-2013, 00:41
Teraz proponuję osłabić siłę knighta to poprawi się balans i będzie elegancko.

Świetnie, że jednak coś robocie [nawet po cichu gdy nikogo o tym nie informujecie].

Nullo
02-09-2013, 00:52
Najciekawsze z tego wszystkiego jest dla mnie !speed. Duzy + za robote :). A odnosnie tych ticketow to jest jakas mniej wiecej ustalona cena za nie? Bo nie dawno ktos pisal,
że można je wymieniac z main na rook

Peps
02-09-2013, 01:56

Dajcie na forum propozycję, a balans zmienimy.

Co do parametrów speeda - przekonacie się :)

Czytam często propozycje, jednak pewnie zdarza mi się coś przeoczyć (ew. pominąłem ze względu na zbyt mały procent głosów na "tak").

Proszę:
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=119274

1) Elite Knight
zmniejszyć zasięg uw do 2sqm
Zmniejszyć siłę czaru exori max o 20% tylko i wyłącznie w pvp, pvm bez zmian

2) Master Sorcerer & Elder Druid
Siła czaru exura vita większa o x% od teraźniejszej siły exura sio, przy zwiększonym 2hp/lev
(ed i ms do leczenia siebie korzystaliby z czaru exura vita, czar exura sio służyłby tylko i wyłącznie do leczenia innych graczy(tylko ed tak jak jest teraz)

3) Royal Palladin
Zmniejszyć hity zadawane z uw o 15%

Jedyny słuszny, prawidłowy i przede wszystkim sprawiedliwy balans jaki powinien zostać wprowadzony na APO.(tak skromnie napisane, a co)

Co i dlaczego opisane w propozycji

Jednak zapewniam, że 65% na tak nie będzie z kilku powodów:

1. Większość graczy gra ekami, w sumie to nie dziwię im się, w końcu ta profesja jest "supermanem" wśród pozostałych.
2. Wielu graczy nie ogarnia pvp, np taki rekrut. Przez cały czas on i jemu podobni będą wciskać kit, że uw na 2sqm wystarczy.
3. Prawie nikt nie gra profesjami magicznymi, te osoby które będą na tak niewiele zdziałają

co do upa, jeżeli istnieje taka możliwość to proponuję to

Arab: [2691]: xD

zamienić na to

Arab[2691]: xD

ponieważ, gdyż, iż dlatego, że razi w oczy, aczkolwiek nie muszę mieć racji

Azielu$
02-09-2013, 02:55
#up
No, tylko, że ze spacją. Tak jak na RL. btw. przy wiadomościach wysyłanych przez siebie też powinien być lvl, bo trochę głupio to wygląda...
Ale ta propozycja jest do dupy XD

#Lordzik#
02-09-2013, 07:22
Dobrze, że coś się ruszyło, pewnie wielu powie, że za mało a i tak pewnie nie porobią...

@2x up
Pograj jeszcze trochę na tym serwerze, bo posiadasz ograniczoną wiedzę.

Refresh
02-09-2013, 07:41

Jak nie wypada to chociaż zwiekszyć teraz wypadanie broszki z apo na senja/vol bo teraz to masakra jakas normalna jest ...

First Sasha Rookslayer
02-09-2013, 08:15
Są dwie rzeczy, które musicie poprawić.

Nie zalicza mi tasków w ogóle na Elfach, a expie na nich całe zycie..
W ogóle nawet 1% nie dało mi za oddanie taska.. Było tak jak jest, jedynie co zwiększyliście to 3cc nagrody za taska, zamiast 1cc.. - możliwe, że jest to spowodowane tym, że miałem taska już wziętego przed dodaniem Aktualizacji, zgadza się? Lecz może wina leży po Waszej stronie, więc do poprawy! :D

@edit
Hunter Urlich: Mam dla Ciebie takie zadania: 400 Skeleton Magow! 250 Demon Rookerow! 250 Skeleton Lordow! 100 Demon Lord Rookerow! 700 Igneous Beastow! 800 Elf Soldierow! 700 Skeleton Warriorow! 1000 Dark Dwarfow! Za kazde z nich otrzymasz 10 punktowKtore wybierasz?!

Po co Dark Dwarfy? To ja nie wiem - wywalić je i dodać Fire, bo ich nie dodaliście :c

Pozdrawiam.

Splaxor
02-09-2013, 08:28
Po zmianie 100 sc na 1 ultimate coin pojawia się na default taki komunikat:

08:27 fail: SCA_100SC_NA_UC error: 322, Please contact your administrator

Możliwe jest to spowodowane językiem angielskim. Polecam przetłumaczyć komendę na angielski i będzie gitarcia.

Druga sprawa. Jeżeli zamieniamy 1 UC na 100 sc to 100 sc pokazuje się na ziemi pod nogami chara, a nie w plecaku.

BAŁT
02-09-2013, 09:00
Wszystko fajnie , jeszcze nie sprawdzałem ale czy z apo bedzie lecialo cos za broche ? jak nie to można je wywalić całkiem bo po co to bic ;]

MorgiBack
02-09-2013, 09:12
Ogólnie wszystko fajnie cacy, ale nie rozumiem dwóch rzeczy. Po jaką cholerę wprowadziliście taski na Tiny, Nil itp itd. ? I tak wystarczająco szybko wbija się na nich lvl(przykład rumuna). Druga sprawa, chodzi o balans. Z tego co pamietam od 2k12(bodajże maj) sam Santano napisałeś propozycje zmiany UW. Do tej pory w tej kwestii nic nie zostało poprawione/zmienione. I ostatnia sprawa. Komenda !soul. Po zabiciu kilku potworów ciągle pokazuję się taka sama informacja:
09:08 Ilosc potworow do zabicia, aby otrzymac nastepnego soul pointa: 25

Mimo wszystko miło, że coś wg robicie..

Xayn : )
02-09-2013, 09:34
09:33 Jestes na speedzie!

no to nieźle XD
nie no fajnie że znów coś dodaliście, akurat mam zamiar jako tako wrócić na serwer, myślę że nudził się nie będę ; ]

Tygrys
02-09-2013, 10:19
Nie zalicza mi tasków w ogóle na Elfach, a expie na nich całe zycie..

Nie wiem czemu, w pliku wygląda, że jest wszystko ok z nimi. A miałeś wziętego taska na nie przed upem? No cóż, anuluj i weź ponownie.

W ogóle nawet 1% nie dało mi za oddanie taska.. Było tak jak jest, jedynie co zwiększyliście to 3cc nagrody za taska, zamiast 1cc.. - możliwe, że jest to spowodowane tym, że miałem taska już wziętego przed dodaniem Aktualizacji, zgadza się? Lecz może wina leży po Waszej stronie, więc do poprawy! :D

Dziwisz się? Skoro masz tak wysoki poziom. Nie mniej jednak nie ja ustalałem nagrody po przekroczeniu 100pkt.

@edit
Hunter Urlich: Mam dla Ciebie takie zadania: 400 Skeleton Magow! 250 Demon Rookerow! 250 Skeleton Lordow! 100 Demon Lord Rookerow! 700 Igneous Beastow! 800 Elf Soldierow! 700 Skeleton Warriorow! 1000 Dark Dwarfow! Za kazde z nich otrzymasz 10 punktowKtore wybierasz?!

Po co Dark Dwarfy? To ja nie wiem - wywalić je i dodać Fire, bo ich nie dodaliście :c

Dodaliśmy Fire dla przedziału 201-300. Ale jeśli chcesz, dodamy i dla większych przedziałów... A Dark Dwarfy niech zostaną. Co komu przeszkadzają?;s

Po zmianie 100 sc na 1 ultimate coin pojawia się na default taki komunikat:

08:27 fail: SCA_100SC_NA_UC error: 322, Please contact your administrator

Możliwe jest to spowodowane językiem angielskim. Polecam przetłumaczyć komendę na angielski i będzie gitarcia.

Zapewne masz racje i wina leży w języku angielskim. Do poprawy oczywiście.

Druga sprawa. Jeżeli zamieniamy 1 UC na 100 sc to 100 sc pokazuje się na ziemi pod nogami chara, a nie w plecaku.

Właśnie to sprawdziłem i jest tak jak przypuszczałem. Otóż owszem pojawia się jak to opisałeś, ale dlatego, że nie miałeś miejsca w plecaku (żadnym, nie tylko w głównym). Na przyszłość zrób sobie miejsce ;)

Ogólnie wszystko fajnie cacy, ale nie rozumiem dwóch rzeczy. Po jaką cholerę wprowadziliście taski na Tiny, Nil itp itd. ? I tak wystarczająco szybko wbija się na nich lvl(przykład rumuna).

Ponieważ spora ilość graczy tego chciała i o to prosiła?

Druga sprawa, chodzi o balans. Z tego co pamietam od 2k12(bodajże maj) sam Santano napisałeś propozycje zmiany UW. Do tej pory w tej kwestii nic nie zostało poprawione/zmienione.

Tego nawet nie komentuje...

I ostatnia sprawa. Komenda !soul. Po zabiciu kilku potworów ciągle pokazuję się taka sama informacja:
09:08 Ilosc potworow do zabicia, aby otrzymac nastepnego soul pointa: 25

Ponieważ teraz zależy od Twojego poziomu i od ilości doświadczenia otrzymywanego za potwora. Dlatego pewnie nie zmienia się ilość... Nie pamiętam jaka dokładnie jest regułka (Santano musiałby się wypowiedzieć w tej sprawie), ale chyba Twój lvl x (razy) 5 albo 10, wychodzi ilość exp za potwora w pliku, którego trzeba zabić, aby otrzymać soula i to chyba jeszcze razy 5 (bo jak wiemy na apo jest exp x5). Jakoś tak. Ale konkretnie Santano by napisał.

[Rinson] Poziom Gracza x (razy) 10.

Turoczeek
02-09-2013, 10:32
Już lece zobaczyć co to jest ten !speed :D

Ogólnie duży + dla Was, że się jeszcze staracie o to Apo.

Simi
02-09-2013, 11:04
XDDDDDDD update na koniec wakacji, logika pls! XD zamiast gimby siedziec w szkole to bd grac na APO, zacny plan

deeL `
02-09-2013, 11:50
Porażka. I tym chcecie przyciągnąć graczy ? Nie da rady. Jest już tyle tego najebane, że pozytywnych efektów nie będziecie mieli. Chcecie przyciągnąć graczy ? Dajcie im możliwość rywalizacji, bo o to zawsze w tibii chodziło. Drugi serv 7.6, albo restart 8.42 i hajsu z pacca będzie duuużo więcej.

Samuraj
02-09-2013, 12:14
Wszystko elegancko zrobione najbardziej podoba mi się zamiana 100sc na 1 ultimate coin bardzo dobra rzecz w plecakach zajmuje dużo mniej miejsca i łatwiej coś kupić :D

First Sasha Rookslayer
02-09-2013, 13:10
Dziwisz się? Skoro masz tak wysoki poziom. Nie mniej jednak nie ja ustalałem nagrody po przekroczeniu 100pkt.

Moja wina, że mam taki duży poziom? Mieliście to poprawić, aby było dobrze, a nie zostawić jak jest.. Po co teraz mam brać taski, jak za nie i tak nic nie dostaje? Bo co mi po 3cc jak tyle waluty to mam z jednego potwora.

Taki top 3 ma chociaż 23% expa na Mainie oraz 66sc~.. pomyślcie.

Jestem za zmienieniem tego i dostawaniem z 10% (do uzgodnienia) + z 20-30cc.. W sumie taka nie jest ważna, ale ważniejsza sprawa to exp, tyle w temacie.

@edit

Dodaliśmy Fire dla przedziału 201-300. Ale jeśli chcesz, dodamy i dla większych przedziałów... A Dark Dwarfy niech zostaną. Co komu przeszkadzają?;s

To powodzenia... Taki 200 lvl może paść od jednego Fire, a 300 pada na dwóch i gdzie tu logika?

[Rinson] Rookgard to wyspa początkujących a nie Mainland, dlatego nie będziesz dostawał po 30% i 2kcc lub kilka sc za taska. Nikt Cię do robienia tasków nie zmusza. Wykonałeś questa, więc robisz gdy chcesz, a jak nie to nie rób.

Kto tu mówi o wyższym wynagrodzeniu niż 10%? Bo nie widzę.
Kto rownież mówi, o 20sc? Lub kilka sc. Nie grasz Rinson na Rooku, więc nie wypowiadaj się za innych, okej? Czekam z niecierpliwością na odpowiedz Tygrysa, badz Santano.. ;]

Wnorekkk
02-09-2013, 13:19

Potwierdzam, miałem to samo, mimo iż miałem ponad 15 miejsc w gbp wolne i cap.

Wasik che che
02-09-2013, 14:15
duży + za taski na tiny i nile, nowe komendy też są super, coś ruszyło!
czas expic :>

^Gpiotras~
02-09-2013, 14:23
Szkoda, że dopiero teraz to wprowadziliście, jakbyście zrobili to, w połowie wakacji bym zaczął grać, a tak to nie będzie czasu.
Pewnie większość tak teraz ma : /.

KaZeK
02-09-2013, 15:29
Wszystko pięknie tylko:
http://screenshu.com/static/uploads/temporary/ii/u3/r4/9w6w1v.jpg

Zdałoby się zrobić tak, aby poziom postaci był przy nicku a nie pod nim :/

Podziękowania dla Santano za dodanie mojej propozycji:
http://screenshu.com/static/uploads/temporary/sb/z1/2g/x2r6fs.jpg

BAŁT
02-09-2013, 16:08
Wszystko pięknie tylko:
http://screenshu.com/static/uploads/temporary/ii/u3/r4/9w6w1v.jpg

Zdałoby się zrobić tak, aby poziom postaci był przy nicku a nie pod nim :/

Podziękowania dla Santano za dodanie mojej propozycji:
http://screenshu.com/static/uploads/temporary/sb/z1/2g/x2r6fs.jpg

Podbijam to wkur... oczy tylko i psuje hoty z minkami na priv bo sa przestawione XD

Nareszcie dodali też coś co i ja pisałem , pz kolo pomnika city . BÓG zapłać

Rinson
02-09-2013, 16:33
Podczas testowania pytałem o to Mortiisa, gdybyśmy tak zrobili, to wiele opcji takich jak np. ignore, kopiowanie nicków itp zawierałoby nick z poziomem czyli np.

Ignore Wicepsik [1078].
Nie chcemy "psuć" opcji klienta.

MorgiBack
02-09-2013, 16:55
[Tygrys] Broszka będzie teraz lecieć ze specjalnych Apocalypto zwanych "Perfect Apocalypto", jak dawniej na pojedynczych respach. Na respie eventowym będą zwykłe Apocalypto i z nich broszka już lecieć nie będzie. Co do reszty loota, został lekko poprawiony.

A o Tinach już nic nie wspomnicie ? Że zmniejszyliście loot Goldenów? Tak jak kiedyś bodajże 4-5 lat temu jak zmniejszyliście Loot z OTS kingów, nie raczyliście o tym poinformować. A po co graczy informować o takich drobnostkach :confused:

Goatee
02-09-2013, 19:04
O ile zwiększa się "stamina" za codzienne logowanie? Jaka jest reguła na to?

Działa godzinę od momentu wpisania komendy czy godzinę online w grze?

KaZeK
02-09-2013, 20:09
O ile zwiększa się "stamina" za codzienne logowanie? Jaka jest reguła na to?

Dziennie dostajesz:
Premium: 5%
FACC: 2,5%

Logujesz 10 dni - masz 50%, nie logujesz dnia 11, zaś 12 tak, spada Ci do 5%

Działa godzinę od momentu wpisania komendy czy godzinę online w grze?

Tak, wciągasz krechę i na speedzie.

Mortiis
02-09-2013, 21:28
W związku z problemami z serwerem niewiadomego pochodzenia, wyłączone zostało kilka opcji w silniku, które zostały dodane w tym update, jeżeli problemy nie będą się pojawiać, będziemy włączali kolejne opcje. Problem jest skomplikowany ponieważ nie mamy żadnej informacji o tym co mogło spowodować crash. Exp zostaje zwiększony na jakiś czas w ramach rekompensaty, aby każdy mógł odrobić straty.

Mamed first
02-09-2013, 21:34
Jaki exp? ,

Mr Fsza
05-09-2013, 21:44
"Dodany został respawn potworów Licho na Rookgardzie."

A czy oby na pewno ? Przelazłem całą mapę i nic jedynie potwór dostępny jest na arenie i jest słaby więc nie powinien być chyba tak ukryty .

Może jakaś podpowiedź coś odkopać, klikać ?

- Swoją drogą mogliście się bardziej postarać xD

Listopad 2012 - Dodaliście zdjęcia nowej wyspy na rooku

Mija rok i nic nie jest zrealizowane ;D...

No chyba ze bedzie trzeba będzie w to poświecić dużo czasku :P

+ dZWIWI mnie ze na dark dwarfy , elf solidery mogę brać taski a na potwora Fire co jest 5x silniejszy nie xD

Ryśku xD
05-09-2013, 21:48
W końcu coś się tutaj dzieje i bardzo dobrze zawsze to jakieś urozmaicenie gry :)

Wielkie propsy dla Ekipy :)

Ghastly
05-09-2013, 22:31
Ech , widzę , że APO upada cały czas :(

Nataleczka
06-09-2013, 17:09
"Dodany został respawn potworów Licho na Rookgardzie."

A czy oby na pewno ? Przelazłem całą mapę i nic jedynie potwór dostępny jest na arenie i jest słaby więc nie powinien być chyba tak ukryty .

Może jakaś podpowiedź coś odkopać, klikać ?

- Swoją drogą mogliście się bardziej postarać xD

Listopad 2012 - Dodaliście zdjęcia nowej wyspy na rooku

Mija rok i nic nie jest zrealizowane ;D...

No chyba ze bedzie trzeba będzie w to poświecić dużo czasku :P

+ dZWIWI mnie ze na dark dwarfy , elf solidery mogę brać taski a na potwora Fire co jest 5x silniejszy nie xD

Jest przeciez Licho, za Zinab'em, chyba ze juz bylo tam wczesniej, nie wiem bo dopiero 3 dni temu znalazlam tego potworka ;)

Nines Ore
08-09-2013, 14:27
Ubitych 152 Licho
6219 gold coin
497 small emerald
313 platinum coin
18 plate armor
24 devil helmet
14 plate legs
4 boots of haste
13 dwarven shield
12 noble armor
1 blue robe

Dla kogo te potwory na Rookgardzie zostały zrobione? Loot 18cc, a zabicie 150 Licho na 300~ poziomie to przynajmniej 30 minut. I co mi po 18cc na takim poziomie? Do tego potwór ma prawie 1k hp i tylko 4k exp.
Dark Lord > Licho

nie wszędzie trzeba zarabiać! Zamień postać za postać main i będziesz miał więcej z expa jak Ci nie pasuje. Ekipa i tak się stara a wy tylko narzekacie ...

To teraz pomyśl co napisałeś. Zarobek na 300 poziomie podam poniżej
Dark Lord

1,5k hp
15k exp
20-80cc/h

Licho

1k hp
4k exp
15-40(?)cc/h

\/ to expij na dark lordach, proste!
Dodali potworka, który nie jest potrzebny. Na żadnym poziomie nie jest opłacalne bicie jego. Po co?

Rekrut
08-09-2013, 21:52
Dla kogo te potwory na Rookgardzie zostały zrobione? Loot 18cc, a zabicie 150 Licho na 300~ poziomie to przynajmniej 30 minut. I co mi po 18cc na takim poziomie? Do tego potwór ma prawie 1k hp i tylko 4k exp.
Dark Lord > Licho

nie wszędzie trzeba zarabiać! Zamień postać za postać main i będziesz miał więcej z expa jak Ci nie pasuje. Ekipa i tak się stara a wy tylko narzekacie ...
\/ to expij na dark lordach, proste!