PDA

View Full Version : Chcecie 200 graczy online?

Wszystko
08-09-2013, 23:09
edytuję, bo wiekszość nie zrozumiała.

Exp x10 byłby np. do 500 lvla

od 500-1000 stopniowo by sie zmniejszał

od 1k lvla - exp x5 już na stałe, czyli jak obecnie.

Zrozumcie, że gra na rooku nie zacheca w obecnych czasach... i CZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM, co z tego ze 3k sie męczył jak od 1000 lvla exp juz bedzie normalny?

Nines Ore
08-09-2013, 23:21
Wielu graczy się nie zgodzi, bo poświęcili tysiące godzin na wbicie 3k lvla. Oczywiście można wbić teraz 3klvl, ale to są lata. Prędzej serwer upadnie niż nowa osoba wbije 3k lvl.

Wszystko
09-09-2013, 00:40
3k może i nie, ale zwiekszenie expa > reset postaci

przynajmniej na pare dni jakby tak zrobiono albo chociaż 1 caly dzien maratonu i zobaczyc czy takie coś utrzymuje liczbe graczy online na poziomie 200.

zreszta chodziło mi o to, by ten exp i tak sie zmniejszał. Po prostu powiedzmy majac z 1k lvl wbijałbys już lvle coraz wolniej, np. w takim tempie jak obecnie, ale do 500-1000 exp wynosiłby x10, x9, x8 itd. w dół.

Sir Krystian
09-09-2013, 06:58
Weż wy**erdalaj....
Na cholere piszesz te swoje posrane tematty? Nie nie bedziesz takim trollem jak azbest nie ma szans... Tak więc wyjdz ...
Proste że nie!
Jedyna sensowna propozycja to ban dla cb...

KaZeK
09-09-2013, 08:03
Nie, nie chcemy 200 graczy online. Bynajmniej nie Twoim sposobem.

BAŁT
09-09-2013, 08:39
maraton przyciaga chyba po 200 graczy, więc prościej się już nie da. Chcecie 200 graczy? Zaryzykujcie zwiekszeniem exp. Przynajmniej tak, by ten exp np. co 100 lvli zmniejszał sie.

Człowieku jaki miał by być na starcie skoro mówisz ze co 100 lvl mniejszy a na tym 2 k + zeby byl jak jest 5x ....

Zmiany w pvp, nowe questy - to samo, nie zachowujcie sie jak bezmyślne roboty, które tylko expia wracaja do depo, pvp i znowu expia. Widzicie, że to nic nie da na dłuższa mete. Serwer upadnie przez takich jak wy.

A myślisz ze jak dasz maraton na cały dzień to jak sie będą zachowywać ? Nie będą expić jak "roboty" ?

Beka , jestem na nie !

Pewniacha
09-09-2013, 09:22
Ziomek wiedzą to ty nie grzeszysz :D
Na rl tibii już o tym pomyśleli dawno i masz tam exp x2 eventy i vouchery na podwójny exp. Więc po co kopiować pomysły innych ?:cool:

Mamed first
09-09-2013, 09:59
Ty znowu żyjesz tylko tibia, zrobiłeś !quest - "próba wyjścia na dwór?". Skończ pisać te propozycje bo są słabe. Tak w ogóle to jest to exp stage.

nie

Zarexoholik?
09-09-2013, 10:07
Większy exp wyciągnie tylko topkę na respy - exp się skończy, expienie też. Także nie ogarniasz/nie masz zielonego pojęcia/nie umiesz grać - skreśl niepotrzebne.

Rekrut
09-09-2013, 10:17
Nie chcę 200 online bo były by tylko lagi i nic więcej. Gdyby maraton był cały dzień to ludzie expili by jak roboty:]

jestem na nie

Calzy :D
09-09-2013, 10:20
Ja nie wiem czy ten ktoś kto zakłada tematy jest jakiś upośledzony psychicznie, ale czytam dokładnie każdy Twój temat i musze przyznac, ze chyba jestes...;/ Piszesz takie glupoty, ze sie tego czytac nie da nie bede komentowal nawet tej posranej propozycji, na nie

Mopsu_Lechista
09-09-2013, 11:28
Ty udajesz że jesteś głupi czy ci za to płacą? ty i te twoje śmieszne propozycje... na siłę próbujesz polepszyć server ale to jakie ty masz pomysły to jest żenujące, jestem na nie w sumie jak każdy xD

Wszystko
09-09-2013, 13:31
Jednak z tego serwera nic już nie bedzie, powyższe Mózgi tego otsa pokazały czego oczekuja od tej gry, a oczekuja tyle - expienia jak poyebani i nic poza tym. Obudzicie sie z reka w nocniku i to mnie ucieszy.

Jak na maratonie grało po 200 to zróbcie maraton trwajacy godzine, jesli beda grać godzine, to 1 dzien, jak 1 dzień trzymac sie bedzie liczba tylu graczy online, to może zaswieci wam sie lampka i zrozumiecie, że to i tak CUD, że na to wpadłem po tylu miesiącach.

Ewentualnie niech Tygrys doda kolejny nikomu niepotrzebny quest albo poprawi ten kosz obok depo bo źle stanał..

Do idiotow forumowych raz jeszcze (piszac delikatnie): exp x10 mógłby być do 500 lvla, ale już miedzy 500 a 1000 byłby coraz bardziej zbliżony do exp x5.

Teraz czytajcie! UWAŻNIE! Dzis wychodzenie z rooka juz zniecheca bo nie ma po co grać, a jakby było x10 to taka osoba dosc szybko wbiłaby powiedzmy 300-400 (ale nadal nie ZA szybko) i zupełnie inaczej patrzyłaby na swoje konto 300 lvl niz na może setny lvl wbity po całym dniu meczarni..

Zdzisiu Motyka
09-09-2013, 13:38
Jednak z tego serwera nic już nie bedzie, powyższe Mózgi tego otsa pokazały czego oczekuja od tej gry, a oczekuja tyle - expienia jak poyebani i nic poza tym. Obudzicie sie z reka w nocniku i to mnie ucieszy.

Jak na maratonie grało po 200 to zróbcie maraton trwajacy godzine, jesli beda grać godzine, to 1 dzien, jak 1 dzień trzymac sie bedzie liczba tylu graczy online, to może zaswieci wam sie lampka i zrozumiecie, że to i tak CUD, że na to wpadłem po tylu miesiącach.

Ewentualnie niech Tygrys doda kolejny nikomu niepotrzebny quest albo poprawi ten kosz obok depo bo źle stanał..

Do idiotow forumowych raz jeszcze (piszac delikatnie): exp x10 mógłby być do 500 lvla, ale już miedzy 500 a 1000 byłby coraz bardziej zbliżony do exp x5.

Teraz czytajcie! UWAŻNIE! Dzis wychodzenie z rooka juz zniecheca bo nie ma po co grać, a jakby było x10 to taka osoba dosc szybko wbiłaby powiedzmy 300-400 (ale nadal nie ZA szybko) i zupełnie inaczej patrzyłaby na swoje konto 300 lvl niz na może setny lvl wbity po całym dniu meczarni..

Naprawdę? To jest prowokacja, czy serio jesteś taki głupi, bo już sie w tym pogubiłem... Przecież wyjśćie z Rooka to kwestia 10minut, a wbicie 100 levela, to ile? Godzina na Dark Lordach? Typie, obudź się.

tak btw. to już liczba graczy nie wzrośnie do 200, cały czas będzie to 70 -100 obojętnie co byś nie wprowadził, przykre ale to prawda.

Na marginesie, APO ma renome, bo to stare gówno i myślę, ze jakby zainwestowali w reklame, przede wszystkim rozkrecili fanpejdz na facebooku, bo teraz kazdy ma ten shit i otworzyli coś pod protokół 8.5+ to ludzi by troche przyciągneło, sam z checia bym zagral, bo moze 7.6 ma klimat - ale wyższy protokół, wieksze mozliwosci

#edit v1

Proponuję dać exp x10, przynajmniej do momentu wbicia 300-500 lvla. Od 300 do 500 exp stopniowo bedzie schodził do normalnego x5 (choc byłem za 1000 lvlem..) i zobaczycie różnice w graniu. Granie bedzie przyjemne, a po wbiciu 500 konta szkoda bedzie porzucić niż jak teraz gdy ktos wbije ledwie co 150.

ale dlaczego tak ma być? Tylko dlatego, że masz mały level i chcesz szybko wbic? A co maja powiedzieć 3k levele, Oni nie mieli takiego przywileju, więc dlaczego mamy upraszczać i tak tą prosta gre, typie myslisz tylko o własnej dupie i wszystkie propozycje które piszesz leżą w Twoim interesie, no ale z gówna rzeźby nie zrobisz, więc pewnie nikt Ci nie przemówi, że nie masz racji i że nie wiesz czego temu serwerowi potrzeba.

btw, jak maraton przyciąga ludzi, to co? wieczny maraton?

Wszystko
09-09-2013, 13:45
Naprawdę? To jest prowokacja, czy serio jesteś taki głupi, bo już sie w tym pogubiłem... Przecież wyjśćie z Rooka to kwestia 10minut, a wbicie 100 levela, to ile? Godzina na Dark Lordach? Typie, obudź się.

tak btw. to już liczba graczy nie wzrośnie do 200, cały czas będzie to 70 -100 obojętnie co byś nie wprowadził, przykre ale to prawda.

Na marginesie, APO ma renome, bo to stare gówno i myślę, ze jakby zainwestowali w reklame, przede wszystkim rozkrecili fanpejdz na facebooku, bo teraz kazdy ma ten shit i otworzyli coś pod protokół 8.5+ to ludzi by troche przyciągneło, sam z checia bym zagral, bo moze 7.6 ma klimat - ale wyższy protokół, wieksze mozliwosci

Dobre ja mam się obudzić? Od miesiecy usiłuje sprawić, że przejrzycie na oczy, ale jak widać to na nic i teraz postaw obok mnie i tych wszystkich graczy pekujacych pod depo, chcących jakichs ulepszeń w pvp albo questach, kto jest bardziej nierozsądny?

Żadna z moich propozycji nie była pisana bez wcześniejszego przemyślenia, jakbys zauważył, to maraton SPRAWDZA się, czy to ci się podoba czy nie. I to bez reklam. Exp x10 przyciaga, mamy kilku 3k i co taki nowy gracz pomyśli widzac, że exp tylko x5?

Proponuję dać exp x10, przynajmniej do momentu wbicia 300-500 lvla. Od 300 do 500 exp stopniowo bedzie schodził do normalnego x5 (choc byłem za 1000 lvlem..) i zobaczycie różnice w graniu. Granie bedzie przyjemne, a po wbiciu 500 konta szkoda bedzie porzucić niż jak teraz gdy ktos wbije ledwie co 150.

Xayn : )
09-09-2013, 13:52
jedym słowem, jesteś popierd*lony, masz zaje**scie zrytą wyobraźnię. gdyby powprowadzali twoje propozycję to zamiast 200 grałyby może 2 ; |

#t
Nie.

Shillen
09-09-2013, 14:26
Jak chcesz mieć więcej graczy online, to wydrukuj kilkaset ulotek i roznoś je po gimnazjach/podstawówkach :|||| Wyjdź pls.

Turoczeek
09-09-2013, 14:46
Heheheheheheheheheeheheheheheeh ~ Piter Żyła

Już dodali tego !speed, który i tak dużo daje : ]

Jakby dać tego expa x10 dla low lvli to wiesz co by się stało? H lvle robią nubów - wbijają 700 lvle i panda/bh/klapy i tak cały czas :]

Podszyfacz
09-09-2013, 15:33
Absolutnie na NIE!.
Jak dokończę swoją stronę reklamową (mój własny skrypt) to się zrobi APO International, chyba, że nadal admini będą tak doskonale ignorować prośby o pomoc to gówno dla tego serwera zrobię.
Ja wiem, jak tu wytłuc kasę wykorzystując możliwości neta i jak zachęcić graczy zza granicy by tu grali i PACC kupowali ale dopóki nie zobaczę, że Admini odpowiadają na WSZYSTKO co się do nich napisze w związku z pomaganiem to zapomnijcie.
A zwiększanie expa idź sobie zwiększ mózg, bo trochę za mały masz. !Speed jest genialnym rozwiązaniem i koniec kropka. Mi się expić chce codziennie przez speeda ;)

sqlterpa
09-09-2013, 17:07
Widzisz, to jest server tego typu, na którym choćby działo się najgorzej, potrzebne byłyby zmiany (wszyscy o tym wiedzą) ale nikt tak na prawdę nie chce tych zmian. Na serverze zostali praktycznie sami stali gracze, nowych jakby, już nie przybywa. Nie wiem czy Wy widzicie, ale wszędzie ubywa graczy- mam na myśli całą Tibię. Na APO żadnego balansu się nie doczekamy, bo dyktatorzy (mocni gracze) się na to nie zgodzą. Nowy gracz patrzy, exp x5, 3k lvle, no fajnie, nie gram. Nowych graczy nie przybywa nigdzie na Tibii, tylko ubywa :). Nawet nowy serv by nic nie pomógł, tj. pomógłby ale tylko na chwilę. Co oznacza, że doszłoby do takiej sytuacji jak z Apo 8.4, czyli doszlibyśmy do dzisiejszej sytuacji. Zrobienie exp stage a Apo, można by było spróbować, ale co gdyby nie wyszło? Cofnąć? To byłaby totalna masakra ;p

Ryśku xD
09-09-2013, 21:10
Beznadziejny sposób na przyciągnięcie graczy , weź ogarnij ...
Nie pozwolą na to gracze jak wbili lvl'e od 0-2000 + to jest chore bo stracili tyle godzin na wbicie takiego poziomu na exp'ie x 5 :rolleyes:

Sory jestem na Nie!

Wszystko
09-09-2013, 21:31
Czytajcie ze zrozumieniem...

Exp x10 byłby do 500 lvla. Od 500 do 1000 lvla stopniowo by sie zmniejszał aż do exp x5, od 1k lvla - exp x5, już na stałe.

Nowy gracz obecnie zniecheci sie szybko, a majac szanse łatwiej (nie pisze, że łatwo) wbić np. 500 czy 600 zmienia zupełnie poglad na sprawe, na pewno trudniej bedzie odrzucic juz wbity 500 niż marny 100.

zreszta maraton mowi wszystko, na razie gra W OGÓLE NIE zachęca, bo jest nudna od poczatku.