View Full Version : Wycena Servera Apo. A ty ileby? da?? :)
Czesieek
10-09-2013, 19:17
WItam. Pytanie może głupie i banalne, ale z ciekawości po prostu zapytam. Z racji tego, że server już swoje troche stoi, ładne pare lat i zyskał popularność wśród większości miłośników ots-ów. Moje pytanie brzmi, na ile Wy (Użytkownicy), jak i Administratorzy wycenilibyście ten server? Wiadomo nie od dziś, że OTS może przynieśc troche zysku gotówki realnej (Oczywiście inwestujac ją w server celem ulepszania servera :D ) dla twórców. Po prostu podajcie konkretną cene na jak daleko bylibyście się w stanie posunąc i zapłacić ową kwote, powiedzmy za cały server, jak i za pojedyncze części (Sam Silnik, Mapka, Acc itp.) Takiego tematu raczej nie było (Bynajmniej nie znalazłem) więc wypowiadajcie się! :)
Skąd wy bierzecie takie pomysły?
Nie myśl sobie, że to taki czysty i łatwy zysk z serwera. Trzeba go opłacać już nie wspomnę o dobrym dobraniu ekipy, mapperow, gm'ow itp.
Żeby nie było, 20zł
Czesieek
10-09-2013, 19:38
Nie myśl sobie, że to taki czysty i łatwy zysk z serwera. Trzeba go opłacać już nie wspomnę o dobrym dobraniu ekipy, mapperow, gm'ow itp.
Przecież Napisałem.
(Oczywiście inwestujac ją w server celem ulepszania servera )
I nie chodzi mi tutaj o zysk tylko o wycene własną, czyli jeżeli mógłbyś mieć takiego dla siebie to czy bys sprzedał dom i oddał babke za takiego Ots.
Kornas Pall.
10-09-2013, 19:38
Dałbym 500 zł i zamknął go w pizdu ;D a maks to z 2000, ale wtedy zrobiłbym res charów i postawił od nowa :)
Czesieek
10-09-2013, 19:45
500zł to wydaje mi się, że każda z TOP 5 postaci jest tyle warta :P Ale to tylko moje spostrzeżenie, chociaż cene podałeś bardziej rozsądną niż kolega UP :)
Mamed first
10-09-2013, 19:57
Jeżeli byłby jakiś cennik, to wtedy byłoby prościej oceniać wartość. To mogą być tylko spostrzeżenia, ile może być wart ots.
"Dałbym 500 zł i zamknął go w pizdu ;D a maks to z 2000, ale wtedy zrobiłbym res charów i postawił od nowa "
No temu serwerowi przydałby się restart :D
Sir Krystian
10-09-2013, 20:00
Myślę że 20 zł to dobra cena.
Mortiis jak się zdecydujesz to pisz priv.
Temat był i nie ma chyba większego sensu, nie sądzę by Mortiis chciał go kiedykolwiek sprzedać.. ale, moim zdaniem? 5-10 tysięcy? Może, a może i więcej, nie wiem. Jednak serwer ma potencjał, jest już długo, najlepszy 7.6 według mnie jaki powstał i piszę to nie dlatego, że mam GM'a. To moja opinia.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.