PDA

View Full Version : Shield of Empire: nowa tarcza; ostateczna propozycja

Santano
23-09-2013, 14:50
Chciałbym przedstawić Wam nową, bardziej rozbudowaną propozycję przedstawiającą dane o tarczy dostępnej z przygotowywanego właśnie OTS Questa II. Czekam na Wasze opinie.

Shield of Empire: tarcza posiadałaby osiem trybów działania, które byłyby odblokowywane tylko dla osób, które ukończyły konkretne elementy questa. Byłaby najlepszą z dostępnych tarcz (a możliwość używania dwóch UW zostałaby zablokowana)

Tryby działania tarczy:
1. You see a shield of empire (Atk:0 Def:55). It works in cyvilian mode.
Tarcza działa w trybie cywila. W tym trybie można dodatkowo trzy razy dziennie użyć scroll of escape.
2. You see a shield of empire (Atk:0 Def:55). It works in sergeant mode.
Tarcza działa w trybie sierżanta armii cesarstwa. Zwiększa on umiejętności gracza w obronie przy walce z potworami (Tryb PvM) zmniejszając obrażenia fizyczne otrzymywane od potworów o 2% oraz obrażenia od magii o 4%.
3. You see a shield of empire (Atk:0 Def:55). It works in lieutenant mode.
Tarcza działa w trybie porucznika armii cesarstwa. Zwiększa on szansę na zdobycie lepszych przedmiotów z potworów (Tryb Luck).
4. You see a shield of empire (Atk:0 Def:55). It works in captain mode (x charges left).
Tarcza działa w trybie kapitana armii cesarstwa. Umożliwia on używanie tarczy jako ochrony przed skutkami śmierci działając jak starlight (Tryb Safe). Tarczę można ładować czarem, zabierającym pieniądze (100cc) z plecaka gracza. Zwalnia to miejsce na amulet i da nam możliwość wprowadzenia nowych amuletów niechroniących przed śmiercią w przyszłości. Ładunki znikają tylko, gdy gracz nie używa żadnego innego sposobu ochrony przed skutkami śmierci.
5. You see a shield of empire (Atk:0 Def:55). It works in colonel mode.
Tarcza działa w trybie pułkownika armii cesarstwa. Przyspiesza on zdobywanie punktów duszy przez gracza (na zdobycie soul pointa wymagane będzie 15 zabitych potworów - Tryb Soul).
6. You see a shield of empire (Atk:0 Def:55). It works in general mode.
Tarcza działa w trybie generała armii cesarstwa. Dodaje graczowi możliwość wykorzystania dwóch nowych fragów (Tryb Killer). Gdy limit fragów jest równy maksymalnemu, gracz może włączyć tryb generała i zabić dwie kolejne osoby. Po zmianie trybu fragi zostaną zapisane, ale gracz nie będzie miał RSa, dopóki nie zabije kolejnej osoby.
7. You see a shield of empire (Atk:0 Def:55). It works in emperor mode.
Tarcza działa w trybie cesarza. Zmniejsza on o 32% otrzymane obrażenia z ataku bezpośredniego i obszarowego UW dla profesji magicznych, 26% dla paladynów i 20% dla rycerzy, w zamian 9% większe obrażenia od ataków obszarowych.
8. You see a shield of empire (Atk:0 Def:55). It works in rest mode. You will be able to change mode in 20 minutes.
Tarcza zablokowana. Można będzie ją odblokować czarem zabierającym 2 soul pointy za każdą minutę czekania. Po upływie 20 minut od zablokowania, będzie można zmienić tryb na 1.

Wszystkie Wasze sugestie, przy odpowiednim poparciu innych użytkowników zostaną uwzględnione i być może wprowadzone do gry.

Proszę o komentarze.

dziq76PLx2
23-09-2013, 14:55
Jak dla mnie ciekawe propozycje, ale skąd my - gracze mamy wiedzieć, że jak będzie się miało empire shield i będzie się miało rangę, że daje nam większe szanse na zdobycie lepszego loota to czy to nie będzie kit jak z rotsem czy z innymi??

@t

Ja oczywiście jestem na tak, jak 2x uw ma być zablokowane :D

Santano
23-09-2013, 14:59
Jak dla mnie ciekawe propozycje, ale skąd my - gracze mamy wiedzieć, że jak będzie się miało empire shield i będzie się miało rangę, że daje nam większe szanse na zdobycie lepszego loota to czy to nie będzie kit jak z rotsem czy z innymi??

@t

Ja oczywiście jestem na tak, jak 2x uw ma być zablokowane :D
Z ROTSem to nie "kit". Po prostu ma małe statystyki i słabo zwiększa szanse zdobycia lepszych przedmiotów. W przypadku tarczy będzie to bardziej zauważalne.

Wieczny Knightt
Jestem na tak ale jak to ma wyglądać ?! I jak mamy zmieniać te rodzaje?

Cay
Bardzo fajny pomysł z tą tarczą jednak że, martwi mnie to gdy tarcza nie zadziała :)
Pytanie czy na facc też będzie działała jako aol?

:* MaGiC :*
23-09-2013, 15:00
Fajna propozycja tylko trochę nie pokoi mnie ten tryb że bez amuletów. Jestem ciekaw ile bd tych ładunków czy np bd 1 jak np sl. bo wtedy to bd lipa ten tryb :))) a na resztę jestem na tak :)

Nullo
23-09-2013, 15:04
Wszystko ladne, fajne tylko mi opcja nr.7 nie pasuje :[ 20% dla ek? Bd on jeszcze gorszym czolgiem

Turoczeek
23-09-2013, 15:05
4. You see a shield of empire (Atk:0 Def:55). It works in captain mode (x charges left).
Tarcza działa w trybie kapitana armii cesarstwa. Umożliwia on używanie tarczy jako ochrony przed skutkami śmierci działając jak starlight (Tryb Safe). Tarczę można ładować czarem, zabierającym pieniądze (100cc) z plecaka gracza. Zwalnia to miejsce na amulet i da nam możliwość wprowadzenia nowych amuletów niechroniących przed śmiercią w przyszłości. Ładunki znikają tylko, gdy gracz nie używa żadnego innego sposobu ochrony przed skutkami śmierci.

Wszystko ok, ale na podpunkt 4 mówię nie.

Demon
23-09-2013, 15:05
Pytanie czy na facc też będzie działała jako aol?
nie, 100cc to cena odpowiadająca ładunkowi amuletu/slowi także odpowiedź masz 1 poście

^kozacka sprawa, wprowadzajcie to jak najszybciej, bo wygląda naprawde fajnie. SoE będzie jedyną nagrodą z OTSQ II?

Azielu$
23-09-2013, 15:23
Propozycja dobra, ale nie do końca. Tryb nr 7 (emperor mode) to jakiś żart. Tarcza w tym trybie daje za dużą przewagę nad osobami, które jej nie posiadają. Nie chodzi mi o h lvl'e, bo pewnie większość z nich będzie ją miała, ale jeśli zacznie z nią latać na noob charze to już nie będzie tak fajnie. No chyba, że zablokujecie możliwość jej używania do momentu wykonania questa, wtedy będę w 100% za.

#edit
sorki, nie doczytałem ;_;

Bogs
23-09-2013, 15:26
Propozycja dobra, ale nie do końca. Tryb nr 7 (emperor mode) to jakiś żart. Tarcza w tym trybie daje za dużą przewagę nad osobami, które jej nie posiadają. Nie chodzi mi o h lvl'e, bo pewnie większość z nich będzie ją miała, ale jeśli zacznie z nią latać na noob charze to już nie będzie tak fajnie. No chyba, że zablokujecie możliwość jej używania do momentu wykonania questa, wtedy będę w 100% za.

Podbijam, bez blokady będzie jeszcze większy burdel niż jest... I znowu nowi gracze (bez innych charów), których nie stać na lepsze eq mają po dupie od kozaczków z lepszym eq. Nie mniej jednak fajna propozycja, z blokadami jestem jak najbardziej na tak.

Santano
23-09-2013, 15:28
Podbijam, bez blokady będzie jeszcze większy burdel niż jest... I znowu nowi gracze (bez innych charów), których nie stać na lepsze eq mają po dupie. Nie mniej jednak fajna propozycja, z blokadami jestem jak najbardziej na tak.
Gracz będzie musiał awansować do rangi cesarza (czyt. wykonać do końca quest), aby móc korzystać z ostatniego trybu.

KaZeK
23-09-2013, 15:32
Nie chodzi mi o h lvl'e, bo pewnie większość z nich będzie ją miała, ale jeśli zacznie z nią latać na noob charze to już nie będzie tak fajnie. No chyba, że zablokujecie możliwość jej używania do momentu wykonania questa, wtedy będę w 100% za.

Podbijam, bez blokady będzie jeszcze większy burdel niż jest... I znowu nowi gracze (bez innych charów), których nie stać na lepsze eq mają po dupie od kozaczków z lepszym eq. Nie mniej jednak fajna propozycja, z blokadami jestem jak najbardziej na tak.

Shield of Empire: tarcza posiadałaby osiem trybów działania, które byłyby odblokowywane tylko dla osób, które ukończyły konkretne elementy questa. Byłaby najlepszą z dostępnych tarcz (a możliwość używania dwóch UW zostałaby zablokowana)

Rozumiem że Santano się rozpisał (jego wypowiedzi zawsze są długie) ale nie ma tego aż tak dużo, żeby nie przeczytać całości, zważając na to że jest to napisane w OPISIE PRZEDMIOTU! :/

#t
Jestem na tak, jednakże punkt 7 do lekkiej poprawy. A najlepiej - test serwer (wybrać po 2x knight/ms/ed/rp) i wtedy ustalicie co i jak, takie ustawiania % na ślepo to zły pomysł.

BAŁT
23-09-2013, 15:44
A jak miało by wygladać zmiany trybu po wykonaniu wszystkiego ? klikam i juz ? bez kosztów czaru ??

#Santano

Tarcza działa w trybie generała armii cesarstwa. Dodaje graczowi możliwość wykorzystania dwóch nowych fragów (Tryb Killer). Gdy limit fragów jest równy maksymalnemu, gracz może włączyć tryb generała i zabić dwie kolejne osoby. Po zmianie trybu fragi zostaną zapisane, ale gracz nie będzie miał RSa, dopóki nie zabije kolejnej osoby.

Czyli jak ktoś bedzie miał 3 to po trybie można wbić 5 i po przełączeniu bedzie pisalo 3 czy 5 ? I jak wbijesz next na trybie albo bez to rs ? i kazdy bedzie tak miał ?

Santano
23-09-2013, 15:49
A jak miało by wygladać zmiany trybu po wykonaniu wszystkiego ? klikam i juz ? bez kosztów czaru ??
Masz tryb pierwszy, klikasz, przełącza Cię na tryb drugi, klikasz, przełącza Cię na tryb trzeci, klikasz, przełącza Cię na tryb czwarty, klikasz, przełącza Cię na tryb piąty, klikasz, przełącza Cię na tryb szósty, klikasz, przełącza Cię na tryb siódmy, klikasz, przełącza Cię na tryb ósmy, czekasz 20 minut lub wpisujesz czar płacąc 2 soul pointy za każdą minutę, klikasz, przełącza Cię na tryb pierwszy, klikasz, przełącza Cię na tryb drugi, i tak dalej.

Rekrut
23-09-2013, 16:27
Zajebista sprawa będzie :) ale

Zostawić możliwość używania 2 uw -.- jeśli ktoś ma 2x uw a nie będzie jej mógł kupić i wykonać questa to trochę lipa

Długi i trudny będzie ten quest? I będzie zrobiony jakiś przydział lvl'owy??
Szkoda, że nie będzie sobie można jej kupić.

Peps
23-09-2013, 16:41
Chyba zmienię profesję na rycerza, bo będzie jeszcze silniejszy niż jest teraz.
7. punkt mi się nie podoba, reszta jest ok.
Nie wyobrażam sobie jak to jest możliwe, aby to wprowadzić na serwerze i jestem pełen podziwu, że administracja umie tego dokonać - nigdy się z czymś takim nie spotkałem.

Santano
23-09-2013, 17:14
Chyba zmienię profesję na rycerza, bo będzie jeszcze silniejszy niż jest teraz.

Założenie było przeciwne. Proszę o podanie danych liczbowych, które przekonają mnie do Twojej tezy, wtedy siódmy punkt zmienimy.

gwnstopro
23-09-2013, 17:31
Mi się wszystko podoba, tylko mam nadzieje że ek nie będzie jeszcze bardziej lepszy przy tej tarczy.

Chemik
23-09-2013, 17:46
Hohoho, wsyscy pewnie na TAK, bo napisal to gm, by podlizac dupy itp. Niedawno plakaliscie, zeby zrobic serva, bez shamanow, uw i takich itanz. Teraz chcecie jeszcze innych rzeczy cos w tym stylu. Nie lepiej zainwestowac w nowych graczy? Porobic questy od 100-400lvl? Na NIE!

#Lordzik#
23-09-2013, 18:12
Ogólnie wszystkie opcje ciekawe.

Jednak punkt 7 według mnie nic nie zmienia. Knight będzie miał jeszcze większą przewagę. Jego % jak już ma być to zmieniłbym z 20 na 10 max.

w zamian 9% większe obrażenia od ataków obszarowych.Przy tym ładnie będzie się "bombić" w profesje magiczne.

Uważam, że wszystkie punkty są warte wprowadzenia z zastrzeżeniem punktu 7.

Lepiej zrobić "coś" w profesjach żeby poprawić pvp a nie żeby zmieniała to jakaś tarcza.

rómón
23-09-2013, 18:18
Jestem za tym żeby usunąć punkt 7 lub go zmienić, reszta jest dobra. Zapowiada sie ciekawy up;]

Zarexoholik?
23-09-2013, 18:34
Masz tryb pierwszy, klikasz, przełącza Cię na tryb drugi, klikasz, przełącza Cię na tryb trzeci, klikasz, przełącza Cię na tryb czwarty, klikasz, przełącza Cię na tryb piąty, klikasz, przełącza Cię na tryb szósty, klikasz, przełącza Cię na tryb siódmy, klikasz, przełącza Cię na tryb ósmy, czekasz 20 minut lub wpisujesz czar płacąc 2 soul pointy za każdą minutę, klikasz, przełącza Cię na tryb pierwszy, klikasz, przełącza Cię na tryb drugi, i tak dalej.

To jakieś nieporozumienie. Zmienicie tę grę w jakiegoś lola, czy inne gówno. Nie możecie dać stałego atrybutu do danego przedmiotu, tak jakw wygląda to obecnie? Np. że tarcza daje type % do magii, działa jak starlight i można ją ładować tak i tak? Tylko musicie wprowadzać śmieszne tryby, które pewnie będą tak pobugowane, że masakra. I tak każdy będzie używać najbardziej opłacalnego trybu, a każdy inny będzie tak używany jak respy msów na ank.

W dodatku tryb 7 - to jakaś kpina.

Nines Ore
23-09-2013, 18:38
Słyszałem, że OTS QUEST II ma być od 1200 więc...
[/QUOTE]

Tryby działania tarczy:
1. You see a shield of empire (Atk:0 Def:55). It works in cyvilian mode.
Tarcza działa w trybie cywila. W tym trybie można dodatkowo trzy razy dziennie użyć scroll of escape.

Na 1200 poziomie zrobienie questu na Scroll of Escape jest bardzo trudne, więc na 1 poziomie ta tarcza będzie tylko ozdobą. Nie zapominajmy też o tym, że szansa wylosowania tego questu jest mała. Usunąłbym to, ale nie mam pomysłu, co można by dodać.

2. You see a shield of empire (Atk:0 Def:55). It works in sergeant mode.
Tarcza działa w trybie sierżanta armii cesarstwa. Zwiększa on umiejętności gracza w obronie przy walce z potworami (Tryb PvM) zmniejszając obrażenia fizyczne otrzymywane od potworów o 2% oraz obrażenia od magii o 4%.

Czy ten tryb będzie działał w trybie PvP? Jeśli nie to te procenty można sobie darować, bo większość będzie w PvM używała trybu 3 lub 5.

3. You see a shield of empire (Atk:0 Def:55). It works in lieutenant mode.
Tarcza działa w trybie porucznika armii cesarstwa. Zwiększa on szansę na zdobycie lepszych przedmiotów z potworów (Tryb Luck).

Na serwerze jest już bardzo dużo pieniędzy, a wy jeszcze chcecie zwiększyć jej ilość ?

Tutaj plus dla was, ale nikt tego nie będzie używał, jeśli Stone Skin Amulet będzie miał tylko 5 użyć. Inne amulety dające 10% od żywiołów też są mało przydatne.

5. You see a shield of empire (Atk:0 Def:55). It works in colonel mode.
Tarcza działa w trybie pułkownika armii cesarstwa. Przyspiesza on zdobywanie punktów duszy przez gracza (na zdobycie soul pointa wymagane będzie 15 zabitych potworów - Tryb Soul).

Tutaj nie mam zastrzeżeń.

Zamiast 2-óch dodatkowych fragów, które zwiększają tylko czas o 24h do pozbycia się wszystkich fragów, z tym trybem czas znikania fragów powinien zmniejszyć się o połowę.
1 minuta noszenia tarczy z tym trybem = znikają 2 minuty fraga.
Oczywiście po wylogowaniu też to powinno działać, jeśli mamy włączony ten tryb.

Tarcza działa w trybie cesarza. Zmniejsza on o 32% otrzymane obrażenia z ataku bezpośredniego i obszarowego UW dla profesji magicznych, 26% dla paladynów i 20% dla rycerzy, w zamian 9% większe obrażenia od ataków obszarowych.

Nie mam wysokopoziomowej postaci, więc tutaj się nie wypowiem. Ale trzeba by tutaj po testować każdą profesją i z full eq oraz bez.

8. You see a shield of empire (Atk:0 Def:55). It works in rest mode. You will be able to change mode in 20 minutes.
Tarcza zablokowana. Można będzie ją odblokować czarem zabierającym 2 soul pointy za każdą minutę czekania. Po upływie 20 minut od zablokowania, będzie można zmienić tryb na 1.

Tutaj też nie mam większych zastrzeżeń.

`Rapi
23-09-2013, 20:27
Ten 7 punkt to prawie jak mazurek, 32% ochrony przed uw? jaki w tym sens? nie lepiej osłabić uw?!

reszta na tak, elo

Kimus The Master
23-09-2013, 20:48
Wszystko pięknie, ładnie tylko od jakiego lvla będzie można to robić i wykonywać poszczególne tryby?

Domcio Old
23-09-2013, 21:02
1. Jestem na tak, ale czy wtedy tego scrolla będzie można użyć kiedy się chce czy co jakiś czas ?
2. Jestem na tak, zawsze jakaś obrona się przyda.
3. To się jak najbardziej przyda, zdecydowane tak.
4. Jestem na tak.
5. Jestem na nie, ponieważ 25 potworów do zabicia na 1 soul points to nie jest wcale tak dużo.
6. Jestem na tak.
7. Jestem na tak.

Propozycja na moje bardzo dobra. Nic tylko czekac na Upka :)

Misiak
24-09-2013, 09:44
Santano nie spadłeś czasami z dachu wymyślając tak kretyńskie propozycje?
Co do tarczy to zamiast uratować balans to spieprzy bo będzie lepsza dla EK niż BH i wtedy taki EK z tarczą ową, a postać magiczna bez tej tarczy to będzie mogła mu possać!
Nie Nie Nie idź na Mazurski i tam to wprowadzaj !

Sorc Aka Siochacz
24-09-2013, 15:58
Santano nie spadłeś czasami z dachu wymyślając tak kretyńskie propozycje?
Co do tarczy to zamiast uratować balans to spieprzy bo będzie lepsza dla EK niż BH i wtedy taki EK z tarczą ową, a postać magiczna bez tej tarczy to będzie mogła mu possać!
Nie Nie Nie idź na Mazurski i tam to wprowadzaj !

Nom racja knight z shaman setem, uw i nowym shieldem to będzie jeszcze bardziej umocniony a taki Druid lub Sorc bez eq i shielda to będzie mógł dużo zrobić.
1,8k Knight jeżeli misja skończy się na tym lvl a on wykona a postać magiczna z wyższym lvl i bez wykonanych misji wszystkich do shielda + bez eq to będzie ofiarą losu bo nic nie zrobi temu knightowi.

Niestety ale NIE bo może jeszcze bardziej spierdzielić balans niż dotychczas :(

Demon
24-09-2013, 16:58
to aby rozwiązać problem HLVLowych sorków/druidów BEZ TARCZY (ktoś ma postać, wykonuje quest, sprzedaje postać) zablokujcie możliwość sprzedaży tej tarczy. niech będzie na stałe na postaci tak aby nikt nie płakał, że jej nie ma i nie może jej używać <ouch>

chaotyczny post, ale myśle, że każdy zrozumie

@down
ok, ale shamanki nie zabierają 30% od obrażeń np. magicznych kurwaXD

Shabus.
24-09-2013, 19:45
to aby rozwiązać problem HLVLowych sorków/druidów BEZ TARCZY (ktoś ma postać, wykonuje quest, sprzedaje postać) zablokujcie możliwość sprzedaży tej tarczy. niech będzie na stałe na postaci tak aby nikt nie płakał, że jej nie ma i nie może jej używać <ouch>

Tak jest z każdym itemem questowym. Ktoś robi np. DAO, sprzedaje postać i nie ma tam ani shamanek ani nie można questa zrobić, to jest chyba normalna kolej rzeczy

Rekrut
24-09-2013, 19:58

A co jeśli ktoś z nią padnie na rs'ie? Nie będzie możliwości już jej kupić i używać? Dojebałeś<
Najlepiej było żeby można było ją kupić jak inne przedmioty i używać -.-

Zii Baba
24-09-2013, 20:05

OK, ale nie lepiej zrobic tak, ze jak masz np ty ta tarcze i jakis biedak nie ma to musisz ja zdjac zeby walczyc? Tak bylo by chyba latwiej, ale po co cos takiego robic... Od tego jest allegro.

Nunak
24-09-2013, 20:54
Jak dla mnie to jedyna dobra propozycja to z propozycja 3. Luck + 2-3% mniejsze obrazenia i tyle z mojej strony

Programista Paul Dirac
24-09-2013, 21:02
Nie no ale mnie to rozśmiesza. Tarcza z n-właściwościami i n-nazwami. Ja bym jeszcze dał jej shield of moderator, shield of administrator i oczywiscie shield of SYFAPO.
No sry santano, ale pomysł jest beznadziejny. To nie możesz wprowadzić n tarcz i nagrodę jako pokój w którym gracz sam wybierze jaką chce tarcze?
Tak trochę widać, ze masz powoli wyjebke na serw, a chcesz dodac cos co załatwi sprawe na 100 lat, z tarcza mająca k- właściwości. Potem tylko bys w nowych misjach dodawał kolejne śmieszne właściiwości i all są happy.

Nie mozna dodać po prostu zwykłego shielda z większym defem. Musi on byc jeszcze magiczny?

Cały pomysł jest beznadziejny i nie jestem przekonany żeby go wprowadzić choćby w małych fragmentach. Shield to shield, a nie amulet.

Xayn : )
25-09-2013, 11:41
tylko 7 poziom troche bym albo zmienił albo wyrzucił ale tak to jak najbardziej TAK

Kacper!
25-09-2013, 15:31
fajna opcja, podoba mi sie. od ktorego lvla bylby ten ots quest II?

Zii Baba
25-09-2013, 16:23
Nie mozna dodać po prostu zwykłego shielda z większym defem. Musi on byc jeszcze magiczny?

po chuj ci def? kto w tych czasach bije z axe/cluba/sworda/dista? wiekszosc ludzi ma uw, a te zdaje sie to magia

jeszcze jedno, tarcza musialaby miec ponad 100 defu :]

@nizej
ojesu co za typ ;x mozesz miec teraz uw x2, a pozniej bedzie to zlikwidowane łejkap! ile defa ma uw?!

Shabus.
25-09-2013, 19:28
po chuj ci def? kto w tych czasach bije z axe/cluba/sworda/dista? wiekszosc ludzi ma uw, a te zdaje sie to magia

jeszcze jedno, tarcza musialaby miec ponad 100 defu :]

Sam sobie zaprzeczasz... Mówisz, że deff nie ma znaczenia i potem piszesz, że musi mieć więcej niż 100 deffa. Jak nie ma znaczenia deff to co za różnica czy będzie 55 czy 100+?

#edit
Sam napisałeś, że deff nie ma znaczenia to po co ma być ponad 100, a nie 55?

Dementor
25-09-2013, 23:18
Oczywiście jestem na tak. Teraz tylko czekać na up'a. :) Pare osób jest na nie, ale nie wiem czy dobrze argumentują swoje sprzeciwy. ;) Wszystko wyjdzie w grze, jeśli coś będzie nie tak jak trzeba to przecież można będzie to poprawić tak jak np. z criticalem uw.

Refresh
27-09-2013, 07:55
Sam sobie zaprzeczasz... Mówisz, że deff nie ma znaczenia i potem piszesz, że musi mieć więcej niż 100 deffa. Jak nie ma znaczenia deff to co za różnica czy będzie 55 czy 100+?

#edit
Sam napisałeś, że deff nie ma znaczenia to po co ma być ponad 100, a nie 55?

jemu chodziło o to ze osoby nosza po 2 uw a uw ma 100 defa, taka tarcza która jest proponowana tez powinna miec 100 def

Peps
27-09-2013, 16:53
Założenie było przeciwne. Proszę o podanie danych liczbowych, które przekonają mnie do Twojej tezy, wtedy siódmy punkt zmienimy.

W tej chwili:
2500ek bije 6000 z uw i 10000 z exori max
2500ms bije 4000 z uw i 13000 z exevo gran mas vita vis
mowa o full eq.
Hity zadawane na ture to:
ek - 2 maxy + uw = 26k
ms - 2 vita vis + uw = 30k

Problem polega na tym, że ek ma 2.5x więcej hp od ms/ed, może go wziąć na spam już teraz. Podczas walki profesja magiczna nie ma zbyt dużego pola do manewru ponieważ już po pierwszej turze ma red hp i jak nie wrzuci ringa / nie uleczy się to padnie. Wniosek jest taki, że nie ma możliwości takiego ek ubić.

Teraz po zmianie uw z 3 na 2sqm, jest ciut lepiej, ale ek w dalszym ciągu ma za mocne combo.

Po uwzględnieniu 7 pkt propozycji:
Ek owszem będzie bił w profesje magiczne mniej z uw, ale co z tego skoro na ue ma o wiele mniejszy exhusted(a ma zostać zwiększone o te 9-10%).
Suma sumarum wyjdzie na to samo.

Aby ta tarcza wyrównała pvp wśród wszystkich profesji należy wykluczyć z niej + 9% z ataków obszarowych dla ek.

Na chwilę obecną ek BARDZO DUŻO się leczy/bije/ma hp

edit:
podałem tutaj przykład 2.5k ek, ale śmiało można zaobserwować fakt, że balans sprzyja tej profesji już od 500 poziomu.

Azielu$
27-09-2013, 21:56
W tej chwili:
mowa o full eq.
ek - 2 maxy + uw = 26k

Problem polega na tym, że ek ma 2.5x więcej hp od ms/ed, może go wziąć na spam już teraz. Podczas walki profesja magiczna nie ma zbyt dużego pola do manewru ponieważ już po pierwszej turze ma red hp i jak nie wrzuci ringa / nie uleczy się to padnie. Wniosek jest taki, że nie ma możliwości takiego ek ubić.

Teraz po zmianie uw z 3 na 2sqm, jest ciut lepiej, ale ek w dalszym ciągu ma za mocne combo.

Ek owszem będzie bił w profesje magiczne mniej z uw, ale co z tego skoro na ue ma o wiele mniejszy exhusted(a ma zostać zwiększone o te 9-10%).

Aby ta tarcza wyrównała pvp wśród wszystkich profesji należy wykluczyć z niej + 9% z ataków obszarowych dla ek.

edit:
podałem tutaj przykład 2.5k ek, ale śmiało można zaobserwować fakt, że balans sprzyja tej profesji już od 500 poziomu.

Niech postawią otwarty test serwer to w kilka osób przetestuje się tą tarczę. Mając same liczby niewiele można zrobić.

#topic
Może wprowadzenie nowej tarczy jest dobrym pretekstem do 'naprawy' shieldingu, który obecnie nie daje absolutnie nic?

Powaszek
28-09-2013, 00:23
Ogólnie wracam do tematu, że pvp vs EK to żenada... Przeważnie każdy ma auto ringa... JEBAĆ takie coś...

A co do tarczy to ogarni trochę, bo jeszcze bardziej zjebie się balans... ofc. mówię o opcjach PVP

BAŁT
28-09-2013, 06:48
W tej chwili:
mowa o full eq.
ek - 2 maxy + uw = 26k

edit:

Czytaj dobrze ze to nie u ek ma byc zwiekszone damage po wlaczeniu trybu lecz u cb obrażenia .... Puki ja nie wlacze trybu w ek dalej bedziesz bił tyle co bijesz nawet jak bedziesz miał załączony tryb 7 a on w cb wiecej bez trybu ;]]]].

Trzeba być idiotą na ed/ms aby włanczać to przeciwko Ek ;]]]

Ogólnie ta tarcza to beznadziejny pomysł ... powinno jak juz byc przy wyrabianiu jej jedno zastosowanie do wyboru i niech działa u all niech ktoś jak chce kupi 7 tarcz żeby mieć wszystko .

Klikanie i zmiana to beka i dlatego jestem na Nie ! bedzie jeszcze wiekszy płacz ..

Soi
28-09-2013, 07:34
Puki ja nie wlacze trybu w ek dalej bedziesz bił tyle co bijesz

Trzeba być idiotą

Cos w tym jest ;]

A jezeli chodzi o tarcze to mam dziwne przeczucie, ze ek bd jeszcze silniejszy a magiki dostana jeszcze bardziej po dupie, no ale coz.

Sendox
13-10-2013, 00:47
Dobra propozycja > Quest wykonany > Tarcza nie działa.

00:45 You see a Shield of Empire (Atk:0 Def:36).
Def nawet nie ruszony -,-

Ps.
Kiedy tarcza zacznie działać jak w w/w propozycji ?

pozdrawiam
Don Ja

Turoczeek
13-10-2013, 00:53

Ps.

pozdrawiam
Don Ja

Uhashuashusauas, questa wprowadzili, ale nie sądzili, że tak szybko wykonacie :) Teraz poczekasz 2miesiące na zrobienie skryptu na bonusy :D

Refresh
13-10-2013, 08:36
Gracz będzie musiał awansować do rangi cesarza (czyt. wykonać do końca quest), aby móc korzystać z ostatniego trybu.

jak ktos ma uzywac tarczy (kazdy tryb bez ostatniego) jesli nie zrobil questa na ta tarcze ?XD

Doktor Watson
13-10-2013, 22:18

Ps.

pozdrawiam
Don Ja
A emperor badge użyłeś żeby się dowiedzieć co dalej? XD

Sendox
13-10-2013, 22:31
A emperor badge użyłeś żeby się dowiedzieć co dalej? XD

To chyba logiczne, że zanim napisałem że tarcza nie działa próbowałem wszystkiego :)

Po za tym w propozycji Santano tarcza w pierwszym trybie powinna mieć właściowości " 1. You see a shield of empire (Atk:0 Def:55). It works in cyvilian mode.
Tarcza działa w trybie cywila. W tym trybie można dodatkowo trzy razy dziennie użyć scroll of escape."

A w rzeczywistości wygląda to tak
"22:30 You see a Shield of Empire (Atk:0 Def:36).
It works in cyvilian mode. "

Czekam na poprawienie tarczy :)

Czarodziej Xardax
14-10-2013, 08:57

to kolejna rzecz dzieki ktorej wszyscy dostana po dupie od ek?

reszta ok ; )

Elo.Norix
15-10-2013, 00:30
Super sprawa z tym shieldem, nowy item w grze z eleganckimi dodatkami ;) Wprowadźcie shield usuńcie uw :)