Zaloguj się

View Full Version : Balans - propozycja.

Squid
04-11-2013, 19:26
Na początku chciałbym zaznaczyć, że jest to oficjalna propozycja. Wszystkie wypowiedzi będą brane pod uwagę oraz gdy ilość osób na tak będzie powyżej 75% zostanie ona wprowadzona na test serwer a następnie (jeśli wam się spodoba) na serwer główny.

Chciałbym aby również każdy się wypowiedział podając poziom i profesję postaci jaką gra/grał w ostatnich 2 miesiącach oraz jakie odniósł wrażenie.

Jak wiadomo, jest wielki płacz, że rycerze są zbyt silni.

W grę wchodzi kilka opcji, jednakże najlepszą się wydaje osłabienie EK.
Są tego pewne plusy jak i minusy.
Drugą opcją jest płacz EK "że nie dostał lizaka" jakim jest zwiększenie siły innych profesji.

Tak więc opisujcie którą z opcji byście wybrali i dlaczego. Postaramy się odpowiedzieć na każde pytanie dotyczące tego tematu.

Dziękuję za uwagę.

Demon
04-11-2013, 19:29
grając 2900msem z full eq unikałem solówek z 2800+ knightami, a nawet mniejszymi, bo z reguły kończyły się dedami przez śmieszne combo 2x max + crit z UW. dla mnie wszelkie problemy rozwiązałoby wycofanie uha z hotkeya, bo jest to najśmieszniejsza sprawa na całym APO

ps. zwracajcie uwage na edytowanie postów i przedewszystkim nie spinajcie się między sobą, bo ten temat nie jest od tego

Czarodziej Xardax
04-11-2013, 19:42
1000k ed skladalem 1,1k ek bez uw / z 1k ek z uw mialem problemy 4;2 dla niego
gram 740ek i 900 ed nie moze mnie zabic : )

730ek zrobilem bhq, ed na 1000 z tym samym eq.

propozycja?
oslabic uw w pvp : )

#down
e maxa nie mozna oslabic.
nie kazdy ek ma uw : )

Logest♥
04-11-2013, 19:48
Combo ek'a (2 ue + uw) = red hp profesji magicznej - leczyć się czy założyć ringa i atakować ? Jak się leczysz to nie bijesz, jak atakujesz to mana spada Ci w 5 sec, a i tak go nie ubijesz.

Druga sprawa jest taka, że ek:
- Ma combo takie samo jak profesje magiczne ( z uw)
- 2.5x więcej hp
- uha, który leczy więcej niż profesja magiczna bije ( + brak exhusted)

Jak dla mnie to powinniście:

a) wyrzucić uh'a z hotkeya i jego moc zostawić taką jaka jest teraz

b) osłabić hity z e maxa o 30% w pvp, pvm bez zmian (mniejsze wartości nie wchodzą w grę, bo np 10% z 10k na 2.5k lev to jest nic)

c) zabrać możliwość korzystania z uw eczkom ( czekam na ból dupy)

d) usunąć profesje elite knight

Myślę, że c i d są najrozsądniejsze.

ps.
witamy panie M

/Demon
przed edycją było 'cze muf', DOBRY TROP!1

e maxa nie mozna oslabic.
???

nie kazdy ek ma uw : )
Tyle, że ek bez uw vs ms/ed z uw = równe szanse ( bo i tak magiczne biją z niego niewiele więcej od silver wanda)

edit 9384384i93849384293792372
Najlepiej zrobić restart postaci i usunąć quest na uw, 300 osób online i sprawiedliwy balans, piszecie że na tak starej tibi nikt nie będzie grać, oki ja na to beka.
Gram sobie na otsiku 7.4 z 200 osobami online, gdzie dostępne są 2 boty pod tą wersje tibi i żaden z nich nie działa bo jest wykurwisty anti bot system. ( a pacc jest do kupienia za euro i do kupienia za cc od innych graczy w grze)

chciałbym z tego miejsca pozdrowić rekruta, który na apo jest bardzo dobry w pvp, wie wszystko i potrafi wszystko
<ironia>

Odniosę się jeszcze do tego postu i idę na wara 30 vs 30 bez aimbotów

Wystarczy, że zasięg uw zmniejszyli do 2sqm i nie można zabić ed czy ms a tym bardziej rp.

po 1 Nie dodałeś sondy a po 2 jestem na nie

\/down
zamknij się wreszcie nołnejmie bo chuja wiesz tak naprawde
Spokojnie, kolego - wychodzisz z taką agresją w jego stronę jakby ci co najmniej matkę zabił,
uw na 2 sqm? spoko, ale to jest kropla w morzu potrzebnych zmian w balansie klas postaci.
Zrobili to i co? Ciężko podbić do kogoś jak się z nim bijesz? Ciężko dać map klika koło niego? XD
Tak myślałem. Jeżeli ed/ms ucieka to już chyba nie można nazwać pvp tylko lataniem za pk/ys, gdzie profesja magiczna ucieka, a ty próbujesz ją wyspamować co już ci nie wychodzi bo zmniejszyli zasięg uw o 1 sqm ok !

rumun
04-11-2013, 20:12
Grałem ostanio 2750+ms/2,4k+ed i solówka z ekiem o podobnym a nawet z nizsysz lvlem wyglądała tak, że ed/ms próbował wyspamować eka za pomocą czaru co nic nie dawało bo i tak sie wyleczył a w tym czasie ek walnął 2x z uw pozniej 2x e max i koniec.

Moje propozycje
-osłabić uha o 25-30%
-osłabić exori max o 8-10%
-osłabić uderzenia z uw a zwłaszcza ataki krytyczne(lub wprowadzić hity zależne od skilów)

Co do ms/rp/ed zostawić tak jak jest.

75%? Beka, na APO 50% to knighty i nie przejdzie to nigdy, każdy jest przyzwyczajony do tego, ze jego profa to numer 1 na APO, ale dobrze, że w końcu chcecie coś zmienić.

#logest
Co do propozycji resetu charow, tu daje takie małe coś, warto wziąć to pod uwage http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=116967
#d
widać juz płacz ekow;/ smutne

dziq76PLx2
04-11-2013, 20:36
Wystarczy, że zasięg uw zmniejszyli do 2sqm i nie można zabić ed czy ms a tym bardziej rp.

Ktoś tu chyba zapomniał jak miał jakiegoś 2,6k ek i padał od Demona gdy ten miał Sarumara i płakał na forum? :(:(

@t

Grając 1400 ed z eq yb, silver wand, klapy, panda, kapok, bh ledwo co dawałem radę 1,1k ekowi z uw, 1,2k ek to już nawet wiedziałem że nie ma po co iść bo wiem, że i tak by mnie zabił, uh za silny, e maxy i w ogóle

Jak dla mnie najlepszą propozycją była taka jak napisał Logest tzn. reset charów, ja bym jeszcze reklamował ots'a przez jakieś pół roku lub więcej jakby się komuś chciało i zacząć z tym wszystkim od nowa, ale wiadomo, że zaraz allegro kidy zlecą się przeciwko mnie i logestowi pogrążeni w smutku, że straciliby swoje złotówki.

#Lordzik#
04-11-2013, 21:02
Wystarczy, że zasięg uw zmniejszyli do 2sqm i nie można zabić ed czy ms a tym bardziej rp.Na chooy się wypowiadasz jak ty masz zerowe pojęcie o profesjach. Grasz kicajkiem i dlatego wypisujesz te smęty. Zaraz mi tu będziesz prawił o moim pvp, ale to ciebie pindol składał Scixem.

Już napisałem temat w którym przytoczyłem kilka ważnych kwestii:
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=119330

Zaraz będą pisać, że rp bije więcej od ek'a, tylko nikt nie patrzy na masakryczną dysproporcję w ilości hp. Śmiem twierdzić, że u ek'a hit uw + exori max jest praktycznie na tym samym poziomie co u rp'ka.

Wszystkie wypowiedzi będą brane pod uwagę oraz gdy ilość osób na tak będzie powyżej 75%Powiadam wam, że nigdy takiej sytuacji nie będzie z wiadomych względów.

Chciałbym aby również każdy się wypowiedział podając poziom i profesję postaci jaką gra/grał w ostatnich 2 miesiącach oraz jakie odniósł wrażenie.Otóż pogrywałem sobie ostatnio 3.1k rp. Co do pvp z podobnym lvl'em profesji magicznej jest dobrze. (Bijąc się z Boonkiem raz wygrywałem ja raz on). Nie ma tu jakichś dysproporcji. Co do ek'a jest zupełnie inaczej. Żebym wygrał z 3k ek'iem muszę mieć WIELKI fart z ringiem, chyba, że tym ek'iem gra jakiś ulong.
Solując się takim 3.1k rp z 2.7k ek'iem są spore problemy, tutaj bez ringa też nie da się nic zdziałać. O szansach profesji magicznej to nawet nie ma co wypisywać, bo ek wrzuca sobie ringa i ma wyjebundo.

Uważam, że jedyne zmiany trzeba zrobić u elite knighta. Zaczynając od masakrycznych, kosmicznych hitach z uw w pvp oraz obrażeniach z exori maxa.

Przykład Dałk Wałda, no jak ten typ z crita uw wali więcej niż z exori maxa, ale nie ek jest już dość słaby, bo ma uw na 2 sqm'y, beka XD. Byście nawet z takimi tekstami nie wyjeżdżali, bo wstyd.

Sorc Aka Siochacz
04-11-2013, 21:47
Moim zdaniem EK powinni zrobić tak że UW może korzystać dopiero po wykonaniu questu na nie, a nie że sobie kupi na allegro i nawet na 20 lvl może korzystać bez wykonanego questu.
Wtedy nie będzie takich postaci [knightow] do 1,2k lvl co będą mogli używać UW.
Nawet im będzie trudniej bić Warmastera do UW choćby w Magic Axe ;] to dopiero ubiją na 1,3k+ lvl i odblokują sobie po odebraniu UW możliwość korzystania z niego.
Teraz sprawa jest taka że knight rządzi przez:
najlepszy atak broni
ilość hp
moc leczenia runą Ultimate Healing [UH]
oraz możliwością bicia czasami obszarowo ok 4x więcej niż bije w potworka z Exori Maxa

Ja na 400 lvl ek bije 3,5k z e maxa, a po 13k+ obszarowo z UW w potwora mając na sobie [Kapok,b robe, kapcie, Yb Amulet] w gold ringu obszarowo wychodzi do 15k co w ludzi na tym poziomie wychodzi mi po 5k z obszarowego ataku bez gold ringa, a w gold ringu biłbym jakieś 5,8k.

Tak czy tak EK z eq a już w Shaman set rządzi, powinni wywalić Shieldy of Empire, Ultimate Weapony [ew. jakaś zmiana] i Shaman sety przez takie zwiększanie x% atk magicznego to dla EK niebo w gębie gdy za jakiś czas dojdzie jakiś set z atk magicznym 20-25% to EK już będzie nie do zabicia na 1k lvl bo sobie na lekko weźmie 1,8k ms/ed i wyspami go w tym secie + walnie obszarowo z uw w gold ringu.
Teraz to 2k ms bez eq zabić 1,2k ek z full eq to 10h zajmuje, czasami jeżeli taki ek złapie debuga/laga to jest szansa na zabicie a tak to lipa.

#
A sondy to nie dałeś ;/

^Demon
po co sonda w takim temacie? prosze Cię :p

[B. Wszystkie wypowiedzi będą brane pod uwagę oraz gdy ilość osób na tak będzie powyżej 75% zostanie ona wprowadzona na test serwer a następnie (jeśli wam się spodoba) na serwer główny.
A stąd ;]
Nie ma sondy, a pisze że jak będzie 75% na TAK to dadzą na test serwer ;]

Skiff
04-11-2013, 22:55
Według mnie powinno byc tak.
Knight- jest to wojownik inaczej rycerz, tak wiec od kiedy rycerze mogli używac magii do walki? jestem za wprowadzenie broni dla KNIGHTA typu jakis miecz czy cos.
UW zostawic dla postaci magicznych a dla RP cos do walki w dystansie.

'Boonek'
04-11-2013, 23:16
No to moja kolej

Gram 3124 ed i gralem 1500 ek (w ostatnich 2 miesiacach)

Generalnie tak, pierw odniose sie do ek.. cale "zycie na apo" gralem ed lub rp i logujac na ek bylem ze tak powiem "ciemny" mimo tego bez problemow potrafilem zabic 1700+ ed/ms a nawet rp! skad wynika ta przewaga - nie mam ***** pojecia...

Aktualnie gram 3124 ed (First Boonek) nie przechwalajac sie - nie jestem z pierszej lapanki, przez dluzszy czas bylem uwazany za najlepsza pod wzgledem pvp profesje magiczna na servie mimo tego potrafi mnie zabic nawet zwykly ebany no name posiadajacy 2.7+ ek jest to zenujace w chuj.. z moich obserwacji wynika ze:

1. 3.1k ed nie moge zabic w zaden sposob 2.5+ ek na spam (chyba ze stoi w miejscu i sie nie rusza)

2. 2.5+ ek bije tak duzo z uw ze po 3/4 mortach moze zajebac mi 2 szykie i padne

3. Ek powinien byc od bloczenia a nie od zabijania solo - w tej chwili eki na wyzszych poziomach robia questy znacznie szybciej niz inne profesje (wlasciwie nawet moga robic je solo) bija potwory ktorych inne profesje bic nie moga (przyklad: crack) ja swoim 3.1k ed padam na combo od jednego podczas gdy ek na tym samym poziomie moze bic z powodzeniem nawet 2!

Generalnie przewage ek nad ed/ms troche mniej nad rp widac golym okiem, moja propozycja byloby calkowite usuniecie UW i cofnieci sie do magic axe.. do tego oslabilbym uha i e maxa wtedy bylby balans

A jak to napisales "lizakiem" dla ek bylyby dlugie miesiace w ktorych byl nie do zajebania

Zarexoholik?
05-11-2013, 00:08
Zarexoholik 3162 rp

Walki z knightami są oczywiście bezsensowne, ponieważ knight jest palem z większą ilością hp, i hitem mniejszym w porywach do 300 hp na turę. [chodzi o pvp] Nie dość, że ma najwięcej hp to jeszcze ma możliwość leczenia się z hotkeya. Także?

Okey
05-11-2013, 00:33
No to po kolei -

Aktualnie posiadam 1188 ek'a i 1513 ed'a. Pvp ekiem wygląda tak, crit z uw (5.4k)+max(5.5k)+max(5.5k) = umiera 1.2k ed, a gdy większy lvl nie vitnie się po 1 uw, to i tak umrze.

Pvp edem wygląda mniej więcej tak. Muszę biegać po całym dachu i bijąc się z 1.3k ekiem nie mogę dać w siebie walnąć więcej niż 2 uw, czyli 4 morty, sio, 4 morty, sio, 4 morty sio itd. jeżeli natomiast oberwę uw+crita z tego uw tak "piszę siema posągu w temple".

Nie tak dawno temu miałem 2.5k ms'a. Bez żadnych problemów składałem 2.2k ek'a, 2.3k ek to już były lekkie problemy, natomiast walka z 2.4k wyglądała jakbym tylko uciekał. Zabicie 2.5k ek'a graniczyło z cudem a zabicie wyższego ek'a mogłem spokojnie oznaczać czerwoną kartką w kalendarzu.

Niemniej jednak, nie można osłabić uh'a knighta, gdyż naprawdę wtedy na niższych lvlach knight nie będzie mógł nic zrobić. Dla mnie najlepszym rozwiązaniem będzie zmienienie kodu na hity z uw, gdzie skill będzie miał większe znaczenie, jak i ogólne osłabienie maksymalnych hitów. Takim sposobem większość knightów nie będzie ściągała na combo ed/ms a knighci posiadający duży skill broni będą bili mniej niż dotychczas.

KaZeK
05-11-2013, 08:01
Hity UW zależne od skilla (najwyższego, to chyba logiczne) oraz osłabienie o kilka procent power berserka.

Zii Baba
05-11-2013, 08:46
Nie wiem jak sie do tego odniesiecie, ale skoro Crit ma az takie duze znaczenie u eka to mozna sprawic by nie istnial dla knightow w pvp.
Proponuje oslabienie/usuniecie crita w pvp u knighta, podniesienie crita u ms/ed o jakies 4-5% albo oslabienie exori maxa(to raczej odpada)

Gralem 2.2k ek, 2.3k rp, teraz 500~ ed i duzo wiecej bla bla bla...

Rekrut
05-11-2013, 10:37
Nie wiem jak sie do tego odniesiecie, ale skoro Crit ma az takie duze znaczenie u eka to mozna sprawic by nie istnial dla knightow w pvp.
Proponuje oslabienie/usuniecie crita w pvp u knighta, podniesienie crita u ms/ed o jakies 4-5% albo oslabienie exori maxa(to raczej odpada)

Gralem 2.2k ek, 2.3k rp, teraz 500~ ed i duzo wiecej bla bla bla...

Chyba najlepsza propozycja. Najlepszym rozwiązaniem było by właśnie usunąć chyba tego criticala u knajta a polepszyć u ed,ms w pvp i po sprawie?
Jak usuną uha z hotkeya to nie nie gram i na pewno nie tylko ja:)
#Demon myślę, że więcej jak 10 odejdzie
^Demon
kiedyś nie było uha na hocie i było 400 osób, teraz jest i jest 50 osób. 10 odejdzie, 100 przyjdzie :p

Nonexistent
05-11-2013, 12:28
Usunięcie uw i drobne poprawki w broniach przeznaczenia załatwiłyby sprawę.

Refleksje z gry? Wprowadzenie uw chyba wymknęło się z pod kontroli, to powinna być broń - kilka sztuk na całym serwerze, a nie hlvl przed up nosili po 2, a allegrowicze kupowali sobie tę broń na start. Przedmiot tak na prawdę traci swą wartość. To był błąd i moim zdaniem poprawa balansu powinna zacząć się od tej broni.

Squid
05-11-2013, 13:07
Nonexistent - uzupełnij swoją wypowiedź o refleksje z gry swoimi postaciami inaczej warn.

Takie małe info dodatkowe: Cofka, powrót do 200X roku, usunięcie UW czy innych magicznych itemów itp nie wchodzi już w rachubę. Jedynie będą możliwe modyfikacje czarów i ewentualnie właściwości przedmiotów magicznych.

Głównie chodzi o to aby znaleźć dokładniejsze dane granic czarów podczas PvP :>

#Lordzik#
05-11-2013, 13:11
Najlepszym sposobem byłoby zabranie kilku osób typu: Aziel (Tomek) itp. takich które ogarniają pvp na test serwer i wprowadzanie zmian przy ich udziale, bo takie testy ze strony administracji nic nie dadzą.

Faworyt
05-11-2013, 14:28
Jedynie przychodzą mi do głowy takie zmiany:

- zmniejszenie hitów z exori max u ek
- zmniejszenie hp u ek
- zniesienie critical hita podczas walk pvp wszystkie profesje
- zablokowanie możliwości uahnia się podczas biegu (również tylko pvp)

Nie ma co porównywać ots i rl tibii ale nie ma tak, że wszystkie profesje są równie silne i idealnie zbalansowane.

Usunięcie UHA z hota sprawi, że część graczy przestanie grać. Ale przynajmniej druidzi zaczną być bardziej potrzebni.

First Legend
05-11-2013, 15:11
Witam, może by tak zmniejszyć strzały rycerzowi z exori max?
i dodać nowy czar dla profesji magicznych? oraz Palladynowi, nie zapominajmy :P Bo życia knightowi nie można ruszyć ponieważ kto wtedy będzie blokował questy/potwory? :D

2,258 Royal Palladyn
2,100 Master Sorcer
800 Elder Druid
1400 Knight

Nullo
05-11-2013, 15:50
Gram 1.1k rp knight na 950+ z full eq bije takie same hity jak ja. Zmniejszyć exori max!

Shillen
05-11-2013, 17:06
Witam, może by tak zmniejszyć strzały rycerzowi z exori max?

Strzały? Raczej hity, ta opcja byłaby dobra.

i dodać nowy czar dla profesji magicznych?

I ten czar pewnie zabierałyby powyżej 2k many? Wtedy będzie ból dupy o dodawaną manę przez manasa.

oraz Palladynowi, nie zapominajmy :P

Jw.

@top
Można osłabić e maxa, bądz lekko podwyższyć siłę vity u palka (ciężko się wyleczyć od sorca, szczególnie gdy ma full eq, mając "średnie (chociaż sama pandemka)" eq u rp jest kiepsko z wyleczeniem się od spamu + dodać 1 bądź 2 pkt życia/lvl u ed/ms.

Franek Pall
05-11-2013, 17:09
Gram 1k EK i z UW bije prawie tyle samo co z exori maxa w moobka jeżeli siada Critical Hit, powinniście zbalansować profesje wszystkie, aby miały takie same szanse.
Moje solo wychodzi takie że jak bije się z typami co maja ms/ed 100+/- lvl to 3-4 spamy z e max'e + obszarowe z uw i pada, a on może mi spamować a i tak się wyuham.
Jeżeli tak ma być to dziękuje za balans bo ek zabić magiczne to nie trzeba mieć ogaru pvp.
Inaczej jest w drugą stronę ed/ms bije się ek a zawsze trzeba mieć e ringa bo szybko ma się reda i nic sie nie zdziała jedynie w e ringu można ek zabić jak się ogarnia ew. z botem na ringi.
Moim zdaniem ek zmniejszyć siłę UW lub zastąpić jakimś innym nowym itemem + e max'a o 10% i będzie dobrze.

Citko7
05-11-2013, 19:10
Najpierw skomentuje niektóre wypowiedzi moich poprzedników.

Boonek.

" nie jestem z pierszej lapanki, przez dluzszy czas bylem uwazany za najlepsza pod wzgledem pvp profesje magiczna na servie "

Najlepszą do 1.5k, pvp na 3k + to inna bajka. Także za dużo sobie nie wlewaj, bo takie są fakty, że gdy ja grałem Torusem to np. Flac mając Aziela nie mógł mnie zabić a sam padał. [ Ale teraz już z Flaczkiem bajucha XD ] Najlepszym potwierdzeniem będą wrogowie z tamtego czasu [ Bart, Flak, Rekrut ] A sam padasz od Araba czy Wulfa. Ale spoko, trudno jest się przestawić z 1.5k ed na 3.1k =]]

Nullo.

1.1k rp Eq? 950ek z full eq bije tyle co Ty, nic dziwnego skoro ma full eq tak? I nie jest to jakaś przepaść lvlowa. Flak swoim 1.1k ed bije po 8k w ludzi z full eq.

TAK GRAM PROFESJĄ ELITE KNIGHT.

Pisałem już kilka razy, usunąć UW i po problemie. Bo raczej tutaj jest ta ' przepaść ' 3k Ed walnie na krytyku 5k? Ekowi luźno wchodzi 10k.
Większość wypowiadających się, to osoby które mają postacie z wyższymi lvlami, jak wiecie ogarniety MS/Ed przynajmniej z naciskiem na przynajmniej do 1k lvla spokojnie wyspamuje 1k knighta. Prócz całkowitego usunięcia UW z serwera, proponowałem już kilka razy by hity z UW dla profesji magicznych były zależne od mlvl'a + zmniejszenie nieco siły tego o to UW Knightowi co a tym idzie także Palkowi.

Siłe exori mógłbym znieść max o 10%
Siła uha zostaje stała. Jeśli chcecie wyrzucić uha z hota, wyrzućcie także manasy. [A wtedy zamiast tych 80/90 osób online będzie 15/20 reszta bany za auto mane i uha.]

Widzicie winę po stronie, Elite Knightów, a ja bym raczej szukał jej w administracji która zrobiła questy na ' KoX ' itemy dodające X% do ataków magicznych i w taki o to sposób Ek jest mocny.

Dziękuje.

Hollow
05-11-2013, 20:42
Można również z przedmiotów takie jak klapki i shaman set usunąć właściwości zwiększające % magiczny dla knightów a zastąpić czymś innym nie związanym z zadawanymi obrażeniami z max'a.

Mam 1,3k eka i 900 rp ale po co mówić o pvp jak już każdy wypowiedział się na możliwe sposoby

Temat ten zakłada poprawienie balansu a nie kolejne upierdolenie kjata, a z tego co widze wiekszosc z was ma tylko obiekcje do EK..
Dlaczego nikt nie proponuje poprawienie sio u ED, UE u MS czy exori max erex u RP ?

Po co zmieniać coś co jest w miare dobrze poustawiane ? I prawda najłatwiej wybalansowac jedna profesje jak wszystkie na raz

Kimus The Master
05-11-2013, 21:53
Temat ten zakłada poprawienie balansu a nie kolejne upierdolenie kjata, a z tego co widze wiekszosc z was ma tylko obiekcje do EK..
Dlaczego nikt nie proponuje poprawienie sio u ED, UE u MS czy exori max erex u RP ?
.............
prponuje dodac po 1hp/mp dla profesji magicznych na kazdy zdobyty lvl jaki i rowniez poprawienie hitów dla paladyna
jesli chodzi o EK to zwiekszył bym rozbierznosc miedzy minimalnyn a maxymalnym hitem z maxa zasieg UW został juz zmieniony wiec moc UW powinna zostac taka jaka jest ewentualnie zabrał bym dla Ek opcje critical hit

rumun
05-11-2013, 21:55
Kimus, po co ulepszać aż trzy profesje zamiast zająć sie jedną i lekko ją osłabić.

Tak jak pisal wiele razy Aziel oraz Compot, zaprosić graczy ogarniających pvp na test server i administracja bedzie widziala sama co jest nie tak.

Nullo
06-11-2013, 00:12
Nullo.
1.1k rp Eq? 950ek z full eq bije tyle co Ty, nic dziwnego skoro ma full eq tak? I nie jest to jakaś przepaść lvlowa. Flak swoim 1.1k ed bije po 8k w ludzi z full eq.

Chciałem poruszyć exori max ek ktory nie powinien walic takich hitow nawet z full eq. Ek nie jest do pvp, lecz do blokania minionow.
Taki 1k ek z eq bije mnie 4.1-4.5 bodajże + uw 2.5k+ i wali mi spama to jak ja mam sie wyleczyć? :confused:

Citko7
06-11-2013, 16:16
Chciałem poruszyć exori max ek ktory nie powinien walic takich hitow nawet z full eq. Ek nie jest do pvp, lecz do blokania minionow.
Taki 1k ek z eq bije mnie 4.1-4.5 bodajże + uw 2.5k+ i wali mi spama to jak ja mam sie wyleczyć? :confused:

Skoro ek nie jest do pvp, to wgl zabierzcie możliwość atakowania innych graczy profesją Elite Knight, oraz innym profesją atakowanie Elite Knight'a. Czy wtedy będą zadowoleni?

Sorc Aka Siochacz
06-11-2013, 16:36
Skoro ek nie jest do pvp, to wgl zabierzcie możliwość atakowania innych graczy profesją Elite Knight, oraz innym profesją atakowanie Elite Knight'a. Czy wtedy będą zadowoleni?

Dobra może zróbmy drugi Rookgard bez możliwości atakowania innych osób ?:confused::cool:
Nawet nie będziemy mogli się bić nawzajem i będziemy mogli stać pod temple, a nie padniemy od gracza chyba że jakiś GM postawi nam moobka :)

NON PVP Mainland ;)
Fajnie bo wtedy nie będziemy płakać o PVP że Rycerze to czołgi, Magiczne to pipki i Palladyni to słabo leczące się profesję :)

Czarodziej Xardax
06-11-2013, 18:23
Zwiekszenie obrazen zadawanych przed ed ms i rp ? : )

#down

dlatego dla kazdej profesji racjonalnie o inna wartosc :)

#Logest

madre 20% mniej z maxa
czyli jak bije 5,5k w moba to bd bil 4,4k _,/
i lvl zamiast 10 min wejdzie w 15 min
dobra propozycja podbijam ; )

#Lordzik#
06-11-2013, 18:45
Zwiekszenie obrazen zadawanych przed ed ms i rp ? : ) Przy tym układzie profesje magiczne nie miałyby szans w starciu z rp'kiem, ponieważ ten "przygniatałby" ich takim combem, że ed/ms miałby ciężko się wyleczyć.

'Boonek'
06-11-2013, 22:13
Najpierw skomentuje niektóre wypowiedzi moich poprzedników.

Boonek.

" nie jestem z pierszej lapanki, przez dluzszy czas bylem uwazany za najlepsza pod wzgledem pvp profesje magiczna na servie "

Najlepszą do 1.5k, pvp na 3k + to inna bajka. Także za dużo sobie nie wlewaj, bo takie są fakty, że gdy ja grałem Torusem to np. Flac mając Aziela nie mógł mnie zabić a sam padał. [ Ale teraz już z Flaczkiem bajucha XD ] Najlepszym potwierdzeniem będą wrogowie z tamtego czasu [ Bart, Flak, Rekrut ] A sam padasz od Araba czy Wulfa. Ale spoko, trudno jest się przestawić z 1.5k ed na 3.1k =]]

Moze zaczne od tego, ze nie padam ani od araba ani od wulfa, ew od wulfa i araba jednoczesnie.. Pomijajac fakt ze solo to i twojego guru zarexa potrafie zabic gdzie osoby z takim pvp jak twoje ze tak powiem nie mialyby szans.. Flac majac aziela padal? Spoko wtedy mial 2.6 teraz ma 2.9 i jego takze potrafie zabic - z trudem ale moge, jednoczesnie moge zaznaczyc ze wolf haleya zabijalem lethornem majacym 2.7k takze skoncz pierdolic farmazony typie bo prawda jest taka ze grasz ek i na ten moment probujesz chwytac sie brzytwy

a jesli jestes lepszy - zapraszam dach udowodnij to

Jasne, ze jest ale inne profesje takze sa - wlasnie dlatego powinien byc balans :] - nie podoba sie ze oslabia ek? GRAJ ED

Ps. tak miedzy nami - skila to masz tylko w 2 rzeczach pierwsza to wciskanie hota z uhem a 2 ppm :)

albo to albo to, bez przesady ludzie. uha nie można osłabić, bo ek będzie do wyrzucenia, a znowu 20% e maxa to chyba za dużo, ale to trzeba iść na test server i to sprawdzić (Squid, do roboty), uw niech zostanie nawet na te 3sqm jeśli będą osłabione hity ogólne, e max o te 10% w dól + powiedzmy o 1 sqm 'krótszy' i powinno być ok, ale bez testów nic nie jesteśmy w stanie powiedzieć

Roznice sa drastyczne, dlatego zmiany tez powinny byc drastyczne

Logest♥
06-11-2013, 22:58
Zwiekszenie obrazen zadawanych przed ed ms i rp ? : )

#down

dlatego dla kazdej profesji racjonalnie o inna wartosc :)

geniusz, podnieść hity profesjom magicznym i mają się nawzajem na szybkiego spama, podnieść rpkowi hity i ms/ed znowu płacz.

Trzeba się skupić na eku, osłabić maxa o 20 % i dać uw na 1 sqm.

Logest noname 600 ms

Goldi
07-11-2013, 01:32
Zmniejszyc sile maxa o 30 % oraz dodac nowy czar dla ek o znacznym mniejszym zasiegu razenia lecz o aktualnej sile exori max i juz

Nonexistent
07-11-2013, 08:36
W sumie zmniejszenie obrażeń z exori max o te +/- 20% i zmniejszenie jego obszaru, to nie jest głupie rozwiązanie.

Demon
07-11-2013, 10:27
W sumie zmniejszenie obrażeń z exori max o te +/- 20% i zmniejszenie jego obszaru, to nie jest głupie rozwiązanie.
albo to albo to, bez przesady ludzie. uha nie można osłabić, bo ek będzie do wyrzucenia, a znowu 20% e maxa to chyba za dużo, ale to trzeba iść na test server i to sprawdzić (Squid, do roboty), uw niech zostanie nawet na te 3sqm jeśli będą osłabione hity ogólne, e max o te 10% w dól + powiedzmy o 1 sqm 'krótszy' i powinno być ok, ale bez testów nic nie jesteśmy w stanie powiedzieć

Stoner.
07-11-2013, 10:51
Ja uważam, że ten trujący czar druida powinien na prawdę truć- zabierać po jakies 500hp.

Sorcerer powinien wiecej walic.

Knight powinien walić mniej.

pallek- bez zmian.

Azielu$
07-11-2013, 13:12
Ja uważam, że ten trujący czar druida powinien na prawdę truć- zabierać po jakies 500hp.

Niepotrzebne.

Sorcerer powinien wiecej walic...
... I składać równe lvl'e ms/ed na 2 szybkie. O to ci chodzi? Ms bije dobrze. Miałbym jedynie zastrzeżenia do siły leczenia. Można by ją minimalnie zwiększyć.

Knight powinien walić mniej.
Osłabienie e maxa + osłabienie uw oraz zablokowanie możliwości używania e ringa przez knightów powinno załatwić sprawę.

A co do paladyna to również można by minimalnie osłabić hity z uw. No i oczywiście (dla wszystkich profesji) - zablokowanie tzw. UE z UW na pvp.

+ jest jeszcze jedna rzecz, może i nie mająca znaczenia w pvp na równych lvl'ach, ale bijąc np. 2100 rp kogoś z 1000 poziomem strasznie irytujące jest to, że ten 1000 biega z taką samą prędkością jak ten 2100. Jeśli jest to możliwe to naprawcie jeszcze prędkość chodzenia.

#Vanquish - 1200RP, Feyn Daron - 1900MS, Essam Al Ridi - 2100 RP

Zarexoholik?
07-11-2013, 14:44
Pomijajac fakt ze solo to i twojego guru zarexa potrafie zabic gdzie osoby z takim pvp jak twoje ze tak powiem nie mialyby szans..

KLIK (http://www.youtube.com/watch?v=sq60kqsISpQ)

Osłabienie e maxa + osłabienie uw oraz zablokowanie możliwości używania e ringa przez knightów powinno załatwić sprawę.

Całkowicie się z tym zgadzam.

#topic

Jak nie osłabicie knighta - nie będzie balansu w pvp. Takie są fakty. Knight zawsze miał najłatwiej i każdy update był/jest pod niego. Przypominam czasy, jak knight biegał i bił z exori maxa kilka mobów na raz, gdzie paladyn w tym czasie biegał i bił po jednym mobie z czaru exevo mas vis, a o pvp już nie wspomnę...

Legion
07-11-2013, 15:45
jak dala mnie fajny pomysł z tym "trującym czarem", gdyby dodali, że exevo gran mas mort dodatkowo zatruwa i bije po te 500-1000 w zależności od lvl/mlvl to na pewno by to poprawiło trochę :)

Programista Paul Dirac
07-11-2013, 18:50
Zabierzcie z 15% z exori i uw (critical + 1 sqm).
Tak to jest good idea, ale apo już nic na nogi nie postawi, a wiadomo, admini zajebali czas w którym grało wiele osób. Gdyby robili upy w czas(jak grałem, ponad półtorej roku temu), nigdy bym nie odszedł, a tak musze swoje uzaleznienie karmić na rl tibia, bawiąc się 300+ rp i 300+ ek na worldach non-pvp (strach przed brazolami, mają zarąbiste pvp).

Stoner.
08-11-2013, 01:25
Ek musi sie nieco mniej uhac i nieco mnie walic.

2800 MS w walce z 2780 EK Nie ma szans.

Spamowalem w niego ue, ring, UW. a ten jeszcze ustal i mnie walił bez problemów. To jest czołg ten ek tutaj.

Ms, powinien wiecej sie leczyc.

Rekrut
09-11-2013, 07:05
Ek musi sie nieco mniej uhac i nieco mnie walic.

2800 MS w walce z 2780 EK Nie ma szans.

Spamowalem w niego ue, ring, UW. a ten jeszcze ustal i mnie walił bez problemów. To jest czołg ten ek tutaj.

Ms, powinien wiecej sie leczyc.

A kim Ty jesteś można wiedzieć? Ja kicaii ledwo mogę się wyuchać od Boonka jak spamuje tak że ogarnij troszkę...

Avi
09-11-2013, 09:09
A kim Ty jesteś można wiedzieć? Ja kicaii ledwo mogę się wyuchać od Boonka jak spamuje tak że ogarnij troszkę...

Bo Ty akurat jesteś zerusem więc wiesz 'pszymknij mordę'

1.Osłabić maxa o 20%
2.Osłabic maxa o 15 % + lekko uha
3.Osłabic maxa o 10% + mocniej uha +uw do 1 sqm (nie podoba sie? zakładać m axe)

3 opcje innych nie widzę, coś z tego

2800MS /2450ED

Kto$
09-11-2013, 09:26
Grałem na APO trochę czasu zawsze profkami magicznymi przed wprowadzeniem UW było w miarę ok pvp jednak że po wprowadzeniu UW balansu brak. Ostatnio pogrywałem 1,9ms to ciężko zabić 1,2 ek jak da ys i ucieka po mapie bo ma uh na hocie. W pvp z 1,7 ek mam problem i jest raz ja go raz on mnie z większymi lvl to już nie ma żadnych szans. Proponuje zmniejszyć siłę maxa i uw i pomyśleć nad wywaleniem uha z hota.

Okey
09-11-2013, 09:57
Bo Ty akurat jesteś zerusem więc wiesz 'pszymknij mordę'

1.Osłabić maxa o 20%
2.Osłabic maxa o 15 % + lekko uha
3.Osłabic maxa o 10% + mocniej uha +uw do 1 sqm (nie podoba sie? zakładać m axe)

3 opcje innych nie widzę, coś z tego

2800MS /2450ED

Ileż razy mam pisać, że nie można osłabić uha. Chcesz wiedzieć dlaczego? Może dlatego, że na 1.2k lvlu uham się 6.5-7.5k fajnie co? A wiesz ile bije 1.2k ms w ludzi? Więc powiedz mi w jaki sposób miałbym się od niego wyuhać gdy już teraz z samego ue bije tyle co ja się uham hmm?

____
Siła max'a -5%, uw bardziej zależne od skilla niż dotychczas+ogólne osłabienie hitów z uw knight'a. (Osłabienie hitów z uw tyczy się też rp'ka.)

#
Grałem każdą profesją powyżej 2.5k.

rumun
09-11-2013, 10:15
Do połowy osób, które się wypowiedziały w tym temacie- Jesteście żałośni, nie propsujcie tylko swojej profesji, którą aktualnie gracie. Chcecie żeby więcej ludzi grało? Bądźcie bardziej obiektywni.

Squid- weź kilka ogarniętych osób na test server i będzie po sprawie.

MrMagicBoy
09-11-2013, 10:53
Do czego prowadzi zakładanie takich tematów? W komentarzach głównie odbijanie piłeczki (wiadomo, że osoba grająca knight'em nie będzie chciała osłabienia swojej klasy, a osoby grające innymi profesjami nie chcą być wiecznie w cieniu knight'ów). Rzucicie swoje słynne hasło:

gdy ilość osób na tak będzie powyżej 75%

Nie wiem czy administracja zdaje sobie sprawę, że prawdopodobnie 75% serwera gra właśnie knight'em. Ale nawet jeśli nie, to my mamy sobie te 75% osób na "tak" wyliczyć sami z komentarzy? Gdzie jest jakaś sonda? Gdzie są odpowiedzi do propozycji graczy? Temat wrzucony od niechcenia, no ale będziecie mieli wymówkę, że przecież były propozycje, no ale nie przeszło...

Żeby nie było off-topu :

Grając 3,3k druidem, mój spam w knight'a już od 2,6k poziomu nie sprawia mu większych problemów. Nie jestem za jakimiś radykalnymi zmianami, powyżej padło kilka ciekawych propozycji, ale nawet nie wiemy czy ktoś to w ogóle czyta i testuje.

Moja propozycja:

- UW do 1sqm, niech nawet zostanie ten przesadzony krytyk.
- osłabienie UH'a o 10%
- osłabienie exori max o 10%
- knight nie może korzystać z energy ring'a

Przypuszczam, że to mogłoby trochę poprawić balans, ale od tego jest administracja żeby to przetestować i podjąć odpowiednie decyzje.

:cool:

Ero Senin
09-11-2013, 11:02
Moim zdaniem problemem jest to, że ek napierdziela strasznie dużo z UW nawet jeżeli stoi i tylko się leczy =/ ed/ms ma problem z wyspamowaniem takiego delikwenta ;[

>zmniejszyć dmg UW albo zrobić tak, że podczas leczenia runą UW bije rzadziej? raz na 2 sec?(to możliwe?)
lub jakiś exh - nie możesz bić z UW i leczyć się jednocześnie?

Grzelo
09-11-2013, 11:03
Jestem za zmiana balansu, obecnie grywam 2750 + ekiem, i taki ed/ms juz nawet nie bd pisal lvla, bo to na tym lvlu nie ma juz ze tak powiem znaczenie padaja, bilem sie ostatnio z bonkiem owszem zabil mnie pare razy, ale nie powinien padac od 2750 eka, jak "szmata" ten balans jest w tym momencie do kitu w sumie to go wgl nie ma ;(. Gralem tez 2650 + ms'em i z pvp na jakiegos 2.7 eka to porazka totalna, ek nie powinien byc najlepszy do pvp tylko do bloczenia/expienia?
Tak jak wyzej napisal rumun wziac pare osob ogarnietych i wtedy bd wiedziec co macie dzialac :) .

Citko7
09-11-2013, 15:00

Podbijam.

Pisałem, uha zostawić w spokoju.
E maxa osłabić max o 10% [ Przy zmniejszeniu rażenia o 1 SQM ]
Zmniejszyć hity z UW. [ Może być 3 SQM przy zmniejszeniu hitów ]
Brak możliwości, zakładania e ringa. [ Nawet na magicznej tego nie robiłem, bo robią to tylko Ci którzy mają bota z e ringiem pod hota, FAKT CURVA I NIE DYSKUTOWAĆ O TYM ]

PS> Gram Ekiem.

Hity Ed, Ms, Rp są okej. Leczenie trochę pizdę wychodzi Rp'owi no i może lekko Ms'owi.

2 PS. Stark'a nie słuchać, kupił Adriana, zmienił nick i teraz pada na kim popadnie, także nie ma co polegać na allegrosach.

Czarodziej Xardax
09-11-2013, 15:06
Hmm....
wg. mnie jedynie uw psuje pvp.

- mozliwosc uzywania TYLKO 1 uw
- mozliwosc uzywania uw jako shield (glownie do obrony od uw w pvp) w lewej rece - znaczna roznica (UW NIE ZADAJE OBRAZEN bo dziala jako shield!!!)
w prawej jako bron (normalnie zadaje obrazenia lecz nie chroni od nich)
- oslabienie uw o 20-30% dla ek

I NAJWAZNIEJSZA RZECZ!
<<MOZLIWOSC UZYWANIA KAZDEGO(!!!!) PRZEDMIOTU DOPIERO PO WYNONANIU QUESTU>>>

#

- zmienić wzór na obrażenia zadawane z broni oraz UW

najlepsza opcja

#Lordzik#
10-11-2013, 16:31
Chciałbym się dowiedzieć kiedy zostaną poczynione jakieś ruchy, bo takie "zbieranie opinii" jest do niczego, każdy pisze coś innego.

Może administracja zajęła by się poczynieniem jakichś zmian i udostępniła test serwer aby można było po oceniać dane zmiany. Dopiero wtedy można byłoby pisać czy jeszcze osłabić hity czy coś innego zmienić, bo tak na sucho to nic się nie zrobi...

Squid
10-11-2013, 23:53
Chciałbym się dowiedzieć kiedy zostaną poczynione jakieś ruchy, bo takie "zbieranie opinii" jest do niczego, każdy pisze coś innego.

Może administracja zajęła by się poczynieniem jakichś zmian i udostępniła test serwer aby można było po oceniać dane zmiany. Dopiero wtedy można byłoby pisać czy jeszcze osłabić hity czy coś innego zmienić, bo tak na sucho to nic się nie zrobi...

Najpierw trzeba zebrać odpowiednie informacje :) Dopiero jak to zbiorę, będę mógł poczynić konkretne kroki - ustalić nowe wartości czarów/obrażeń z broni i innych aby móc wszystko w pełni wyrównać.

Co do zliczania głosów - pozwólcie, że ja przyznam na podstawie posta, czy jest ktoś za czy przeciw ;> Sonda bardziej zakłóciłaby mi pracę - musiałbym wykluczyć osoby z 0 lub 1 postem (lub sprawdzać ich IP itp) które głosowały z wielu kont itp co trwałoby o wiele dłużej niż czytanie każdego komentarza z osobna :)

Czekam na dalsze opinie ;) Póki co mam wrażenie, że najlepiej będzie:
- osłabić exori max u EK o ~10%
- zwiększyć siłę leczenia u profesji magicznych oraz nieco u rp
- wprowadzić nowe runy dla ms/ed
- dodać losowy czas na zadziałanie energy ringa u profesji elite knight (od 1 do 5 sekund od założenia)

Im więcej opinii tym więcej można z nich wywnioskować i wprowadzić do próby balansu :P

Pikej v69
11-11-2013, 01:00
- dodać losowy czas na zadziałanie energy ringa u profesji elite knight (od 1 do 5 sekund od założenia)

Dość konkretne zmiany, zastanawia mnie tylko punk dotyczący run - runy atakujące, czy coś innego? :cool: Nie mniej jednak, przydałoby się dopuścić graczy na test server, po zebraniu informacji ;)

@edit

Wydaje mi sie, ze to runy typu paralyze/magic trap, cyz nie? ;]

A no tak, fakt :D

Logest♥
11-11-2013, 01:57
Pozwól, że Cię poprawię

- osłabić exori max u EK o ~20%
- zwiększyć siłę leczenia u master sorcerera
- wprowadzić nowe runy dla ms/ed ??
- dodać losowy czas na zadziałanie energy ringa u profesji elite knight
uniemożożliwić ekowi korzystanie z tego pierścienia
- dam Logestowi vipa na forum, bo w pvp nikt mu nie dorównuje.

Im więcej opinii tym więcej można z nich wywnioskować i wprowadzić do próby balansu :P

Zii Baba
11-11-2013, 08:37
Dość konkretne zmiany, zastanawia mnie tylko punk dotyczący run - runy atakujące, czy coś innego? :cool: Nie mniej jednak, przydałoby się dopuścić graczy na test server, po zebraniu informacji ;)

Wydaje mi sie, ze to runy typu paralyze/magic trap, cyz nie? ;]

Hollow
11-11-2013, 09:02

To nic nie pomoże bo i tak ten knight na dłużej tego e ringa nie zakłada , powinien on zostać całkowicie zablokowany

Xahi
11-11-2013, 10:06
Combo ek'a (2 ue + uw) = red hp profesji magicznej - leczyć się czy założyć ringa i atakować ? Jak się leczysz to nie bijesz, jak atakujesz to mana spada Ci w 5 sec, a i tak go nie ubijesz.

Druga sprawa jest taka, że ek:
- Ma combo takie samo jak profesje magiczne ( z uw)
- 2.5x więcej hp
- uha, który leczy więcej niż profesja magiczna bije ( + brak exhusted)

Jak dla mnie to powinniście:

a) wyrzucić uh'a z hotkeya i jego moc zostawić taką jaka jest teraz

b) osłabić hity z e maxa o 30% w pvp, pvm bez zmian (mniejsze wartości nie wchodzą w grę, bo np 10% z 10k na 2.5k lev to jest nic)

c) zabrać możliwość korzystania z uw eczkom ( czekam na ból dupy)

d) usunąć profesje elite knight

Myślę, że c i d są najrozsądniejsze.

ps.
witamy panie M

/Demon
przed edycją było 'cze muf', DOBRY TROP!1

???

Tyle, że ek bez uw vs ms/ed z uw = równe szanse ( bo i tak magiczne biją z niego niewiele więcej od silver wanda)

edit 9384384i93849384293792372
Najlepiej zrobić restart postaci i usunąć quest na uw, 300 osób online i sprawiedliwy balans, piszecie że na tak starej tibi nikt nie będzie grać, oki ja na to beka.
Gram sobie na otsiku 7.4 z 200 osobami online, gdzie dostępne są 2 boty pod tą wersje tibi i żaden z nich nie działa bo jest wykurwisty anti bot system. ( a pacc jest do kupienia za euro i do kupienia za cc od innych graczy w grze)

chciałbym z tego miejsca pozdrowić rekruta, który na apo jest bardzo dobry w pvp, wie wszystko i potrafi wszystko
<ironia>

Odniosę się jeszcze do tego postu i idę na wara 30 vs 30 bez aimbotów

Spokojnie, kolego - wychodzisz z taką agresją w jego stronę jakby ci co najmniej matkę zabił,
uw na 2 sqm? spoko, ale to jest kropla w morzu potrzebnych zmian w balansie klas postaci.
Zrobili to i co? Ciężko podbić do kogoś jak się z nim bijesz? Ciężko dać map klika koło niego? XD
Tak myślałem. Jeżeli ed/ms ucieka to już chyba nie można nazwać pvp tylko lataniem za pk/ys, gdzie profesja magiczna ucieka, a ty próbujesz ją wyspamować co już ci nie wychodzi bo zmniejszyli zasięg uw o 1 sqm ok !

haha dojeb... Mogą wrzucić uha spod hota ale niech zrobią że leczy się tak jak na początku, tzn. 1700 ek leczył się po 16tys. Co to za sens jak będzie solo boonek vs dark monster jak on wali po 16 tys a on się leczy po 19 max. Nie zdąży uchem na siebie klikac... I spadnie na combo

rumun
11-11-2013, 10:12
- osłabić exori max u EK o ~15%
- dodać losowy czas na zadziałanie energy ringa u profesji elite knight (od 3 do 5 sekund od założenia)

Myśle, że to wystarczyłoby.

#Logest
U rp też przydałoby sie zwiększyć vite, grając 3,1k rp cięzko mi sie wyuhac czasami od ms/spama darka

#bart
flac na 2,9k eku uha sie tyle samo co ja vita na 3,1k rp, gdzie sens?

BAŁT
11-11-2013, 10:26
Najpierw trzeba zebrać odpowiednie informacje :) Dopiero jak to zbiorę, będę mógł poczynić konkretne kroki - ustalić nowe wartości czarów/obrażeń z broni i innych aby móc wszystko w pełni wyrównać.

Co do zliczania głosów - pozwólcie, że ja przyznam na podstawie posta, czy jest ktoś za czy przeciw ;> Sonda bardziej zakłóciłaby mi pracę - musiałbym wykluczyć osoby z 0 lub 1 postem (lub sprawdzać ich IP itp) które głosowały z wielu kont itp co trwałoby o wiele dłużej niż czytanie każdego komentarza z osobna :)

ta tylko ze w postach wypowiadaja sie tylko ed/ms/rp i moze z 3 ek ;)))

jesli to ma byc po postach to niech kazdy ma prawo napisac nie a nie ze zaraz pkt karny za nabijanie posta ;))))

jestem na nie ;) albo sie zwiekasza vite u innych prof albo oslabia maxa a nie to i to ;] dlaczego ek nie moze ringa uzywac ? bo co ? wiec rp tez nie powinien ;]

zostawienie hitów o rp te co sa + wiecej z vity to bedzie to co teraz jest z ek ;]]]

Bekowe propozycje pisane z dupy i pod swoja profesje . Squid wez czlowieku zrób testy z kilku opcji na test servie a potem pisz pomysly a nie wjebiesz cos co za chwile trzeba bedzie zmieniac .

'Boonek'
11-11-2013, 12:00

Ja bym dal z 15

Z leczeniem jest okej, moze predzej zmienic wzor uha dla ek zeby slabiej rosla sila leczenia (skoro na malym lv uha sie za malo, a na wysokim za duzo)

Nie wiem co masz na mysli, ale slabo brzmi

Chyba raczej drastycznie je oslabic I (tak "i", a nie "albo") zmniejszyc zasieg do 1 sqm

A moze by tak po prostu 10 sec standardowo i heja?

ta tylko ze w postach wypowiadaja sie tylko ed/ms/rp i moze z 3 ek ;)))

Bo co ci taki ek napisze? Ze gra ek i nie chce zmian? Z braku argumentow eki moga jedynie spamowac sonde :)

Assasin <!<
12-11-2013, 01:25
Exori Max -5%, usunąć critical dla ek.
e ringa jak zjebać to zjebać dla każdej profy, pamiętajcie on nie tylko do pvp.

Moim zdaniem ten balans powinniście zrobić w 2/3 częściach. Osłabiać ek stopniowo, teraz gdy na serwerze liczba graczy dochodzi do 90/100 po balansie to może się zmienić 50/60.

Squid
12-11-2013, 12:50
To nic nie pomoże bo i tak ten knight na dłużej tego e ringa nie zakłada , powinien on zostać całkowicie zablokowany
No właśnie o to chodzi, żeby nie wiedział kiedy zadziała. Bo nie dość, że ma te XXk hp to do tego używa many. MS/ED ma najmniej hp ze wszystkich profesji a obrywa tak samo jak inne (innymi słowy można go przez to ściągnąć na SPAM).

Myśle, że to wystarczyłoby.

#Logest
U rp też przydałoby sie zwiększyć vite, grając 3,1k rp cięzko mi sie wyuhac czasami od ms/spama darka
Można zwiększyć nieco vitę u pallka jednak będzie to kosztem czaru/broni :) Może nie będzie to drastyczne zmniejszenie i zwiększenie vity jednak zobaczymy :)

jesli to ma byc po postach to niech kazdy ma prawo napisac nie a nie ze zaraz pkt karny za nabijanie posta ;))))
jestem na nie ;) albo sie zwiekasza vite u innych prof albo oslabia maxa a nie to i to ;] dlaczego ek nie moze ringa uzywac ? bo co ? wiec rp tez nie powinien ;]

zostawienie hitów o rp te co sa + wiecej z vity to bedzie to co teraz jest z ek ;]]]

Bekowe propozycje pisane z dupy i pod swoja profesje . Squid wez czlowieku zrób testy z kilku opcji na test servie a potem pisz pomysly a nie wjebiesz cos co za chwile trzeba bedzie zmieniac .
1. Naucz się pisać bo ciężko się Ciebie czyta.
2. Czytaj posty które zostały napisane wcześniej (przykładowo o teście - nikt tu nie chce wprowadzać od razu zmian na główny!)
3. Beka jest tylko i wyłącznie z Ciebie bo nie rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi.
4. Każdy ma prawo napisać ale z uzasadnieniem, profesją i poziomem którą grał/gra czego również nie przeczytałeś za co powinieneś dostać karteczkę _/
5. CZYSTA TEORIA BO W PRAKTYCE TAK NIE WYJDZIE: Można zmniejszyć e maxa o 50% lub zwiększyć vitę o 50% ale po co skoro można zmniejszyć e maxa o 25% i zwiększyć vitę o 25%? Jak zmniejszymy e maxa o 50% to będzie płacz że nie możesz nikogo zabić bo za mało bijesz... Jak zwiększysz ms'owi vitę to zaraz będziesz płakał, że leczy się całe hp. Na tym właśnie polega balans by WSZYSTKO wyrównać a nie bawić się jedną profesją. Ale jak widzę na balansie się nie znasz więc przepraszam ale z Twojego płaczu jedynie mam bekę.
6. Może używać ringa a i owszem ale nie będzie wiedział po jakim czasie będzie skutkował :)
7. Dlatego RP nie dostanie większej vity bez konsekwencji.

Bo co ci taki ek napisze? Ze gra ek i nie chce zmian? Z braku argumentow eki moga jedynie spamowac sonde :)

Dlatego nie ma sondy a jest wyrażanie swojej opinii. 15% to za dużo jeśli brać pod uwagę zmianę innych profesji. Runy jeszcze nie do końca są wymyślone pod moją kopułką ale myślę, że w najbliższym czasie poznacie dokładnie co i jak :)

Exori Max -5%, usunąć critical dla ek.
e ringa jak zjebać to zjebać dla każdej profy, pamiętajcie on nie tylko do pvp.

Moim zdaniem ten balans powinniście zrobić w 2/3 częściach. Osłabiać ek stopniowo, teraz gdy na serwerze liczba graczy dochodzi do 90/100 po balansie to może się zmienić 50/60.
Właśnie spodziewam się, że wiele osób odejdzie, ale wiele osób również wróci co wyrówna się :) Balans częściowy nie jest dobrym rozwiązaniem bo jak się zrobi jedno to później drugim będzie można zepsuć to co się naprawiło.
Dlatego będzie wszystko na test serwerze ogarnięte ;>

Okey
12-11-2013, 13:01
Jeżeli chcecie osłabić uha, śmiało - ale wtedy usuwacie e ringa z serwera. 15% max'a tak? Czyli na 1.2k lvlu moim maksymalnym hitem w potwory ma być 6.9k, gdzie druid bije około 13? XD Mam też druida i mówię, że jeżeli ek nie ma full eq+uw to jest do zabicia. Więc jeżeli coś chcecie zmniejszać, zmieńcie itemy, niech dla każdej profesji dodaje inny % do magii jak i czarów. Osłabcie uw, zmieńcie wzór na hity, aby skille coś znaczyły i wtedy coś potestujmy. Jak będziesz brał pod uwagę posty Stonera aka kupiłem msa i musi być najlepszy, to będę bił z exori grana i leczył się exurą.

ps. 1350 ed w full eq nie musiał mnie zaznaczać z wanda a mając 1250 lvl po prostu się od niego nie wyuhałem. Pis.

#Squid
Nie chodzi, że ma być na równi z hitami. Wy chcecie zrobić balans z full eq czy wyrównać profesje? Jak narazie czytając te wszystkie posty dochodzę do wniosku, że będę musiał kupić eq na allegro żeby nie padać od 900 ms'a. : o

Squid
12-11-2013, 15:03
Jeżeli chcecie osłabić uha, śmiało - ale wtedy usuwacie e ringa z serwera. 15% max'a tak? Czyli na 1.2k lvlu moim maksymalnym hitem w potwory ma być 6.9k, gdzie druid bije około 13? XD Od kiedy EK ma bić na równi z ED? Bijesz więcej z broni, on bije z czaru.
Mam też druida i mówię, że jeżeli ek nie ma full eq+uw to jest do zabicia. Więc jeżeli coś chcecie zmniejszać, zmieńcie itemy, niech dla każdej profesji dodaje inny % do magii jak i czarów. Osłabcie uw, zmieńcie wzór na hity, aby skille coś znaczyły i wtedy coś potestujmy. Jak będziesz brał pod uwagę posty Stonera aka kupiłem msa i musi być najlepszy, to będę bił z exori grana i leczył się exurą.

ps. 1350 ed w full eq nie musiał mnie zaznaczać z wanda a mając 1250 lvl po prostu się od niego nie wyuhałem. Pis.Dlatego chcemy wszystko dogadać by później nie było sytuacji, że ms jest najlepszy ;) Ale sam przyznasz, że w porównaniu z innymi profesjami EK jest jak czołg? (jeśli macie podobny lvl i eq) ;)

Logest♥
12-11-2013, 15:20
Od kiedy EK ma bić na równi z ED? Bijesz więcej z broni, on bije z czaru. Dlatego chcemy wszystko dogadać by później nie było sytuacji, że ms jest najlepszy ;) Ale sam przyznasz, że w porównaniu z innymi profesjami EK jest jak czołg? (jeśli macie podobny lvl i eq) ;)

Można zrobić tak, że w pvp będzie bić mniej z tych maxów o ileś %, a w pvm(player vs monster) tak jak do tej pory.
Co do vity msa, to prawda - jest bardzo słaba

Co do rpka przyznaje racje, vita kosztem hitów.

Ogólnie to eka trzeba raz, a dobrze osłabić (bardzo)

Shakur Shooter !!!
13-11-2013, 01:42
Jako były gracz na apo niegram od prawie 2 lat postanowiłem powiedzieć że balans spierdolił sie jak wprowadzono uw jak nie było uw to balans był ok ek nie był wtedy czołgiem i dało rade go ujebać wg mnie najlepiej usunać uw z servera albo zmniejszyć obrażenia uw dla knighta o 25% albo aby uw było od 2k lvla i wtedy dzieci allegro 1k lvle nie bd mieć full eq i każdy bd mieć dobre eq i bd szło zajebać knighta i tyle nie ruszać innych profesji bo zjebiecie balans i bd grać 10 ludzi
Jak cos grałem 1.5k knightem z uw

Dementor
13-11-2013, 10:34
Na wstępie chciałbym napisać, że wątek miał mieć na celu poprawienie balansu, a nie osłabienie ek, a na razie wszystko tylko do tego prowadzi. Ogólnie wydaje mi się, że ek jest dosyć mocny, ale bez przesady. Od razu również napisze-tak, aktualnie gram ekiem. :)

Osłabienie uha i usunięcie go z hota jak dla mnie odpada.
Osłabienie e maxa może i nie byłoby złe, ale bez przesady, na pewno nie 15%...
Tak jak ktoś już wspomniał, poprawienie prędkości chodzenia, bo z obecnym zasięgiem uw ek nie może dać rady ubić dużo mniejszych leveli.
E ring chyba można zostawić tak jak jest.

Osobiście poprzednio grałem 1500rp i naprawdę lubiłem grać tą postacią, nie przeszkadzała mi jakoś siła ek. :) Obecnie geam 2,3k ek i 800rp.

Vendeg
13-11-2013, 11:17
Grałem jakieś 1,5 miesiąca temu 1,4 ek.

I faktycznie - grałem tą profesją, ale jestem obiektywny i sądzę, że jest ona za mocna.

Po pierwsze - żałosne jest to, że knight bije z czaru prawie tyle co palladyn, przy czym ma 2x więcej hp.
Więc co należy zrobić? Osłabić trochę maxa.

Po drugie - uha myślę nie ma po co ruszać. Fakt, może i jest trochę za mocny jak na to, że jest pod hotkeyem, ale minimalna osłabienie nic nie wniesie, a większe będzie przesadą.

Po trzecie - uw jest zrobione tylko pod knight'a, który przy częstym (jak ktoś posiada spy) criticalu bije tyle samo co czar :O - do zmiany.

Po czwarte - Myślę, że warto zrobić coś w kierunku skilli. Myślę, że po to one są, żeby robiły jakąś różnice w hitach, prawda? Teraz nie opłaca się skillować, bo to nie ma żadnego sensu.

Po piąte - Żadnej zmiany pewnie nie będzie, ponieważ tutaj 75% to knight'ci.

Dziękuje.

Hollow
13-11-2013, 11:35
Z przed chwili ja 950 rp wale jakies 3,6 k w typa a 1060 ek we mnie 4,5k i tak wyglada ten zjebany balans na serwie

Calzy :D
13-11-2013, 11:48
Gralem Dark Blackiem na 1.5 k lvlu i ta profesja byla z silna, kiedy pozyczalem na niego eq to byla maszynka nie do zabicia. Kiedys gralem 1.5 ms i porownujac te dwie postacie nie mam tak naprawde czego porownywac, biorac pod uwage fakt, ze na ms mialem ciągle dobre eq. Jestem jak najbardziej za tym, zeby zrobic exh na e ringa, oslabic uha i e maxa. Samo zmniejszenie obszaru bicia z uw dla ek to za malo ale to byl krok w dobra strone.

Pisze tutaj rowniez po to, zeby otrzezwic niektorych graczy ktorzy graja ek. Spojrzcie prawdzie w oczy, ze ta profesja jest za silna. Przyzwyczajeni do milej przyjemnej gry z przewaga? Nie zapominajcie jaka profesja jest tak naprawde ek, a jaka stal sie na apo. Ofc nie mowie tutaj tylko o oslabieniu ek jak bedzie mozliwe oslabcie badz zmiencie cos u innych prof. Byleby tylko gra byla fajna przyjemna i tak samo wymagajaca dla kazdej profesji.

Dziekuje i pozdrawiam

@down radze wlaczyc opcje czytanie ze zrozumieniem, na ttym eku nie mialem eq. a w pozyczonym full zabijalem bez problemu solo wyzsze lvle ;] i szczerze, wiedzialem ze po moim poscie zacznie sie placz ekow, dlugo czekac nie bylo trzeba XD

Assasin <!<
13-11-2013, 16:00
Gralem Dark Blackiem na 1.5 k lvlu i ta profesja byla z silna, kiedy pozyczalem na niego eq to byla maszynka nie do zabicia. Kiedys gralem 1.5 ms i porownujac te dwie postacie nie mam tak naprawde czego porownywac, biorac pod uwage fakt, ze na ms mialem ciągle dobre eq. Jestem jak najbardziej za tym, zeby zrobic exh na e ringa, oslabic uha i e maxa. Samo zmniejszenie obszaru bicia z uw dla ek to za malo ale to byl krok w dobra strone.

Grałeś 1.5k ek i chcesz osłabić uh'a? Widocznie biłeś tylko niższe poziomy 1k-1.3k, pożyczyłeś/kupiłeś eq? spójrz, że nie każdy ma to szczęście i gra od początku w full eq.

Grałem chwilę 1k ms.
1k ms vs 1150 ek bez uw

Gdyby nie ta mana maga(kończy się szybko) ten ek nie mialby co się bić.

1k ms vs 950 ek +uw

Taki ek kiedy złapię yellow (12-16k hp) wie o tym, że musi się ciągle leczyć aż ms zabraknie many.

Beka z ludzi którzy piszą, że uh jest za silny.

Arab
13-11-2013, 16:34
Up
Dokladnie tak ja 2700 ek vs Gala Zeph mam problemy zeby sie wyleczyc od jego spamu a mam eq wiec ze tak powiem jaki sens jest oslabiac uha? Zeby kompletnie zgnoic ek ? Sory ale smiesza mnie te zjebane propozycje ;]
Wszyscy byscie chcieli pewnie zeby postacia magiczna sciagac takiego ek'a na combo albo zebyscie to wy bloczyli questy heheheszki zal ;]

Dodam ze spotkalem osoby ktore graly postacia magiczna i nie mialy problemu z takimi ek wiec pierwsze nauczcie sie grac pozniej komentujcie ( nie pisze o wszystkich tylko o tych placzacych)

/Demon
Każdy kolejny post nic nie wnoszący do tematu i nie spełniający wymagań autora będzie nagradzany czerwoną kartką. To nie jest temat do pokazywania Waszych racji tylko do ustalenia możliwie najlepszego wyjścia.

PS. Nie odpisuje na PW dotyczące wlepionych warnów z tego tematu, macie jasno podane zasady.

Hollow
26-11-2013, 22:36
Proponuje również zwiększyć hity Paladyn'a z erexa bo hity knight'a są prawie takie same? pojebane?

kornikowy
01-03-2014, 14:09
Moja propozycja jest taka: \/.

Najlepiej usunąć UW z serwera, jak weszło UW to graczy brak i 50-100 max online a jak nie było UW to było około 300+ online, więc usunąć UW z serwera, fajnie było jak kiedyś było ino do walenia:

M axe/ M maca - Ek

Silver wand/Crystal wand - ED/MS

R lance/ H spear- RP

I było wtedy lepiej jak nie było UW, więcej osób grało jak nie było UW, teraz jest UW i gracze odchodzą dlatego, że jest UW. Jak by nie było UW to by było tyle graczy co kiedyś.

Gram, 800+ ek i 100+ ed, no i mi się fajnie gra bez UW. Nie wiem jak wy ale ja jestem żeby wywalić UW z serwa, dlatego mało osób online. Popatrzcie na coś takiego, Nie było UW i grało ponad 300-400+ osób a jak jest UW to gra teraz jakieś 50-100+ osób, więc kto jest za taką propozycją pisać na dole. A jak dodaliście UW to już nie jest to samo co kiedyś. WYWALIĆ UW!!!!!!!!!!!!!!

Na prawdę wywalić UW z serwa. I będzie tak jak kiedyś Fajny BALANS JAK kiedyś a jak dodaliście UW to już poprawiać BALANS BO EK bije więcej niż MS/ED/RP. Kiedyś nie narzekaliście na BALANS tylko teraz jak jest UW. wywalić UW i tyle powiem. A z UW moglibyście zrobić jakąś ozdobę do DOMKU i ta ozdoba do domku to by była warta ino jakieś 4kcc lub trochę mniej

Najlepiej jak to zrobicie to WYWALIĆ uw. tak jak na górze napisałem. Jak dodaliście UW to patrzcie ile osób już nie gra a przez to, że jest UW jak by nie było UW to by było tyle graczy jak kiedyś może, a na pewno będzie grało więcej niż 50 osób. Kto jest za taką propozycją to pisać pod tematem. Trochę się rozpisałem ale taka prawda.

I NA PEWNO BĘDZIE WIĘCEJ MS/ED/RP. NA ( A P O ).

Merranus <3333
02-03-2014, 15:29
Na początku chciałbym zaznaczyć, że jest to oficjalna propozycja. Wszystkie wypowiedzi będą brane pod uwagę oraz gdy ilość osób na tak będzie powyżej 75% zostanie ona wprowadzona na test serwer a następnie (jeśli wam się spodoba) na serwer główny.

Chciałbym aby również każdy się wypowiedział podając poziom i profesję postaci jaką gra/grał w ostatnich 2 miesiącach oraz jakie odniósł wrażenie.

Jak wiadomo, jest wielki płacz, że rycerze są zbyt silni.

W grę wchodzi kilka opcji, jednakże najlepszą się wydaje osłabienie EK.
Są tego pewne plusy jak i minusy.
Drugą opcją jest płacz EK "że nie dostał lizaka" jakim jest zwiększenie siły innych profesji.

Tak więc opisujcie którą z opcji byście wybrali i dlaczego. Postaramy się odpowiedzieć na każde pytanie dotyczące tego tematu.

Dziękuję za uwagę.

Jestem na nie , a to dlatego ze ludzie ktorzy graja innymi profesjami maja boty na ruszanie gdzie ek nie moze sie leczyc i nie wyuhuje ... jak nie e ringi to jajka jak nie jajka to ue uw

jesli ktos ma pvp to potrafi z ek wygrac jesli ogarnia, pŁacz wasz jest zbedny

3/4 serva to EK , wiec niewiadomo , moim zdaniem coraz lepsze eq pogarsza pvp pomiedzy profesjami , nie wspominajac o uw ktore sie pezyczyniło

Azielu$
02-03-2014, 17:20
Jestem na nie , a to dlatego ze ludzie ktorzy graja innymi profesjami maja boty na ruszanie gdzie ek nie moze sie leczyc i nie wyuhuje ... jak nie e ringi to jajka jak nie jajka to ue uw

jesli ktos ma pvp to potrafi z ek wygrac jesli ogarnia, pŁacz wasz jest zbedny

3/4 serva to EK , wiec niewiadomo , moim zdaniem coraz lepsze eq pogarsza pvp pomiedzy profesjami , nie wspominajac o uw ktore sie pezyczyniło

Zamiast iść na nile, zajdź najpierw do szkoły.

Jesteś na nie, bo grasz ek i mimo tego, że jest to najłatwiejsza profesja, grać nim nie potrafisz. :(

#topic
Widać Mortiis tez nie chce balansu, bo gra ekiem. :(

Kavosd
02-03-2014, 21:03
Jesli chodzi o balans w pvp, to oslabiebie maxa w granicy 10-15% ale tylko i wylącznie w pvp.W pvm bedzie to duze utrudnienie gdzie hity w granicy 17k na 2,2k+ zmiejsza sie do obecnie zadawanych przez 1,7k w granicy 13-14k.Gdzie inne profesje beda bily tak jak wczesniej.. Wbijanie lvla ta profesja nie bedzie oplacalne a czas poswiecony na to bez komentarza..

Domcio Old
03-03-2014, 00:35
Grałem knightem bardzo długo i mogę się zgodzić, że jest trochę przesadzony z hitami i uhaniem. Na moje osłabić maxa o 10-15 %, uha o 5-10%. Niektórzy piszą, żeby wywalić UW z serva co jest dla mnie głupotą, nie po to dodawali UW, żeby je teraz usuwać. Założe się, że jakby to zrobili płacz na forum byłby ogromny, więc najlepiej osłabić u knigta ue z UW o jakieś 15%.

True & Blue
03-03-2014, 09:29
A ja gralem i palkiem i knightem i mi ten obecny balans nie przeszkadza ;] jak sie ogarnie dobrze profesje to kazdego mozna pokonac ;] no ale jak sie zmienia co miesiac postacie i sie skacze z ek na magiczne np i nie mozna sie do jednej przyzwyczaic to sie nie dziwie ze jest padanie i placz.

@
DOWN

Pieprznij sie w glowe i to mocno :D to nie rl tibia

A ty jesteś płaczącym gimbem więc co by nie zrobili dzieci będą płakać.
Dziekuje dobrywieczUr

Beka z Ciebie typie :D:D poki co Ty placzesz najbardziej ;p

Guru Pitka
03-03-2014, 09:54
Wybaczcie mi prosze ale trzeba być skończonym idi*tą żeby myśleć że każda inna profesja weźmie solo ek :)
Nie wiem czy ktoś zapomniał o tym ale knight wyróżnia się dużą ilością HP dzięki czemu nie zabije go byle jaki wypierdek w postaci elder druida, master sorcerera czy royal paladyna. To zawsze na ek szło mnóstwo ludzi żeby ubić a on i tak trzymał się na nogach dłużej niż inne profesja.
Minusem knighta jest to że jego hity nie są zbyt duże przez co nie może od tak sobie pójść na kogoś i normalnie ubić. Dlatego największym idiotyzmem na tym serwerze było wprowadzić jakieś UW które nie dość że wali mocne hity to jest na 2 sqm :D
Dodatkowo knight chyba tutaj jest ostro postacią magiczną bo zamiast używać broni i ewentualnie exori lub exori gran to on wal z exori max które jest jak UE
Moja propozycja:
- usunąć dla ek UW
- może by zmienić tą profesje żeby była naprawde knightem a nie jakiś magiem który wali z obszarówek
- hity zależne od skilla bo jak patrze na 300 ek który ma 80/80 skill ale i tak wali z UW to niedobrze się robi.

***Jest to wyłącznie moja opinia.
Dziękuje

Azielu$
03-03-2014, 12:04
Wybaczcie mi prosze ale trzeba być skończonym idi*tą żeby myśleć że każda inna profesja weźmie solo ek :)
Nie wiem czy ktoś zapomniał o tym ale knight wyróżnia się dużą ilością HP dzięki czemu nie zabije go byle jaki wypierdek w postaci elder druida, master sorcerera czy royal paladyna. To zawsze na ek szło mnóstwo ludzi żeby ubić a on i tak trzymał się na nogach dłużej niż inne profesja.
Minusem knighta jest to że jego hity nie są zbyt duże przez co nie może od tak sobie pójść na kogoś i normalnie ubić. Dlatego największym idiotyzmem na tym serwerze było wprowadzić jakieś UW które nie dość że wali mocne hity to jest na 2 sqm :D
Dodatkowo knight chyba tutaj jest ostro postacią magiczną bo zamiast używać broni i ewentualnie exori lub exori gran to on wal z exori max które jest jak UE
Moja propozycja:
- usunąć dla ek UW
- może by zmienić tą profesje żeby była naprawde knightem a nie jakiś magiem który wali z obszarówek
- hity zależne od skilla bo jak patrze na 300 ek który ma 80/80 skill ale i tak wali z UW to niedobrze się robi.

***Jest to wyłącznie moja opinia.
Dziękuje

Guru Pitka
Profesja: Rycerz
Poziom: 210
Dziękuję, dobranoc.

#Domcio
Ek się za dużo uha? XD 2,2k ekiem nie uhnę się tyle ile walnie mi ms/ed z czaru i uw, więc odbij :\ twoja gra ekiem skończyła się na 1,5k lvlu także nie masz zielonego pojęcia o pvp

#topic
Jak tak czytam niektóre posty to śmiać mi się chce. xd Taki 15 sork (może i z carlin, kto wie) pisze, że trzeba usunąć uw, chociaż widział je jedynie w domku ward monstera (czy jakoś tak). Drugi pisze, że trzeba osłabić uha i maxa, chociaż kompletnie nie ma pojęcia o pvp. Ek jest minimalnie za mocny, a większość osób, które się tutaj wypowiadają, po prostu nie potrafi grać. :/ Grałem na apo każdą profą i nie miałem większych problemów z zabijaniem knightów na podobnym lvlu. :/ Obecnie gram ekiem i wiem, że jeśli ktoś ogarnia to jest w stanie mnie zabić.

Ktoś II
03-03-2014, 15:14
dla mnie wszelkie problemy rozwiązałoby wycofanie uha z hotkeya, bo jest to najśmieszniejsza sprawa na całym APO

Popieram komentarz Demona, jednakże przy takim obrocie sprawy, administracja musiałaby znaleźć skutecznego anty-bota na ruszanie knighta.

Moje zdanie jest następujące - knight jest dobry, kiedy ma UW. Ja grając moim 2020 ek mam problemy w zabiciu jakiegokolwiek sorca/druta nie mając UW. Wystarczy, że druid/sorc o podobnym lvlu bije we mnie 10-11k + hity z uw i nie mam większych szans, aby go zabić i tym samym się wyleczyć. Iskierka nadziei pojawia się kiedy w odpowiednim momencie wpadnie critical z magic mace, którego mam bardzo rzadko nosząc jedynie rabbit present.
W czym tkwi problem? W hitach z UW, wystarczy jedynie osłabić critical u najta i sprawa załatwiona.
Profesje magiczne wcale nie mają tak źle, jak większość z Was opisuje.

#edit
No chyba Was pojebało, że exori max ma być usłabiony o 10-15% i uh o 10% !! Najt i tak się nie uha zbyt dużo... Na 2k lvlu lecze się w granicach 12k, a hity od druida/sorca na tym samym lvlu dostaje wiele ponad 12k.

A.J #17
03-03-2014, 16:01
Balans postaci jest dość dobry, tylko itemy typu : uw/shaman set wszystko z*ebał....
Jak dla mnie aktualnie wszystko zależy od EQ :)
pozdr.

BiesONE
03-03-2014, 16:20
grając 2900msem z full eq unikałem solówek z 2800+ knightami, a nawet mniejszymi, bo z reguły kończyły się dedami przez śmieszne combo 2x max + crit z UW. dla mnie wszelkie problemy rozwiązałoby wycofanie uha z hotkeya, bo jest to najśmieszniejsza sprawa na całym APO

Śmieszna propozycja Demon. Może także manasa niech wycofaja ? :<. Pomysł logicznie.

Gram 2,8k ek i myśle że lepiej bedzie jak zostanie dodane pare K hp dla profesji magicznych :o

#edit

Kewins lepiej dodać pare tysięcy hp niż zabierać uha z hota :O

Kewins
03-03-2014, 16:54
Śmieszna propozycja Demon. Może także manasa niech wycofaja ? :<. Pomysł logicznie.

Gram 2,8k ek i myśle że lepiej bedzie jak zostanie dodane pare K hp dla profesji magicznych :o

Dodając pare k hp profesją magicznym zrobią się one koksami opór, bo będą mięc mega hity, a do tego hp więcej... Lepiej żeby osłabić ek, a nie ulepszać magiczne/palli.

Alaquare Depulare Knight
04-03-2014, 01:02
Gram od miesiąca Elite Knightem aktualnie mam prawie 600 poziom i szczerze mówiąc w swoim eq jakie mam min. UW, to pomęcze i zabije nawet 100+ EK RP bez problemu.
Na takim 2000+ poziomie, to już taki EK robi się maszyną do zabijania.
Balans PVP na czas obecny to paranoja magiczne postacie mają pograne, bo padają w 2 sekundy (Ci co je nie ogarniają)
Do poprawy balans!

Hiragana2.0
04-03-2014, 11:05
Zamiast 1 uw dodac 4 rozne dla kazdej profesji i dla kazdego uw osobna formulka na zadawane obrazenia. Przy quescie dac 4 skrzynki dla kazdej profesji i cos typu "Jestes knightem sproboj w skrzynce obok". Zmniejszanie % u uha to bedzie porazka wkoncu knight jest po to zeby tankowac, mozna zmniejszyc sile maxa o kilka % ewentualnie zrobic nowy spell z nowa formulka od 1k lvla dla knightow i zeby po przekroczeniu tego lvla nie mogli uzywac juz e maxa

Demon
04-03-2014, 11:13
niby czemu śmieszna? powodem jest to, że nigdy nie grałeś bez hotkeya na APO?

#edit

argumentuj, a nie LEPIEJ BY BYŁO, bo jak narazie to bronisz swojego marnego jak przypuszczam Neko Knighta (ps. idź ma rook, tam Ci lepiej szło)

Zarexoholik?
04-03-2014, 11:42
Co z przedmiotami typu silver wand/gold bolt oraz magic axe? Dlaczego nie są używane do expienia/pvp? Magic axe jest używane do włamywania się do skarbca, do wszystkiego innego wykorzystywane jest UW. Jest to broń, czar obszarowy, tarcza. W dodatku są z tego stałe hity dlatego balans jest popsuty. Knight zawsze z tego będzie trafiać max hity + dosyć często criticale [zabójstwo dla magicznych]. Z broni typu magic longsword/magic axe zawsze istnieje szansa, że knight uderzy mniej podczas tury, gdzie w przypadku UW nie ma takiej możliwości, bo hity miotają się z różnicą 600~ hp/tura.

Należy również wspomnieć, że ek bije z czaru praktycznie tyle samo co rp. Różnica jest w granicy 500-900hp/czar [porównanie max erexa do exori maxa w pvp]. Nie można zmniejszać siły leczenia uhem, bo to będzie przesadą. Najlepszym rozwiązaniem jest ustawić w UW zależność, żeby biło się z tego jak z normalnej broni typu magic axe/sword/thunder hammer - tak by hit raz wszedł za 15, a raz za 4576 w zależności od najwyższego skilla. Można zostawić w tej broni criticala + ten czar obszarowy bez zmian. Należy również osłabić exori max'a. Najlepiej o 10%, ponieważ 10% z hita 10000 wyniesie 1000.

Wtedy na serwerze będzie opłacało się używać silver wanda/golden bolta - ponieważ obrażenia zależą od magii, a ek będzie nadal specjalizować się w obrażeniach fizycznych.

Może najlepiej całkowicie usunąć z UW dmg z fizyki, tak by było wykorzystywane jako broń obszarowa co 5 minut + jako tarcza? Nic trudnego zabrać 10% siły czaru exori max + zmienić UW. Nie potrzeba stawiać test serva, czy zmieniać wszystkich profesji jak można wprowadzić dwie proste zmiany.

Doszedłem do tego od razu jak tylko wprowadzili UW, pisałem o tym [i nie tylko ja], a przez lata nie zostało to poprawione. Spójrzcie ile osób gra knightami, a ile innymi profesjami. :)

#Lordzik#
04-03-2014, 12:28

Zacznijmy od tego, że nigdy 75% nie będzie na tak, ponieważ 3/4 serwera a może i nawet więcej to ek'i, także o czym my tu piszemy...

Podbijam wypowiedź Zarexa.
Ogarnięcie w jakimś stopniu uw i minimalne osłabienie exori maxa nie wymaga chyba miesięcy testów i pracy.

Goatee
04-03-2014, 12:42
Prawda jest taka, że jeśli osłabicie UHa knighta to profesje magiczne je po prostu wyspamują... To jaki to będzie miało sens? Wyrównany balans będzie tylko wtedy, jeśli wypierdolą UW z serwera ;/

Panek Kitara
05-03-2014, 17:54
Moim zdaniem powinno być tak jeżeli robić balans to od razu wszystkich profesji.
Więc tak:
Zrównanie uw z ziemia na takiej zasadzie żeby itemy typu- g bolt/silver wand/magic mace/axe/pharao swordy miały większe znaczenie w pvp niż uw.

Osłabienie minimalnie hitów ek'owi z exori maxa. Siła uha jest wystarczająca nic nie trzeba osłabiać.
Poprawić hity Ed ponieważ są zbyt rozbieżne w porównaniu do Msa[Nie chodzi tutaj o zwiększenie siły czarów ed]
Poprawienie leczenia u Msa bo chyba każdy kto gra tą profesją jest tego samego zdania co ja.
Rp - nie wypowiadam się na temat tej profesji.

Demon
05-03-2014, 20:06
może by zrobić coś, że uw zostanie osłabione naprawde znacząco, ALE po zrobieniu X misjii możemy wymienić po kolei:

silver wand + UW --> 'super' silver wand
magic axe + UW --> 'super' magic axe
magic mace + UW --> 'super' magic mace

z wiadomo zwiększonymi statystykami co dawałoby nam UW oddzielne dla każdej profesji

myślę, że spoko pomysł i przedewszystkim załatwia on problem wycofania UW z serwera, ponieważ nadal będzie miało taką wartość ;)

Sokol from West
05-03-2014, 20:08

Pisze to osoba, która w pewnym momencie miała bota. Nie pisz takich głupot, skoro obarczasz innych winą, a sam nie jesteś 'święty'.

To wytłumacz, jak to możliwe, że ek bije prawie tyle samo z czaru 'exori max', co rp z 'exori max erex'(zakładając oczywiście, że obie profy, mają full eq).

A ja gralem i palkiem i knightem i mi ten obecny balans nie przeszkadza ;] jak sie ogarnie dobrze profesje to kazdego mozna pokonac ;]
Tutaj się z Tobą zgodzę. Mi również nie przeszkadzał, ale skoro jest to temat o zmianie balansu, to napisałem swoją propozycję.

no ale jak sie zmienia co miesiac postacie i sie skacze z ek na magiczne np i nie mozna sie do jednej przyzwyczaic to sie nie dziwie ze jest padanie i placz.
To jest największy problem na APO, w dzisiejszych czasach. Ludzie co chwile zmieniają profę, a potem się dziwią, że 'nie ogarniają' i tworzą durne tematy.

Czyli taki Zabijaka, zabijał przypadkiem 2500 ek'a, mając 2200 ed'a? No chyba, to nie był przypadek. Jeżeli ktoś ogarnia, to spokojnie zabije równego ek'a, posiadając profę rp/ed/ms.

Moja propozycja:
- usunąć dla ek UW

Po 1, to nie jest REAL TIBIA, kiedy to zrozumiecie?

Po 2, Usunąć UW? Ty chyba nie wiesz, co piszesz. Jak już pisałem, byłby tu jeden, wielki płacz, ile to ludzie kasy nie wydali na to itp.

Po 3, UW powinno być od któregoś lvl'a, a nie od 1 ;)

Popieram komentarz Demona, jednakże przy takim obrocie sprawy, administracja musiałaby znaleźć skutecznego anty-bota na ruszanie knighta.
No sorry, ale nie trzeba mieć żadnego bota, by skutecznie wysuwać knight'a. Więc myślę, że jest to zbędne.

Moje zdanie jest następujące - knight jest dobry, kiedy ma UW. Ja grając moim 2020 ek mam problemy w zabiciu jakiegokolwiek sorca/druta nie mając UW. Wystarczy, że druid/sorc o podobnym lvlu bije we mnie 10-11k + hity z uw i nie mam większych szans, aby go zabić i tym samym się wyleczyć. Iskierka nadziei pojawia się kiedy w odpowiednim momencie wpadnie critical z magic mace, którego mam bardzo rzadko nosząc jedynie rabbit present.
W czym tkwi problem? W hitach z UW, wystarczy jedynie osłabić critical u najta i sprawa załatwiona.
Profesje magiczne wcale nie mają tak źle, jak większość z Was opisuje.
Co do kwestii, że ek bez uw jest słaby, całkowicie się zgodzę. Jeśli chodzi o hity z uw, to po raz n-ty piszę, że też masz rację, bo są za DUŻE. Co z CRITICALEM? Też moim zdaniem jest za duży.

Sorry Nekuś, ale się z Tobą nie zgodzę. Najgorsze co mogli zrobić, to właśnie wprowadzić manasa/uha pod hotkey'e. Sam jestem ciekaw, jakby to teraz wyglądało, gdyby chociaż na tydzień, wyrzucili uha z hota. Zapewne płacz, bo co innego?

Największa głupota, jaką czytałem. Jak dodać parę tysięcy hp? To w takim razie, dodajmy też paladynowi, żeby nie czuł się skrzywdzony.

#edit

Ciekawe, czy byś tak pisał, grając inną profą niż ek ;)

Prawda jest taka, że jeśli osłabicie UHa knighta to profesje magiczne je po prostu wyspamują... To jaki to będzie miało sens? Wyrównany balans będzie tylko wtedy, jeśli wypierdolą UW z serwera ;/

Wiesz co to by było, gdyby wyrzucili UW? Płacz, połowa by odeszła, bo przecież ile osób wydało zł/kcc, na ten item.

@t

Tak jak większość pisała(np. Zarex, Panek), osłabić exori max, no i przede wszystkim hity z uw u ek'a. Co do uha, to myślę, że nie powinni nic zmieniać. Powinni też coś zrobić, z itemami typu - golden bolt/m mace/m axe i silver wand, bo te itemy w ogóle na dzień dzisiejszy, są chyba w ogóle nie potrzebne(ponad połowa i tak biega z uw). Opcja wyrzucenia UW, nawet nie wchodzi w grę. Może po takich zmianach, niektórzy gracze, wybieraliby inne profesje, niż ten śmieszny i nudny ek(wybierają tą profesje, bo przecież jest niezniszczalna?).

Co do MS/ED, nie wypowiadam się, gdyż nie grałem tymi profami.

Jeśli chodzi o RP, to śmiało mogę powiedzieć, że jedyną rzeczą, która mnie denerwowała - była to VITA. Tak poza tym, to nie mogłem mieć żadnych zarzutów, jeśli chodzi o tą profesję.

rumun
05-03-2014, 20:43
Ek-osłabić maxa 8-10% i hity z uw
RP-zwiększyć vite lekkim kosztem erexa
ed-to co napisał pampa
ms-zwiększyć vite kosztem exevo gran mas vita vis

Merranus <3333
05-03-2014, 20:58
ms i ed jak i szybko zabijają , tak i szybko giną proste....

a ms ed rp ek nawet , niektorzy wycwanili sie bo maja bociki (skrypty) ktore ruszaja , ringa zakladaja.

jestem na nie. A admministracja niech robi co uwaza

Joogi
05-03-2014, 21:15
Troche mi sie chce smiac jak czytam niektore wypowiedzi, ale niektore to calkiem dobre pomysly :) Sam od pewnego czasu gram ekiem, ale obijalem sie tez o inne profesje. Powiem tak, nie jest az tak kolorowo jak sie wydaje ze ek to taka maszyna, co prawda ma duzo hp ale jak ktos chce go zabic solo to zawsze go zabije (skill ludzie skill! jesli nie ogarniasz to nie wazne jaki masz level i tak nikogo nie zabijesz! wiele o tym zapomina :) ). Mysle ze balans to w wiekszosci wymyslony placz ms/ed ze nie moga zabic knighta na solo, gdzie nie ogarniaja tej profesji i po prostu padaja z braku skilla (allegro sie klania :C).

Oslabic o 15% e-maxa? Smieszni jestescie? Wtedy to ek by walil tyle ile jakis smieszny low level, zdecydowanie za duzo. Mysle ze 4% maxymalnie. Uha zostawic bo jest akurat, hity z uw obnizyc o 8-10% bo z crita wale prawie tyle samo co z e-maxa ;o

Jesli chodzi o inne profesje to bym po prostu zostawil, nie oplaca sie probowac cokolwiek poprawic, bo jak dla mnie jest w miare wyrownane a lepiej nic nie zepsuc. No moze lekko zwiekszyc sile e-vity ms'owi, ale nieznacznie.

Dobry pomysl ogarnal Demon, uw+bronie dla kazdej profesji i wtedy kazda bron mialaby inne wlasciwosci? Jak dla mnie swietne! Dziekuje za uwage :)

WYROCZNIA !
05-03-2014, 23:01
Już nigdy nie zaznacie majestatycznej gry jaką zaczęliście na początku powstania serwera! Nigdy w waszych sercach nie zapanuje spokój i szczęście Nap*e*d*l*n*a innych pod Temple i innych miejscach.
Powiedzcie mi że wy też chcecie pomóc i pomóżcie Administracji w tym przedsięwzięciu.
Amen.

Anonimowy
06-03-2014, 11:17
Po 1 to wprowadziłbym UW tylko dla osób, które wykonały Quest.
Po 2 uzależniłbym obrażenia zadawane z UW od skilli
Po 3 Demon ma w sumie rajcę z usunięciem uha z hotkeya i nie porównujcie go do manasa bo manas nie daje 10k many.

Lethornek
06-03-2014, 15:41
Tak przeglądałem temat mniej więcej i jedyne co knajtowi można zmniejszyć to critical z uw ewentualnie ue, hity z maxa są itak strasznie słabe, rp mógłby dostać pare % więcej bo niestety prawdą jest że bije praktycznie tyle co ek, albo wzmocnić nieco hity z dista, w magicznych nic nie zmieniać, hmm co do wycowania uhów z hota jestem za, chętnie wrócę do scara ale pod warunkiem oczywiście że uh odzyska swoją dawną siłę, wtedy dopiero będzie płacz ;)
coś jeszcze widziałem o energy ringu, jest On potrzebny nie tylko w pvp ale także w pvm nie raz ratuje dupe i wycofanie go dla knighta czy późniejsze działanie to chyba najgłupsze rozwiązanie, ekipa powinna poprostu przywiązywać większą uwagę do zakładania go z hotkeya podczas biegu i robienia wielu innych rzeczy w tym samym czasie, chyba tyle ;/

@Mohito
Co do uw ok, zmniejszenie hp ekowi ? chcesz żeby ktokolwiek dał rade bloknąć np cratora przed 4k XD? co do zmniejszenia uha to on już itak jest tak słaby że 1650ek po jak zdejmę eq nie wystoje przy takim samym ms/ed trzymając tylko hota z uhem, nie powiem już o trapie z wardami itp.

Mohito
06-03-2014, 22:40
Gram 1.5k ed od 1 lvla i od powiedzmy 800 lvla unikam solowek z rownymi i nawet mniejszymi ek bo nie mam po prostu szans jak mnie rozwalają jak psy. Sam 1.5k ed nie moge ubic biegajacego 1k eka gdy ucieka, ma po prostu za duzo hp.

Propozycja?
- Uw tylko dla osob ktore wykonaly quest
- Zmniejszenie hp ekowi?
- osłabienie maxa i uha może nie za dużo ale żeby magiczne profesje miały podjazd

Azielu$
06-03-2014, 22:58
Gram 1.5k ed od 1 lvla i od powiedzmy 800 lvla unikam solowek z rownymi i nawet mniejszymi ek bo nie mam po prostu szans jak mnie rozwalają jak psy. Sam 1.5k ed nie moge ubic biegajacego 1k eka gdy ucieka, ma po prostu za duzo hp.

Propozycja?
- Uw tylko dla osob ktore wykonaly quest
- Zmniejszenie hp ekowi?
- osłabienie maxa i uha może nie za dużo ale żeby magiczne profesje miały podjazd

Aha, mają zmniejszyć hp ekom, bo Ty nie potrafisz zabić kogoś kto ucieka? :/ śmiech na sali... Pierw poćwicz pvp, a później dopiero wypisuj swoje przemyślenia na forum.

#topic
Może ktoś się wypowie czy w ogóle będą jakieś zmiany? Squid, dostałeś już dostęp?

Xayn : )
07-03-2014, 00:53
ostatnie 2 miesiące ? grałem 3k rp, 1k/1,5k ek, ~2,2k ed moim zdaniem ek ma za silne UW, co to za polityka że 1k ek bije ze zwykłego uw więcej niż 2,2k ed :confused::confused:

obniżenie hitów z uw dla ek, max 1/2% w dół i będzie git, dla profesji magicznych nie mam pomysłów, za mało nimi gram/grałem

Wszyscy tutaj placzecie o ek'a, ktory ma bardzo duze hity z uw, czaru. Nikt nie pisze o rp, ktory rowniez ma takie same hity co ek z uw, do tego bije na tyle sqm co profesje magiczne, rowniez ma nieco wiekszy dmg z exori max erex'a, gdzie walka magiczna-rp, to jest tak samo jakby sie bil z ekiem, ktory ma troche mniej hp, a wiecej many.

nie ma takich samych hitów, ~2.7k ek bije wiecej z uw niż 3k rp

NNFOF
07-03-2014, 08:01
Wszyscy tutaj placzecie o ek'a, ktory ma bardzo duze hity z uw, czaru. Nikt nie pisze o rp, ktory rowniez ma takie same hity co ek z uw, do tego bije na tyle sqm co profesje magiczne, rowniez ma nieco wiekszy dmg z exori max erex'a, gdzie walka magiczna-rp, to jest tak samo jakby sie bil z ekiem, ktory ma troche mniej hp, a wiecej many.

Doktor Szypka Konefka
07-03-2014, 18:44

Ja nie rozumiem o co ten placz w eku, tak jak napisał Pindek, RP bije mocniej a jest uwazany za gowno, caly problem eka polega w hp ma go dosc duzo, najlepszym rozwiazaniem bedzie wprowadzenie jakies zmiany w obronie ms, tak zeby nie spadal od rownergo sobie eka na 3x max i cryt uw, to samo zrobilbym z rp tylko w mniejszej skali ofc

#Lordzik#
08-03-2014, 10:12
@up Gunwo prawda.

Moim zdaniem trzeba zrobić tak:

1. Elite Knight - zmniejszenie hitów z uw, zmniejszenie o parę % hitów z exori max
(Chyba, że osłabienie uw będzie dość znaczne wtedy nie ruszałbym exori maxa)

2. Royal Paladin - zmniejszenie hitów z uw, minimalne zwiększenie leczenia czarem exura vita, zmniejszenie minimalnie hitów z exori max erex
(Tak samo jak w przypadku ek, zależy wszystko od osłabienia hitów z uw)

3. Elder Druid - minimalne poprawienie rozbieżności w hitach z exevo gran mas mort

4. Master Sorcerer - zwiększenie w jakimś stopniu leczenia czarem exura vita

Na te zmiany chyba nie potrzeba niezliczonej ilości czasu (max. 1 dzień?)

Zaraz odezwą się elitarni rycerze, ale na większość z nich nie ma nawet po co zwracać uwagi, ponieważ w swoich wypocinach nie mają nawet dobrego uzasadnienia.

Zarexoholik?
08-03-2014, 13:25
Ja nie rozumiem o co ten placz w eku, tak jak napisał Pindek, RP bije mocniej a jest uwazany za gowno, caly problem eka polega w hp ma go dosc duzo, najlepszym rozwiazaniem bedzie wprowadzenie jakies zmiany w obronie ms, tak zeby nie spadal od rownergo sobie eka na 3x max i cryt uw, to samo zrobilbym z rp tylko w mniejszej skali ofc

Wszystko elegancko, ale ty nie masz zielonego pojęcia o pvp. Zrozum, że paladynem mam 3x większy mlvl niż ek, a bije 500-900 hp więcej w człowieka? Knight ma zbyt duże hity z czarów i uw. N rl tibii knight jest przystosowany do blokowania, na APO do wszystkiego. Czary obszarowe z mocą praktycznie taką samą jak paladyn, najwięcej hp, używa energy ringa, UW było na 3 sqm [i to przez ile czasu], siła uw - zawsze tak samo mocne hity, możliwość leczenia się z hotkeya. Gościu i knight jest minimalnie lepszy od paladyna?

Jak UW nie zostanie osłabione tak by wrócić do czasów gdy ms/ed bili z silver wanda, rp z golden bolta, a ek z magic axe/mls'a/magic macy + ek nie straci kilku % z siły exori maxa to ten balans nigdy nie będzie taki jak powinien być.

W dodatku co update dodawane jest eq, które daje % do zwiększania siły czarów i zawsze na tym skorzysta knight! Bije dużo + eq, które zwiększa mu te hity i dlatego jest taka przepaść między knightem, a innymi profesjami.

W walce rp vs ms/ed jest balans, w walce ms/ed vs ed/ms jest balans, a w walce ek vs rp/ed/ms go nie ma. Taka prawda. W dodatku paladyn mało się leczy tą exurą vitą, ale to można przeboleć, najgorzej sprawa wygląda z knightem, który jest tutaj od wszystkiego.

Okey
08-03-2014, 14:35
No śmiesznie się robi, gdy szanse na udany hunt/quest zwiększają się razem z ilością knightów w teamie. Powiem więcej, reszta profesji na huntach jest tylko utrapieniem, bo trzeba ich pilnować żeby nie padli. Tak więc analogicznie - po co grać sorcem, druigem czy paladynem gdy można grać knightem który nadaje się do wszystkiego?

Hokage
08-03-2014, 14:52
No śmiesznie się robi, gdy szanse na udany hunt/quest zwiększają się razem z ilością knightów w teamie. Powiem więcej, reszta profesji na huntach jest tylko utrapieniem, bo trzeba ich pilnować żeby nie padli. Tak więc analogicznie - po co grać sorcem, druigem czy paladynem gdy można grać knightem który nadaje się do wszystkiego?

Nie zgadzam się :) Ja swoim palladynem zrobiłem arene na exp (bez jajek). Knajtowi osłabic uw troche albo zabrac critical hita i tyle. Knajt przecież zawsze był dobry a wy chcecie to zmienić? A może dla ed i ms zrobić niebieskie manasy na hotkeya?

Avi
08-03-2014, 16:23
A może dla ed i ms zrobić niebieskie manasy na hotkeya?

I co to niby ***** da?
#t
Osłabić ekowi critical z uw zrobić do tego testy, jak będzie nadal dobry no to pobawić się z e maxem

Doktor Szypka Konefka
09-03-2014, 05:08
Wszystko elegancko, ale ty nie masz zielonego pojęcia o pvp. Zrozum, że paladynem mam 3x większy mlvl niż ek, a bije 500-900 hp więcej w człowieka? Knight ma zbyt duże hity z czarów i uw. N rl tibii knight jest przystosowany do blokowania, na APO do wszystkiego. Czary obszarowe z mocą praktycznie taką samą jak paladyn, najwięcej hp, używa energy ringa, UW było na 3 sqm [i to przez ile czasu], siła uw - zawsze tak samo mocne hity, możliwość leczenia się z hotkeya. Gościu i knight jest minimalnie lepszy od paladyna?

Jak UW nie zostanie osłabione tak by wrócić do czasów gdy ms/ed bili z silver wanda, rp z golden bolta, a ek z magic axe/mls'a/magic macy + ek nie straci kilku % z siły exori maxa to ten balans nigdy nie będzie taki jak powinien być.

W dodatku co update dodawane jest eq, które daje % do zwiększania siły czarów i zawsze na tym skorzysta knight! Bije dużo + eq, które zwiększa mu te hity i dlatego jest taka przepaść między knightem, a innymi profesjami.

W walce rp vs ms/ed jest balans, w walce ms/ed vs ed/ms jest balans, a w walce ek vs rp/ed/ms go nie ma. Taka prawda. W dodatku paladyn mało się leczy tą exurą vitą, ale to można przeboleć, najgorzej sprawa wygląda z knightem, który jest tutaj od wszystkiego.

Ty jestes mistrzem pvp z auto atakiem.
Rp wbijasz mlvl szybciej niz ek zrozum ze twoje argumenty sa chujowe, fakt ze ek jest lepszy od innych prof, ale zmniejszenie hitow z e maxa spowoduje to ze bedzie on expil o 2x wolniej od innych prof, a apo to nie rl tibia. Poza tym piszesz o balansie, a pierdolisz o rl tibi zenada.

NNFOF
10-03-2014, 10:29
Napisze tak. Usuncie MS/ED. Dajcie wszystkim ek/rp, nie bedzie placzu, pozdrawiam.

D. Luffy
10-03-2014, 12:11
Ty jestes mistrzem pvp z auto atakiem.
Rp wbijasz mlvl szybciej niz ek zrozum ze twoje argumenty sa chujowe, fakt ze ek jest lepszy od innych prof, ale zmniejszenie hitow z e maxa spowoduje to ze bedzie on expil o 2x wolniej od innych prof, a apo to nie rl tibia. Poza tym piszesz o balansie, a pierdolisz o rl tibi zenada.

I piszę to pi*** grająca knightem co chuja wie i nic z tego nie zrozumiała.

#
Dla mnie najleszym wyjsciem bedzie usuniecie knightowi bonusów do magii z itemów a jak nie usuniecie to obnizenie wszystkiego do 1% , polepszenie e vity u paladyna i to co już wczesniej było wspominane jeżeli chodzi o UW.

!Ganja Bax!
10-03-2014, 20:28
Moim zdaniem (zdecydowanie) nalezy obnizyc crita w uw!! W tym e maxy o jakies 10-5 % Gralem ekami 1.7-1.5 Widzialem od 1,7 ekiem spada 2k ms.... Eka nie da sie wyspamic mi ciezko było 1300 eka ubic 2,4 rp z full eq... Ew mozna tez uhy.

Quandoe - 1-967 , Wladzio Zadymiacz 500 - 700 , Norion 1200 - 1600 , findero 1300 -1450 , Druid bax 1 - 760 , Bartelomeziom 1698 - 1730 , Dark Black 1520 - 1555 , Abyss Walker 1200 - 1244 , Vulpes 1404 - 1430 , Ganja bax - 4 ever !
Aktualnie: Essam Al Ridi. :)

Doktor Szypka Konefka
11-03-2014, 23:18
I piszę to pi*** grająca knightem co chuja wie i nic z tego nie zrozumiała.

#
Dla mnie najleszym wyjsciem bedzie usuniecie knightowi bonusów do magii z itemów a jak nie usuniecie to obnizenie wszystkiego do 1% , polepszenie e vity u paladyna i to co już wczesniej było wspominane jeżeli chodzi o UW.

Typie nie spinaj.
Każdy ma swoje zdanie.

Ja jestem za tym żeby 2k ms walił w eka tyle co 2,7k, a knight zadawał mniejsze hity msowi, z tym żeby nie odbiło się to mobbach. Sorcerer wali dużo(2kek wali tyle co 1,4ked, ek ma lepsze eq), expi na słabszych moobach ale zabije je szybko, ek expi na mocniejszych mobach ale zabija je wolniej, każda profa musi mieć jakiś plus, ale jak takie (2kms)chcą wpadać w jakiś war, czy expic na nillach to trzeba z sorka zrobić eka tylko nazwę zostawić. Uważam ze, zmiany powinny odbyć się w odpornościach profesji, tak żeby nie niszczyć pvp MSvED która i tak jest chujnia i należało by ja poprawić, po prostu żeby w końcu dojść do jakiegoś balansu nie widzę innej opcji jak
- Sprawić tak aby MS/ED bił w profesje knight więcej niż w inne, np 2k ms powinien klepać ok 12-13k w takiego 2k eka.
Ek wtedy powinien o parę procent mniej bić z e maxa tak aby taki MS/ED padał dopiero po 3 e maxach i i crt uw.
Ale żeby te zmiany nie miały wpływu na mobby, z wyjątkiem taki ze profesje magiczne otrzymywały by mniejsze hity od potworów.
Tak samo wprowadzić racjonalne zmiany w profesji paladyna.
Nie znam się, aczkolwiek wydaje mi się ze jest to niemożliwe, wiec pozostało usunąć prof ek, bo zmniejszenie hitów z maxa i uw nie pomoże, chyba ze zmniejszycie uh'a o min 30% i e maxa o 20% + 50% hity z uw.

Takie jest moje zdanie a przynajmniej tak mi się wydaje, tyle ode mnie.

Maxymek
18-03-2014, 14:45
Fajnie sie gralo mi 1.1k knightem bo duzo ludzi nie moglo mnie zabic, ja sobie radzilem... ale mysle ze moznaby faktycznie popracowac na uw troszke... bo ms czy ed maja zbyt slabe uw (hit) knight uha sie dobrze ale troszke za mocno bije.

-Wcielony Diabeł-
09-04-2014, 01:51
Jedyne lekarstwo na rycerza który jest zdecydowanie NAJLEPSZĄ postacią do expienia , pvp , questow , a nawet trzepania dywanów , jest odebranie mu UH z klawiatury !. Proste i wtedy nawet nic mu zmniejszać nie trzeba.

Satanael
09-04-2014, 11:06
Zmniejszenie uw profesji, rp-ek, najlepsze rozwiazanie, fakt faktem, balansu i tak sie nie doczekacie xd.

Capitan von Rooker
09-04-2014, 16:00
Wprowadzenie najlepszej broni na serwerze tylko dla osób które wykonały questa oraz uzależnić siłe tej broni od skilli które każda z postaci sobie wytrenowała.

Tomixx
13-04-2014, 22:10
Czlowieku, czy Ciebie juz do konca po... piescil prad ? Chcesz zeby zabrano ek uha z klawy ? Przeciez 3/4 ludzi online to sa knighty, i gdyby zabrali uha z klawy to ek kompletnie by zszedl na dno bo nikt by nim nie gral ;) Najlepszym rozwiazaniem jest zostawic eka, i zwiekszyc troszke leczenie albo dmg pozostalym profesjom, dziekuje dobranoc.

rumun
14-04-2014, 15:48
Czlowieku, czy Ciebie juz do konca po... piescil prad ? Chcesz zeby zabrano ek uha z klawy ? Przeciez 3/4 ludzi online to sa knighty, i gdyby zabrali uha z klawy to ek kompletnie by zszedl na dno bo nikt by nim nie gral ;) Najlepszym rozwiazaniem jest zostawic eka, i zwiekszyc troszke leczenie albo dmg pozostalym profesjom, dziekuje dobranoc.

Przed "i" nie ma przecinka.

Po co marnować czas i ulepszać 3 profesje skoro wystarczy osłabić jedną?
Zastanów sie.
100% sam grasz ekiem i boisz sie tego balansu.

Księciunio
14-04-2014, 16:03
Uh w przycisku jest podobnym absurdem jak uw dla knighta.

Usunąć uha z hota i nic więcej nie potrzeba.

Ralmo
15-04-2014, 11:55
Na dobrą sprawę wprowadzili UW na 2sqm - dalej źle co jeszcze mają zrobić, abyście zamilkli. Da się magiczną profesją w złożyć EK'a tylko jest jedno ale - TRZEBA UMIEĆ GRAĆ .

Fakt faktem mogliby zwiększyć DMG dla MS/ED, ale odrobinkę bo wtedy byłby znów płacz i zgrzytanie zębami, że "czarodzieje" są nie do pokonania...

#down
o czym to pier.. człowieku. znieść UH'a z hota ? srałeś dzisiaj ? Jeśli tak to powinni od razu znieść mf'a z hota bo gdzie tu sprawiedliwość? Nie po to coś wprowadzili i ułatwili grę, żeby teraz to zabierać.

Lizaczek
15-04-2014, 12:59
Polepszanie magicznych nie ma sensu, już na chwilę obecną jeden ms nie może się wyleczyć od spamu drugiego msa (słaba vita)
Ek bez hotkeya z uhem- niewątpliwie bardzo dobre rozwiązanie, które przyczyniłoby się do równego rozkładu między profesjami mam tu na myśli fakt, że większość osób przestanie grać ekiem i nie będzie 3/4 eków na serwerze.
Jednak wybuchnie płacz xD

Ero Senin
15-04-2014, 18:14
Na dobry początek zablokowana lub o połowę zredukowana powinna zostać możliwość/siła 'uhania' knighta przez innego knight'a :confused:
Przynajmniej na bossy ek będzie musiał szukać do pomocy ed/ms/rp

Merranus <3333
16-04-2014, 17:01
tak usunac uha zrobic mu vite, ekowi non stop obnizaja % z uha. Eq za duzo daje , a oni tak naprawde nic nei zmieniaja w silniku tylko te nasze eq coraz to lepsze daje to coraz wiecej

Sokol from West
16-04-2014, 19:45
Na dobry początek zablokowana lub o połowę zredukowana powinna zostać możliwość/siła 'uhania' knighta przez innego knight'a :confused:
Przynajmniej na bossy ek będzie musiał szukać do pomocy ed/ms/rp

Propozycja jak najbardziej na tak.

tak usunac uha zrobic mu vite, ekowi non stop obnizaja % z uha. Eq za duzo daje , a oni tak naprawde nic nei zmieniaja w silniku tylko te nasze eq coraz to lepsze daje to coraz wiecej

No, no. Wina EQ, bo przecież grasz ek'iem i nie dasz go osłabić, przykre. Osłabienie uw u ek'a i będzie o wiele lepiej. Nie pisz głupot, że co chwile zmieniają siłę uh'a, bo jest to wręcz śmieszne.

Dinxsnake
22-04-2014, 00:02
Zniesienie uha z hota jest równoznaczne z tym, że ek nie będzie bił z uw hitów, bo zamiast podbijać do kogoś to będzie ruchy myszką przeznaczał na uhanie. Poza tym nawet ciężko będzie miał hitać ze spella. Tak więc jedno wyklucza drugie. Co do balansu:

~ zmniejszyć nieco max hp knighta, a nieco zwiększyć profesji magicznych
~ uha zostawić w spokoju, to samo uw dla kiny (i tak już na 2sqm jak ktoś umie grać to ek bez uw zostaje w pvp)
~ zwiększyć lekko hity z uw dla profesji magicznych, bo 600 kinem biję o 100 mniej niż 1500 ed
~ zmniejszyć hity kiny z maxa o ~5%

#edit

Dobry byłby balans, gdyby pozmieniać właściwości niektórych przedmiotów, propozycje:
~ pandemonium armor - zmniejszyć z 10% do 5-6% tak żeby razem z amuletem dawało 10% odporności, a nie 15
~ klapy - zmniejszyć z 6% do 5% obrażenia od magii
~ kapot - zmniejszyć obie wartości z 6% do 5%
~ shaman armor zmniejszyć do 7-8%, powód: jest dużo mniej egzemplarzy niż pandemek także korzystna opcja jak dla mnie zakładając, że pandemkę zmniejszymy do 5-6%
~ reszta shaman setu przy powyższych zmianach jak najbardziej zbalansowana

zły balans jest oparty przede wszystkim na itemach, da się mieć 24% odporności magicznej co dyskwalifikuje profesje magiczne, gdyby wprowadzić te zmiany wszystkie klasy miałyby większy dmg, ale na pewno bardziej skorzystali by na tym sorc, druid :)

Seyhado
22-04-2014, 18:57
wystarczy zmniejszyć hity z exori max knightowi o jakieś 10%?
gdyż ek bije prawie tyle samo z czaru co rp z równym lvlem
i to na tyle żadne inne zmiany są raczej nie potrzebne :D

..:Too Get:..
22-04-2014, 21:52
zły balans jest oparty przede wszystkim na itemach, da się mieć 24% odporności magicznej co dyskwalifikuje profesje magiczne, gdyby wprowadzić te zmiany wszystkie klasy miałyby większy dmg, ale na pewno bardziej skorzystali by na tym sorc, druid :)

Dobrze napisane.

@top
Osoba bez eq vs osoba z full eq:
Osoba bez eq: bije w przeciwnika 24% mniej niż bazowo.
Osoba z eq: bije 20% więcej niż bazowo.
Przeliczając na liczby:
Jeśli hit "bazowy" wynosi 10000 to osoba bez eq bije w przeciwnika 7600, a dostaje 12000.
Różnica w jednym hicie 4400 przy równym lvlu.

Avi
26-04-2014, 10:37
Data założenia tematu: 04-11-2013, 19:26

A dzisiaj mamy 26-04-2014, 10:37

n/c

.1SSt Norix.
29-04-2014, 21:35
To prawda, knight jest zdecydowanie za silny, nie okłamujmy się posiada naprawdę dużo hp, jego hity również są wysokie że już nie wspomnę o UW. Kiedyś balans miał sens, każda profesja była podobna, każdy grał tym co lubi a nie tym co mu się opłaca najbardziej.
Odpowiednie byłoby według mnie zmniejszenie hitów UW w pvp (szczególnie rycerzy), oraz osłabić delikatnie uha, niech wróci to dobre APO :) Grałem ostatnio 1300 Royal Palladynem oraz 1400 Elder Druidem.