Zaloguj się

View Full Version : Rozbudowanie komendy !speed

Pagon
17-10-2013, 15:14
Z góry podkreślam, że jest to tylko propozycja i jeżeli komuś ona nie będzie odpowiadać to proszę swoje zdanie wyrazić w kulturalny sposób. Dziękuje.
Przechodząc do sedna. Jak wiadomo, na serwerze pojawiła się komenda !speed która jak wiemy podnosi % zdobywanego doświadczenia przez gracza. Proponuje rozbudowanie tej komendy w następujący sposób:

!speed exp - zasada działania jak dotychczas.
!speed magic - nasz poziom magiczny będzie rósł szybciej. Nie wiem czy 50% (max ile idzie na speedzie na exp wyciągnąć) jest to w przypadku mlvl dużo czy mało, więc do ilu % będzie to rosło to już leży w gestii administracji. Czas działania taki sam jak dotychczas czyli 1h (1h 20 w przypadku wypicia napoju z questa).
!speed skills - to co wyżej tylko będzie się to tyczyło naszych skilli [Fist/Club/Sword/Axe/Distane/Shielding/Fishing].

Z wyżej wymienionych komend będzie można użyć tylko jednej na dzień (np. biore dziś speed na skille, to żeby użyć kolejny raz jakiegokolwiek speeda trzeba odczekać do godziny 00:00, czyli tak samo jak jest teraz).

Pewnie niektórzy pomyślą sobie: Ale po co to? Przecież każdy rozsądny człowiek woli przy*ierdolić z lvl niż bawić się w trenowanie mlvl/skilli.
Otóż rozbudowanie tej komendy tyczy się głównie tych co akurat nie mają PACC i siedzą w trainerach, bądź trenują mlvl. A jak wiadomo, żeby podtrzymać 50% trzeba codziennie wpisywać tą komendę, więc dlaczego miałby się ten czas marnować.

Krul Nestor
17-10-2013, 15:16
Ciekawa propozycja ta z mlvl i skilssem, ale do skillsów max 15%, a do mlvl 10%.

Faworyt
17-10-2013, 15:20
Ogólnie propozycja z magic lvl mi się podoba, bo przez misje UW, taski lvl leci bardzo szybko a m lvl zdecydowanie wolniej, jednak w grze to jakoś szczególnie nie przeszkadza.

Dlatego jestem na nie, z tego względu że nie wszystko musi lecieć szybko. Kiedyś się expiło bez speedów, tasków i jakoś to wszystko szło. Jak wprowadzą to ok, jak nie wprowadzą to dobrze:D

Zarexoholik?
17-10-2013, 15:20
Raz, że ludzie latami skillowali/trenowali mlvl, żeby mieć takie jakie mają [w tym ja], a ty nagle w ciągu kilku miesięcy dogonisz top'kę? Nie SONDZE.

Dwa, że to beznajdziejne ułatwianie.

Trzy poziom magiczny i skille praktycznie nic nie zmieniają, liczy się poziom.

#Lordzik#
17-10-2013, 15:25
Niby z jednej strony ciekawa, ale byłoby to zbyt duże ułatwienie.
Lepiej już w tym nic nie zmieniajmy.
Jestem na NIE.

Demon
17-10-2013, 15:28
Raz, że ludzie latami skillowali/trenowali mlvl, żeby mieć takie jakie mają [w tym ja], a ty nagle w ciągu kilku miesięcy dogonisz top'kę? Nie SONDZE.
otóż to, też czułbym się poszkodowany ;)

jestem na nie, najmocniejsze argumenty podał kolega Kamil

Pagon
17-10-2013, 15:30
otóż to, też czułbym się poszkodowany ;)

jestem na nie, najmocniejsze argumenty podał kolega Kamil

A według mnie jest to akurat słaby argument. To samo mogę powiedzieć o expie. Po co jest speed na expa jak ktoś się tyle męczył aby wbić 3k bez speeda a teraz jest łatwiej...

Rekrut
17-10-2013, 15:34
Jest z expem i to wystarczy.. Mogli by tylko zmienić, że jak w 1 dzień nie weźmiesz speeda to na drugi masz mniej o 10%. np a nie całe w dół.

Na nie

gwnstopro
17-10-2013, 16:05
Zbyt duże ułatwienie. Sporo osób wbija też m lvl na wosso. Do skili masz te lepsze trainery więc nie widzę potrzebny. Jestem na nie.

Sasha Rookslayer
17-10-2013, 22:10
Pogon, kiedyś w ogóle nie było takiego urozmaicenia i nikt nie "płakał". Ty chcesz tę komendę bardziej urozmaicić, lecz nie podoba mi się.. Jak to Zarex napisał, nie po to ktoś trenował 5000 godzin (tyczy się to mojej osoby), aby ktoś wpisując tę komendę, poczuł się jak ja... :D Sorry, ale jedni będą pokrzywdzeni.. Wiem, że innym się pewnie spodoba, ale mi się to nie widzi. Przykro mi, ale nie.

Krystian'ek
18-10-2013, 00:17
Jestem na NIE. Pomyśl stroną graczy którzy skupiają swój cenny czas na skillowaniu i jak oni się poczują gdy teraz ktos wpisze "!speed skill" i mu skille będą rosły 50% szybciej? ofc NIE

KaZeK
18-10-2013, 00:19
Wystarczającym ułatwieniem jest speed dający 50% więcej doświadczenia, ułatwianie wbicia skillów/poziomu magicznego nie wchodzi w grę. Poza tym, zwróć uwagę że w trainerze klikasz na dźwignie co 20 minut, to żaden wysiłek, zaś na expie musisz się jednak trochę 'naklikać'. Jestem na nie.

Zii Baba
18-10-2013, 08:39
Jestem na nie, bardzo latwo byc chociazby w top 10. Wiem to z doswiadczenia.

Nie na wszystko musza byc bonusy/dodatkowe %% jezu ludzie, co wy chcecie z tego apo zrobic ;s

BAŁT
18-10-2013, 08:45
I tak z ts leci szybko skill a m lvl trzeba sie napocić niestety ;]]]

Tak jak wyżej pisali bylo by to nie fer do tych co sami to wbijali

Na nie

Grzelo
18-10-2013, 11:05
Moze jeszcze exp 50 ?! Nie dosc ze jest juz ulatwione z tym !speed to jeszcze wam malo ? Moze zmienimy odrazu apo na exp 999 ?.

Nie.....

Sorc Kingow
18-10-2013, 13:53
Nie jest to potrzebne, bo np: skille nic nie dają, tak samo z mvl brak różnicy.
Jedynie żeby zobaczyć jakąś różnice w skillach [atk] liczy się wbicie co kilka lvl [20 +/-] i atakowanie potworka wtedy zobaczymy jakaś różnice w skillu ;]

Shabus.
18-10-2013, 15:10

Nadrobi 30 minut dziennie, więc już nie przesadzaj

#top
Exp wystarczy, jestem na nie

Okey
18-10-2013, 15:44
!speed magic Trochę bez sensu, każdy wbija tylko mlvl na najlepsze czary a jeżeli wbija nadal = bot

!speed skills Jestem bardzo na nie, z tego względu, że shield idzie bardzo szybko, a sword/axe/club/dist też nie jest źle i jak każdy powiedział, nie po to ktoś (w tym ja) się męczył żeby wbić te 130/140, żeby teraz każdy biegał z takimi skillami.

Ogólnie jestem negatywnie nastawiony do tych dwóch opcji, raczej nic dobrego z powiększenia asortymentu speeda nie wyniknie.

#edit (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=20808)
Chociaż każdy zdaje sobie sprawę, że takie "drobne dodatki" są zazwyczaj najfajniejsze i najbardziej lubiane przez graczy.

^Demon
było se hiperłącze w #edit machnąć hurrwa

/ proszę misiu

Baasteek
30-10-2013, 17:14
Nie wystarcza ci item typu "helmet of the ancients" dodajacy 10% expa?
To i tak duzy wspomagacz.
jestem na nie

Old
19-11-2013, 08:48
Jak dla mnie zajebista propozycja, ale nie wejdzie w życie. Przecież na czymś trzeba robić hajsik xd skoro jest !speed - na expienie, przydałoby się zrobić, na skillowanie oraz na mlvl, ale tylko i wyłącznie na PACC, posiadasz FACC - jesteś gorszy, nie masz wszystkiego krótka piłka.