PDA

View Full Version : [Strona] Propozycja dot. profilu gracza na stronie - wersja poprawiona.

Squid
22-11-2013, 15:13
Witam.

Na wstępie chciałbym powiedzieć, że temat już był jednak nie do końca się zgadzaliście z propozycją - postanowiliśmy ją nieco przerobić uwzględniając kilka waszych propozycji. Pierwotna propozycja: Tutaj (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?p=1083903#post1083903).

Podane ilości dni PACC mogą ulec zmianie oraz propozycja pomimo przegłosowania może zostać NIE WPROWADZONA.

Aktualnie w wyszukiwarce postaci do dyspozycji przeglądających są dane takie jak: nick, płeć, poziom, doświadczenie, poziom magiczny, typ konta, ban, informacja o posiadaniu recovery keya, ostatnie logowanie, ostatnie wylogowanie, umiejętności postaci oraz lista śmierci.

Gracz będzie mógł wykupić dodatkowe usługi oraz ich możliwości (większość możliwości można będzie włączyć/wyłączyć):

1. Informacja o ekwipunku gracza - koszt 15 dni pacc
http://i40.tinypic.com/oge91x.png
- Oglądanie ekwipunku innych graczy (jeżeli gracz nie ma tej opcji zablokowanej)
- Blokowanie oglądania ekwipunku swoich postaci

2. Poszerzenie ekwipunku gracza o przedmioty w plecaku oraz w depo - koszt 25 dni pacc
http://i44.tinypic.com/zjxnw9.png
- Oglądanie ekwipunku i przedmiotów innych graczy (jeżeli gracz nie ma tej opcji zablokowanej)
- Blokowanie oglądania przedmiotów na swoich postaciach

3. Quest log pokazujący wszystkie questy, które dana postać ukończyła - koszt 20 dni pacc
- Oglądanie questlogów innych graczy (jeżeli gracz nie ma tej opcji zablokowanej)
- Blokowanie oglądania questlogów swoich postaci

4. Notki postaci umożliwiające dodawanie wiadomości do profilu - koszt 10 dni pacc
http://i44.tinypic.com/x5bbcj.png
- Stworzenie na profilu swojej postaci "Notatnika"

5. Blokowanie oglądania "Notatnika" przez osoby niezalogowane lub wpisane do listy blokowanych - koszt 10 dni pacc

6. Usuwanie niechcianej notki z własnego profilu - koszt 1 dzień pacc

7. Usuwanie swojej notki z czyjegoś profilu - koszt 0 dni pacc

8. Domek aktualnie należący do postaci - koszt 20 dni pacc
http://i42.tinypic.com/s618hl.png
- Oglądanie informacji o domku zapisanym na wyszukiwanej postaci
- Blokowanie wyświetlania informacji o domku (wymagana dodatkowo opcja 9)

9. Wyświetlanie przedmiotów leżących w domku - koszt 30 dni pacc
http://i39.tinypic.com/2e5rujp.png
- Oglądanie zawartości danego domku
- Blokowanie wyświetlania zawartości domku

Gracz sam mógłby wybrać, co ma się znaleźć w jego wyszukiwarce postaci po zalogowaniu i w dowolnym momencie zrezygnować z danej opcji (i oczywiście później do niej wrócić).
Jest również możliwość dodania innych funkcjonalności - zależnie od Waszej woli.

Zastrzeżenie: Przy wprowadzeniu owych ulepszeń zostanie dodana wzmianka w regulaminie dotycząca udostępniania hasła do konta innym osobom. W przypadku gdy stwierdzimy udostępnianie konta w celu "sprawdzania" czegokolwiek będzie to groziło usunięciem usług/możliwości oraz banem za dzielenie konta w wymiarze 14 dni.

Jeśli jesteście na "tak" - przemyślimy wprowadzenie takich możliwości :)

Old
22-11-2013, 15:24
Jestem na tak, jeśli będzie możliwość blokowania swojej postaci w taki sposób że nikt nie będzie nic o mnie wiedział i będzie blokowanie bezpłatne, to zdecydowanie na tak, a QuestLog przyda się przy kupnie/sprzedaży postaci, nie będzie wałków.

Sasza
22-11-2013, 15:27
Super urozmaicenie, oczywiście jestem na tak.
Lecz z małymi poprawkami, iż uważam, że ilość zabrania dni PACC'a jest za duża.

Zmniejszyłbym ją o troszeczkę.

Demon
22-11-2013, 15:30
9. Wyświetlanie przedmiotów leżących w domku - koszt 30 dni pacc
FOTKA
- Oglądanie zawartości danego domku
- Blokowanie wyświetlania zawartości domku

mój stary domek, duma, co. : D

jestem na nie, zbędne 'ulepszenie', które nic ciekawego nie wniesie + jest tanie jak inne bzdety z OTSów typu wiemy jakich ;)

Kimus The Master
22-11-2013, 15:47
Propozycja dobra lecz ja jestem na NIE! Ponieważ powinno to być za free

Dementor
22-11-2013, 15:55
Jeśli będzie można za darmo zablokować wszystkie te opcje to ok. ;) Aczkolwiek szczerze mówiąc nie wydaje mi się, żeby było to aż tak potrzebne, bardziej byłbym za odświeżeniem questloga. No, ale jeśli komuś ma to pomóc i ma z tego korzystać to niech będzie, jestem na tak. :)

Zarexoholik?
22-11-2013, 16:01
NIE WPROWADZONA

Ja bym to łącznie napisał.

#topic

Opłaty w wysokości dni pacca? Już lepiej kcc, ale i tak nigdy z tego bym nie skorzystał. Cenię sobie prywatność! :eek:

Turoczeek
22-11-2013, 16:07
1. Informacja o ekwipunku gracza - koszt 15 dni pacc
OBRAZEM
- Oglądanie ekwipunku innych graczy (jeżeli gracz nie ma tej opcji zablokowanej)
- Blokowanie oglądania ekwipunku swoich postaci

Nie do końca rozumiem. Zablokowanie, aby inni nie mogli patrzeć Twojego ekwipunku będzie kosztowało 15dni pacca?

#
Moim zdaniem jest to zbędne, zaznaczyłem nie.

Rinson
22-11-2013, 16:10
Dla wyjaśnienia:
płacisz tylko raz za odblokowanie usługi, wyłączenie wykupionej usługi byłoby darmowe.

Squid
22-11-2013, 16:12
Jeśli będzie można za darmo zablokować wszystkie te opcje to ok. ;) Aczkolwiek szczerze mówiąc nie wydaje mi się, żeby było to aż tak potrzebne, bardziej byłbym za odświeżeniem questloga. No, ale jeśli komuś ma to pomóc i ma z tego korzystać to niech będzie, jestem na tak. :)

Quest log zostanie zaktualizowany w najbliższym czasie :)

Co do blokowania - jeśli ktoś wykupi usługę to będzie mógł zablokować, inaczej nie miałoby to sensu bo wszyscy by poblokowali "bo ja nie mogę patrzeć na innych" ;)
Do tego jak widzicie - jedni chcą za free podglądać innych, inni nie chcą być podglądani... Dlatego trzeba znaleźć złoty środek :)

A takie dodatki mogą między innymi pomóc uniknąć oszustwa:
Przykład 1. Przy wymianie możesz sobie sprawdzić czy postać nie wykonała danego questu.
Przykład 2. "Tam na postaci jest ban na miesiąc ale jest na niej full eq" - będzie możliwość sprawdzenia ;)

Nie do końca rozumiem. Zablokowanie, aby inni nie mogli patrzeć Twojego ekwipunku będzie kosztowało 15dni pacca?

#
Moim zdaniem jest to zbędne, zaznaczyłem nie.

Zablokowanie możliwości tym którzy wykupili usługę (a takich nie będzie pewnie zbyt wielu) ;)

BAŁT
22-11-2013, 16:25
6. Usuwanie niechcianej notki z własnego profilu - koszt 1 dzień pacc

że mam dawać po 1 dniu pacc za każdym razem jak ktoś bez mojej zgody coś wpisze a ja chce to usunąć ???

przecież to studnia bez dna ! ;]

Ogólnie na Nie , zbędne chyba ze samo eq i to za free to może być ;]

Rekrut
22-11-2013, 16:44

x2. Czemu za wszystko mamy płacić paccem? Żeby przynajmniej to było po kilka dni a nie po 20...

#jestem na tak ofc ale za free lub taniej

gwnstopro
22-11-2013, 16:53
Jestem na nie, w niczym to nie pomoże i dla mnie to żadne urozmaicenie wręcz przeciwnie przypominają mi się jakieś śmieszne otsy..

Sorc Aka Siochacz
22-11-2013, 16:55

Mazurski OTS = Darmowe
Lubelski OTS = Darmowe

Armia OTS = Płatne

Jestem na nie, taki OTS stary już można powiedzieć i wprowadzona propozycja płatna [usługi] na innych OTS może nie ma aż takich rozwinięć jak w tej propozycji ale jest np: widok na itemy założone na postaci darmowe.

Dementor
22-11-2013, 17:38
Quest log zostanie zaktualizowany w najbliższym czasie :)

Co do blokowania - jeśli ktoś wykupi usługę to będzie mógł zablokować, inaczej nie miałoby to sensu bo wszyscy by poblokowali "bo ja nie mogę patrzeć na innych" ;)
Do tego jak widzicie - jedni chcą za free podglądać innych, inni nie chcą być podglądani... Dlatego trzeba znaleźć złoty środek :)

A takie dodatki mogą między innymi pomóc uniknąć oszustwa:
Przykład 1. Przy wymianie możesz sobie sprawdzić czy postać nie wykonała danego questu.
Przykład 2. "Tam na postaci jest ban na miesiąc ale jest na niej full eq" - będzie możliwość sprawdzenia ;)

Zablokowanie możliwości tym którzy wykupili usługę (a takich nie będzie pewnie zbyt wielu) ;)

Czyli jeśli dobrze rozumiem jeśli ktoś tego nie wykupi to nie będzie mógł ani patrzeć, ani zablokować? Tak? :) Jeśli w tym momencie dobrze to zrozumiałem to jak dla mnie może być. :D

#Lordzik#
22-11-2013, 17:46
Ktoś musiałby mieć nierówno pod kopułką żeby za dni pacc'a w coś takiego się bawić.
Może za kcc byłaby to lepsza opcja.
Jest mi to jednak obojętne, ponieważ tak czy siak bym z tego nie skorzystał.

Domcio Old
23-11-2013, 12:40
Jestem na nie. Płacenie w dniach pacc, żeby zobaczyć kogoś eq lub zawartość jego domku. Na moje jest to troszkę nieopłacalne, ponieważ sam osobiście wolał bym expić za te dni pacc co mam:) Już lepiej by było zrobić, że nie za pacc tylko za jakieś eq lub kcc.

@down
Oczywiście, że można kupić kod pacc za kcc, ale po co dawać graczom wgląd kogoś eq, tylko administracja powinna mieć taką opcję.:)

Squid
23-11-2013, 13:16
Jestem na nie. Płacenie w dniach pacc, żeby zobaczyć kogoś eq lub zawartość jego domku. Na moje jest to troszkę nieopłacalne, ponieważ sam osobiście wolał bym expić za te dni pacc co mam:) Już lepiej by było zrobić, że nie za pacc tylko za jakieś eq lub kcc.

Co za problem kupić kod pacc za kcc?
Chodzi o to, że macie wtedy dodatkowy wgląd w funkcje dotychczas dla was niedostępne ;) Ale widać, że sporo osób samolubnie podchodzi: "Ja sobie nie kupię to innym też nie dam" :D

#niżej - nie, żebyś Ty mógł oglądać czyjeś lub nikt nie mógł oglądać Twoich :P

Okey
23-11-2013, 13:55
Czyli rozumiem, że musiałbym płacić żeby ktoś inny mógł oglądać moje itemy/questy/przedmioty w domku? Trochę idiotyczne, jestem na nie.

#edit
to jeszcze lepiej, za prywatność musiałbym płacić? : | byłbym na tak gdyby jedyne co mógł ktoś zobaczyć na mojej postaci, to jest to co mam na sobie, nic więcej ; o

First Legend
23-11-2013, 14:50
Zbedne, na nie bo i tak nie wypali zajmijcie sie moze nowymi respami, balansem a nie jakimis pierdolami;o

Sasha Rookslayer
30-05-2014, 20:42
Wejdzie w końcu to w życie czy nie?

Może coś napiszecie?
Bo znowu będzie tak jak ta propozycja z losowaniem LOTTO Tygrysa.. Że zostanie zapomniana.

Czekam na odpowiedź Santano, bądź Squida.

Achuy
30-05-2014, 20:52
Nie wiadomo, nie wiesz jak oni teraz maja wszystko w odbycie, a przydalo by sie takie cus :D

ʍǝǝʞ aka vimpexx
30-05-2014, 22:00
Wejdzie w końcu to w życie czy nie?

Może coś napiszecie?
Bo znowu będzie tak jak ta propozycja z losowaniem LOTTO Tygrysa.. Że zostanie zapomniana.

Czekam na odpowiedź Santano, bądź Squida.

Gruby*... Jesteś na APO tyle czasu, a do tej pory nie przyzwyczaiłeś się, że 90% tego co pisze Administracja nie wchodzi w życie?
Obiecują miliony respów, questów, misji, nowych potworów, balans zajebisty na tip top, a jest chuj, wielki chuj.

* taki tam żarcik, nie obrażaj się xD

_Topic

Nie wejdzie w życie, temat można zamknąć, a najlepiej usunąć, aby zamazać pomysły ekipy i nieco zmniejszyć 'obiecanek cacanek'.

twoja_krystyna
01-06-2014, 15:42
Pragnę tylko zauważyc, że nie ma sensu wprowadzanie swego rodzaju urozmaicenia, z którego skorzysta tylko kilka osób, a potem będzie to bezużyteczne. Chociaż w sumie to byłoby w stylu apo.

ʍǝǝʞ aka vimpexx
01-06-2014, 18:49
Pragnę tylko zauważyc, że nie ma sensu wprowadzanie swego rodzaju urozmaicenia, z którego skorzysta tylko kilka osób, a potem będzie to bezużyteczne. Chociaż w sumie to byłoby w stylu apo.

Chyba nie rozumiesz, że byłoby to wprowadzone tylko po to, aby gracz stracił dni pacc, a co za tym idzie, szybciej kupiłby nowego (kupił w grze, za sms, przelewem, jeden chuj, bo złotówki i tak wpadną $$).

L@be
01-06-2014, 19:05
Opłata w formie pacc nie wchodzi w grę... Jeśli już to kcc (100 czy jakaś inna suma, zawsze można ustalić)

Ktoś II
06-06-2014, 14:46
Mnie się podoba i jestem jak najbardziej za. Fajne urozmaicenie ;)