PDA

View Full Version : Spokojna gra

Monaris
04-09-2013, 13:04
Witam.

Dawno temu grałem w tibię i ostatnio naszła mnie ochota na pogranie ponownie. Ale z tego względu że nie mam zbyt dużo czasu, kompletnie nie obchodzi mnie gra na akord, tylko spokojne polowanka od czasu do czasu czy wykonanie jakiegoś questu.

Na początku chciałbym zadać pytanie jak wygląda sprawa pvp? Nigdzie nie mogłem znaleźć dokładnej informacji. Obecnie jak wejdę w zasięg ataku innego gracza to nic mi się nie dzieje, ale widziałem ciała na ulicach, więc npvp to nie jest. Jest on dostępny od któregoś lvlu?

Druga sprawa to jak wygląda atmosfera na serwerze. PVP kompletnie mnie nie interesuje i wolałbym się nie wdawać w walki z jakiegokolwiek powodu. Czy będąc spokojnym graczem, można tutaj spokojnie pograć? Zakładając że moje zachowanie będzie ok, nikogo nie obrażę czy nie wbiję się na exp, to czy są gracze którzy mogą mnie zabić od tak, dla zwykłego zabicia? Bo w takim wypadku wbijanie wyższych lvli mija się z celem w moim wypadku.

Demon
04-09-2013, 13:18
sprawa wygląda tak, że pvp jest włączone w 100% (musisz mieć włączony tryb pvp - pięść na > od eq + kogoś zaznaczyć, expiąc z obszarówek nie dostajesz skulla!), nie ma, że od jakiegoś lvla, ale nie masz się czym przejmować. każdy gracz może zabić 3 osoby (chyba, że zrobił misje i wykupił więcej fragów), a następne zabójstwo powoduje pojawienie się red skulla (komenta !frags). dodatkowo dużym ułatwieniem jest amulet typu starlight czy pandemonium/yeahbunny/winged/soft/perfect amulet dzięki, którym nie tracisz ani lvla ani ekwipunku (wymagany pacc) także możesz spokojnie grać bez obaw, że Cię będą zabijali

sory za chaotyczny post, ale myślę, że zrozumiesz xd

@Kazek
:*:*:*

KaZeK
04-09-2013, 13:18
Witam.

Witam.

Na początku chciałbym zadać pytanie jak wygląda sprawa pvp? Nigdzie nie mogłem znaleźć dokładnej informacji. Obecnie jak wejdę w zasięg ataku innego gracza to nic mi się nie dzieje, ale widziałem ciała na ulicach, więc npvp to nie jest. Jest on dostępny od któregoś lvlu?

Abyś mógł zaatakować innego gracza musisz mieć zaznaczoną pięść:
http://screenshu.com/static/uploads/temporary/rh/4j/zo/52j1i2.jpg

W tym momencie mam odznaczoną, czyli moje spelle nie zranią osób które mają skulla. Poza tym:
http://screenshu.com/static/uploads/temporary/oy/yc/ov/b8vlqz.jpg

Również polecam przestudiować: Pierwsze kroki na Podkarpackim OTS (http://www.armia.toproste.pl/pierwszekroki/)

Druga sprawa to jak wygląda atmosfera na serwerze. PVP kompletnie mnie nie interesuje i wolałbym się nie wdawać w walki z jakiegokolwiek powodu. Czy będąc spokojnym graczem, można tutaj spokojnie pograć? Zakładając że moje zachowanie będzie ok, nikogo nie obrażę czy nie wbiję się na exp, to czy są gracze którzy mogą mnie zabić od tak, dla zwykłego zabicia? Bo w takim wypadku wbijanie wyższych lvli mija się z celem w moim wypadku.

Co do atmosfery to wygląda to różnie.. Jest wiele ludzi którzy zabijają każdego jak leci (ze skullem oczywiście), a są tacy którzy zostawią Cię w spokoju (jeżeli się nie naprzykrzasz).

#down
Jeżeli odpalisz skulla w City, masz 95% pewność że zginiesz w ciągu 1 minuty (oczywiście jeżeli ktoś w tym City jest :D). A 'potyczek gildiowych' jak to nazwałeś, jest coraz mniej. Ale w ciągu dnia kilku pekerów się znajdzie ;) Poza tym, jeżeli będziesz się zachowywał normalnie tj. nie obrażał graczy, wbijał na spawny to masz pewność że NIKT* na Ciebie fraga nie zmarnuje.

*chyba że mu się totalnie nudzi..

Monaris
04-09-2013, 13:26
Dzięki za odpowiedź :). Czyli na razie spróbuje i zobaczymy jak to wyjdzie.

A jak z agresywnością graczy i random pk? Dużo tego jest czy raczej wszystkie fragi zostawiane są na osobiste potyczki/wojny gildiowe?