PDA

View Full Version : Rozbudowa !quest oraz dodatek.

rómón
19-10-2013, 10:41
1. Co Wy na to aby administracja zrobiła jeszcze jeden konkurs na misje z !quest jak to miało miejsce +/- 1,5 roku temu. Wiele graczy wykonało już wszystkie misje lub większość ich, przynajmniej żeby tych misji było ogólnie 100(w tym momencie jest 76). Na pewno wielu graczy wzięłoby udział jak za pierwszym razem. Administracja wymyśliłaby jakieś nagrody i napisała do kiedy będą przyjmować zgłoszenia.

Post Santano z tamtego konkursu http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=950712&postcount=2

2. Co wy na to żeby wprowadzić taki mini quest log, który bedzie pokazywał jakie misje zrobiła dana postać, coś jak książka z misjami do uw.

#frugo
widać, że nie wiesz nic o tym, jaka jest końcowa nagroda, możesz mi napisać?

#demon
dobrze wiesz, że nikt nic za darmo nie zrobi, może trafia sie jakieś wyjątki

Frugo
19-10-2013, 11:11
Przecież misje !quest kończą się questem z którego odbieramy nagrodę więc po co? Quest wtedy zostaje ukończony i tyle.

mini quest log bez sensu, szkoda czasu na takie pierdoły a nic ciekawego to nie wniesie do gry. Jedynie można !quest wprowadzić do quest loga ogólnego żeby sprawdzić czy postać ma ukończony czy nie

Demon
19-10-2013, 11:25
co do książki jestem na nie - zbędne, a co do samego 'konkursu' mam jedno ale. czy wszystko musi być za hajs i nagrody? nie możecie zrobić tego sami z siebie dla dobra serwera i swoich kolegów czy nawet dla samego siebie? jestem przeciwny wszelakim nagrodom, bo przez tą częstotliwość i rozmach ludzie nie doceniają wartości pierwszych miejsc

Doktor Watson
19-10-2013, 11:42
No to tak:
- Konkurs - można zrobić, ale jest jeszcze sporo misji które zostaną dodane ;) Jednakże ekipa zajęła się kolejnymi update'ami oraz eventami dla was. Myślę, że 1-2 misje co miesiąc będą się ukazywać :)

- Książka - zbędna. W przypadku UW to trzeba było wiedzieć które musisz jeszcze wykonać - w tym przypadku dostajesz treść misji którą musisz wykonać i nie ma problemu.

Dementor
20-10-2013, 11:56
Co do zwiększenia ilości misji to jestem oczywiście na tak. Jeśli chodzi o ksiazke to możnaby ją wprowadzić, lecz przydawalaby sie ona raczej tylko i jednocześnie aż do wymian. ;)

Wasik che che
20-10-2013, 12:08
kiepski autor, kiepski temat :)
jak dla mnie bezsensu, jeżeli chcesz robić misje, to robisz jeżeli nie to nie.
poczekajmy na up'a albo jakis event.
nie;c

Zarexoholik?
20-10-2013, 14:44
Moim skromnym zdaniem ta książka jest zupełnie zbędna. Po co ci wiedzieć jakie już wykonałeś? Przecież i tak zajmujesz się misją, tą którą masz w danej chwili?

Misje - wolałbym aby dodali jakieś sensowne moby/respy. Dlaczego wiecznie dodawane są moby o wyglądzie dwarfa/elfa/humana? Dlaczego nie ma sensownych respów z mobami wyglądającymi jak dragi/dragon lordy? Nowe vampiry? Nuda, nuda, nuda.

Sasha Rookslayer
20-10-2013, 21:15
1. Podoba mi się pomysł, iż dawno żadnego konkursu nie było. Ludzie pokazaliby swoją kreatywność w wymyślaniu misji. Tak do 100 można byłoby to dociągnąć, tak.

2. Książka? Po co Ci wiedzieć jakie już wykonałeś misje? Masz misje czarno na białym pokazane, które masz do wykonania i jest dobrze, nie.

Rekrut
21-10-2013, 00:39
Myślę, że quest log taki jest zbędny bo pokazuje misje nowe i zawsze te którą trzeba zrobić.
Co do misji to jestem na tak. Tylko żeby trzeba było wydać na nie kasę np. zabijać dużo potworów a nie jak teraz chodzić i szukać jakiś danych miejsca

#

Jestem na tak oczywiście;]

Old
19-11-2013, 08:51
Jak dla mnie tylko druga propozycja, co do pierwszej nie będę się wypowiadał bo nie grałem 2 lata, teraz powróciłem i jeszcze nie kminie tej opcji z !quest.

Sorc Aka Siochacz
19-11-2013, 10:40
Jestem na TAK w dwóch podanych przez Ciebie propozycjach z konkursem żeby zrobili na nowe misje i mini !questlog ;)

KaZeK
19-11-2013, 11:37
Myślę że można by zorganizować jakiś mini konkurs na nowe misje '!quest', a nóż jakiś gracz napisze świetny 'scenariusz' który upodoba się Administracji. Co do 'quest loga' jestem na nie.

Grzelo
19-11-2013, 12:27
Za pierwsza propozycja jestem na zdecydowane tak, lecz ta 2 jest do kitu ze tak sie wypowiem nie potrzebna, wystarczy dodanie misji dalszych :)

Franek Pall
21-11-2013, 17:22
Jestem tylko a opcją z książeczką sprawdzająca stan misji oraz opis które są wykonane podobnie jak z książeczką do UW.