Zaloguj się

View Full Version : Pob?a?liwo?? Game Masterów/Tutorów itd.

Ktoś II
03-11-2013, 19:54
Witam

II. Gra

1. Obowiązuje całkowity zakaz przeklinania i obrażania innych graczy, a także cytowania obraźliwych wypowiedzi innych osób.

6. Używanie kanałów publicznych niezgodnie z ich przeznaczeniem wiąże się z karą.
Game-Chat, rozmowy dotyczące gry (z wyłączeniem rzeczy zawartych w punkcie dotyczącym kanałów Trade),
Trade-Main/Trade-Rook, oferty sprzedaży, kupna oraz oferty współpracy (szukanie ludzi do questów, prośby o pomoc w questach, rekrutacje do gildii itp.),
RL Chat, rozmowy niezwiązane z grą,

15. Wszelkie wypowiedzi rasistowskie, satanistyczne, faszystowskie czy dotyczące antychrystwa są całkowicie zakazane.

Moje pytanie brzmi następująco, po co te punkty umieszczone są w regulaminie, skoro żaden z Adminów tego nie respektuje?
Na APO nie ma graczy, tutaj jest BYDŁO. Zobaczcie co się dzieje na game-chacie, można to nazwać zbiorowiskiem niedokształconych, próbujących się dowartościować matołów, którzy obrażają każdego po kolei. Ludzie, którzy mają problem i zadają konkretne pytanie rzadko dostają satysfakcjonującą odpowiedź, ponieważ stają się oni ofiarami "trollingu", gdzie odpowiedzi na zadane pytanie totalnie odbiegają od tematu i pisane są na poziomie szóstoklasisty.

Jednym sposobem na ww. BYDŁO jest surowa kara w postaci długotrwałych banów lub po prostu banów na IP, aby nie było możliwości wejścia do gry ponownie na innej postaci. Jeżeli dostaną raz bana, drugi, trzeci nauczą się w końcu co to jest KULTURA.

Kimus The Master
03-11-2013, 20:05
Gracze którzy nie stosują sie do tych punktów dostają muted na XX minut jeśli to nie skutkuje to leci ban.
po 2 jeśli każdy gracz za przeklinanie miał by zostać ukarany banem, średnia ludzi na APO była by 1/3 czyli sami Tutor/GM

Azbestowy Człowiek
03-11-2013, 20:09
czy dotyczące antychrystwa są całkowicie zakazane.

jeżeli apo to serwer na którym dominują wartości chrześcijańskie, to czemu na nim tyle nienawiści?

wyczuwam sprzeczność (nie)regulaminową

Zarexoholik?
03-11-2013, 20:57
Mam nadzieję, że masz na uwadze fakt iż osoby, które obecnie grają na APO znajdują się w przedziale wiekowym 11-16 lat? Czego ty wymagasz od osób, które w Internecie "mogą wszystko"? Każde wyzwiska, zaczepki - powinny być karane. Co jak co, ale APO to druga [dla niektórych nawet pierwsza] rodzina. Spędzają tutaj więcej czasu niż z rodziną i znajomymi, więc tutor/gm powinien ich dobrze wychować! Jest regulamin, więc każdy powinien się do niego dostosować.

Demon
03-11-2013, 21:31
trzeba zaznaczyć, że używanie wulgaryzmów =/= obrażanie innych użytkowników, bo ja osobiście często rzucałem 'k*****i' na lewo i prawo, ale pisząc w strone jakiegoś gracza używałem hotkeya lub zwyczajnie włączałem tryb miły Demon, ale fakt jest faktem i niektóre punkty regulaminu obecnie są zbędne

co do długich banów jestem na tak, ale tylko w sytuacji gdzie ostrzeżenie, które musi być dane nie zadziała, bo np. ja jestem osobą dość nerwową i kończy jak się kończy :p

Rinson
03-11-2013, 21:31
Oczywiście gracze, którzy łamią regulamin np. obrażając kogoś, pisząc nie na temat na kanałach, godząc w czyjeś uczucia religijne są karani. Procedura wygląda następująco:
upomnienie, mute na dany czas, ban.

Jak pewnie wiecie, nie jesteśmy w stanie być zalogowani 24/7, więc zdarza się, że czasami po prostu nikogo z obsługi nie ma a zachowują się tak a nie inaczej.

Jeżeli gracz notorycznie obraża kogoś itp. to bany są stopniowo zwiększane. Przykładowo gracz x obraża gracza y, więc dostaje bana na 24h. Ponownie ma miejsce ta sama sytuacja kilka razy, więc kolejne bany na 24h. Jeżeli One nic nie dają to kolejny ban wynosi już 48h.

Nie możemy jednak zbanować kogoś, kto używa przykładowo słowa "ku**a" jako przecinka. Możemy dać upomnienie jeśli ma to miejsce raz, bo jakbyśmy mieli każdego za tego typu przecinki banować, to dzisiaj licznik zalogowanych na serwerze wynosiłby pewnie 0/800.