View Full Version : Nowe outfity
Mopsu_Lechista
21-11-2013, 14:17
Witam, jest taka sprawa iż zrobiłem na rooku już dwa outfity necro i witha na chwile dałem kumplowi a jemu wyskoczyło że "14:01 Nie umiesz ubrac tego stroju!" czyli że tych plecaków ze strojami nie da się sprzedać ani nawet komuś dać jest to trochę głupie bo ponieważ większość graczy nie da rady zrobić tych outfitów a z chęcią by taki chcieli, mam nadzieje że admini to zmienią :P no chyba że tak było w ich założeniu że outfit musi być przynależny do danej postaci......
Bez przesady, aż tak dobrze to być nie może :) Chcesz outfity - pomęcz się z misjami :) Niech jest jak jest, nic nie zmieniać.
Wiesz raczej wątpię że ktoś np na rooku wyloci z dark princes klucz albo z magic water magic booty na których sam na 654 lvlu padam w 4 sekundy i jest wiele wiele rzeczy na których gracz z przeciętnym lvlem nie da rady wiec opcja kupna powinna być dostepna :P
Domcio Old
21-11-2013, 14:22
Na moje trochę bez sensu, że nie można sprzedać ani pożyczyć outfitu. Jestem za tym, żeby zmienili to sprzedawanie itd..
Dokładnie. Na 1 postaci zrobiłem oudfit i na 2 już nie mogę go mieć. Też jestem za tym by można było komuś pożyczyć, dać lub sprzedać bo jak wszyscy wiedzą trzeba w to włożyć dużo wysiłku ii czasu.
Chciałem jeszcze dopisać, że powinni zmienić częstotliwość dropienie skeleton bones. 4 godziny i spadła mi 1. Trochę żałosne...
#niżej
\/ sasha nie nabijam i nie jestem dla Ciebie żadnym dzieciakiem. Napisałem tak jak jest. Będzie beka z Ciebie;]
Dobrze mówisz Mops, dobrze że przetestowałem, co :D:D?
Jestem za tym, aby było to zmienione. Lipa, że nie można sprzedać komuś danego kostiumu, bo nie działa innej osobie kostium, która go nie zrobiła... Bekando.
Chciałem jeszcze dopisać, że powinni zmienić częstotliwość dropienie skeleton bones. 4 godziny i spadła mi 1. Trochę żałosne...
Nie nabijaj postów, chleba Ci to nie da i nie płacz dzieciaku..
Bez przesady, aż tak dobrze to być nie może :) Chcesz outfity - pomęcz się z misjami :) Niech jest jak jest, nic nie zmieniać.
Kimus The Master
21-11-2013, 16:50
Moim zdanie nie powinni nic zmieniac! Trzeba sobie zapracowac na dany outfit...
Jesli ktos nie jest w stanie wykonac jakiegos zadania nie expi gra wiecej i bedzie mial. tyle..
Już szukacie sposobu na zarobek, wystarczy że można sprzedać przedmioty na wyrobienie tego outfitu. Dobrze że outfit może posiadać tylko osoba, która go wykonała. Nic nie zmieniać.
Oj nie zgodzę się z Tobą, jak dla mnie jest to quest/misje do wykonania, jeśli chcesz mieć dany outfit musisz się trochę pomęczyć i zrobić misje, nie ma tak lekko. Wydaje mi się także że takie było założenie Administracji.
Zarexoholik?
21-11-2013, 17:10
Od razu wszyscy mają to mieć? Tak jak z UW, że sprzedajesz komuś i już na 15 poziomie z tym mają nooby biegać? Jestem na NIE.
a co za problem sprzedac pakiet itemow potrzebnych do outfita ? to samo ...
Anonimowy
21-11-2013, 18:47
A jak kupisz Dwarfa/Nimfę to możesz sprzedać? Tyle na ten temat
Azbestowy Człowiek
21-11-2013, 18:55
A jak kupisz Dwarfa/Nimfę to możesz sprzedać?
ale to jest trochę inna sytuacja, gdyż sam kupujesz tą nimfę lub dwarfa a przy czarodziejkach zbierasz itemy
trade: buj itemy potrzebne do outfitu borsuka z bobrem - problem solved
przekazywanie gotowego stroju? kurcze, to trochę dyskusyjna sprawa, ale skoro można odsprzedać komplet itemów to powinno się także dać odsprzedać butelki i liny zamienione w outa
Wiesz raczej wątpię że ktoś np na rooku wyloci z dark princes klucz albo z magic water magic booty na których sam na 654 lvlu padam w 4 sekundy i jest wiele wiele rzeczy na których gracz z przeciętnym lvlem nie da rady wiec opcja kupna powinna być dostepna :P
Zazwyczaj jak nie mogę czegoś sam zdobyć to kupuje od kogoś innego ;/ Jak nie możesz sprzedać outfitu to sprzedaj np.ten klucz z Dark Princess? Marne Twoje rozumowanie ;/
Dobrze, że tak zrobili. Masz misje = masz outfit.
Jestem na nie!
Dementor
21-11-2013, 23:02
Z jednej strony może i rzeczywiście innych outfitow nie można sprzedawać, ale jednak z tymi jest inaczej. Ja bylbym raczej za tym, zeby bylo mozna sprzedawac te outfity. Ewentualnie jeszcze jakieś inne rozwiązanie, np. na calym koncie mozna uzyc outfitu jesli jest zrobiony na ktorejs postaci z konta. :) Trzeba byloby się zastanowić.
Założenie eventu jest takie, że każdy może sobie to wykonać - tak jakbyś chciał aby ktoś za Ciebie wykonał misje do eventu z respami (albo ba, odkupić od kogoś wstęp na respy).
Co do przedmiotów - jedne lecą z lepszych potworów, drugie z gorszych. Wszystko po to aby każdy miał szanse je zdobyć. Wyglądy również są jedne łatwiej dostępne, inne nieco ciężej. Dlatego każdy ma szansę wykonać swój strój - jeśli tylko chce. Wiadome, że low lvl nie ma XX kcc na klucz z Creatora... Ale ma za to możliwość zdobywania przedmiotów takich jak skeleton bone czy inne które osiągnęły dość wysoką wartość - może ich zdobyć więcej i wymienić na klucz, proste?
Dlatego przedmiotu można używać po wykonaniu stroju ;P Miałem zamiar dodać zależność płci (outfit wykonany przez kobietę może być użyty tylko przez nią) ale stwierdziłem, że jednak lepiej będzie jak każdy może użyć po wykonaniu misji ;)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.