Zaloguj się

View Full Version : E papieros

'Boonek'
23-10-2013, 14:59
Siemano jest ktos w posiadaniu?

Osobiscie kupilem pare dni temu tego calego e papierosa liquid 14 ale powiem szczerze, ze mnie nie zadowala tak czy siak chce sie jarac pozostawia chujowy posmak i wali z ryja zgnilizną

a wy?

Zdzisiu Motyka
23-10-2013, 15:13
Posiadam, kupiłem dawno i jestem zadowolony do teraz. Działa bez zarzutu na jakiejś stronce, zamówiłem niedawno zajebsity zestawik olejków do fajki i pali się cud, miód.

btw, e - papieros to nie jest to samo co zwykły cygar, to raczej zabawka od której rzekomo jest rak mózgu :|

Demon
23-10-2013, 15:38
kupiłem i przez miecha kupiłem jedną paczke po tym jak spaliła mi się grzałka i leży do tej pory : D

paliłem osiemnastki, polecam arbuza czy czarna herbate. sztorosy hehe

Pewniacha
23-10-2013, 15:48
Najlepiej rozcienczać liquid z wodą ponoć jest o wiele gęstszy dym. Jeśli chodzi o to co wszystkich interesuje czyli rzucenie palenia pod wpływem zamiany zwyklych szlug na e-papierosa to muszę was rozczarować bo bez silnej woli to człowiek prędzej czy później i tak zapali zwyklego :)

Zarexoholik?
23-10-2013, 16:23
Siostra u mnie zostawiła to jej wypaliłem czekoladowego chyba. Nie paliłem nigdy fajek, ale ten cały e papieros to taki redds wśród fajek.

Rekrut
23-10-2013, 17:16
Siemano jest ktos w posiadaniu?

Osobiscie kupilem pare dni temu tego calego e papierosa liquid 14 ale powiem szczerze, ze mnie nie zadowala tak czy siak chce sie jarac pozostawia chujowy posmak i wali z ryja zgnilizną

a wy?

e papieros jest po to by się oduczyć jakoś palić a nie żeby sie najarać typie

Kup sobie mocniejszego to zobaczysz jak klepie.

'Boonek'
23-10-2013, 17:40
e papieros jest po to by się oduczyć jakoś palić a nie żeby sie najarać typie

Kup sobie mocniejszego to zobaczysz jak klepie.

Jest po to by oduzaleznic sie od substancji smolistych zawartych w papierosach i przy tym troche oszczedzic dodatkowym atutem jest mozliwosc calkowitego rzucenia palenia poprzez zmniejszanie dawki nikotyny wiec skoro nie masz, nie paliles to z łaski swojej nie wypowiadaj sie

Τettmeier
23-10-2013, 17:48
Jest po to by oduzaleznic sie od substancji smolistych zawartych w papierosach i przy tym troche oszczedzic dodatkowym atutem jest mozliwosc calkowitego rzucenia palenia poprzez zmniejszanie dawki nikotyny wiec skoro nie masz, nie paliles to z łaski swojej nie wypowiadaj sie

Otóż nie.
E-papieros jest do zabawy. Dla ludzi chcących rzucić palenie może być dodatkową motywacją do rzucenia palenia poprzez odzwyczajenie się od sięgania od papierosa a nie "oduzależnić się od substancji smolistych". To działa jak te wszystkie cukierki. Bierzesz cukierki- nie chce Ci się jarać, przestajesz je brać - palisz. Tak samo z elektrycznym. Silna wola to klucz i nie ma skutecznego innego sposobu. Na dodatek wszędzie pełno gimbusów palących w autobusie czy galerii, co za żałosny widok. Próbowałeś rzucić szlugi w jakikolwiek inny sposób niż pomysł z e-papierosem? Jeśli nie no to rzeczywiscie e-fajka może Ci pomóc bo pierwsza motywacja jest najważniejsza. Jeśli jadłeś np. pastylki i nie udało Ci się rzucić to nie liczyłbym na cud z e.

TOPIC
Osobiście paliłem nie raz i nie dwa. W ogóle mnie to nie kręci. Jak bym chciał czuć czekoladowy albo wiśniowy smak to bym zjadł wiśnię lub czekoladę. A jak chcę czuć papierosa to palę papierosa. Chyba że ktoś nie lubi smrodu z kiepa no to wtedy kupuje elektrycznego. Ja uważam że smród to jeden z elementów jarania, to skutek na który wskazuje po prostu kolej rzeczy.

Kacper!
23-10-2013, 18:12
zeby myj to jebac nie bedzie po normalnych tez ci bije z papska XDD

#
jakis tam czas temu mialem ale nie pomagalo w tym zeby sie odzwyczaic, dalem dziadkowi jemu niestety tez nie pomoglo :b

najlepszy 34ml olejek+spirytus 95%

Tumanbuga
24-10-2013, 17:11
Jestem użytkownikiem e-petka od kwietnia br., ogólnie jestem zadowolony z nie palenia analogów, bo gówno nie dość, że śmierdziało to jeszcze było strasznie drogie i niedobre. Faktem jest jednak, że przechodzisz w ten sposób tylko z nałogu w nałóg(moim zdaniem i tak lepszy), a nawyki z palenia analogów zmieniają się na nawyki z e-p. Podjąłem ostatnio próbę zejścia z 6mg->0mg liquid no i po 3 dniach w weekend spaliłem pare szlugów, na następny dzień od razu do sklepu po 18mg i teraz jestem na liquidzie 12mg. Z moich obserwacji wynika, że liquid 18mg ogólnie bardziej kopie w płucko niż taki czerwony papieros. Z plusów e-palenia oczywiście brak konieczności sięgania po zwykłe fajki, ładnie pachniesz, palisz praktycznie gdzie i kiedy chcesz, duży wybór smaków i e-szlugów różnych firm - każdy znajdzie coś dla siebie, a to co w portfelu zostanie to Twoje :). Na start polecam jakiś tytoniowy flava np. standard marki trendy - oczywko 18 jak jesteś nałogowcem.
@edit
Co jakiś czas warto jest wymienić grzałkę na nową (koszt 10~ zł w każdym sklepie z e-p), zwłaszcza jak odczuwacie, że na pełnej baterii coś słabo smaży, osobiście wymieniam co jakieś 3-4 tygodnie.

Katarycz
26-10-2013, 12:08
Mi się ten wynalazek bardzo podoba. Same plusy - nie śmierdzi, nie dymi i można z niego korzystać gdzie tylko przyjdzie mi na to ochota. Do tego w sumie wychodzi taniej niż tradycyjne papierosy.

Miffek
27-10-2013, 14:15
E fajkiem nie rzucisz palenia, a conajwyżej odzwyczaisz sie od normalnych. Co do wyzej postów odnosnie tego ze pastylki niczym sie nie roznia od e fajka to ich autorzy są w błędzie (chyba ze ktos to napisal a mi sie nie chcialo doczytać). Oprócz zapotrzebowania na nikotyne jest tez zapotrzebowanie u palaczy na świadomość puszczania dymu i posiadania czegos w palcach. Jak by nie patrzeć to ze po tych calych pigułach nie czujecie potrzeby na nikotyne to i tak macie ochote zapalic bo macie brak dymu, uczucia ze macie dym w płucach i tego ze macie taki piździołek okrągły miedzy palcami który co jakis czas wsadzacie do ust lub strzepujecie palcem :)

Co do e fajków to wedlug mnie to jest jedna z lepszych metod odzwyczajania sie od palenia, ale ma wiele minusów (najwiekszy to ze mozesz to palic bezprzerwy dopóki ci bateria nie padnie albo liquid sie nie skonczy, a jak analoga palisz to spalisz i kolejny za jakis czas a nie jeden za drugim).

Co do posmaku to są dwa warianty:

1. Masz spaloną grzałke (w co wątpie)

2. Nie paliles wczesniej e fajków i nie wiesz jak smakują, ew. masz chu*owy liquid :P

^Gpiotras~
03-11-2013, 17:07
Jeśli chcesz by 'klepało' kup sobie Menthol 36mg. Gwarantuje, że 'poczujesz'

Next
03-11-2013, 17:11
Chujowe, z rana mam ogromną ochotę zajarać normalnego papierosa, spróbowałem tego e papierosa z rana, ale gówno podziałało z rana tak czy siak muszę palić normalnego... Klepie z ryja to prawda + pozostawia chujowy posmak w buzi, czasem się rozlewa, jeśli chcesz rzucić to po prostu z dnia na dzień trzeba przestać palić, a nie się truć jeszcze gorszym elektrycznym gównem...

Kimus The Master
03-11-2013, 17:15
Paliłem to gówno 1 dzień w ogóle mi to nie smakuje.. Nie dziekuje wole zwykłe..

Mikiska
13-11-2013, 21:24
Mam e-papierosa i jednak coś mnie w nim drażni, tzn. czuję tą chemię i jakby osiadała na gardle powoduje taką lekką chrypkę którą zaraz znika po odkasłaniu ale jednak smak dziwny w japie po tym wynalazku...

Scorwiel
19-11-2013, 01:20
Mam e-papierosa i jednak coś mnie w nim drażni, tzn. czuję tą chemię i jakby osiadała na gardle powoduje taką lekką chrypkę którą zaraz znika po odkasłaniu ale jednak smak dziwny w japie po tym wynalazku...

No to jest teraz chyba jedyny minus, żeby przyzwyczaić się do e-papierosów trzeba to "przetrwać".
Palę od (+\-) miesiąca i co mogę powiedzieć to tylko dobre słowo- ani razy nie sięgnąłem po analogowego. Post Tumanbugi oddaje 100% mojego słowa, może jedynie fakt, iż nie jest on jeszcze sprawdzony "do końca" przez naukowców jest troszeczkę "odstraszający" dla starszego pokolenia. Wszystkie te zabiegi kreowane przez media, ukazujące negatywny wływ na organizm człowieka są nieprawdą. Państwo robi co może bo coraz więcej osób przechodzi własnie z analogów na elektryki, a co za tym idzie kraj otrzymuje mniej pieniędzy za akcyzę.

Zezikan
19-11-2013, 13:15
e-papieros dobra sprawa tylko trzeba je szanować mi już sie połamały 4 po 200 zł ;/ przez noszenie w kieszeniach.

Prawdą nie jest, że od tego powstaje rak mózgu, jedyna wada poważna od tej fajki to tylko zbieranie się wody w płucach nic więcej. Albo też nieodpowiednia obsługa płynami po przez wylanie się np. na usta to pieczenie swędzenie innym słowem sprawy alergiczne.

Sam znowu chce sobie kupić jakiś porządny nowy e papieros narazie szukam, może i kupie bo to fajna zabawka, jak ktoś wyżej napisał ,, taki redd's wśród fajek"

Fordianka
20-11-2013, 19:12
Nie polecam ;) Po tym tworzy się woda w płucach. Poza tym lepiej się spiąć i nie truć się niczym, a nie czymś dodatkowym.

Axelo .
20-11-2013, 20:13
palę od roku i chuja prawda że można rzucić jeśli się bylo w silnym nałogu od młodości, palę elektryka w przerwie między 1 a drugim szlugiem przez co tego drugiego palę 10/20 min pozniej

alan na otsie II
09-01-2014, 01:03
Czytam te wasze posty i jestem pod wrażeniem.

Ogólnie e-p palę spory kawałek czasu. Mam sporą widzę, potrafię wiele ze swoim ep - sam mieszam liquidy, sam kręcę grzałki itp.

Moje zdanie jest takie - jeżeli odpowiednio zadba się o sprzęt do e-palenia oraz kupi porządny (co wcale nie znaczy drogi) e-palenie jest przyjemnością.

Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to chętnie służę swoją wiedzą ;)

Demon
09-01-2014, 01:14
Czytam te wasze posty i jestem pod wrażeniem.

Ogólnie e-p palę spory kawałek czasu. Mam sporą widzę, potrafię wiele ze swoim ep - sam mieszam liquidy, sam kręcę grzałki itp.

Moje zdanie jest takie - jeżeli odpowiednio zadba się o sprzęt do e-palenia oraz kupi porządny (co wcale nie znaczy drogi) e-palenie jest przyjemnością.

Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to chętnie służę swoją wiedzą ;)
jarałem e-kiepa ponad miecha i było spoko. nie paliłem go z nadzieją, że rzuce fajki tylko rekreacyjnie, a i tak odbiłem od normalnych. spaliła mi się grzałka, a nie wiem czy jest sens kupowania pierwszej lepszej za 2 dychy (z drugiej strony nie widzi mi się większa inwestycja), polecisz jakąś?

Elvanish
09-01-2014, 03:14
Kupiłem ojcu na święta rok temu e-papierosa i szczerze mówiąc, początkowo też podchodził do e-palenia z dystansem, ale po jakimś miesiącu palenia na przemian e-papierosa i zwykłych fajek, przyzwyczaił się i pali do dzisiaj tylko e-fajka. Dodam, że ojciec pali w zasadzie od jakichś 25 lat, więc myślę, że to jednak o czymś świadczy.
Raz, że taniej, dwa, że w samochodzie nie śmierdzi.

Swoją drogą sam byłem świadkiem takiej akcji, autentyk, że idzie dwóch gówniarzy (14-15 lat) i jeden mówi do drugiego, że on e-fajka nie pali, bo już się za bardzo przyzwyczaił do normalnych fajek. I że nawet rzucić nie może, już się uzależnił.
A moim zdaniem to wszystko kwestia podejścia i silnej psychiki (zajebiście silnej). Sam palę od jakichś 2,5 roku fajki, ale TYLKO na imprezach (na których bywam raz częściej raz rzadziej) i nie czuję w ogóle potrzeby palenia PONAD to, co palę już teraz. Jak nie zapalę na imprezie, to też nie płaczę i nie rzuca mną, że 'muszę zapalić'.

'NoRiX'
12-01-2014, 19:02
Powiem Ci że wielu moich znajomych ma tego papierosa, sam go kiedyś zapaliłem pare razy jeden wielki syf. Chemia, niby nie truję tak jak szlugi gówno prawda, raz się żyje trzeba się ogarnąć rzucić to w ch.. . Chłopie nie dość że się trujesz to jeszcze płacisz za to.
#Down.
Kiedyś i tak umrzesz :D Po co sobie pomagać w tym

TVT Records
12-01-2014, 19:07
#up
x2 ale na Coś trzeba umrzeć :]

Elvanish
12-01-2014, 19:26
@'NoRiX'
Owszem, chemia. Owszem, szkodzi. Ale nie zmienia to faktu, że:
1. Szkodzi mniej (tak mi się przynajmniej wydaje)
2. Nie zatruwasz osób przebywających dookoła Ciebie, co jest OGROMNYM plusem.

Bo widzisz, ja wychodzę z założenia: Chcesz się truć? Ok, truj sam siebie, nie truj innych. Palacz, jeśli nie zechce, to palić nie przestanie. Niech sobie w takim razie pali e-papierosa, który nawet, jeśli miałby go 'wcześniej zabić', to niech zabija jego, a nie niepalących. Brutalne, ale tak to się właśnie powinno odbywać.

Awes0me!
23-01-2014, 15:46
Paliłem i sprzedałem ... Dlaczego? Wstaje rano i chce mi się palić to biorę i pale albo raczej dławię się itd. Dla mnie to szit i tyle napisze. xD

ihyun2718
09-02-2014, 21:44
ja ostatnio czytałam, że e-papierosy szkodzą bardziej, niż te zwykłe. nie wiem ile w tym prawdy, ale coraz częściej słychać takie głosy ;)

Grzegorzwks1676
10-02-2014, 11:25
Ja też mam takie odczucie gorzej się po nim czuje niż poz zwykłym.

niewidomy
13-02-2014, 18:33
Panowie ziomeczek ma urodziny w next tyg. miał efaja ,ale bateria się zjebała i w tym momencie rodzi się pytanie jakiego sprzęciora polecacie do 100zł swojego czasu co ciggar miał ale nie widzę już . PzD

Iwirginiusz1784
28-02-2014, 23:17
cały zestaw? Może vision crystal 2? Rodzice korzystają i są mega zadowoleni, cenowo też się zmieścisz i wiem, że jest dobrze wykonany więc ten prezent powinien posłużyć