View Full Version : Taski Rook
Mopsu_Lechista
06-09-2013, 12:27
Podobno taski zostały poprawione nowe potwory dodane a tu co? za ubicie 800 elf soldierów dostaje 629090 expa?! i jakieś śmieszne 5cc to jest jakies 3% lvla... no nie róbcie se jaj ;/ już nawet nie potrzeba zwiększać kasy ale ten exp to tragedia....
12:17 Hunter Urlich: W tej chwili posiadasz 1206 punktow! Chcesz wiedziec, jakie mam dla Ciebie zadania?
Posiadam tyle punktów i dostaje tylko tyle pfff śmiech na sali nie opłaca się ich robić
Dla nie dowiarków dodam screen:
http://img12.imageshack.us/img12/2637/kydk.png (http://imageshack.us/photo/my-images/12/kydk.png/)
Barany, pisali wam już że jak przekroczysz 100 punktów to dostajesz mniej. To było potrzebne do questu a nie do zarabiania. Na mainie jest to samo i nikt nie płacze..
Nie musicie robić tasków, podobnie jest na main, do tego 1200 poziomu nie opłaca się ich robić, bo dużo szybciej lev idzie na innych mobach niż tych, na które aktualnie można wziąć task.
Jak na rook i tak macie za dużo urozmaiceń w wielu kwestiach biorąc pod uwagę inne otsy. hehes
Cieszcie się, że nie musicie na rotwormach/ghostach/slimach cały czas expić.
kpina jakaś, powiedziałeś 3 % lvl i 5 cc - moim zdaniem zrobić tak: zamiast 800 elfow soliderow czy jak im tam dac 1000 i nagrodą by było 15 cc + 14%
First Sasha Rookslayer
06-09-2013, 14:20
To jest śmiechu warte z tymi taskami..
Sam nie rozumiem, dlaczego tak mało one dają..
Nie chodzi mi o 50% od razu, albo o 10sc... Ale aby było widać różnicę.
Takie 3% mamy w 5 minut maks, a te 5cc to z jednego moba wypada:confused:
Do poprawy!
Piszecie, że na Main również nie ma tak dużo, a taki top 3 ma 60%?
W ogóle nie dużo, jak na takiego lvla...
Już lepiej podwoić liczbę mobów, które oferuje nam Urlich i zwiększyć nagrodę, bo ta jest śmieszna..
Mopsu_Lechista
06-09-2013, 14:58
Haha nie ma to jak wypowiedzi wielkich znawców z main a nawet nie wiecie jakie nagrody maja wasi koledzy z topki.....
Turoczeek
06-09-2013, 15:12
Grałem kiedyś na rooku i sam się denerwowałem, że tak mało...
Mogliby wam poprawić do tych 15-20% i do 10cc max. Czemu tak mało? Będzie kupa kaski na rooku, a nikt tego nie chce.
#Nalesnik
Dostajemy po 50-80%, bo to jest main nie rook. Na rooku lvl ciężej powinien isć.
~#*Nalesniczek Zla*#~
06-09-2013, 15:17
Barany, pisali wam już że jak przekroczysz 100 punktów to dostajesz mniej. To było potrzebne do questu a nie do zarabiania. Na mainie jest to samo i nikt nie płacze..
Tak? Nikt nie płacze bo dostają po 80 % i po 4kcc +/- nawet jak po 3 to i tak polisz sobie mądralo.
4kcc main = 80cc rook.
3kcc main = 60cc rook.
Z expem też jest du*a. Oni na main dostają po 50-80% niech na roku wprowadzą połowę tego albo coś bo to tragedia.
Maksymalnie 20-25% i 10-20cc.
Nines Ore
06-09-2013, 15:51
Fsza wbił 1k bez tasków. Jestem na nie
20% lvla i 25cc za takiego taska było by ok. powinni to troszkę zwięszkyć.
Ta, 5 lvli i 1kcc od razu. To jest rook, jak nie pasi to nie rób tasków.
Ryśku xD
06-09-2013, 16:41
Moim zdaniem powinna zostać zwiększona ilość pieniędzy za danego taska , bo tak to można sobie zapracować na jakiś item na przykład jeżeli ktoś nie ma zbyt wiele pieniędzy :)
Azbestowy Człowiek
06-09-2013, 18:14
nie rozumiem po co w tym temacie wypowiadają się osoby z maina
Argumenty mówiące 'ruk to ruk, nie róbmy z ruka maina' sa wysoce nietrafione. Czemu? Bo rook już dawno jest mainem. Nie widzicie że rookstayer to taki ubogi ek bez uw exori? Ponadto na rooku zawsze gra te 10-15 osób. A w tych czasach taka ilość osób to jednak powoduje opytczną zmianę na liczniku online. No ale jak typy z maina nie chcą by ich gra trwała dłużej (serwer upadł nieco później), to proszz bardzo. Piszcie sobie bzdury że main 2 rook powinien być trudny. I tak już nie jest.
Może i nie jesteśmy obiektywni, ale czy eki/rpki/edy i msy wypowiadając się w ciemno są?
mam 256 albo 260 pkt i dla mnie taski są poprawione (przed upem było dużo gorzej)
450 warriorow - 2,1kk expa 13cc
400 elfow - 1,2kk expa 15cc
ale gdzie jest logika w tym żeby 600+ lvl dostawał mniej niż ja(430 lvl) za zabicie większej ilości potworów? nigdzie
najlepiej by było zrobić te stałe 15-20% za taska (nawet z większą ilością potworów), wywalić nagrody pieniężne (od pewnego poziomu, około 150) i z głowy
Będzie kupa kaski na rooku
teraz jest więcej niż kupa
Jak dla mnie magiczne liczby serio...
ale ja rozumiem, tobie na tym 700+ jest potrzebne po prostu więcej expa, by zdobyć 20%
to nie był atak, jestem za zwiększeniem
I wybierasz exp lub kasę, masz do koloru do wyboru, np. teraz dostaje się 15% za taska i 10cc, po tej zmianie dostaniemy 25% lub 20cc. Ktoś expi dla lvla to wybiera lvl, a kto expi tylko dla kasy to wybiera kasę. Myślę że to jest najlepsze rozwiązanie
to nie jest najlepsze rozwiązanie, to jest przezajebiste rozwiązanie
450 warriorow - 2,1kk expa 13cc
400 elfow - 1,2kk expa 15cc
Na 723 lvl za 800 elfow dostaje 700k~ expa i 6cc - 700k to 23 elfy, jaki sens?
Taski zostały poprawione, to prawda, ale co to za zmiana jak dostaje zamiast 350k, 700 to jest dla mnie średnia różnica...
+ ja mam tylko 1050 pkt, a taki Sasha czy Fsza co maja po 2k+ to super :confused:
ale ja rozumiem, tobie na tym 700+ jest potrzebne po prostu więcej expa, by zdobyć 20%
to nie był atak, jestem za zwiększeniem
Wiem, chodziło mi o to, że dostajesz dużo więcej odemnie, a masz do zabicia 2x mniej potworów, co nie zmienia faktu, że Twoja nagroda na twój lvl jest już rozsądniejsza niz moje 3% haha
Ogólnie to na mainie jest tak, że w pewnym czasie ilość expa i kasy się zatrzymuje i jest stała już (z tego co pamiętam miałem tak jak grałem 2k ekiem i na 3k jest to samo) tutaj pasowało by coś podobnego, kasa nie ma za dużego znaczenia czy dostane 6cc czy 15, tylko chodzi mi o exp bardziej ;x
Co 40 elf gratis i narzekasz? Wcale nikt Ci nie każe brać taska - zrobiłeś misję to po co dalej męczysz NPC? :D
2k wardów na mainie daje 450kk expa chyba tj. 300 wardów = co 6 wardów 1 darmowy, u nas co 40, no racja...
Na mainie też zrobili misje, a taski biorą dalej, to proponuję im też zmniejszyć i zobaczymy co na to powiedzą okej? Wtedy ludzie z rooka będą mówić, że taski to tylko dodatek, to by było ciekawe nie?
Jest jedynie jedne rozwiązanie, nasz npc będzie dawał exp lub kasę, będzie to wyglądało tak:
Hiho Scimex! widzę że wykonałeś taska, mam ci do zaoferowania exp lub pieniądze!
I wybierasz exp lub kasę, masz do koloru do wyboru, np. teraz dostaje się 15% za taska i 10cc, po tej zmianie dostaniemy 25% lub 20cc. Ktoś expi dla lvla to wybiera lvl, a kto expi tylko dla kasy to wybiera kasę. Myślę że to jest najlepsze rozwiązanie
No i ZAJEBISCIE ! Tylko, żeby było te 20%, a nie 3 ;l
Doktor Watson
07-09-2013, 12:59
Na 723 lvl za 800 elfow dostaje 700k~ expa i 6cc - 700k to 23 elfy, jaki sens?
Taski zostały poprawione, to prawda, ale co to za zmiana jak dostaje zamiast 350k, 700 to jest dla mnie średnia różnica...
Co 40 elf gratis i narzekasz? Wcale nikt Ci nie każe brać taska - zrobiłeś misję to po co dalej męczysz NPC? :D
Teraz ekipa robi update'y, będzie nowy potwór, będą nowe misje... Może was coś bardziej zadowoli :)
scimex pallll
07-09-2013, 18:03
Jest jedynie jedne rozwiązanie, nasz npc będzie dawał exp lub kasę, będzie to wyglądało tak:
Hiho Scimex! widzę że wykonałeś taska, mam ci do zaoferowania exp lub pieniądze!
Vimpexx.
10-09-2013, 15:14
Z tego co zauważyłem po powrocie, to taski dają już o wiele więcej, niż było. Wg mnie jest wystarczająco dobrze, jak na darmowy exp i kase :o
Mopsu_Lechista
12-09-2013, 09:27
Up.
No zamknąć dupy mainowcy! ciekawe jak by było gdyby u was na main dawało 3% i 5cc zamiast 50% tak jak teraz macie, ja wam nie pierdole żeby wam taski zmniejszyli wiec lamusy z maina co dużo od nośnie roooka mają do powiedzenia dupa cicho!
PS. sorki może nie które osoby z maina mogą być urażone ale kieruje to tylko tym którzy mają zawsze ból dupy o rooka a grają na main ;/
Pzdr dla normalnych mainowców! :D
Up.
No zamknąć dupy mainowcy! ciekawe jak by było gdyby u was na main dawało 3% i 5cc zamiast 50% tak jak teraz macie, ja wam nie pierdole żeby wam taski zmniejszyli wiec lamusy z maina co dużo od nośnie roooka mają do powiedzenia dupa cicho!
PS. sorki może nie które osoby z maina mogą być urażone ale kieruje to tylko tym którzy mają zawsze ból dupy o rooka a grają na main ;/
Pzdr dla normalnych mainowców! :D
ale masz typie wczute w gierke, ja pierdole :D jakby taski dawały 3%, a nie 30% to nikt by się tym nie przejmował, bo zanim oddasz taska i weźmiesz następnego zdążysz wpierdolić te 30% dwa razy.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.