Zaloguj się

View Full Version : Kolejna aktualizacja

Santano
03-10-2013, 23:04
Na wstępie muszę Was bardzo przeprosić, że update wprowadzamy z takim opóźnieniem. Wina leży po dwóch stronach: mojej i mojego laptopa. Zacząłem studia, miałem trochę papierkowej roboty i jeżdżenia, przez co w ostatnim tygodniu września byłem mniej dostępny. Jednak wszystko było prawie gotowe - więc byłem przekonany, że zdążymy. Niestety w decydującym momencie spalił mi się zasilacz i musiałem czekać kilka dni na jego naprawę.

Tak więc, dzisiaj wprowadzamy długo oczekiwany "wrześniowy" Update. Kolejnego możecie się spodziewać w październiku, myślę, że dość szybko.

Zapytacie pewnie: co nowego?

dodaliśmy długi quest na mainie o nazwie OTS Quest II w którego skład wchodzą:
- misje na myślenie,
- nowe respawny,
- nowe potwory: Ots Guard, Sergeant of Empire, Lieutenant of Empire, Captain of Empire, Colonel of Empire, Ots Emperor, Mini Minos
- misje wymagające zabijania potworów,
- nowy przedmiot (tarcza), jak i odznaki wymagane do używania tarczy do zdobycia z w/w potworów,
drobne zmiany:
- poprawiony loot w Minosie,
- poprawiony loot i exp w potworze Pathfinder,
- poprawiony potwór Licho i Stony na rooku,
- nowy resp Stony na rooku + mini quest,
- osiedle domków "Baldurs Gate" pod miastem Capital City zostało przebudowane.

Mamy nadzieję, że zmiany się Wam spodobają. Niedługo więcej urozmaiceń!

Miłej gry.

First Sasha Rookslayer
03-10-2013, 23:16
Santano, Ty to lubisz nas przepraszać, bo często to robisz :D
Piszesz takie skrypty, że komputer nie wytrzymuje!

#topic
Wszystko pięknie, ładnie. Sporo rzeczy dla Main'a, mniej dla Rooka - jak zawsze : /

Dobrze, że coś się dzieje.

- poprawiony potwór Licho

Ciekawe jak go "poprawiliście". Loot ten sam, hp, exp również. Jedynie co widzę różnicę to w hitach.
Ale dla mnie to bezsens, bo i tak nikt na nim nie będzie expił.

Rekrut
03-10-2013, 23:18
Zapowiada się ciekawie bardzo:) zobaczymy jak długo będzie trwało zrobienie questa :)

Demon
03-10-2013, 23:20
#topic
Wszystko pięknie, ładnie. Sporo rzeczy dla Main'a, mniej dla Rooka - jak zawsze : /

Dobrze, że coś się dzieje.
ja pierdole człowieku :O

^gitara, teraz róbcie kolejne 'mini upy' co 2 tygle i będzie git, bo przez miecha ludzie się nudzą i robią sobie przerwy, a potem problem z powrotem ;)

#Lordzik#
03-10-2013, 23:21
Elegancko.

Jeszcze czy zmiany np. z zatwierdzonych propozycji dot. np. pathów o poprawie loota i zmniejszeniu hp, które Tygrys zaakceptował będą wprowadzone, ale o tym nie piszecie, czy dopiero później to wprowadzicie?

Widzę Santano kolejny student po Zarexie, Paulu Dźiuraku i mnie, heh? XD

[Tygrys] Możesz podać jakiś link? Bo możliwe, że zapomniałem, a może i zmieniałem... Nie pamiętam.

edit# Chodzi dokładnie o moją propozycję: http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=118687

[Mortiis] jak wprowadzałem zmiany to widzialem w pathfinderach lepszy loot i wiekszy exp czy jakos tak.

Peps
03-10-2013, 23:25
Mam nadzieję, że profesje magiczne będą w stanie expić na nowych potworkach : )

Fajny up

Azielu$
03-10-2013, 23:26
- osiedle domków "Baldurs Gate" pod miastem Capital City został przebudowany.

Osiedle domków bez domków? :/

Zarexoholik?
03-10-2013, 23:28
No i elegancko. Jest szansa, że pobawię się z tym questem. Mam nadzieję, że nie będzie wielkiego rozczarowania.

Turoczeek
03-10-2013, 23:30
Ciekawe za ile pierwsza osoba wykona "OTS Quest II" :D

Super!

Sorc Aka Siochacz
03-10-2013, 23:56
Osiedle domków bez domków? :/

Bez domków ;[

Santanowi wyburzymy chate i powiemy że ma chate a będzie na gruzach mieszkał huehue :D
Tak na serio po co te domki usuwaliście w podziemiach jak tam nic praktycznie nie ma po dodaniu nowego terenu?

Maniurkaa
04-10-2013, 00:21
Robicie z ludzi debili? Wydaje mi sie, ze mowiliscie cos o Tropicano na wrzesniowy uptade... Narobicie checi na gre na rooku, poczym i tak nic tam nie robicie. Ten resp stonego, to tylko po to aby zamydlic oczy rookmanom. Normalnie jaja sobie robicie.

P.s
Przestancie pisac, ze rook to wyspa poczatkujacych, on juz ku..a dawno nie jest! Nie wiem kiedy wy to zrozumiecie. Pozatym na wyspie poczatkujacych nie powinny odbywac sie upy, ale jesli oni zaczeli robic i tym samym zachecac ludzi do grania na rooku to niech to kontynuują!!!

nie wiem kiedy Ty zrozumiesz, że stawianie warunków administracji niczego nie zmieni i nie wiem czy zrozumiesz, ale wyspa początkujących jest dalej wyspą początkujących

Ty chyba nigdy nie widziales wyspy poczatkujacych. Rook kiedys byl wyspa poczatkujacych teraz juz nie! Tak samo jak ty kiedys byles noworodkiem, mam nadzieje, ze juz nie jestes i nikt ciebie nie bierze za noworodka, czaisz? BYL, ALE JUZ NIE JEST! Tak trudno to zrozumiec?

@down
To był tylko przyklad. Ty naprawde jestes tepy jak wlucznia poganska, widzisz gdzies porownanie rooka z noworodkiem?? Siedzac na tym forum nic nie robisz, tylko wkur..asz wszystkich tymi twoimi zbednymi komentarzami, zachowujesz sie jak gimbus z podrecznika.

Demon
04-10-2013, 00:27
ludzia
panu/i już podziękujemy

P.s
Przestancie pisac, ze rook to wyspa poczatkujacych, on juz ku..a dawno nie jest! Nie wiem kiedy wy to zrozumiecie. Pozatym na wyspie poczatkujacych nie powinny odbywac sie upy, ale jesli oni zaczeli robic i tym samym zachecac ludzi do grania na rooku to niech to kontynuują!!!
nie wiem kiedy Ty zrozumiesz, że stawianie warunków administracji niczego nie zmieni i nie wiem czy zrozumiesz, ale wyspa początkujących jest dalej wyspą początkujących ;)

@up
tak, trudno to rozumieć. ciekawe masz podejście skoro porównujesz rookgard/main do noworodka/dorosłego, polecam lekarza specjaliste

@upagain
dobry tok myślenia, przytocz mi jakiś podręcznik z definicją zachowania gimbusa i tak widze porównanie z noworodkiem tyle, że nie jest ono podane wprost. nołnejmie

'Boonek'
04-10-2013, 00:37
Fajnie, ale questa raczej nie bd robil :P

Domcio Old
04-10-2013, 08:08
Dobrze ogólnie, ze coś robicie. Może ludzie wrócą i znów bedzie grać z 200 ludzi:)

Grzelo
04-10-2013, 08:59
Elegancko, chetnie sie pobawie z tym questem ^^

`Rapi
04-10-2013, 09:02
Wrześniowy up w październiku ~ APO :)

Zobaczymy kto pierwszy wykona :d

Programista Paul Dirac
04-10-2013, 12:58
Dziwny jesteś Santano- serio

Refresh
04-10-2013, 13:04
dziwne te nowe misje... XD

TuK!
04-10-2013, 15:00
No fajnie, fajnie. Ale i tak najlepszym lekarstwem na powrót apo jest reset postaci :D

Kumpel Armii
04-10-2013, 16:18
< ziewa > liczyłem na coś lepszego :>
Myślałem, że to będzie już ten "wielki up" na który czekam od ponad roku, a tutaj nudy na budy!
Gdzie Bambo Camp czy jak to tam na ROOKGARDZIE?!

Arab
04-10-2013, 16:47
jedno logiczne zadanie bylo ciekawe ;D

ogolnie fajny quest tylko trzeba miec "lekka" ekipe na te potwory XD

KaZeK
04-10-2013, 16:51
Najważniejsze że update w końcu został wprowadzony w życie. Ciekawe jak szybko wykonają nowe misje :cool:

Tobie Santano życzę powodzenia na pierwszym roku ;)

Santano
04-10-2013, 17:31
< ziewa > liczyłem na coś lepszego :>
Myślałem, że to będzie już ten "wielki up" na który czekam od ponad roku, a tutaj nudy na budy!
Gdzie Bambo Camp czy jak to tam na ROOKGARDZIE?!

Na co liczyłeś, skąd wiesz ile wprowadziliśmy? Nie została jeszcze odkryta połowa questa, a Ty już wiesz, że liczyłeś na coś lepszego. K**wa prorok. : /
Btw. "Nudy na pudy".

Dementor
04-10-2013, 19:51
Dobrze, że już to wprowadziliście. :) No, ale po dzisiejszej nocy można wnioskować, że quest łatwy nie będzie. ;) Ciekawe jak długo zajmie jego wykonanie...

Kovalchuk
05-10-2013, 11:19
Spoczko sprawa z tym ots quest 2, jakaś ekipa może zrobiła, jak potworki, jak loot i nagrody?

rómón
05-10-2013, 11:42
Musze przyznać, że quest udany, trzeba troche pomyśleć itp

Demon
05-10-2013, 11:46
Spoczko sprawa z tym ots quest 2, jakaś ekipa może zrobiła, jak potworki, jak loot i nagrody?
ponoć ciężko, Compot wczoraj padł i płakał, że może iść dopiero za 24h, z moba, który ma combo 30-50k? leci ponoć ultimate coin, a co do samych misjii nie mam pojęcia.

Arab
05-10-2013, 14:38
Wczoraj znalazlem sie przypadkiem przy ekipie ktora wlasnie robila quest i z tego moba spadlo bh ( nie wiem czy to prawda bo nie mialem otworzonego Loot chanela ) ;d

Petruss
05-10-2013, 19:25
Dlaczego część (niektóre są normalne) UW mają teraz 1000 use?
Po użyciu nic się nie zmienia, dalej jest tyle samo.

Azielu$
05-10-2013, 21:53
Wczoraj znalazlem sie przypadkiem przy ekipie ktora wlasnie robila quest i z tego moba spadlo bh ( nie wiem czy to prawda bo nie mialem otworzonego Loot chanela ) ;d
Prawda. Ludzie tam loocą po parę bh dziennie. Jak dla mnie to trochę śmieszne, ale ok.

Dlaczego część (niektóre są normalne) UW mają teraz 1000 use?
Po użyciu nic się nie zmienia, dalej jest tyle samo.

Podobno przy następnym upie, ek korzystający z uw będą musieli dokupować(?) użycia. Następna śmieszna jak dla mnie rzecz, bo co to zmieni? Tylko tyle, że ek będzie płacił za bycie 'najlepszym'. To w sumie jakiś żart, bo każdy ek ma kasy w brud.

dziq76PLx2
05-10-2013, 22:06

Prawda. Ludzie tam loocą po parę bh dziennie. Jak dla mnie to trochę śmieszne, ale ok.

No widzę administracji apo kompletnie odpierdala... najpierw broszki z apo gdzie na respie jest ich parę tysięcy, teraz bh/pandemki z potworków na których też można siedzieć cały dzień, jak oni tak chcą "ratować" tego otsa dając potwory z takim lootem to lepiej będzie dla nich jak jeszcze bardziej nie pogrążają tego otsa :)

Programista Paul Dirac
05-10-2013, 23:15
Robią to co pozwoli wam nadal tu tkwić, więc nie widzę problemu. Ja sie nie znam, ale serw stoi i się zanosi, że będzie stał jeszcze długu (2x'u') więc jest dobrze.
Nie wiem, czy te próby to podniesienie liczby graczy na serwie, czy po prostu Santano z was beke ciśnie :) - musiscie sami to rozważyć.

Ja osobiście nie czaje jego, widac ma niezle opanowanego c++ i zapewne wiele innych środowisk, więc po jakiego grzyba tu siedzi, skoro z palcem w nosie może zatrudnić sie do jakieś firmy i zarabiac kilka patyli i jeszcze studiowac nawet 2 kierunki dziennie. Nie czaje tego, jeszcze gdyby serw oblegało z 500 osób to fakt ma sens, ale taka garstka maniactwa to niskie ambicje.

KaZeK
06-10-2013, 02:10
odpierdalanajpierw broszki z apo gdzie na respie jest ich parę tysięcy,

Po jakiego grzyba się wypowiadasz na temat, o którym w ogóle nie masz pojęcia? Na respawnie 'eventowym' liczba APO to ok. 50, także gdzie te Twoje 'kilka tysięci'?:|

#t
Loot to zdecydowana przesada, moby z których lecą takie 'rare' powinny być zabijanie tylko raz przez daną osobę.

Faworyt
06-10-2013, 12:36
Właśnie dobrze, że taki loot spada, przynajmniej cena itemów spadnie i każdy low, który narzeka że nic nie ma eq będzie mógł sobie kupic.

Aktualizacja na plus

Demon
06-10-2013, 12:55
+ musimy zauważyć, że takie bh, które było najlepszą tarczą schodzi na drugi plan tak jak kiedyś klapki zastąpiły softy itd. nic wiecznie nie będzie kosztować X kcc

Zarexoholik?
06-10-2013, 13:28
Zabilismy 5 tych mini bossów i spadlo bh. Także? To taki Creator, którego zbloczę 3,1k rpkiem bez najmniejszego problemu.

Azielu$
06-10-2013, 14:11
+ musimy zauważyć, że takie bh, które było najlepszą tarczą schodzi na drugi plan tak jak kiedyś klapki zastąpiły softy itd. nic wiecznie nie będzie kosztować X kcc

Bh nadal będzie sporo kosztowało, bo jest potrzebne do odblokowania dostępu na ****mastera/creatora i zrobienia shaman maski.

Rekrut
06-10-2013, 15:29
Chyba już nie długo nie będzie taka 'cenna'?
Na nowym queście dziennie leci 10 bh?

#Weźcie to poprawcie albo co bo żal z deczka -.- co z tego że usunęliście z apo broszki jak tu lecą pandemki i bh co chwila -.-

# niżej
gdybym chciał to bym poszedł z Don Ja czy Cayetano. Ale mam w dupie siedzieć tam i locić jakieś gówniane pandemki czy bh. Tylko piszę co myślę i jak jest. smutny jesteś Ty czasem ale to szczegół

rómón
06-10-2013, 16:16
Chyba już nie długo nie będzie taka 'cenna'?
Na nowym queście dziennie leci 10 bh?

#Weźcie to poprawcie albo co bo żal z deczka -.- co z tego że usunęliście z apo broszki jak tu lecą pandemki i bh co chwila -.-

No nie wiem czy jest to tak prosto zloocic.

Ciebie chyba boli to, że jeszcze tam nie byłeś bo nie ma CI kto scrolla pozyczyc, smutne ;(

..:Too Get:..
06-10-2013, 17:15
Ciekawe ile "płaczących" osób było na tym respie i biło potwory.
Może i lecą pandy/bh i "coś jeszcze", ale trzeba albo mieć farta, albo długo tam siedzieć.

Refresh
06-10-2013, 17:20
Ciekawe ile "płaczących" osób było na tym respie i biło potwory.
Może i lecą pandy/bh i "coś jeszcze", ale trzeba albo mieć farta, albo długo tam siedzieć.

np. leci jeszcze c arrow :)

Szybko nie zrobią tego update i to się ceni :)

Petruss
06-10-2013, 17:21
Jak dla mnie update promuje graczy 2,5 - 3k+.
Wiadomo, że nie dadzą dropu BH z OTS'a itp, ale bez przesady, że wszelkie update, najazdy, eventy są robione pod 3k+.

Co z graczami 100-1500 np? ...

Avi
06-10-2013, 17:58
Dobre pomysły macie super że coś robicie :) ale zróbcie coś z tym :
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=118566 und
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=119527

Kovalchuk
06-10-2013, 18:41
No osobiscie radze administracji zapier***c, urodzila sie Wam konkretna konkurencje.

Misiak
06-10-2013, 23:52
APO - poniżej Mazurskiego stoi na dzień dzisiejszy.
Santano upada na głowe aby na OTS grało coraz mniej osób.
Pandemki/bh/kapcie zaraz uw shaman sety beda spadac z nowych moobkow.
***** jak ma to być APO to nie rób Santano Mazurka z niego -.-
Polecam sie udac do psychiatry ;)

silver ghostek
07-10-2013, 18:10
- poprawiony loot i exp w potworze Pathfinder,

Nie wiem jak loot, ale exp jest nadal taki sam.

Logest♥
07-10-2013, 18:34
Mam nadzieję, że ciągłe aktualizacje zwiększą liczbę osób grających na serwerze, plus dla ekipy

Turoczeek
07-10-2013, 19:39

Siohał mnie 1k ed na 3x path przez 1h i gówno, a nie lot.

Z expem nie wiem jak jest, ponieważ miałem speeda.

Refresh
07-10-2013, 20:02

moim zdaniem exp i loot chyba nie zostały poprawione

Maniurkaa
07-10-2013, 21:41
No osobiscie radze administracji zapier***c, urodzila sie Wam konkretna konkurencje.

Co masz na mysli? :D

scimex pallll
08-10-2013, 15:37
Śmiech na sali z tym lootem, za dobrze spadają itemki typu bh, pademka, itp jest płacz, zamiast z tych pademek, bh, itp daliby mls, g axe, byście pisali że te nowe moby nie są godne uwagi. Prawda jest taka, że administracja powinna mieć wyjebane na zdanie graczy, niech robią tak jak uważają to za słuszne. Z upływem czasu wszystko idzie do przodu, tak samo apo. Kiedyś leciały mls, g axe... a teraz bh, pademki, a czy wam się to nie podoba, to gówno ich interesuje.

Mr Fsza
08-10-2013, 20:51
<abbr>22 Listopada 2012r- </abbr> Miasto Tropicano w całej swej okazałości
(możliwe, że co nie co jeszcze w nim zostanie zmienione)

Okej rok temu na fejsie pisaliście o nowym mieście rookgardu a kiedy wprowadzicie tą aktulizacje w 2015r ?

BO NA ROOK JAK ZAWSZE NIC !

Refresh
08-10-2013, 21:29
<abbr>22 Listopada 2012r- </abbr> Miasto Tropicano w całej swej okazałości
(możliwe, że co nie co jeszcze w nim zostanie zmienione)

Okej rok temu na fejsie pisaliście o nowym mieście rookgardu a kiedy wprowadzicie tą aktulizacje w 2015r ?

BO NA ROOK JAK ZAWSZE NIC !

zrozum, na main i na rook musza byc rzadkie update bo coraz mniej spritow zostaje i nie ma tak co dodawac dlatego update musza byc co 2 miesiace albo i wiecej

Rekrut
08-10-2013, 21:44
moim zdaniem exp i loot chyba nie zostały poprawione

chodzi Ci o maina? No to się mylisz. na klika zabitych minosów taki mały farcik

11:01 Minos: soft boots, crystal wand, the pharao sword, Hefajstos Hammer, Pink Exotic Butterfly, exotic butterfly, 28 scarab coin

To był tylko fart bo zabiłem kilka. Żeby zaraz nie było spiny, że od razu dali nie wiadomo jaki lot -.-

\/ niżej
XD Z Patfinderów też dużo lepiej leci ale to już nie będę wklejał loot-channela ;]

Azielu$
08-10-2013, 22:05
chodzi Ci o maina? No to się mylisz. na klika zabitych minosów taki mały farcik

11:01 Minos: soft boots, crystal wand, the pharao sword, Hefajstos Hammer, Pink Exotic Butterfly, exotic butterfly, 28 scarab coin

To był tylko fart bo zabiłem kilka. Żeby zaraz nie było spiny, że od razu dali nie wiadomo jaki lot -.-

Ja pierdole... Jemu chodziło o pathy.

#up
Skoro exp jest ten sam to mam wrażenie, że loota też nie ruszyli. ;] Ew. nie podmienili (?)

Chemik
14-10-2013, 12:42
Robicie teraz tak samo jak MazOTS. Mam tu na mysli dodawanie itemow typu UW, Shamany i ta nowa tarcza (tam zordian, mirrow ring, rose shield...). Jesli dalej bedziecie isc w ta strone (a powoli do tego zmierzacie) skonczycie tak jak teraz Maz.

I jeszcze jedno, skoro chcecie nowych graczy na servie to nie lepiej robic cos pod nich? Mam tu na mysli nowe moby/respy i male questy (np na 10sc).

Goldi
15-10-2013, 10:13
Robicie teraz tak samo jak MazOTS. Mam tu na mysli dodawanie itemow typu UW, Shamany i ta nowa tarcza (tam zordian, mirrow ring, rose shield...). Jesli dalej bedziecie isc w ta strone (a powoli do tego zmierzacie) skonczycie tak jak teraz Maz.

I jeszcze jedno, skoro chcecie nowych graczy na servie to nie lepiej robic cos pod nich? Mam tu na mysli nowe moby/respy i male questy (np na 10sc).

Ty nie porównaj apo do mazurka gdzie tam vinox najpierw zablokował jakoś możliwość używania blackd i po dniu to odblokował bo 3/4 otsa sellało chary i bał się że mu ots upadnie XDDD i teraz znow banuje ludzi ręcznie <facepalm>

Sasha Rookslayer
23-10-2013, 20:31
Tak więc, dzisiaj wprowadzamy długo oczekiwany "wrześniowy" Update. Kolejnego możecie się spodziewać w październiku, myślę, że dość szybko.

I jak tam ten Update szybki? Będzie w ogóle pod koniec miecha :D?
Nie wiem po co takie brednie wypisujecie.. Santano w ogóle umarł znowu chyba.

@2x down

Rekrut dzieciaku, naucz się czytać ze zrozumieniem i nie nabijaj postów dzieciak.

Chemik
23-10-2013, 21:36
Drogi Sasho,chyba dobrze wiesz, że wszyscy mają RL życie. Santano podobno jest na studiach więc się dziwię, że w ogóle Tibią się jeszcze interesuje. Jak ma czas to siada do kompa i wymyśla co może. Poszanowanie dla człowieka. I teraz zacytuję:"Mogłeś czekać kilka tygodni, to poczekasz jeszcze kilka".

Rekrut
23-10-2013, 23:16
I jak tam ten Update szybki? Będzie w ogóle pod koniec miecha :D?
Nie wiem po co takie brednie wypisujecie.. Santano w ogóle umarł znowu chyba.

Powiedz mi Sasho czy Ty kiedykolwiek zrobiłeś jakiś quest na mainia? Weź zacznij może w końcu tu grać i zobaczymy w tedy koxa z Rooka?

Po co wypisywać, że Sntano "umarł" jak on cały czas coś robi dal nas! Ogarnijcie się!!!!!!!!!

TuK!
24-10-2013, 17:56
Moze on już nie ma siły jak widzi wasze teksty że nic nie robi a robi ile wlezie, poddał się bo i tak jak cos zrobi to bedzie niedoceniony

Daszbord
05-11-2013, 11:05
Kiedy planowane jest wydanie kolejnej aktualizacji?