View Full Version : Urozmaicenie/przebudowa respów na ank
Witam!
Taką propozycję pisałem dobry rok temu jednak nie zostało to wprowadzone, a sama propozycja została bardzo dobrze przyjęta.
Do rzeczy, proponuje przebudować respy na ank. Konkretnie chodzi o miejsce z Monster Szkieletami, Draculami i Undead Matashami
Link do mapy > Zobacz na mapie APO 7.6 (http://armia.toproste.pl/mapa/?id1=4&id2=20&x=1217&y=525&z=9&zz=3)
Poziom -2
http://i39.tinypic.com/20tiahe.jpg
Poziom -3
http://i44.tinypic.com/rarnlu.jpg
Jest również poziom -1 który możecie zobaczyć na mapie, robi on za wejścia oraz poziom -4 na którym znajdują się Undead Matashe i quest na egipcian amulet i ten poziom (-4) jest dobry.
Respy Można by zagospodarować w zdecydowanie ciekawszy sposób np: zrobić takie respy jak np są na cod (kingi lub queeny) albo coś takiego jak bally. Respy takie do biegania.
Albo zastosować dobrze sprawdzoną metodę i zrobić coś na wzór dziur exp. I wrzucić tam potwory takie jak: undead matash, mistic scarab, dracula, monster skeleton, bally, mesh etc.. Może odciąży to trochę respy na exp.
Warto tym się zainteresować bo od lat nikt tam nie expi bo nie warto. Może administracja pomyśli o tym podczas jakiegoś update? Szkoda, żeby tak to się marnowało. Nie koniecznie muszą tam być respy, może to być miejsce pod jakiś wspaniały nowy quest.
Sorc Aka Siochacz
21-10-2013, 18:16
Jestem na TAK, czasami było tak, że wpada sobie 800 lvl expić na dziury exp na kingach mad dogach meshach bally i inne slabizny, a we dwie osoby to nie expienie.
Najczesciej rezygnuja z expienia na dziurach ew. bija sie o respa, a tak to i tu i tu ktoś by poexpil.
Dobra propozycja oby wszedla w zycie ;)
Kimus The Master
21-10-2013, 18:16
Jestem zdecydowanie na TAK resp Undead Mastachów znajdujące się w pobliżu zostały przerobione przy wprowadzeniu perfect quest więc nie widzę powodu aby respy MS czy dracul nie zostały poprawione!
Tez jestem na tak przydadza sie respy dla 700-900 poziomow :)
Nie na każdym respawnie musi się dobrze expić. Jakbyś szedł tą drogą to musiałbyś napisać z 50 propozycji odnośnie respawnów. Jestem na nie.
Zdzisiu Motyka
21-10-2013, 18:39
no niestety musze zgodzić się z Vipe'em wyżej, w Tibii jak w życiu, nie wszystko musi być przydatne i dostosowane pod każdą jednostkę. btw moim zdaniem i tak jest teraz wiele ciekawych miejsc do expienia, więc naprawde nie ma na co narzekać jeśli chodzi o respy.
Sasha Rookslayer
21-10-2013, 19:27
A ja jestem na tak. Pamiętam, że było kilka propozycji odnośnie tego terenu na ANK i w ogóle zero zainteresowania ze strony Administracji. Owszem, zaraz napiszecie, że nie wszędzie można dobrze, a zarazem szybko expić. Lecz jest to stary resp, często odwiedzany przez graczy, a jeżeli piszą skargi odnośnie tego respa, to musi być coś nie tak. Ja jestem na tak, jak już wcześniej wspomniałem...
Marcello zajmuje się robieniem map, więc zgłoś się do niego w tym temacie --- > KLIK! (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=120289)
Rozumiem, że nie na każdym respie musi się expić dobrze itp.. Ale chodzi o to żeby odciążyć już i tak zawalone pozostałe respy.
Spodziewam się kiedyś odpowiedzi, że kiedyś to były tylko kingi evul i każdy expił. Pamiętajcie, że trochę czasy się zmieniły. Kiedyś nie było wardów - teraz są. Kiedyś nie było tasków - teraz są. Kiedyś się nie dostawało darmowego expa za jakieś misje - a teraz tak.
Idźmy z duchem czasu bo system gry na apo się trochę zmienił.
Odnośnie do Undead Mastahów to wolałbym żebym je dodali na dziury zamiast wise manów :)
gwnstopro
21-10-2013, 21:30
Jestem na nie, jest dużo możliwości do expienia. Msy strasznie lipny resp, ale masz zajebisty resp na:cod,ank,senja.. To samo z draculami. Na resp um'ów nie narzekam, jest w porządku.
Jestem na tak przynajmniej będzie większy wybór respów lecz to tak bardzo nie jest potrzebne :)
No tam jedynie chyba się tylko expi na umach i to pewnie teraz jak już dodali tiny i nile to w ogóle tam nikt nie expi. jest temat żeby pisać najmniej uczęszczane respy więc dodaj posta.
Fajnie by nawet było gdyby na respy np. umów dodano po 1 potworku na respa;]
Ja jestem na tak:D
Nie wszystkie respy muszą mieć najebane potworów. Jestem na nie.
Krul Nestor
22-10-2013, 09:41
Jak dla mnie są dobre respy. Moim zdaniem dobrze by było, gdyby troche zmienili resp Dracul na COD, bo oprócz big respa tam sie nie opłaca wbijać.
#Lordzik#
22-10-2013, 10:36
Ms'ów na których da się dobrze poexpić wystarczy. Jest ank koło zamku, cod, senja.
Jedynie coś można by z Um'ami zrobić, ale i tak już teraz nikt na nich nie expi, bo są lepsze potwory do zdobywania doświadczenia.
Nie można wszystkiego aż tak ułatwiać. Jestem na NIE.
scimex pallll
22-10-2013, 14:55
Kilka lat temu brało się po 1 do 3 potworów minimalnie z siocherem, teraz mamy uhy/manasy na hoty i expi się na masową skalę. Resp jest bez bezuzyteczny, jednakże wystarczy dodać wiecej potworów i starczy, tak ja sądzę.
Zarexoholik?
22-10-2013, 15:54
Ja bym przerobił to na taki tomb z UMami, MSami, Draculami, Scarabami. To najlepsze rozwiązanie, ponieważ obecnie nie ma sensu tam expić. Obecnie jest to strata czasu, bo i tak wszędzie wyciągniesz lepszy exp/h niż tam...
Po raz kolejny temat zgarnął większość odpowiedzi na 'tak'
Administracjo, może tym razem się uda?
#Przestańcie ciągle pisać, że nie wszędzie musi się dobrze expić bo co to za argument? Kto teraz będzie bił np. po 1-2 dracule i biegał po całym respie jak chory? To samo z resztą potworów, chociaż -4 na UM jest dobry. -3, -2, -1 do przeróbki! :D
Pikej v69
22-10-2013, 23:51
Jestem na tak, -2 i -3 mogłyby wyglądać jak -4, przy czym każde zejście na niższy poziom powinno skutkować większą liczbą um na respie, żeby nie było aż tak kolorowo ;)
Baasteek
30-10-2013, 17:11
mysle ze to nie jest potrzebne, ostatnimi czasy przebiegalem sie po respach gdzie expia 500-1k lvle i wszystkie praktycznie byly puste, 0 ludzi, takze na tym co juz jest stworzone spokojnie starcza miejsca do expa, to nie to co kiedys na cod monster skeletonach po xxx ludzi biegalo, teraz max 1 osoba.. albo zadna
jak najbardziej jestem za przerobieniem tym respów owych potworów jest mało w niektórych miejscach :)
Jeżeli te respy zostaną przebudowane tak samo dobrze jak respy Draculi na ank te po lewo i w dół od miasta, to jestem zdecydowanie na tak, bo poprzednio odwaliliście kawał dobrej roboty!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.