View Full Version : Galaxy S II czy S III MINI
Turoczeek
16-11-2013, 10:46
Potrzebuję pomocy!
Może mi napisać wady i zalety tych telefonów, na który wy byście się zdecydowali?
Porównanie na telepolis (http://www.telepolis.pl/porownanie,4,7,0.html?ids=2277,1826,0,0)
#edit
pomyliłem działy, może ktoś przenieść? dzięki
/Demon
już
galaxy s2, dlaczego?
Lepszy/a aparat (5Mpix s3m vs 8Mpix w s2, do tego drugi apart VGA w s3m vs 2Mpix w s2), bateria, transmisja danych, procesor. Gorilla glass, większy ekran, więcej wbudowanej pamięci (do 32gb + karta microSD max 32gb - mojemu znajomemu czytało kartę 64gb).
s3m ma wygląd mydelniczki, s2 daje rady. Osobiście wybrałbym s2 dlatego że jest obecnie najlepszym (markowym) telefonem na rynku do 900zł (oczywiście mówimy o nowej sztuce prosto ze sklepu).
Ja bym bral II, bo wszystkie mini to gowno:). Kolega kupil III mini i po tygodniu zmienil, bo mowil ze tragicznie dziala.
Wiem, ze nie pisze na temat, ale zastanawiales sie moze nad Xperia M ?? Nowy telefon na allegro 700-600zl, a parametry wedlug mnie sa dobre
@down
A jest duza roznica w galaxy sII i galaxy sII plus? I bardziej sie oplaca ktorys z tych telefonow czy xperia m? :P
Techniks
16-11-2013, 14:55
S2 bez zastanowienia.
Żadne mini, nie dość ze s3 nie udany tel to ta mini ma gorsze bebechy niż s2 poprzedniej generacji.
Wiem, ze nie pisze na temat, ale zastanawiales sie moze nad Xperia M ?? Nowy telefon na allegro 700-600zl, a parametry wedlug mnie sa dobre
Nie polecam, w tym dziale cenowym s2 to bestia.
Bambucha Rook
16-11-2013, 15:40
galaxy s2, dlaczego?
Lepszy/a aparat (5Mpix s3m vs 8Mpix w s2, do tego drugi apart VGA w s3m vs 2Mpix w s2), bateria, transmisja danych, procesor. Gorilla glass, większy ekran, więcej wbudowanej pamięci (do 32gb + karta microSD max 32gb - mojemu znajomemu czytało kartę 64gb).
s3m ma wygląd mydelniczki, s2 daje rady. Osobiście wybrałbym s2 dlatego że jest obecnie najlepszym (markowym) telefonem na rynku do 900zł (oczywiście mówimy o nowej sztuce prosto ze sklepu).
Kazek a nie lepiej tego Lenovo a820 co mi go oferowales?
Jeżeli ktoś chce aby wybrać mu model spośród jego listy to nie mam prawa wtrącać swojej propozycji.
Techniks
16-11-2013, 15:58
S2 o niebo lepszy od tego złomu, jedyny powód, żeby kupić go to dual-sim.
Ardianek
16-11-2013, 16:30
Na twoim miejscu wziął bym jakiś tańszy telefon, powiedzmy sg ace2? Który ma całkiem dobre bebechy jak za taką cenę, aktualizacje do 4.1.2 , na pewno pograsz sobie na nim w większość gier jakie są na rynku.
Moim zdaniem nie ma sensu brać telefonu za 2kapcie jak i tak po miesiącu Ci się znudzi i będzie służył tylko do pisania sms'ów i rozmów..
Dementor
16-11-2013, 18:57
Pomiędzy tymi dwoma telfonami wybrałbym galaxy s2. Co do s3mini praktycznie mogę się wzorować tylko na podanym przez Ciebie zestawieniu, ale jeśli chodzi os2 to mam go już od jakichś 2 lat i naprawdę jest ok. Z telefonem nie ma raczej problemów, czasami tylko jakaś drobna zawiecha (bardzo rzadko zdarza się, żeby telefon trzeba było ponownie uruchomić). Minusem jest to, że na s2 prawdopodobnie nie będzie już aktualizacji androida (smartfon i tak był bardzo długo wspierany). Ogólnie na systemie, który miałem na początku (o ile się nie mylę 2.3.x) nie miałem żadnych problemów z telefonem i działał on w miare szybko, problemy natomiast zaczęły się z dniem wyjścia i aktualizacji do 4.0, system był jednym wielkim nie wypałem jeśli chodzi o stabolność, lecz aktualny system 4.1.2 jest naprawdę dość stabilny i przede wszystkim szybki w porównaniu do poprzednich wersji, jest też wiele ciekawych aplikacji. To tak w małym skrócie na temat pracy s dwójki. ;) Nie wiem czy jest coś co ma s3mini czego nie ma s2. Tym bardziej, że aktualnie pracują na tych samych systemach, a specyfikacja starszego telefonu pozwala na więcej. Ja bym się nie zastanawiał i wybrał s2. Jeśli masz jakieś wątpliowści co do tego telefonu, plotki, niejasności to pytaj. :D
Maatinii
16-11-2013, 23:20
Na twoim miejscu wziął bym jakiś tańszy telefon, powiedzmy sg ace2? Który ma całkiem dobre bebechy jak za taką cenę, aktualizacje do 4.1.2 , na pewno pograsz sobie na nim w większość gier jakie są na rynku.
Moim zdaniem nie ma sensu brać telefonu za 2kapcie jak i tak po miesiącu Ci się znudzi i będzie służył tylko do pisania sms'ów i rozmów..
Ace2 nie można aktualizować do najnowszego androida.
Sam posiadam s2 i jestem bardzo zadowolony poprzednim moim telefonem był ace2 i jednak nie spełniał moich oczekiwań, częste lagi, mała pamięć. S2 o dużo lepszy.
Pikej v69
17-11-2013, 11:38
Ace2 nie można aktualizować do najnowszego androida.
Masz 4.1.2 na myśli czy wyżej?
@top
Wybierz S2, te całe "mini" samsungi to lipa, kolejna masówka :[
Od paru miesiecy uzywam S2 i powiem ze jestem zadowolony dość bardzo ;] S2 jest lepszym telefonem od S3 mini. Ma lepszy wyświetlacz i lepszy aparat.
SIII Mini to tylko sposób Samsunga na wytrzaskanie od ludzi większej kasy. Jest nowszy, jednak gorszy. Nie wiem, po co Samsung robi tyle zapchajdziur na rynku telefonów.
S II polecam moj znajomy posiada taki telefon i jest z niego zadowolony fajne sie uzytkuje i nie ma z nim wiekszych problemow ogolnie Dobry telefon.
Turoczeek
19-11-2013, 21:59
Kupiłem S II, super telefon!
Do zamknięcia.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.