Zaloguj się

View Full Version : Po roz?adowaniu nie chce si? w??czy?

Adex
13-10-2013, 12:09
Znów ja ... Już szczerze mam dosyć tych telefonów dotykowych, same problemy. Zanim tutaj napisałem poczytałem w necie o innych podobnych przypadkach i metodach uporania się z nimi a żadna nie reaguje na moją. Przy całkowitym rozładowaniu i po podłączeniu ładowarki powinna świecić się dioda. Rozładował mi się telefon i nie mogę go naładować. Całą noc był podłączony do ładowarki i próbując włączyć dioda miga ewentualnie wyskakuje logo i na tym się kończy. No nic, podłączam go ponownie dioda świeci światłem stałym jak przy ładowaniu, chwilę później znika i nie ładuje się jakby nie miała łącza mimo że nie ruszałem ani kabla ani telefonu. Nie reaguje na żadne resety itp. po podłączeniu do kompa, nic nie wykrywa

Telefon Sony Xperia Sola

Turoczeek
13-10-2013, 17:25
Miałem kilka razy tak samo jak ty w SE Xperia x10 Mini Pro. Jak tak mam to wyjmuję baterie na całą noc, wkładam rano, podłączam i git. Czasami również samo mi się naprawia :D

Savater
13-10-2013, 21:04
może problem z bateria, ładowarką albo z

http://i42.tinypic.com/29qmcxx.jpg
(nie wiem jak to dobrze nazwać XD) Ja miałem problem z tym ostatnim. Musiałem ładować baterię w innym telefonie.

Czasami gdy dociskałem to coś trybiło ale przerywało ładowanie

@down
dzięki :>

KaZeK
13-10-2013, 21:18
#up
Port do ładowania telefonu np.

Bateria do wymiany, najprawdopodobniej 'wylana'. Miałem to samo w Sony Ericssonie Xperia x8.

#down
Jest i taka możliwość :P

Adex
13-10-2013, 22:57
Bateria do wymiany, najprawdopodobniej 'wylana'. Miałem to samo w Sony Ericssonie Xperia x8.
Niekoniecznie, podłączyłem nowy kabel USB do kompa i tak próbowałem naładować - Działa, wina była po stronie kabla. Musiałem przypadkowo zalać czymś końcówkę