View Full Version : Zmniejszenie dystansu UW dla ek
'Boonek'
01-09-2013, 23:53
Wsłuchując się w krzyki Apowiczów można usłyszeć "popraw balans", "zrób coś fajnego", "santano śmieciu nic nie robisz", jak i wiele innych ciekawych propozycji, które tak naprawdę nie niosą za sobą żadnych argumentów i treści. Bardzo chętnie zmienimy balans, jeśli pojawi się propozycja, poparta 65% głosów, która uwzględni W LICZBACH konkretne zmiany. Nie chcemy niczego narzucać.
Zatem niech zjednocza sie wszystkie profesje i upierdolmy razem eka!xd
#t Proponuje zmniejszyc dystans uw z 3 sqm do 2 [tak na poczatek zmian]
Z 3/4 serwa eków nie wygrasz, ale propozycja jest najbardziej na miejscu, jeśli nadal byłby zbyt mocny to nawet od 1 sqm, to 1sqm wynagradzać powinny im hity z tej broni
Wlasciwie to o tym samym myslalem, ale jak narazie warto sprobowac chocby z 2sqm
btw
Nie
'Boyka, ..:Too Get:.., Kazira, Scuv
Arab, Aziel Vara, Boyka Knight[?], no name bez chara?Xd sami ek + no name i to ma byc 50% xd
Delorian17
02-09-2013, 00:11
Zatem niech zjednocza sie wszystkie profesje i upierdolmy razem eka!xd
Z 3/4 serwa eków nie wygrasz, ale propozycja jest najbardziej na miejscu, jeśli nadal byłby zbyt mocny to nawet od 1 sqm, to 1sqm wynagradzać powinny im hity z tej broni
Sorc Aka Siochacz
02-09-2013, 00:20
Ek to Ek i niech bije na krótsze sqm, a nie jak postacie magiczne[MS/ED] lub dystansowe [RP].
Zaznaczyłem opcję 'TAK'
Zmniejszyć zasięg uw do 2sqm i to wystarczy. Balans jest dobry tylko trzeba mieć ogara nie Boneq:D
#Lordzik#
02-09-2013, 07:16
Ultimate Weapon na 2 sqm'y to konieczność.
Jednak uważam, że to nie wystarczy.
Proponowałbym jeszcze osłabienie exori maxa o jakieś 5-7% (w przypadku Dałk Monstera hity na pvp wychodzą nie 13 a 12k). Aktualnie bije tyle co rp, więc jaki tu sens?
#Edit. Sonda nigdy nie osiągnie 65% na Tak, ponieważ nasi rozmaici rycerze na to nie pozwolą!
rekrut nawet na rooku padłby solo
jasne, że trzeba to zmniejszyć. nie wiem czemu się aż tak boją te eki skoro to tylko i wyłącznie 1sqm różnicy : o
Daje na nie bo niby czemu mam sie bardziej meczyć XD sami to wprowadzili to niech sami zmieniają jest mi to obojętne zrobia kox ed to bede gral ed nie przywiązuje sie do charów .
Tak tak wiem bez uw jestesmy zerami , ale niektórym nawet uw nie pomaga , przez zmienjesznie sqm mało co sie zmieni bo i tak nie bedzie taki ek padał od ed wiecej niż teraz jedynie co to bedzie trzeba sie nalatać za nim co skończy sie slowami "nie ma sensu , zerus tylko ucieka" .
Rp jedyny powinien miec pełny zasięg , ms/ed też może miec ograniczony jak i wandy na rl ;]
MorgiBack
02-09-2013, 09:59
Podam taki "śmieszny" przykład. 1930 ek z full eq, bije po 7,8k-8,2k podczas PVP + dochodzi do tego UW 5k(cryt:8k), przy czym ms na 1930lvlu bije po 8,8k-9,7k przy czym jego UW bije od 2,5-3k(cryt:4k). Powiedzcie mi gdzie tu jest logika? Postać magiczna bije mnie z strzelającej broni niż EK?:confused: Uważam przede wszystkim aby zrobić UW dla ek do 2sqm, ale także mniejszyć obrażenia i zrobić na odwrót dać dla MS'a te hity po 5-6k z UW a dla EK'a poprostu zmniejszyć o 50%. Jest ciekaw czy wtedy dla ludzi chciałoby się grać ek'iem. Przede wszystkim byłby tak łatwy do rozjebania(w końcu), że ludzie częściej by grali postaciami magicznymi.
#edit
'Boyka, ..:Too Get:.., Arek Of Lajsce, B@ŁT, Kazira, Nunak, Scuv, Sendox, Splaxor
Same EK'i zaznaczyły opcje "NIE". Beka XDDDDDDDDDDDDDDDD
Bo co potem nie będzie tak łatwo jeśli coś się zrobi z UW dla eka? Będziecie niczym.. No tak ek jest przecież prosty f2, f3, f4 nic trudnego + mclick za typem....
Merranus <3333
02-09-2013, 14:00
First Boonek 1 - ? bonek plz zmienc podpis
a co do tego ek ja na korzysc ek zostawic bez zmian
Wasik che che
02-09-2013, 14:03
First Boonek 1 - ? bonek plz zmienc podpis
a co do tego ek ja na korzysc ek zostawic bez zmian
smutne, że kolega potrafi kupić tylko namelocka i postać c:
jeżeli skracać o 1sqm, to wszystkim :)
Kimus The Master
02-09-2013, 19:05
Osobiście gram Knightem i ta propozycja wcale mi nie pasuje dlatego jestem na NIE!!
Zarexoholik?
02-09-2013, 19:45
Na początek zmian w balansie to bardzo dobre posunięcie. Nie trzeba wypisywać w jednym temacie wszystkich zmian, można robić oddzielne propozycje do każdej zmiany!
a Moim zdaniem Uw powinno w dużej mierze zależyć od skill dla EK/RP i od Mlvl dla prof magicznych.
wtedy by się liczył najlepszy skill jak posiadamy z dowolnej broni. wtedy by się ludzią chciało skillować i może to by było lepsze... 2k lvl z skillem 80 by nawet nie wyciagał polowy z tego co ze skillem 130... i by było dosyc fajnie ten by bił lepiej kto by dłużej trenował i jak ktoś by mówił słąbo wbije z uw to krótka otd. idz poćwicz.
Mamed first
03-09-2013, 11:53
To co każde zmiany, które będą osiągały 65% wejdą w życie? ciekawe co zaraz inni wymyślą.
#t
Nie, bo gram knajtem.
Takie propozycje nie mają sensu, wiadomą rzeczą jest, że osoby które grają profesją która ma zostać 'osłabiona' będą głosować przeciw, a reszta za. Tak samo jakby zrobić propozycje o osłabieniu vity u RP, EK/ED/MS będą na tak, a RP na nie.
Jestem ciekaw jakby wyglądało PvP gdyby Administracja dezaktywowała UW na tydzień czasu.
#t
Jeżeli chodzi u zasięg UW, to jestem na nie. Ewentualnie można trochę osłabić critical hit.
#Co do oddania głosu to się wstrzymam.
To co każde zmiany, które będą osiągały 65% wejdą w życie? ciekawe co zaraz inni wymyślą.
#t
Nie, bo gram knajtem.
jeszcze nie ma 65 % a juz zmiana dystatnsu zrobiona .. gz
-> zmniejszyć zasięg do 2sqm
-> użycie UW po wykonaniu questa (cry is free)
Radykalne, a jak skuteczne : )
16:06 Neko Knight: glosowac na NIE ! http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=119270
16:10 Arab: glosowac na NIE ! http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=119270
eki sie bojom cheche
#t
Jestem na tak, koniec tego dobrego
Turoczeek
03-09-2013, 16:20
Ek to ek jak już ktoś napisał, a więc powinien bić z bliska : ]
Tak!
Logan711
03-09-2013, 16:35
tak naprawde mogli by tylko zmniejszyć balans bo ek i tak ma najgorzej z ty uw bo bije tylko na 3 kratki a taki ed-ms-rp bija z 10 sqm np a ek ma o 7sqm za maly dystans ;p
Gretisch
03-09-2013, 16:49
i jak zwykle najta spier..... Dosyc ze zrobili knighta pod hotkeya i uha sie o duzo mniej niz powinien to jeszcze uw maja zmniejszyc bicie na odlegosc?
i jak zwykle najta spier..... Dosyc ze zrobili knighta pod hotkeya i uha sie o duzo mniej niz powinien to jeszcze uw maja zmniejszyc bicie na odlegosc?
Przecież ek na większym lev ma combo równe edowi/msowi, leczy się więcej niż bije ed/ms i ma w chuj hp przy tym. Więc nie wiem co możesz mieć za problem.
tak *****, bo to knight i tibia 7.6 zamknięta głowo, jak można mieć pretensje o to, że knight będzie bił o całe 1 sqm mniej (XD) haha
Podaj mi gre w której ek bije na odleglosc z broni? Knight ma duzo hp wiec moze sie leczyc malo, knight jest czolgiem w tym momencie na apo, szkoda mi was ekow, tyle kcc wyjebanych na te czolgi a teraz was oslabia, wasz placz jest piekny.
Skoro wg. ciebie się mało uha, to bierz ed'a na hunty, od tego jest, żeby leczyć :| Może specjalnie zrobią profesje - ultimate knight - dużo hp, bije na 10sqm, uha się za 90% hp i ma najwięcej hp. Beka z ciebie. Pamiętaj - cry is free. :)
Skoro wg. ciebie się mało uha, to bierz ed'a na hunty, od tego jest, żeby leczyć :| Może specjalnie zrobią profesje - ultimate knight - dużo hp, bije na 10sqm, uha się za 90% hp i ma najwięcej hp. Beka z ciebie. Pamiętaj - cry is free. :)
Tyle że w tym momencie to Ty płaczesz.
#t
Co Wam da ten 1 sqm? Tylko tyle że ułatwi Wam* to PvP, nic więcej.. Nie zmniejszy to jego 'mocy'.
*ms/ed/rp
Zarexoholik?
03-09-2013, 21:18
Co Wam da ten 1 sqm? Tylko tyle że ułatwi Wam* to PvP, nic więcej.. Nie zmniejszy to jego 'mocy'.
*ms/ed/rp
Da tyle, że taki ms/ed/rp będzie mógł biegać i nie zawsze oberwie załóżmy 7k z UW. To bardzo dużo wierz mi, szczególnie, że na zabawy pvp poświęciłem mnóstwo czasu na tym serwie.
Świetne posunięcie, teraz powinniście lekko osłabić jego hity z exori maxa. Jakbyście je osłabili i nic o tym nikomu nie pisali to nikt by nie płakał, bo by o tym nawet nie wiedział - taka prawda, że różnicy by nie widzieli. Tak z 5%-10% można je zmniejszyć.
scimex pallll
03-09-2013, 23:27
Zmniejszyć zasięg uw do 2sqm i to wystarczy. Balans jest dobry tylko trzeba mieć ogara nie Boneq:D
Bo ty ogarniasz tą marną grę noł nejmie XDDDDDDDDDDDDD sam padasz od boonka i coś pierdolisz o ogarze? OoOOO
@t
Dajcie spokój, ekipa i tak nie ruszy dupy z balansem, są za słabi na te posuniecie. Ekiem wszystko zrobisz, zabijesz devila, kilka apo na klate, minonow, mastera i inne gówna, mam na myśli solo. A edem/msem/rpkiem to zrobisz? nie, bo są teraz takie potwory wyłącznie dla eka... Ek ma najlepszy balans, nie widzicie tego?
Jestem na Tak, do tych co głosują na nie, są po prostu cipami (bez obrazy) boicie się zmian w pvp, jesteście słabi? to mamy teraz z was beke, pozdrawiam
Bo ty ogarniasz tą marną grę noł nejmie XDDDDDDDDDDDDD sam padasz od boonka i coś pierdolisz o ogarze? OoOOO
@t
Dajcie spokój, ekipa i tak nie ruszy dupy z balansem, są za słabi na te posuniecie. Ekiem wszystko zrobisz, zabijesz devila, kilka apo na klate, minonow, mastera i inne gówna, mam na myśli solo. A edem/msem/rpkiem to zrobisz? nie, bo są teraz takie potwory wyłącznie dla eka... Ek ma najlepszy balans, nie widzicie tego?
Jestem na Tak, do tych co głosują na nie, są po prostu cipami (bez obrazy) boicie się zmian w pvp, jesteście słabi? to mamy teraz z was beke, pozdrawiam
Po chuj się wypowiadasz jak nie grasz noł nejmie? Akurat te potwory które wymieniłeś da się rady zabić rp spokojnie. Może najlepiej jak całkiem usuną knajta i nie będzie w końcu tego płaczu?
Przystojniaczek
04-09-2013, 05:15
Nie powinniśmy nic zmieniać ek jest najlepszy kozak jeżeli wam nie pasujcie zróbcie sobie też knighta jestem oczywiście na nie.
Zii Baba
04-09-2013, 07:30
Oczywiscie zmniejszenie zasiegu uw dla rycerzy bylo dobrym posunieciem. Teraz widac jacy z was kozacy, zaczyna sie placz bo bedziecie dostawac ostro po dupie jak ciut ulepsza magiczne czy rp, a dlaczego? Bo jestescie zwyklymi łakami, taka prawda... Chcecie isc na latwizne zamiast samemu cos osiagnac i dorobic sie skilla w pvp, nie tedy droga pionasy ;]
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.