PDA

View Full Version : Elite Knight

Peps
12-09-2013, 14:38
ek jest dalej za silny, co z tego że uw na 2sq, skoro dalej jego combo max max uw doprowadza do reda profesji magicznej. Były ploty, że uh osłabiliście to nie prawda. Powinien bić mniej z maxa/uw i to dużo mniej.

ktoś musiał to napisać hehs

HEHE kolejne placze jaki to knight jest dobry a reszta jest slaba byly juz takie tematy zmniejszyli zasieg uw ? Zmniejszyli to wam starczy mozecie zapierdalac map clikiem to was uw nie dosiegnie i nie odczujecie obrazen dziekuje ;]

Wiesz ja mogę sobie ekiem grać mi to rybka, ale co z tego skoro teraz większość osób gra ek, na wyższym lev tym bardziej, do tego są to osoby bez skilla w pvp, które nie ogarniają tej prostej gierki, a wygrywają pojedynki z innymi profesjami tylko dlatego, że ek jest niedorozjebywalny xDe

3k ek / 3k ms
2xue(2x12k) +uw(10k)= 34k / 2xue(2x 15k) +uw(5k)= 35k
90k hp / 39k hp
Gdzie tu jest ***** logika przepraszam bardzo?

ek bije tyle co ms, ek ma 2.5x więcej hp od ms/ed
to jest k**** śmieszne w chuj XD

Nie srajcie się o te jeba**e profy Za mocny? To graj knightem i nie placzcie ;) Pvp nie kupisz taka zasada :) Każda profa jest dobra jeśli umie się nią grać..
chuj, że broxem jak z respa wracałem to rekruty w city pz gubiły co nie

Avi
12-09-2013, 14:46
Zgadzam się ostatnio ''pogrywałem'' sobie 1,3k ek i uh jest nawet mocny na tym lvlu :]

Sir Krystian
12-09-2013, 14:54
Nie srajcie się o te jeba**e profy Za mocny? To graj knightem i nie placzcie ;) Pvp nie kupisz taka zasada :) Każda profa jest dobra jeśli umie się nią grać..

Okey
12-09-2013, 15:08

ekiem nie trzeba umieć grać żeby wygrywać z ms/ed ; o

__
nic nie zrobią, za dużo knightów gra i boją się o płacz : D

ps. #Peps dałbym ci znów reputa ale już nie mogę ;_:

Na pewno będzie to dużo bardziej logiczne jeśli jeszcze porównasz ile dana profesja się leczy, a tego już nie wziąłeś pod uwagę. Co do osłabienia uha to wydaje mi się, że jest to jeszcze gorsza propozycja niż osłabienie e maxa. Jak sami pisaliście w propozycjach (osoby, które nie grają ek), że ek ma być do blokanua mocnych potworów, a teraz jednak chcecie osłabić uh? Weź się trochę nad tym zastanów. Gdzie tu jest logika?

PS Wiem, że nie jest to propozycja.
tak knight to bloker, ale nie SOLO, nie musi się sam wyleczyć od bossa ; ] porównać leczenie? ja 2.5k msem lecze się od 16 do 19k, gdzie czasem nie wylecze się maxa+uw knighta a jestem profesją magiczną, śmieszne?
na moim lvlu ja bije w ludzi 12+12+3=27k (ue+ue+uw) a ek bije 9+9+6=24 (max+max+uw), średnie moje leczenie - 18k, knighta - 15k, moje hp 33k, jego hp 78k - GDZIE TU LOGIKA? XD
ps. ja critem z uw walne niecałe 5k co mi nic nie zmieni, ek walnie crita 10k dodać do tego maxa = ja już się nie wylecze, elos

Rekrut
12-09-2013, 15:23
HEHE kolejne placze jaki to knight jest dobry a reszta jest slaba byly juz takie tematy zmniejszyli zasieg uw ? Zmniejszyli to wam starczy mozecie zapierdalac map clikiem to was uw nie dosiegnie i nie odczujecie obrazen dziekuje ;]

x2 xd

Chyba nie wiesz ile bije Nivelato. 16 k+ Wgl już śmieszne te tematy hehe. Ile jeszcze razy taki założysz i będziesz płakał?

Już macie dobrze bo teraz ek bije na 2sqm i trzeba latać za ms, ed aż do znudzenia -.-

Dementor
12-09-2013, 15:24
3k ek / 3k ms
90k hp / 39k hp

Na pewno będzie to dużo bardziej logiczne jeśli jeszcze porównasz ile dana profesja się leczy, a tego już nie wziąłeś pod uwagę. Co do osłabienia uha to wydaje mi się, że jest to jeszcze gorsza propozycja niż osłabienie e maxa. Jak sami pisaliście w propozycjach (osoby, które nie grają ek), że ek ma być do blokanua mocnych potworów, a teraz jednak chcecie osłabić uh? Weź się trochę nad tym zastanów. Gdzie tu jest logika?

Demon
12-09-2013, 15:28
osłabienie uha nie może wchodzić w gre, bo ek stanie się kopom, a tak być nie może

jedynym wyjściem z obecnej sytuacji jest minimalne osłabienie siły e maxa

Peps
12-09-2013, 15:38

gdzie ja w tym temacie napisałem, że chce aby osłabili uha?
już pomijając fakt, że leczyć to was powinien na bosach druid, a nie same uhy, dodam że siła leczenia profesji magicznej nie ma tu nic do rzeczy, bo po 2 szybkich i 1 uw ma red hp i na pewno padnie, ale skoro sobie tego życzysz to proszę bardzo ms leczy się za połowę hp przy czym przy podanej ilości 40khp jest również w chuj śmieszne leczenie i w walce ms vs ms często jest tak, że nie idzie się wyleczyć od spamu nawzajem ;o
zdziwko knajcie?

edit
zresztą beka, kiedy ja mam swojego spama walnąć jak po 1 spamie eka muszę się uleczyć bo padne, ulecze się w tym czasie ja dostane kolejnego spama i się ulecze
KIEDY MAM BIĆ UE PANIE KNAJCIE?

Grałeś kiedyś wyższym lev ms/ed? bo nie wydaje mi sie
ja knajtem grałem ; ) z rsem bejbi vegeta przed tample latałem gonili mnie w 6 osób(darki smarki) i mogli obciągnąć pałeczkę. Nawet się chować nie musiałem

gwnstopro
12-09-2013, 16:04
Potwierdzam, ek jest jeszcze za mocny , coś mu osłabić, jebie mnie czy uh/czy maxa ale coś by się przydało jeszcze zrobić.

Mamed first
12-09-2013, 16:08
3k ek / 3k ms
90k hp / 39k hp[/B]

3k ek nie walnie 12k, chyba że przeciwnik jest pusty (bez eq). Tak to w granicach 10,5-11k(od czasu) + nie 10k z uw bo tyle critical wpadnie raz na jakiś czas, standard to 6,5k+/-
Także masz z tego ~28k

28k/35k - to co ty ku*wa chcesz mieć 20k różnicy? ogarnij.

3k ms mniej więcej dobrze opisałeś, więc równie dobrze można się przyczepić do eq jaką ma moc, a nie źle skonfigurowane czary.
Jak taki ms dobrze przy*ebie w knajta to nie ma kiedy użyć maxa bo musi się wyuhać.

MrMagicBoy
12-09-2013, 16:17
Nie można poprzestać na zmniejszeniu zasięgu UW knight'a do dwóch kratek. Pisałem swoją opinię już chyba w każdym takim temacie i nie chcę się powtarzać, ale przy obecnym balansie mając najlepszego druida na serwerze z kozackim m lvl'em (i najlepszy ekwipunek) muszę się pomęczyć żeby zabić 2500 knight'a na spam. Wystarczy, że ucieknie od jednego mort'a i jest w stanie bez problemu się wyleczyć.

Podsumowując, coś tu nie gra.

:cool:

No wiadomo, że jak ktoś zacznie uciekać spod ue to go nie zabijesz. Sam sobie zaprzeczasz.

Zaprzeczyłbym sam sobie, gdybym napisał, że ciężko zabić 2500 knight'a, po czym dalej napisałbym np. zabicie 2500 knight'a to bułka z masłem. Poza tym mistrzu czytania ze zrozumieniem, nie chodzi o uciekanie, bo jest to kwestia oczywista. Napisałem wyraźnie jednego mort'a. Wystarczy, że odsunie się na jedną kratkę, na której nie będę miał zasięgu. Teraz rozumiesz?

Panie santano to moze taka propozycja, ja wezme sobie 3k ek na test servie ty 3k ed

To samo pisałem Santano na RRV. Czy to takie trudne znaleźć drugiego GM'a, wejść z nim na serwer do testów i zrobić sobie krótkie PVP? Przecież te wszystkie żale odnośnie balansu nie biorą się znikąd. Widocznie knight musi mieć dużą przewagę nad innymi klasami, bo tak.

Wasik che che
12-09-2013, 17:01
kolejny puacz pepsa, sellam eka, pierdole.
za chwile będzie bił - 30% i uh -50% bo będą płacze
:CCCCCCCC

Mamed first
12-09-2013, 17:03
Nie można poprzestać na zmniejszeniu zasięgu UW knight'a do dwóch kratek. Pisałem swoją opinię już chyba w każdym takim temacie i nie chcę się powtarzać, ale przy obecnym balansie mając najlepszego druida na serwerze z kozackim m lvl'em (i najlepszy ekwipunek) muszę się pomęczyć żeby zabić 2500 knight'a na spam. Wystarczy, że ucieknie od jednego mort'a i jest w stanie bez problemu się wyleczyć.

Podsumowując, coś tu nie gra.

No wiadomo, że jak ktoś zacznie uciekać spod ue to go nie zabijesz. Sam sobie zaprzeczasz.

'Boonek'
12-09-2013, 17:47
Mi to juz zal kolejnych slow na ten temat..

Panie santano to moze taka propozycja, ja wezme sobie 3k ek na test servie ty 3k ed .. jak wygrasz choc raz na 10 walk to sprzedam tego boonka w pizdu i sie wiecej nie wypowiem na temat balansu

Dementor
12-09-2013, 18:30
gdzie ja w tym temacie napisałem, że chce aby osłabili uha?
już pomijając fakt, że leczyć to was powinien na bosach druid, a nie same uhy, dodam że siła leczenia profesji magicznej nie ma tu nic do rzeczy, bo po 2 szybkich i 1 uw ma red hp i na pewno padnie, ale skoro sobie tego życzysz to proszę bardzo ms leczy się za połowę hp przy czym przy podanej ilości 40khp jest również w chuj śmieszne leczenie i w walce ms vs ms często jest tak, że nie idzie się wyleczyć od spamu nawzajem ;o
zdziwko knajcie?

edit
zresztą beka, kiedy ja mam swojego spama walnąć jak po 1 spamie eka muszę się uleczyć bo padne, ulecze się w tym czasie ja dostane kolejnego spama i się ulecze
KIEDY MAM BIĆ UE PANIE KNAJCIE?

Grałeś kiedyś wyższym lev ms/ed? bo nie wydaje mi sie
ja knajtem grałem ; ) z rsem bejbi vegeta przed tample latałem gonili mnie w 6 osób(darki smarki) i mogli obciągnąć pałeczkę. Nawet się chować nie musiałem

Dlatego napisałem "wiem, że nie jest to propozycja", ale jakby nie patrzeć twoja wypowiedź nawiązuje do siły uh, wskazując na to, że jest za mocna. Myśląc logicznie chciałbyś, aby ją osłabili.
Ue na pewno możesz spokojnie używać zakładając energy ring. Wiadomo, że tej many też nie ma aż tak dużo, ale ring założony w dobrym momencie często skutkuje wygraniem pvp-nawe z ek.
No podając przykład z tym uciekaniem na rs to na pewno tak mogło być. Ek ma najwięcej hp i na pewno najciężej go ubić, ale też nie przesadzajmy. Na tą chwile sam uważam, że ek jest najlepszą profesją, ale już tak nie próbujmy go na siłe osłabiać...

Merranus <3333
12-09-2013, 18:53
ek niemial nic zmieniane w runce UH , eq duzo daje i tez wiecej leczy sie ek , czym lepsze eq tym wicej sie leczyc bedziemy logiczne

Wieczny Knightt
12-09-2013, 19:11
Niepodobna się wam to grajcie ek a nie plącz ze ek jest za silny proste;)
Poza tym jak ktos biega to ek ma problemy wlanac taki combo:)
A Wy walicie z uw na caly ekran i moc ue z uw na Ed,Ms to szok!!

..:Too Get:..
12-09-2013, 20:17
Rp bije jeszcze więcej niż ek:
2,9k ek walnie z maxa 10,5~ + 7k~ z uw = 28
2,9k rp walnie z erexa po 12k, a z uw 7k+ = 31
2,9k ed/ms walnie około 14,5 + 5k~ z uw = 34

Z tego wynika, że ek ma najsłabsze combo.
Magiczne profesje "płaczą", że ek ściąga ich na combo, ale o to, że rp ściągnie ich jeszcze łatwiej nikt nie płacze.
Ek i Rp leczą się podobnie, jedyna różnica to ilość hp.
Co z tego, że ek ma sporo hp jeśli żaden ed/ms nie będzie mnie bił z ue jeśli mam zielone hp, jeśli ek celowo nie da sobie zjechać hp to ta walka się nie skończy, bo równy lvl ed/ms wyleczy się od spamu ek, gdyby było inaczej to pojawił by się "płacz" o to, że rp jest za silny. Podobnie jest z ek vs rp: rp leczy się i bije dopiero gdy hp ek spadnie do ilości porównywalnej do jego.

Zarexoholik?
05-10-2013, 10:14
To chyba oczywiste, że knight powinien bić mniej z exori maxa. Ma 3x mniejszy poziom magiczny, a bije minimalnie mniej niż paladyn? Nie dość, że ma mnóstwo hp, może leczyć się za pomocą hotkeya to jeszcze bije prawie tak samo mocno jak paladyn. Także?

Logan711
05-10-2013, 11:12
To chyba oczywiste, że knight powinien bić mniej z exori maxa. Ma 3x mniejszy poziom magiczny, a bije minimalnie mniej niż paladyn? Nie dość, że ma mnóstwo hp, może leczyć się za pomocą hotkeya to jeszcze bije prawie tak samo mocno jak paladyn. Także?

Co wy chcecie od tego eka i tak ma juz uw na 2 sqm slabiej sie leczy co jeszcze moze zeby byly uh recznie ??

Merranus <3333
05-10-2013, 11:37
jedynym wyjsciem z sytuacji jest cofniecie szaman seta i powrot do saphire seta

Demon
05-10-2013, 11:53
a dla mnie jedynym wyjściem jest wycofanie uha z hotkeya i będzie spokój, bo to jest ***** śmieszne i ni chuj logiczne ;) + podbijam zdanie Zarexa, które jest bezstronne i w 100% prawdziwe - elko!

Soi
05-10-2013, 12:11
Przeciez to juz bylo walkowane miliard razy.
1- nie obnizymy uha knightowi, bo chyba glownie w knightcie chodzi o to, ze ma male hity i sporo hp/sporo sie leczy.

2- proponowalbym obnizyc hity ze spella, bo jest to troszke smiech, ze bije raptem pare k mniej niz ed/ms ktorzy sa czystymi dpsami praktycznie, a hp ma ponad 2x tyle.

3-A do tych wszystkich knightogowien ktorzy wyskakuja z tekstami, ze najlepiej zeby ms bil 2x tyle co knight, to uwaga, zdziwie was! na 80% serwerow ms/ed bije prawie 2x tyle co knight, a nawet ja knei 2x to roznica jest bardzo zauwazalna, bo tak zostala ta gra stworzona. Knight- bloczy, ms/ed -BIJE. To, ze na apo sa jakies takie pojebane metody to nie znaczy, ze jest tak wszedzie.

Nullo
05-10-2013, 12:13

Dobrze powiedziane. Zmniejszyc knightowi obrazenia z exori max bo to jest smieszne zeby walil hity na poziomie rp

Frugo
05-10-2013, 12:16
przeciez nikt z administracji tego nie wezmie na poważnie, wiadomo że ek nie powinien bić podbnie jak rp ale nikt tego nie zmieni tak już jest i będzie..

rp powinien bić 20% więcej od ek

rómón
05-10-2013, 12:24
NIe wiem po co piszecie te tematy skoro dobrze wiecie, że nie zostanie nic zmienione.

Najbardziej żenująca sprawa to uderzenie krytyczne knighta z uw, taki dark ward potrafi mi ponad 13k je*nąc a z czaru 11-12,5k, wiem, że zaraz ktoś napisze, że z czaru biłby więcej gdybyś eq nie miał, no ale praktycznie każdy ma eq.

Skoro potraficie pisać te wszystkie skrypty, to na pewno potrafilibyście zrobić w końcu dobry balans na APO.

#Lordzik#
05-10-2013, 15:52
Co wy chcecie od tego eka i tak ma juz uw na 2 sqm slabiej sie leczy co jeszcze moze zeby byly uh recznie ?? Co z tego jak bez "odrobiny' szczęścia i farta z ringiem 3.1k rp nie da się poskładać 2.8 ek'a. W tym samym eq ja mu bije 12k a on pod 11k mi podjeżdża + kosmiczne uw i jeszcze te jego 85k hp, gdy ja mam 65k.
No tak, ale ek już jest słaby, ponieważ ma uw na 2 sqm'y i niby uh'a słabszego (chociaż pewnie go nie zmienili, ale napisać trzeba, że jest słabszy XD).
O magicznym profesjach nie wspomnę, bo to już jest w ogóle parodia.

Coś trzeba zmienić. Powinno być tak, że jest paru ogarniętych graczy wziętych na test serwer i pod okiem administracji testują.

Teraz na APO jest patola. Knight jest najlepszy we wszystkim. Jakby tego było mało wszystkie nowe potwory, które są ostatnio wprowadzane, są typowo robione pod knighta (tylko ta profesja najkorzystniej na nich expi). Dla przykładu takie Nile, knightem jeszcze jakoś sobie z dwoma postoi, do expa biega sobie spokojnie. Resztą profesji musisz biegać jak poje#any, aby Cię dwa nie zabiły.
Kolejny, Cracki. To jest w ogóle śmieszny potwór. 3k ms/ed nawet nie ma co tam wchodzić, ponieważ leci się na bułkę, rp'kiem można "expić" na jednym stojąc z nim.
I znów ek ma najlepiej, ponieważ jakoś tam może sobie z dwoma wystać.

Niestety nie oszukujmy się, ale nic nie zostanie zmienione, ponieważ zmiany osłabiające knighta wywołają "skandal". Wielu graczy się popłacze i przestanie grać, bo nie będzie już mogło 1.5k ek'iem uciekać przed każdym po całym city na ppm'ie. Tego właśnie boi się Mortiis/Santano/Tygrys i nic z tym nie robią. Nawet nie mogą napisać paru słów w takich tematach dot. profesji.

Lepiej wprowadzić questa, gdzie bez 3k ek'a nic nie można porobić. Chociaż dobrze, że jest, bo się chociaż coś dzieje.

Rekrut
05-10-2013, 17:08
/\ 2800 ek 11k? chyba Ty bez eq. Co Ty pierdolisz o nowych potworach, że rp się nie da? Deadsem solo pojechałem na arenie Miniona i Mastera, możesz chodzić na cracki etc. Leonidaasem biorę bez problemowo 3 nile. kicaiiem też biorę po 1 cracku bo na dwóch nie mogę się wyuhać. Akurat powinieneś się cieszyć bo rp jest chyba lepszą profesją niż ek? Chcesz się może zamienić?

Dao, uw też bloczy ek i zawsze tak było i będzie. Jest doobrze

\/ Ty za to osiągnąłeś bo sharowałeś zarexoholika jak się tylko dało i nie każdy kupuje "na allegro"

NIech usuną tego knighta w chuj i nie będzie płaczu

Zarexoholik?
05-10-2013, 18:52
Dao, uw też bloczy ek i zawsze tak było i będzie. Jest doobrze

Pewnie, dlatego że knight jest od bloczenia, a nie od zabijania wszystkich solo. Knightem nie trzeba mieć praktycznie żadnych umiejętności w pvp, żeby kogoś zabić. Wystarczy kupić sobie chara, kcc/eq na allegro i już masz zajebistą grę - zrozum to.

I zacznijmy od tego, że samemu tutaj nie osiągnąłeś nic, więc nie powinieneś się wypowiadać.

Fir$t Norixuf
05-10-2013, 23:45
Zgadzam się, nie dość że mają dużo więcej hp, hity z uw są większe niż innych profesji, to jeszcze uh daje dużo hp i hity dobre. I co jeszcze im dodacie? Powinniście zbalansować profesję, aby był sens na pvp a nie tak że zawsze ek ma przewagę i to odczuwalną bardzo.

Przystojniaczek
09-10-2013, 07:42

Popieram kolege :) jeżeli ktoś umie grać to nawet takim paladynem czy sorkiem rozwali knighta podam głupi przykład boonek który gra edem rozwala praktycznie 90% otsa tak więc jak się chce to się umie jak dla mnie nie ma problemu. Ek ma zostać taki jaki jest.

Logest♥
09-10-2013, 08:34
Popieram kolege :) jeżeli ktoś umie grać to nawet takim paladynem czy sorkiem rozwali knighta podam głupi przykład boonek który gra edem rozwala praktycznie 90% otsa tak więc jak się chce to się umie jak dla mnie nie ma problemu. Ek ma zostać taki jaki jest.

akurat boonek 3.2k edem pada od 2500 ek'a więc Twoja wiedza na ten temat jest znikoma :D

Topic.
Zacząłem grać ekiem.

REKRUT TY WSZYSTKICH SOLO ZAWSZE UBIJAŁEŚ LEONIDAASEM/AVERIONEM SZKODA TYLKO, ŻE NIKT TEGO NIGDY NIE WIDZIAŁ XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Programista Paul Dirac
09-10-2013, 08:52
Ek z uw to juz porażka. No sorry ale ek rzucający jajami to lekka przesada. Zabrać uw dla eka. Pan tygrys pisał, że tibia to mało logiczna gra, więc prosze go, zeby chociaz raz pokierował sie swoim rozsądkiem(który ma) i bez jakiś uprzedzeń zabrał uw ekowi. Poprawiłbym znaczenie skilli ekowi i tyle.

kuba1999313
10-10-2013, 16:01
ale płacze omg dedacie to nie moja wina ,ek zawszę jest dobry także jak inne psotacie. A wy co dziennie za mocny i za mocny mając 2,5k eka ledwo rozwalasz 2,4k ms naprzykład bo wali 1/2 czaru i się leczy ile -.-.

Delorian17
10-10-2013, 16:24
ale płacze omg dedacie to nie moja wina ,ek zawszę jest dobry także jak inne psotacie. A wy co dziennie za mocny i za mocny mając 2,5k eka ledwo rozwalasz 2,4k ms naprzykład bo wali 1/2 czaru i się leczy ile -.-.
Proszę cię nie ośmieszaj się :P
Ile grasz na tym otsie żeby wiedzieć jaki balans jest?
Ek jest nadal zbyt silny :P

Avi
10-10-2013, 17:48
Dokładnie tak Elite Knajter jest zbyt śliny na walkę z postaciami magicznymi proponuje mu pomniejszyć 'exori maxa' o 5-7%. Mam nadzieję, że administracja coś z tym zrobi ^.-

Azielu$
10-10-2013, 17:54

Data urodzenia
January 4, 2002 (11)
Widać.

#topic
Proponuję żeby administracja zaprosiła kilkunastu graczy na test serwer i coś z tym ekiem zrobiła.

10-10-2013, 18:18
Dokładnie tak Elite Knajter jest zbyt śliny na walkę z postaciami magicznymi proponuje mu pomniejszyć 'exori maxa' o 5-7%. Mam nadzieję, że administracja coś z tym zrobi ^.-

Skoro ek jest "zbyt silny" to czemu nikt nie czepia się rp, który bije więcej niż ek + na dystans.

Doktor Watson
10-10-2013, 19:19
Skoro ek jest "zbyt silny" to czemu nikt nie czepia się rp, który bije więcej niż ek + na dystans.
Bo rp nie ma XXX k hp ;)

Proponuję przerobić cały balans :D Ale na to trzeba trochę czasu (byłbym w stanie napisać siły czarów - jednakże nigdy wam nie będzie odpowiadało wszystko w 100%)

Nines Ore
10-10-2013, 19:37
Balans na APO: 7 sorcow, 2 druidow, 11 palkow, 21 knightow powyzej 2590lvl

#Lordzik#
10-10-2013, 20:03
Skoro ek jest "zbyt silny" to czemu nikt nie czepia się rp, który bije więcej niż ek + na dystans. Flacu czepiałbym się gdybym miał "trochę" mniej hp co ek. Różnica stosunku w hitach między rp a ek i ich hp jest co najmniej śmieszna. Z ogromną przewagą w stronę knighta. Co mi to daje jak 3.1k rp jest na przegranej pozycji z 2.8-2.9k ek.

Balans na APO: 7 sorcow, 2 druidow, 11 palkow, 21 knightow powyzej 2590lvl Z czego w grze: 2-3 ms'ów, 1 ed'ów, 6-7 rp'ków, 15-16 ek'ów Xd.
Jednak to nie jest żadna zależność, bo na rl też jest najwięcej ek'ów :P

Jestem ciekaw czy kiedyś wypowie się ktoś z administracji i powie otwarcie, że nie zmienią nic w ek'u, ponieważ boją się o odejście 3/4 graczy APO.
Chyba, że wyprą się i powiedzą, że osłabili u ek'a exori max o 1%, no zmiana godna uwagi!

Demon
10-10-2013, 20:09
Jednak to nie jest żadna zależność, bo na rl też jest najwięcej ek'ów :P
chyba sobie kpisz, najwięcej jest rp, bo to maszynka do kasy od 1 lvla, a ekiem na prawde ciężko zarobić

jak już idziemy w strone porównania APO > RL to ek czy to 100lvl czy 300lvl nie ma prawa bić tyle co ms/ed/rp na ture (wiadomo, raz na 5min strzeli gran ico, ale co z tego?) to jest nielogiczne, że postać, która jest do bloczenia, solowania jest wykorzystywana do wszystkiego, a inne profesje są zbędne (wow, ed raz na miesiąc kogoś siochnie - beka)

10-10-2013, 22:11
Różnica stosunku w hitach między rp a ek i ich hp jest co najmniej śmieszna.

3k rp bił we mnie tyle samo z erexa co 3,4k ek z maxa :|
W mojej wcześniejszej wypowiedzi chodziło o ek/rp vs ed/ms gdzie ostatnio był widoczny "płacz", że ek ściąga prof. magiczne na combo, ale nikt nie napisał o rp, który to combo ma większe od ek.
Jeśli chodzi o ek vs rp to też nie jest źle, wystarczy dobrze ogarnąć i ek leży, hp nie ma znaczenia, bo wiadome, że rp nie będzie spamował erexami mając 60k hp gdy ek ma 90k tylko powoli zbije mu hp z uw i dopiero gdy ilość hp jest porównywalna zaczyna się walka. Osobiście gram ek i gdy biję się z innymi profami specjalnie daję sobie zbić hp gdyż w innym wypadku walka nie doszła by do skutku.

Programista Paul Dirac
11-10-2013, 12:07
lepiej osłabić eka niż, ulepszyć inne profy, mniej roboty. Może i faktycznie kilka % mniej z czaru i uw na 1sqm to najlepszy wybór.

Prosiczek
23-10-2013, 18:49
pewnie ze mniej roboty, ale nie jestem pewien czy to najlepszy wybor

Turoczeek
23-10-2013, 18:53
W mojej wcześniejszej wypowiedzi chodziło o ek/rp vs ed/ms gdzie ostatnio był widoczny "płacz", że ek ściąga prof. magiczne na combo, ale nikt nie napisał o rp, który to combo ma większe od ek.
Jeśli chodzi o ek vs rp to też nie jest źle, wystarczy dobrze ogarnąć i ek leży, hp nie ma znaczenia, bo wiadome, że rp nie będzie spamował erexami mając 60k hp gdy ek ma 90k tylko powoli zbije mu hp z uw i dopiero gdy ilość hp jest porównywalna zaczyna się walka. Osobiście gram ek i gdy biję się z innymi profami specjalnie daję sobie zbić hp gdyż w innym wypadku walka nie doszła by do skutku.

Moim 2660+/- rp z lepszym eq bije dużo mniej niż 2750ek :|

Stwierdzenie ek=czołg wg mnie to prawda.

Citko7
23-10-2013, 19:45
Na wstępie ogłoszę iż gram profesją, która jest uważana za " czołg ".
Szczerze to wk**wia mnie już ten płacz. Wyjebcie UW i po sprawie, lub zróbcie tak, że UW działa tylko w pvm, wtedy nie trzeba usuwać UW. E maxa zostawić w spokoju.

Żegnam.

Azielu$
23-10-2013, 19:45

Tu już nawet nie chodzi o samo combo ek/rp, bo faktycznie - rp bije nieco więcej, ale bez przesady. Na siłę próbujesz wmówić komuś coś co jest nierealne. Grałem 2,6k ekiem, grałem 3k ekiem i wiem jaki to jest czołg. Ms/ed ubijałem jak chciałem, rp w sumie też. Jeśli nadal ek będzie miał takie combo, tyle hp i uha działającego jak vita to nie będzie balansu. Tyle ode mnie.

Wasik che che
23-10-2013, 21:43
myślę, że 3 strony tych bezsensownych wywodów to za dużo, zachęcam do zamknięcia tematu :)))))

Por
23-10-2013, 22:21
Do zamknięcia tematu bo co? Bo grasz ek patałachu -.- Więc może przyznasz uczciwie że knight jest nie do rozjebania? I nie chodzi już tu o teksty trzeba było kupić/zrobić knighta, bo co to za tibia gdzie rycerz napierdala magią i bije z broni na dystans?

Rekrut
23-10-2013, 23:05
Co z tego jak ja od allegro kida First Boonka w spamie nie mogę się wyuhac. W sumie ek już jest gównem. Moim zdaniem teraz lepsza profesją jest rp! Skończcie pierdolić:(

Logest♥
23-10-2013, 23:16
Co z tego jak ja od allegro kida First Boonka w spamie nie mogę się wyuhac. W sumie ek już jest gównem. Moim zdaniem teraz lepsza profesją jest rp! Skończcie pierdolić:(

tak tak tak
leonidaasem i tak nie ogarniasz, padasz solo od 500 mniejszych leveli więc eka, który jest jedyną profesją na apo pod pvp/pvm lamisz niczym dziecko specjalnej troski, od boonka się nie możesz wyuhać? nie rozśmieszaj mnie jak on bije 15/16k, a ty się leczysz po 20k+

Temat rzeczywiście można zamknąć (santano/mortiis się nie wypowiedzą, bo po co? Po co zmieniać coś na lepsze, wyrównać balans i wprowadzać sprawiedliwość na serwerze?)
Ja nie gram i nie wrócę tutaj dopóki sytuacja z balansem się nie poprawi

bajo

post scriptum
rekrut, nikogo nie obchodzi twoje marna opinia na dany temat

Nullo
23-10-2013, 23:26

HAHAHA jak to przeczytałem to jebłem, czemu się wypowiadasz pisząc takie głupoty? Rp lepszą profesją od ek? To musze Ci serdecznie pogratulować.
Elite Knight jest za mocną profesją

Rekrut
23-10-2013, 23:28
tak tak tak
leonidaasem i tak nie ogarniasz, padasz solo od 500 mniejszych leveli więc eka, który jest jedyną profesją na apo pod pvp/pvm lamisz niczym dziecko specjalnej troski, od boonka się nie możesz wyuhać? nie rozśmieszaj mnie jak on bije 15/16k, a ty się leczysz po 20k+

Temat rzeczywiście można zamknąć (santano/mortiis się nie wypowiedzą, bo po co? Po co zmieniać coś na lepsze, wyrównać balans i wprowadzać sprawiedliwość na serwerze?)
Ja nie gram i nie wrócę tutaj dopóki sytuacja z balansem się nie poprawi

bajo

post scriptum
rekrut, nikogo nie obchodzi twoje marna opinia na dany temat

Ok on bije 16k + z uw5 a ja sie lecze 20k wiec ogarnij sie i pomyśl co jest nie tak. ed nakurwia taki spam mortem ze chuj, malo co grałes h lvlami na apo wiec sie nie wypowiadaj jak chuja wiesz i tyle. temat do zamkniecia!

Por
23-10-2013, 23:40
Ok on bije 16k + z uw5 a ja sie lecze 20k wiec ogarnij sie i pomyśl co jest nie tak. ed nakurwia taki spam mortem ze chuj, malo co grałes h lvlami na apo wiec sie nie wypowiadaj jak chuja wiesz i tyle. temat do zamkniecia!

Nawet jeśli jest jak mówisz to z każdym jego combo mort+uw, jestes całe 1k hp w plecy. TO naprawde zajebiście smutne zważając na to że masz ile tego hp? 90k czy jeszcze lepiej? :)

'Boonek'
23-10-2013, 23:49

[tak dla sprostowania]
Bije 14-15k a nie 15-16 i 4-4.5k z uw a nie 5k

Ja spamuje? Szkoda tylko ze dostane raz max 2 razy z uw i musze sie leczyc co oznacza koniec spamu - jak ktos juz napisal skladasz sie niczym dziecko specjalnej troski

Okey
23-10-2013, 23:52
Nawet jeśli jest jak mówisz to z każdym jego combo mort+uw, jestes całe 1k hp w plecy. TO naprawde zajebiście smutne zważając na to że masz ile tego hp? 90k czy jeszcze lepiej? :)

Po pierwsze to bonek nie bije 5k z uw ani 16k w ludzi z eq. 14-15k mort, 4k uw, które bije rzadziej niż morta, toteż wystarczy uh 17k żeby się wyuhać od niego.

____
Gram ekiem i edem, grałem każdą profesją na wysokim lvlu i bez problemów muszę stwierdzić, że ek bije za dużo.

#bonek
nie było twojego posta jak pisałem swojego ;[

Dinnedhel
24-10-2013, 07:12
OMG a tutaj dalej płacz :D nie wierzę :)

Płaczecie jakbyście musieli kupować kcc na allegro żeby mieć na sl czy doładowania.

Jak dla mnie zbędny temat czy to rok 2006/07 czy to rok 2013 i tak nadal płacz o to samo :) Beka z was :)

ELO !!

Pewniacha
24-10-2013, 07:49
Po pierwsze apo można wykluczyć z kręgu otsów w których koderzy itd starają się zrobić coś na podobieństwo rl tibii dam przykład: Ue na cala mape dla każdej profesji i o dziwo podział hp i mp: na rl i apo ed/ms ma tyle samo mapy co jest żenadą przy czym ek ma 2x wiecej hp i mp niż na rl. Dużo jest takich niuansów. Gdyby ms i ed mieli zgodnie z regułą 2x więcej mp niż na rl można by tu mówić o balansie chociaż i tak wiadomo, że jak magiczna profesja zarzuci utame to prędzej czy później i tak straci tą maną bo to nie jest hp które regeneruje się 1 czarem tylko trzeba regenerować manasami lub smoczymi jajami które też nie zawsze działają jak trzeba.

Samuraj
24-10-2013, 10:10
nic nie zmieniać ek ma zasięg uw zmniejszone do 2sqm jak się nie podoba gra to gracie ekiem elo

'Boonek'
24-10-2013, 10:14
nic nie zmieniać ek ma zasięg uw zmniejszone do 2sqm jak się nie podoba gra to gracie ekiem elo

Własnie przez takie bezmozgie myslenie jest teraz wiecej ek niz wszystkich innych profesji łacznie

na logike co daje zmniejszenie zasiegu? Osłabia czy utrudnia? ogarnij do chuja pana ze zasieg tylko zwieksza czas w ktorym ek cie zabije

Czarodziej Xardax
24-10-2013, 10:26
wystarczy zmniejszyc hity ek i bd OK : )

Dinnedhel
24-10-2013, 13:42
Własnie przez takie bezmozgie myslenie jest teraz wiecej ek niz wszystkich innych profesji łacznie

na logike co daje zmniejszenie zasiegu? Osłabia czy utrudnia? ogarnij do chuja pana ze zasieg tylko zwieksza czas w ktorym ek cie zabije

Właśnie między innymi przez Twoje bezmózgie myślenie sa takie tematy....

Nikt nikomu nie rozkazuje grania ek/ed/rp czy ms to jest tylko i wyłącznie wola każdego z osobna .....

W czym widzisz/ widzicie problem, że na serwie gra np. ( 30 eków/ 5 rp/ 7 ms/ed piszę NP. ) ważne, że ktoś gra i tak jak napisałem każdy wybiera taką profesję jaką lubi grać... Nowi gracze którzy są tutaj 1 raz nie wiedzą, że ek jest trochę lepszy od ms/ed. Piszecie zmniejszyć uh/ hity ek ... Ok to idź blokaj minosa ed/ms czy tam rp aha i jeszcze go bij z morta jak taki kozak jesteś....

Tak jak napisałem zbędny temat i tyle z mojej strony.

Por
24-10-2013, 14:07
Ok to idź blokaj minosa

Ładnie to napisałeś BLOKAJ. A czy knight coś obecnie bloczy? Chuja bo 95% gówna może zabić sam, i to jest Twoja logika rpg? Poza tym patrząc na Twoją sygnaturę nie grasz już tutaj więc na ki uj się wypowiadasz?

Dinnedhel
24-10-2013, 15:08
Ładnie to napisałeś BLOKAJ. A czy knight coś obecnie bloczy? Chuja bo 95% gówna może zabić sam, i to jest Twoja logika rpg? Poza tym patrząc na Twoją sygnaturę nie grasz już tutaj więc na ki uj się wypowiadasz?

GRAM? a poza tym co się sugerujesz tym co mam napisane w syg. ?
weź wyjdź ok?

Por
24-10-2013, 16:21
@up.

Człowieku weź się uspokój. Przyznaj na trzeźwo że ek jest zbyt silny, potem napisz że grasz ek. Bo 99% wypowiedzi tutaj że knight wcale nie jest za mocny piszą ludzie grający właśnie tą profesją. Widziałeś na rl Tibi żeby ek napierdalał więcej niz ms/ed? Żeby szybciej expił? A może solo wali orsha czy tam innego feru? Knight to profesja do blokania, okej zgadzam się żeby miał jakieś tam czary obszarowe ale nie żeby zdejmował profki magiczne na 2-3 szybkie strzały.

Soi
24-10-2013, 16:26

Nikt nikomu nie rozkazuje grania ek/ed/rp czy ms to jest tylko i wyłącznie wola każdego z osobna .....

W czym widzisz/ widzicie problem, że na serwie gra np. ( 30 eków/ 5 rp/ 7 ms/ed piszę NP. ) ważne, że ktoś gra i tak jak napisałem każdy wybiera taką profesję jaką lubi grać... Nowi gracze którzy są tutaj 1 raz nie wiedzą, że ek jest trochę lepszy od ms/ed. Piszecie zmniejszyć uh/ hity ek ... Ok to idź blokaj minosa ed/ms czy tam rp aha i jeszcze go bij z morta jak taki kozak jesteś....

Ahhh... dzieci, dzieci, dzieci.
1-"ek jest troche lepszy". Czlowieku, ek rozpierdala wszystko co ma nawet po 300 lvli wiecej od niego, albo i lepiej wiec jakie troche?!

2- Ile sie knight leczy na rlu w porownaniu do sio eda? 1/4 , 1/5?
(ultimate health potion 750hp) Tylko pytanie kogo stac na uzywanie potow za 310 gp/each....

300 lvl 85 mlvl. <ED>

Heal Friend
1080

Eternal Winter
825-1080

300 lvl 13 mlvl <EK>

Wound Clensing
229

Fierce berserk
504-711

+ na minosie cie chyba lecza inni, nie?? Bo raczej solo go nie robisz. I o to chodzi, zeby ek nie robil sobie wszystkiego sam, ale widac nie rozumiesz.

+ jezeli chodzi o bloczenie to ma zwiazek z tym tylko i wylacznie ilosc hp, a nie to po ile sie leczysz, bo i tak masz sioherow/uherow, wiec twoj argument jest inwalida. ;<

Dinnedhel
24-10-2013, 17:01
CO WY PORÓWNUJECIE RL TIBIE DO OTS'A ??????? Weźcie się ogarnijcie ..... nie wierze z kim ja tutaj w ogóle prowadzę konwersację ...

@ Por

Gram ekiem jak i ed i jakoś nie narzekam jak wy ..... to tylko gra

Ero Senin
24-10-2013, 19:30
Gram ekiem jak i ed i jakoś nie narzekam jak wy ..... to tylko gra

800 ed, kk! zresztą nie bez powodu kupiłeś ek'a

Nie nakazuje? marny masz "wybór".
1.Grasz ulubionym np. edwardem i dostajesz wpierdol od eków(czyli od 70% graczy?)
2.Wybierasz ek'a.

nawet jeżeli ktoś bardzo lubi ed/ms to rezygnuje z niego ze względu na nierówny balans!
Problem jest i każdy normalny osobnik musi to przyznać.

Dinnedhel
24-10-2013, 20:37
Dziwne, że wcześniej grałem Torusem i jakoś nie robiłem takich daremnych tematów o balansie... Tylko dzieci płaczą

Soi
24-10-2013, 20:45
Dziwne, że wcześniej grałem Torusem i jakoś nie robiłem takich daremnych tematów o balansie... Tylko dzieci płaczą

Nonononononononono, ile nim pograles? miesiac, dwa??
I z laski swojej nie wyzywaj nikogo tutaj od dzieci, bo zapewne jestes tutaj najmlodszy z calego towarzystwa, a jezeli nawet nie, to na pewno lat masz sporo mniej od wiekszosci z nas.

+ ciekaw jestem czemu nie grasz dalej tym torusem, bo co? Profesja sie znudzila? czy moze dlatego ,ze dostawales od wszystkich mocno w dupe to sie juz przestalo podobac?

face it. ek jest najsilniejszy, a w tej chwili to ty placzesz i piszesz co 2 post w tym temacie zeby jednak nic nie zmieniac, moze nie mam racji?
Wiec jak juz komus przypinasz latke, to sprawdz czy nie masz 10x takiej na dupsku.

Dinnedhel
24-10-2013, 20:58
Nonononononononono, ile nim pograles? miesiac, dwa??
I z laski swojej nie wyzywaj nikogo tutaj od dzieci, bo zapewne jestes tutaj najmlodszy z calego towarzystwa, a jezeli nawet nie, to na pewno lat masz sporo mniej od wiekszosci z nas.

+ ciekaw jestem czemu nie grasz dalej tym torusem, bo co? Profesja sie znudzila? czy moze dlatego ,ze dostawales od wszystkich mocno w dupe to sie juz przestalo podobac?

face it. ek jest najsilniejszy, a w tej chwili to ty placzesz i piszesz co 2 post w tym temacie zeby jednak nic nie zmieniac, moze nie mam racji?
Wiec jak juz komus przypinasz latke, to sprawdz czy nie masz 10x takiej na dupsku.

O jaaa najmłodszy nice joke kolego ....

Nie gram Torusem już prawie 2 lata sprzedałem go za złotówki dla Twojej wiadomości ... i wróciłem po 2 latach na apo tak sobie pograć.

Okey
24-10-2013, 21:03

Nie gram Torusem już prawie 2 lata sprzedałem go za złotówki dla Twojej wiadomości ... i wróciłem po 2 latach na apo tak sobie pograć.

To gz rozumowania, bo grałeś wtedy kiedy nie było uw, więc czym podpierasz swoje argumenty? Grałeś edem gdy balans nie był tak zniszczony jak teraz.

Logest♥
25-10-2013, 00:07

zapomniałeś dodać "... i wróciłem po 2 latach na apo tak sobie pograć szymkiem kupionym za zł...."

Jeszcze raz zobaczę twój post w tym temacie, a oskarżę cię o stalking.

/zamykam (swój zajebisty temacior), modku, wiesz co robić hehs.

Dinnedhel
25-10-2013, 14:24
zapomniałeś dodać "... i wróciłem po 2 latach na apo tak sobie pograć szymkiem kupionym za zł...."

Jeszcze raz zobaczę twój post w tym temacie, a oskarżę cię o stalking.

/zamykam (swój zajebisty temacior), modku, wiesz co robić hehs.

Nie kupionym za złotowki TYLKO DOLARY $$$$$$$$$$$$$.

Sir Krystian
26-10-2013, 11:03
Tak jak to w życiu bywa coś musi być najlepsze!
Tutaj jest to ek!
Nie ma co płakać za dużo bo Tiger sie zdenerwuje i zrobi tak że ed bedzie blokal a ek leczyl z exura vid.
Jest dobrze tyle od WÓIGA.

Por
26-10-2013, 13:41
Powiedz nam jeszcze jaką grasz profesją że wg Ciebie wszystko jest w najlepszym porządku ?

@down
Ja pierdole człowieku czy Ty widzisz co piszesz? Poczytaj sobie może jaka jest idea tej gry, bo z Twojego toku rozumowania jak i większości piszących tu knightów można wywnioskować że powinni wypierdolić rp/ed/ms bo po chuj te profki? Najlepiej zmienić nazwe serva na `Knight Podkarpacki OTS`. Wyrocznia na rooku pisałaby `Czy jesteś gotów zostać rycerzem?`. Czego tak sracie żeby knightowi osłabic tego jebanego uha/e maxa ? Wreszcie się okaże że nie ogarniacie pvp? Czy o co Wam chodzi? Sprawia Ci frajdę gra gdzie 99% ludzi to rycerze?

Shillen
26-10-2013, 14:11
Skoro tak narzekacie na knighta, to sobie zróbcie nową postać o takiej profesji, bądź kupcie :///

Dinnedhel
26-10-2013, 15:04
powiedz nam jeszcze jaką grasz profesją że wg ciebie wszystko jest w najlepszym porządku ?

@down
ja pierdole człowieku czy ty widzisz co piszesz? Poczytaj sobie może jaka jest idea tej gry, bo z twojego toku rozumowania jak i większości piszących tu knightów można wywnioskować że powinni wypierdolić rp/ed/ms bo po chuj te profki? Najlepiej zmienić nazwe serva na `knight podkarpacki ots`. Wyrocznia na rooku pisałaby `czy jesteś gotów zostać rycerzem?`. Czego tak sracie żeby knightowi osłabic tego jebanego uha/e maxa ? Wreszcie się okaże że nie ogarniacie pvp? Czy o co wam chodzi? Sprawia ci frajdę gra gdzie 99% ludzi to rycerze?

mamy wyjebane na to, że grają sami rycerze :)

jako rycerze też mamy wiele do zarzucenia bo nie ma żadnego ed o większym lvl !!!!! I nie z tego względu, że balans jest jaki jest tylko mają w dupie już apo ! Dotarło to do twojego mózgu??!!??!!

Por
26-10-2013, 16:55
Mają apo w dupie przez balans. Poza tym nie pisałem do Ciebie nędzny kundlu więc wypierdalaj na allegro dokupić eq na szymka. kkthxbye

Peps
26-10-2013, 17:00
ek jest dalej za silny, co z tego że uw na 2sq, skoro dalej jego combo max max uw doprowadza do reda profesji magicznej. Były ploty, że uh osłabiliście to nie prawda. Powinien bić mniej z maxa/uw i to dużo mniej.

ktoś musiał to napisać hehs

Wiesz ja mogę sobie ekiem grać mi to rybka, ale co z tego skoro teraz większość osób gra ek, na wyższym lev tym bardziej, do tego są to osoby bez skilla w pvp, które nie ogarniają tej prostej gierki, a wygrywają pojedynki z innymi profesjami tylko dlatego, że ek jest niedorozjebywalny xDe

3k ek / 3k ms
90k hp / 39k hp

chuj, że broxem jak z respa wracałem to rekruty w city pz gubiły co nie

Proszę o zamknięcie tematu, podjąłem decyzje, że będę grał na konkurencyjnym otsie z 10 osobami online.
Pozdrawiam

Wieczny Knightt
28-10-2013, 12:53
Gram RP dla mnie balans może być tylko ek trochę za dożo bije zmniejszyć mu hity 5% i bd git.
Balans może zostać jak dla mnie bez zmian ale to jest trochę dziwne ze ek to teraz prawie to samo co rp leczy się w biegu i bije tyle samo. :)
I jeszcze lepiej z mana ma bo czar zabiera 700 a mi 900 + Vita 80
manasuje sie po 500.
Podczas exp`a widać to.

Okey
28-10-2013, 23:13
Gram RP dla mnie balans może być tylko ek trochę za dożo bije zmniejszyć mu hity 5% i bd git.
Balans może zostać jak dla mnie bez zmian ale to jest trochę dziwne ze ek to teraz prawie to samo co rp leczy się w biegu i bije tyle samo. :)
I jeszcze lepiej z mana ma bo czar zabiera 700 a mi 900 + Vita 80
manasuje sie po 500.
Podczas exp`a widać to.

Manasujesz się 500? Nie sondze XD

_
Jednak chyba tematy i pokazywanie administracji nieodpartych argumentów, że ek jest za silny nic nie zdziałają. Zamknijcie ten temat i patrzcie jak na serwerze powoli znikają inne profesje. Pozdrawiam.

MrMagicBoy
29-10-2013, 18:46
Administracja nawet nie ma jaj żeby odpowiedzieć ludziom czy coś zamierzają poprawić, czy mamy wszyscy zacząć grać knight'ami.