View Full Version : [Forum] Sygnatury
Do administracji w kwestii sygnatur.
Chodzi o to żeby wprowadzić jakieś konkretne ograniczenia dla sygnatur, chodzi o wymiary. Poniżej dodaje 4 pierwsze lepsze przykłady użytkowników którzy zdecydowanie przesadzili z sygnaturą i rozjeżdża cały post bez potrzeby. Takich sygnatur jest zdecydowanie więcej, ale te poniżej są tylko przykładem.
http://i44.tinypic.com/r2u4xx.jpg
http://i42.tinypic.com/nwycqw.jpg
http://i41.tinypic.com/9zr1af.jpg
http://i41.tinypic.com/sqp93r.jpg
dziq76PLx2
01-11-2013, 12:05
Jakoś Ok,ej i Tumanbuga mają te sygnatury od bardzo wielu miesięcy i jakoś wcześniej nikomu nie przeszkadzały :O
Zarexoholik?
01-11-2013, 13:22
Oczywiście, że to jest za duże. Powinno się robić sygnatury na szerokość, a nie długość! Lekka zmiana w regulaminie + ustalenie maksymalnych wymiarów i po problemie.
Sasha Rookslayer
01-11-2013, 14:52
A mi jest to obojętne. Mi to w ogóle nie przeszkadza w czytaniu postów, czasem nawet pośmiać się można z niektórych sygnatur.. Dla mnie może być.
Zdzisiu Motyka
01-11-2013, 20:41
Proponuję zwiększyć rozmiar sygnatur, bo lecą za to niepotrzebne warny, a teraz już chyba każdy ma zajebistego neta, więc problemu z tym być nie powinno.
#niżej
Trzeba być w chuj zjebanym, żeby przeglądać forum Ots'a z komórki.
Proponuję zwiększyć rozmiar sygnatur, bo lecą za to niepotrzebne warny, a teraz już chyba każdy ma zajebistego neta, więc problemu z tym być nie powinno.
ale gościu nie rozumiesz, że są osoby, które np. przeglądają forum na telefonie/kij wie czym/mają limity i nie jest im na ręke pobieranie tak wielkiego obrazka, który trzeba jeszcze przewinąć?
ja jestem za wprowadzeniem maksymalnych wymiarów sygnatur, które będą minimalistyczne
najbardziej wkurzała mnie sygnatura dziq76PLx2... Raportowałem to chyba nawet raz ale nie pomogło:D dopiero teraz ją usunął:D
Sygnatura powinna być taka jaką ma Zarex na szerokość>>>>>> a nie na długość\/
Dla niektórych sygnatura i forum to styl życia, więc połowa będzie wkurwiona jeśli dojdzie do takich zmian, a jak dla mnie to powinni to zminimalizować do oporu albo wogóle zakazać ;)
ja jestem za wprowadzeniem maksymalnych wymiarów sygnatur, które będą minimalistyczne
Najlepiej będzie jak uzgodnicie to u siebie w dziale zamkniętym.
Sygnatury w formie obrazka - ustalić maksymalne wymiary jakie może mieć obrazek.
Gify - te bym zakazał.. Ale jeszcze nad tym się zastanówcie
Sygnatury tekstowe - ograniczenie do do linijek tekstu i wielkości czcionki.
Nie chcę niczego narzucać, bo to wszystko jest do ustalenia, przemyślenia, zaakceptowania. Dlatego najlepiej jak modki, super modek i administracja rozwiążą to w dziale zamkniętym.
Odnośnie tego Internetu i szybkości.. Nie chodzi tutaj, że komuś się nie wczytuje taka sygnatura ale o to, że duży obrazek rozjeżdża post. Jak widać na pierwszym przykładowym zdjęciu użytkownik napisał jedno zdanie, a sygnaturka + post zajmuje 3/4 ekranu.
Mi osobiscie to tam nie przeszkadza, ale tak demon wyzej napisal Ci co przegladaja forum na tel i maja limit to mozna to mozna wprowadzic jakis maksymalny rozmiar.
Moja sygnatura
Wymiary: 360px × 270px
Waga: 494,94 KB (506 820 bajtów)
Taką rozdzielczość posiadają telefony sprzed 4 lat, także nie sądzę, żeby moja sygnatura była "za duża". Jestem za ustaleniem wymiarów, ale nie popadajmy w paranoje, zaraz wylecicie z rozmiarami 100x100.
ps.
Zdzisiu Motyka, twoja sygnatura przekracza limit wagi sygnatury o prawie 100%, radzę ci ją zmienić.
@Splaxor
Nie zawsze. ; p Mam warna od Santano za sygnaturę która mogła spowodować epilepsje u chorych osób. :<
Pikej v69
02-11-2013, 09:40
Mi to nie przeszkadza, bo i tak nie patrzę na podpisy - Tobie też to polecam :D
Na pewno zauważyliście, że nie raz dostaliście ode mnie PW z prośbą o zmianę podpisu. Czasami musiałem sięgnąć po czerwony kartonik.
Sygnaturę Ok, ej! sprawdzałem już kilka razy i zawsze była ona zgodna z regulaminem.
dziq76PLx2 Ty to już nie raz zmieniałeś gif z podpisu.
Myślę, że za jakiś czas ustalimy razem z ekipą dopuszczalne rozmiary.
Forum jest głównie dla Was, więc może zaproponujecie jakieś wymiary? Oczywiście bez zbędnego offtopa. Komentarz do sytuacji + propozycja.
@down
Tu nie jest problemem moderator, a użytkownik, który nie stosuje się do regulaminu.
dziq76PLx2
02-11-2013, 12:59
dziq76PLx2 Ty to już nie raz zmieniałeś gif z podpisu.
Dlatego że zawsze jakiś problem wystąpi ze strony moderatorów
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.