PDA

View Full Version : [Forum] Sygnatury

Faworyt
01-11-2013, 11:39
Do administracji w kwestii sygnatur.

Chodzi o to żeby wprowadzić jakieś konkretne ograniczenia dla sygnatur, chodzi o wymiary. Poniżej dodaje 4 pierwsze lepsze przykłady użytkowników którzy zdecydowanie przesadzili z sygnaturą i rozjeżdża cały post bez potrzeby. Takich sygnatur jest zdecydowanie więcej, ale te poniżej są tylko przykładem.

http://i44.tinypic.com/r2u4xx.jpg
http://i42.tinypic.com/nwycqw.jpg
http://i41.tinypic.com/9zr1af.jpg
http://i41.tinypic.com/sqp93r.jpg

dziq76PLx2
01-11-2013, 12:05
Jakoś Ok,ej i Tumanbuga mają te sygnatury od bardzo wielu miesięcy i jakoś wcześniej nikomu nie przeszkadzały :O

Zarexoholik?
01-11-2013, 13:22
Oczywiście, że to jest za duże. Powinno się robić sygnatury na szerokość, a nie długość! Lekka zmiana w regulaminie + ustalenie maksymalnych wymiarów i po problemie.

Sasha Rookslayer
01-11-2013, 14:52
A mi jest to obojętne. Mi to w ogóle nie przeszkadza w czytaniu postów, czasem nawet pośmiać się można z niektórych sygnatur.. Dla mnie może być.

Zdzisiu Motyka
01-11-2013, 20:41
Proponuję zwiększyć rozmiar sygnatur, bo lecą za to niepotrzebne warny, a teraz już chyba każdy ma zajebistego neta, więc problemu z tym być nie powinno.

#niżej
Trzeba być w chuj zjebanym, żeby przeglądać forum Ots'a z komórki.

Demon
01-11-2013, 20:43
Proponuję zwiększyć rozmiar sygnatur, bo lecą za to niepotrzebne warny, a teraz już chyba każdy ma zajebistego neta, więc problemu z tym być nie powinno.
ale gościu nie rozumiesz, że są osoby, które np. przeglądają forum na telefonie/kij wie czym/mają limity i nie jest im na ręke pobieranie tak wielkiego obrazka, który trzeba jeszcze przewinąć?

ja jestem za wprowadzeniem maksymalnych wymiarów sygnatur, które będą minimalistyczne

Rekrut
01-11-2013, 21:04
najbardziej wkurzała mnie sygnatura dziq76PLx2... Raportowałem to chyba nawet raz ale nie pomogło:D dopiero teraz ją usunął:D

Sygnatura powinna być taka jaką ma Zarex na szerokość>>>>>> a nie na długość\/

Next
01-11-2013, 21:08
Dla niektórych sygnatura i forum to styl życia, więc połowa będzie wkurwiona jeśli dojdzie do takich zmian, a jak dla mnie to powinni to zminimalizować do oporu albo wogóle zakazać ;)

Faworyt
01-11-2013, 21:43
ja jestem za wprowadzeniem maksymalnych wymiarów sygnatur, które będą minimalistyczne

Najlepiej będzie jak uzgodnicie to u siebie w dziale zamkniętym.

Sygnatury w formie obrazka - ustalić maksymalne wymiary jakie może mieć obrazek.

Gify - te bym zakazał.. Ale jeszcze nad tym się zastanówcie

Sygnatury tekstowe - ograniczenie do do linijek tekstu i wielkości czcionki.

Nie chcę niczego narzucać, bo to wszystko jest do ustalenia, przemyślenia, zaakceptowania. Dlatego najlepiej jak modki, super modek i administracja rozwiążą to w dziale zamkniętym.

Odnośnie tego Internetu i szybkości.. Nie chodzi tutaj, że komuś się nie wczytuje taka sygnatura ale o to, że duży obrazek rozjeżdża post. Jak widać na pierwszym przykładowym zdjęciu użytkownik napisał jedno zdanie, a sygnaturka + post zajmuje 3/4 ekranu.

Grzelo
01-11-2013, 22:42
Mi osobiscie to tam nie przeszkadza, ale tak demon wyzej napisal Ci co przegladaja forum na tel i maja limit to mozna to mozna wprowadzic jakis maksymalny rozmiar.

Okey
02-11-2013, 01:02
Moja sygnatura
Wymiary: 360px × 270px
Waga: 494,94 KB (506 820 bajtów)

Taką rozdzielczość posiadają telefony sprzed 4 lat, także nie sądzę, żeby moja sygnatura była "za duża". Jestem za ustaleniem wymiarów, ale nie popadajmy w paranoje, zaraz wylecicie z rozmiarami 100x100.

ps.
Zdzisiu Motyka, twoja sygnatura przekracza limit wagi sygnatury o prawie 100%, radzę ci ją zmienić.

@Splaxor
Nie zawsze. ; p Mam warna od Santano za sygnaturę która mogła spowodować epilepsje u chorych osób. :<

Pikej v69
02-11-2013, 09:40
Mi to nie przeszkadza, bo i tak nie patrzę na podpisy - Tobie też to polecam :D

Splaxor
02-11-2013, 09:56
Na pewno zauważyliście, że nie raz dostaliście ode mnie PW z prośbą o zmianę podpisu. Czasami musiałem sięgnąć po czerwony kartonik.

Sygnaturę Ok, ej! sprawdzałem już kilka razy i zawsze była ona zgodna z regulaminem.
dziq76PLx2 Ty to już nie raz zmieniałeś gif z podpisu.

Myślę, że za jakiś czas ustalimy razem z ekipą dopuszczalne rozmiary.

Forum jest głównie dla Was, więc może zaproponujecie jakieś wymiary? Oczywiście bez zbędnego offtopa. Komentarz do sytuacji + propozycja.

@down
Tu nie jest problemem moderator, a użytkownik, który nie stosuje się do regulaminu.

dziq76PLx2
02-11-2013, 12:59
dziq76PLx2 Ty to już nie raz zmieniałeś gif z podpisu.

Dlatego że zawsze jakiś problem wystąpi ze strony moderatorów