Zaloguj się

View Full Version : [Forum] Propozycje dot. forum

dziq76PLx2
12-10-2013, 11:23
Witam.

Wpadłem na pomysły dot. forum, mianowicie:

Zwiększenie możliwości rozmiaru podpisów "Podpis może ważyć maksymalnie 500Kb. Według mnie 500Kb to jest stanowczo za mało, nie wiem jak dla was, ale mi jest ciężko znaleźć taki podpis który ma 500Kb, bo jak wiadomo jak ma nawet o te 100Kb więcej to się już "jakiś" mod przywali (niektórzy pewnie wiedzą o kogo kaman :D) Dlatego według mnie powinna zostać zwiększona możliwość do 2MB.
Bany. Jak dla mnie ban na zawsze to też głupota, dlatego proponuję żeby bany wyglądały mniej więcej tak:

Pierwszy ban: Tydzień
Drugi ban: Dwa tygodnie
Trzeci i więcej: Miesiąc

To chyba tyle ode mnie, jakbym chciał coś jeszcze dopisać to edytnę posta.

Piszcie co wy sądzicie o takim pomyśle, piszcie wszystkie za i przeciw :)

Okey
12-10-2013, 11:31
To jak zwykle, będę obalał wszystko po kolei:
ad. 1 - to jest forum, ma się szybko wczytywać, wyobrażasz sobie stronę z 10 postami, gdzie każdy ma podpis 2mb? Dołącz do tego avatary, obrazki na stronie, szablon forum - na prawdę? Nigdy nie miałem problemu z zbyt dużą wagą obrazka w podpisie.
ad. 2 - to jest forum, nie gra. Jakoś daję radę utrzymywać konto od kilku lat, niektóry użytkownicy dużo dłużej ode mnie - też nieciekawy pomysł.

Jedynie czego mógłbym chcieć - to może nowy layout?

KaZeK
12-10-2013, 12:11
W obu propozycjach jestem na nie. Podpis nie służy do wstawiania jakichś naszprycowanych gifów. Co do banów - to nie gra, tutaj nie ma czegoś takiego jak 'czasowe' bany.. Powinniśmy się cieszyć że wprowadzili czasowe warny/upomnienia.

Zarexoholik?
12-10-2013, 13:03
Jedyne na co mógłbym się zgodzić to zwiększenie rozmiaru podpisów. Jednak tylko dlatego, że mam dobrego kompa, a na neta nie narzekam, więc mi by się to jeszcze wczytywało. Nie przesadzajmy, że jak zostanie zwiększony rozmiar to akurat każdy będzie sobie w podpis wrzucał tapety...

Co do banów to jest dobrze tak jak jest.

Splaxor
12-10-2013, 15:00
to się już "jakiś" mod przywali

Nie "jakiś" tylko ja. Chcę, aby forum działało płynnie.

@topic

Obie propozycje są złe. Podpisy mogą sprawić, że forum zacznie działać znacznie wolniej. Tak samo jak Zarex mam nowy komputer i zajebistego neta, ale trzeba pomyśleć o tych, którzy nie mają tak fajnie jak inni. Forum ma wszystkim dobrze funkcjonować, a nie tylko 50% użytkownikom.
Drugą propozycję skomentuję w taki sposób.

Myślę, że większa głupotą są Wasze wyzwiska, kłótnie, spiny, za które łapiecie warny niż same bany na stałe, które mamy w tej chwili.

Demon
12-10-2013, 15:42
warny są czasowe - kiedyś były na stałe to powinno chyba wystarczyć.

podpisy są i tak w wielu przypadkach ZA DUŻE, a wyobraźcie sobie, że ktoś może przeglądać forum z telefonu i taki gigant podpis troche utrudnia sprawe ;)

w obu przypadkach jestem na nie

@down
śmieszne podpisy? gdzie?!

#Lordzik#
12-10-2013, 16:50
Również obie propozycje mnie nie przekonują.

Rozmiary podpisów są wystarczające. Szkoda mi trochę ciebie, ponieważ masz 21 lat i pokazujesz jakieś śmieszne gify z cyckami, dorośnij trochę.

Bany uważam, że też są dobrze "ustawione"