PDA

View Full Version : 11 listopada!

Zarexoholik?
11-11-2013, 00:50
Wywieszacie flagi? Interesuje kogoś w ogóle to święto? Pewnie są osoby, które nawet nie wiedzą co to za dzień, ważne, że wolne od pracy, nie?

http://i40.tinypic.com/xgelap.jpg

Zdjęcie autorstwa mojego ziomeczka.

+

xYjV2NggBCs

Zarex, dla Ciebie pewnie ten dzień również jest dniem, jak każdy inny. Lecz musisz znowu błazna udawać na tym Forum i robić takie tematy..

Rozumiem, że wszystko co nie ma dla ciebie związku z Tibią nie jest interesujące, jak tak to spoko.

Sasza
11-11-2013, 01:03
Fakt, 95 lat temu Polska odzyskała niepodległość, szacunek.
Niestety, mało mnie to interesuje w dzisiejszych czasach i jakoś nie odczuwam tego święta. Dla mnie to dzień, jak każdy inny.

Zarex, dla Ciebie pewnie ten dzień również jest dniem, jak każdy inny. Lecz musisz znowu błazna udawać na tym Forum i robić takie tematy..

Ryśku xD
11-11-2013, 09:16
Kiedyś to było bardzo wielkie święto , lecz teraz tego się nie odczuwa tak jak było wcześniej , dla wielu to poprostu dzień wolny od pracy :) albo kilka dni libacji alkoholowych :).
Chwała tym co polegli za Polskę.

Τettmeier
11-11-2013, 09:23
Jest to szczególny dzień dla Polaków. Ale to tak jak ze wszystkim: jeden się przejmuje, drugi nie, jeden się z tym obnosi, drugi nie. Osobiście pamiętam dokładnie o tej dacie i wywołuje u mnie ona wielkie poruszenie. Patriotyczna piosenka ode mnie(akurat nie jest ona związana z 1918 ale to chyba naprawdę nie ma różnicy gdy się przeczyta ten tekst): LAL6hq-sK5g :)

Zdzisiu Motyka
11-11-2013, 11:24
Tak niewątpliwie jest to ważna rocznica w historii polski, w końcu nie za często odzyskuje się niepodległość, ale w tych pierdolniętych czasach mało kogo już to obchodzi, za chwilę geje i lesby ruszą na ulicę i zrobią manife, że oni też są ludźmi i chcą do chuja rodzić dzieci - chory kraj, target dla polityków to oczywiście 'pokazanie się' - złożą jeden wieniec, krótka gadka przygotowana przez jakiegoś pachoła i dziękujemy, easy

Azbestowy Człowiek
11-11-2013, 12:09
będę na marszu, ale nie w jakichś zorganizowanych grupach tylko jako szary, zwykły człowiek

http://wyborcza.pl/magazyn/1,134728,14920799,Niepodleglosc__Jestem_przeciw.ht ml

śmiechłem gromko z wybiórczej

editnę i zdam relację jak wrócę (o ile wrócę xD)

Zii Baba
11-11-2013, 13:02
elo no to w sumie powinien byc event na apo, nie sadzicie?

dla mnie 30min maratonu poprosze :) :)

Demon
11-11-2013, 14:11
przecież teraz cała 'magia świąt', wszystkich świąt zanika, bo liczy się tylko robota i pogoń za hajsem czy karierą

@down
stare pokolenie pójdzie w niepamięć to nie będzie trzeba generalizować ;s

Τettmeier
11-11-2013, 14:19
przecież teraz cała 'magia świąt', wszystkich świąt zanika, bo liczy się tylko robota i pogoń za hajsem czy karierą

Po części przyznam Ci rację. Jak się widzi imprezy w klubach 01.11, albo te tłumy w sklepach przed świętami to już naprawdę do przesady. Ale muszę powiedzieć, że nie warto generalizować. Są i ludzie w społeczeństwie którzy nie zatracili wartości takich jak patriotyzm czy rodzina i wiedzie im się też w porządku. Zależy w dużej mierze od wychowania, ale fakt faktem że liczba ta się zmniejsza.

UP:
Powodem tego, że nie trzeba będzie generalizować, będzie prężny rozwój państwa(jeśli to możliwe). Tak jak w Niemczech. Tam lepiej obchodzi się Oktoberfest niż Boże Narodzenie czy cokolwiek. Niepamięć - piszemy łącznie. :D

/Demon
nigdy nie byłem orłem z naszego języka, bardziej ścisły umysł (przynajmniej tak mi mówili XD) dzięki za poprawe

Kovalchuk
11-11-2013, 14:26
#Demon
Dokładnie teraz nie czuje się już świąt jak kiedyś, z właśnie podanych przez Cb powodów, masakra...

Co do 11 Listopada to wywiesiłem flagę.

Lagga v3
11-11-2013, 20:35
Jedynie co jest charakterystyczne dla tego święta to wieczne , niepotrzebne zamieszki co roku . bezwartościowe święto , które straciło swój urok wieki temu - niestety.

Azbestowy Człowiek
11-11-2013, 21:07
niepotrzebne zamieszki co roku

Otóż nie. Błąd. Póki nie zobaczysz na żywo płonącego terenu ruskiej ambasady to tego nie zrozumiesz. Sam tego nie rozumiałem, ale gdy ujrzałem te płomienie... To był piękny akt wandalizmu.

BYŁEŚ W ZOMO
BYŁEŚ W ORMO
TERAZ JESTEŚ ZA PLATFORMO

BÓG
HONOR
I OJCZYZNA

RAZ SIERPEM
RAZ MŁOTEM
W CZERWONĄ
HOŁOTĘ

(na melodię the yellow submarine)
W GÓRĘ SERCA
I JEBAĆ TVN
JEBAĆ TVN
JEBAĆ TVN

NARODOWE
SIŁY ZBROJNE
NSZ

Największa moc to była podczas śpiewania hymnu. Idziesz, drzesz się, a dookoła ciebie wszyscy robią to samo. Nie ważne czy moher, czy dziadek, czy kibol. Wszyscy na pełnej kurwie JESZCZE POLSKA NIE ZGINĘŁA.

Pamiętam, że mocno śmiechałem z policji. Najpierw blokują z przodu i z tyłu, mówią że rozwiązują marsz który jest od tej pory nielegalny. Potem (10 minut później) puszczają wszystkich do przodu- czyli pozwalają iść wszystkim tak jak szli. I tak miałem farta, bo ponoć pod Belwederem uciekali ludzie przed gazem. Mnie nic takiego nie spotkało.

A no i jeszcze koniec marszu był na agrykoli. Tam gadali jacyś ludzie przez godzinę o ważnych wartościach, ale zdecydowaliśmy że pójdziemy wcześniej, żeby uniknąć tłumu. No to wracamy pod górę (bo na agrykolę idzie się w dół), patrzymy na lewą stronę jezdni a tu kurde cały oddział policji. CAŁY. Czwórkami szli w jakichś 50 rzędach. Na końcu jednego wyznaczyli z latarką (chyba jakąś halogenową) żeby poświecić ludziom po oczach.

Cytuję znajomego: 'Ja utknąłem przy Ambasadzie z miłymi policjantami którzy z wielką grzecznością prosili "***** zjebie nie rób ***** zdjęć, bo Ci rozpierdolimy aparat" '

Gardło zdarte dość mocno. Nie żałuję. Polecam.

Faworyt
11-11-2013, 23:22
Dla wielu to szczęśliwy dzień, bo w końcu wolny poniedziałek:D

Eh, mam takie podejście, a sam robię w wojsku:(

Sasza
11-11-2013, 23:26
Zadymy tego roku to były naprawdę duże. O wiele większe niż w poprzednim..
Dla mnie dobrze, było na co patrzeć. Dobrze tak Warszawie, ciekawe jak się wytłumaczą Rosjanom XDD

@Benn

Nie bylem i nawet jakbym miał możliwość, nie pojechałbym na ten syf.

Uwierz, że TVN 24 pokazuje i mówi tylko prawdę, oglądałem to przez 4 godziny, więc wiem co tam się działo..

Mopsu_Lechista
12-11-2013, 16:24
No marsz był kozacki taki rozpierdol wszędzie, to piękne uczucie gdy atakujesz lewaków i policje ramie w ramie nie zważając kto z jakiego klubu :D kto jeszcze tego nie przeżył to polecam!

CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!

Benn
12-11-2013, 18:32
Zadymy tego roku to były naprawdę duże. O wiele większe niż w poprzednim..
Dla mnie dobrze, było na co patrzeć. Dobrze tak Warszawie, ciekawe jak się wytłumaczą Rosjanom XDD

Byłeś? Widziałeś? To nie pierdol.

Ja byłem, było spokojniej niż rok czy dwa lata temu, bo nie obstawiała nas policja. W telewizji pokażą oczywiście promil ludzi, którzy przyjechali w jednym celu - wydać połowę swojej pensji na petardy i zrobić wszystko żeby rozładować swoją agresję. Niestety nie pokazuje się haseł, przemówień, ani nawet zwykłych 99,9% ludzi, którzy przyszli uczcić to święto.
Przykre, ale straszne. Nie oglądajcie telewizji.

Zarexoholik?
12-11-2013, 22:19
Byłeś? Widziałeś? To nie pierdol.

Ja byłem, było spokojniej niż rok czy dwa lata temu, bo nie obstawiała nas policja. W telewizji pokażą oczywiście promil ludzi, którzy przyjechali w jednym celu - wydać połowę swojej pensji na petardy i zrobić wszystko żeby rozładować swoją agresję. Niestety nie pokazuje się haseł, przemówień, ani nawet zwykłych 99,9% ludzi, którzy przyszli uczcić to święto.
Przykre, ale straszne. Nie oglądajcie telewizji.

Tak, ci wszyscy, którzy rzucali petardy, podpalali, awanturowali się to pewnie fake. Pewnie ich dorysowali do filmików, bo przecież takich nie ma. 3/4 to awanturnicy, a ty nie jesteś pełnoletni i dałbym sobie rękę uciąć, że tam nie byłeś. Pokazuje się skandaliczne zachowanie, bo to odbiega od normy, nie rozumiesz tego? Po co pokazywać hasła, przemówienia, skoro ludzie którzy "świętowali" przynieśli więcej strat niż pożytku? Święto niepodległości, ale Warszawe niszczyli, tak? Masz podejście typowego dzieciaka, który sugeruje się zdaniem jakiegoś "inteligentnego" kolegi.

#topic

Przez takie zachowanie znowu jesteśmy pośmiewiskiem na arenie międzynarodowej. Oby zabronili zakrywania twarzy podczas tego typu zgromadzeń i zwiększyli sankcje za takie zachowanie. Żadnych zawiasów tylko od razu do puchy, żeby penerstwa się pozbyć albo odebrać obywatelstwo, bo co to za obywatel skoro podczas święta państwowego niszczy stolicę?

Ogarniasz liczbę 100 tysięcy? Chyba raczej nie, skoro uważasz, że jestem niepełnoletni. Byłeś w ogóle kiedyś w Warszawie? Gówno wiesz, gówno widziałeś, ale oglądasz telewizję, która pokazuje zamieszki poza marszem, gdzie grupa 50 typów, która przyjechała do Warszawa w jednym celu robi jakieś rozróby. Może czas żebyś ty poszukał inteligentnych kolegów, bo na swoją inteligencję nie możesz liczyć.
Dziwne jest, że ludzie, którzy byli w tamtym miejscu mają zupełnie inną perspektywę na to co tam się działo. Tylko takie mośki, które świętują Niepodległość przed telewizorem widzą i wiedzą wszystko, żadne argumenty do nich nie trafiają. Więcej w tym temacie się nie wypowiem dyskusja z ludźmi, którzy znają relację z telewizji jest bezsensowna.

Rozśmieszyłeś mnie!

Benn
13-11-2013, 12:21
Tak, ci wszyscy, którzy rzucali petardy, podpalali, awanturowali się to pewnie fake. Pewnie ich dorysowali do filmików, bo przecież takich nie ma. 3/4 to awanturnicy, a ty nie jesteś pełnoletni i dałbym sobie rękę uciąć, że tam nie byłeś. Pokazuje się skandaliczne zachowanie, bo to odbiega od normy, nie rozumiesz tego? Po co pokazywać hasła, przemówienia, skoro ludzie którzy "świętowali" przynieśli więcej strat niż pożytku? Święto niepodległości, ale Warszawe niszczyli, tak? Masz podejście typowego dzieciaka, który sugeruje się zdaniem jakiegoś "inteligentnego" kolegi.

#topic

Przez takie zachowanie znowu jesteśmy pośmiewiskiem na arenie międzynarodowej. Oby zabronili zakrywania twarzy podczas tego typu zgromadzeń i zwiększyli sankcje za takie zachowanie. Żadnych zawiasów tylko od razu do puchy, żeby penerstwa się pozbyć albo odebrać obywatelstwo, bo co to za obywatel skoro podczas święta państwowego niszczy stolicę?

Ogarniasz liczbę 100 tysięcy? Chyba raczej nie, skoro uważasz, że jestem niepełnoletni. Byłeś w ogóle kiedyś w Warszawie? Gówno wiesz, gówno widziałeś, ale oglądasz telewizję, która pokazuje zamieszki poza marszem, gdzie grupa 50 typów, która przyjechała do Warszawa w jednym celu robi jakieś rozróby. Może czas żebyś ty poszukał inteligentnych kolegów, bo na swoją inteligencję nie możesz liczyć.
Dziwne jest, że ludzie, którzy byli w tamtym miejscu mają zupełnie inną perspektywę na to co tam się działo. Tylko takie mośki, które świętują Niepodległość przed telewizorem widzą i wiedzą wszystko, żadne argumenty do nich nie trafiają. Więcej w tym temacie się nie wypowiem dyskusja z ludźmi, którzy znają relację z telewizji jest bezsensowna.

Ciumciak
13-11-2013, 13:07
Tak czytam co tu wypisujecie to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać...
W tym wszystkim tylko Zarexoholik pisze jak człowiek, a reszta z Was kieruje się, głupotą wpojoną przez Wasze durne towarzystwo.
Nie będę tutaj pisać ,że dla mnie to wszystko było popierdolonym cyrkiem, ludzi którzy są cały czas manipulowani przez innych. Szkoda, że z biegiem czasu ludzie coraz bardziej przestają myśleć...
Pogratulowałbym osobiście tym, którzy podpalili budkę przy ambasadzie Federacji Rosyjskiej... NOT!
Święto narodowe, więc chodźmy rozpierdolić własne miasto. Przez takich jebanych słoików, którzy nie mają co robić w życiu, to ja, moi znajomi, nasi rodzice, musimy z każdym rokiem płacić więcej i więcej tej k*rwie Waltzównie, ale Wy jej w tym pomagacie rozpierdalając miasto. Zamiast ruszyć swoje dupy, na wybory...
Też jestem za, by nałożyć kary na takich zajebanych idiotów, za wandalizm. Dlaczego nie możecie się obejść bez robienia z siebie półdebili?
We wszystkich cywilizowanych krajach święta narodowe obchodzi się w
'nieco inny sposób' - obcy dla polaków. No, ale pewne kwestie się nie zmienią.
By mentalność ludzka się zmieniła, potrzeba około 10 pokoleń, więc o czym my tu mówimy. Chyba przez najbliższe lata słowo 'patriota', zmieniło swoje znaczenie. Szkoda. Przez takich jak Wy, polacy na całym świecie są postrzegani jako zadufani w sobie idioci. To Wy robicie reklamę swojego państwa. Tak wszyscy gadacie ,że ruski to - ruski tamto.. Oni przynajmniej potrafią świętować święta narodowe takie jak 9 maja. A Wy! W 11 listopada wychodzicie i rozpierdalacie dla zabawy swoją stolicę... Lepiej byście wzięli te kostki brukowe i obrzucili dom Waltzówny albo tych debili z Wiejskiej...

Dzangors
20-11-2013, 16:30
Uważam, ze to jest bardzo ważny dzień i cieszę się, że w końcu jest w ogóle świętowany przez ludzi, a nie tylko przez władzę pod grobem Nieznanego Żołnierza. Szkoda tylko, że dochodzi do takich nieprzyjemnych sytuacji zamiast świętowania, zabawy, koncertów. W końcu to powinien być radosny dzień.

Old
20-11-2013, 17:54
3-5 lat temu na pochodzie 11 listopada było koło tysiąca osób, teraz dochodzi nawet do 150-200 tysięcy osób, więc co wy niektórzy gadacie że nikt tego nie odczuwa że ludzie nie świętują? Naoglądaliście się TVN'ów i innych zakłamanych stacji telewizyjnych która was skutecznie karmią swoim pieprzeniem jacy to my wszyscy źli jesteśmy. Z roku na rok jest coraz więcej ludzi którzy idą na pochód, cieszą rodzice z dziećmi, starsi ludzie którzy nie mówią o kibolach że to zwykli bandyci. W tym roku nie było prawie wogólę policji co także cieszyło, ale gdyby nie prowokacja ze strony Antify wydaje mi się że obeszło by się bez większych hucznych awantur, ludzie zostali sprowokowani i kipiała w nich agresja z powodu tego że niedojechali wszystkich lewackich scierw tylko 1 typa, który przypadkowo wyszedł ze squotu brudasów. Podpalenie budki ochroniarza moim zdaniem to także była zaplanowana przez kogoś akcja. A co do pedalskiej tęczy to podpalona została też tylko przez 1 osobą, dopiero później zeszli się tam ludzie.
Tak byłem, przeżyłem, widziałem i czułem dumę z tego ile tak na prawdę nas jest.

NIECH ŻYJE WOLNA POLSKA!