PDA

View Full Version : [Forum] RL Tibia- Temat, w którym legalny b?dzie handel!

Anonimowy
23-11-2013, 15:22
Cześć.
Chciałem zaproponować, aby administracja dała nam możliwość Handlu w dziale RL Tibia. Zapewne nie tylko ja próbując dotrzeć do jak największej ilości potencjalnych kupców zostałem ukarany na forum APO warnem, za ogłaszanie treści niezgodnych z regulaminem. Myślę, że dla osób grających zarówno na Globalu, jak i tutaj byłoby to pewnym udogodnieniem. Oczywiście temat dot. handlu rządziłby się swoimi zasadami, np:

Dodajac ogłoszenie robisz to na własna odpowiedzialność
Administracja APO nie ponosi odpowiedzialności za transakcje przeprowadzone poprzez ten temat
W temacie obowiazuje całkowity zakaz ogłaszania ofert kupna/wymiany/sprzedaży na linii APO-> Global Tibia i odwrotnie
W temacie obowiazuje całkowity zakaz ogłaszania kupna/sprzedaży nielegalnego w świetle prawa Tibii oprogramowania oraz wszystkiego co z nim związane(Skrypty itd)
Każdy post powinien być napisany wg przedstawionego schematu:

Przedmiot:[nazwa]
Świat:[serwer]
Typ transakcji:[Kupno/sprzedaż/wymiana]
Cena:[określenie waluty]
Możliwość transakcji przez allegro:[Tak/Nie]
Kontakt:[GG/Skype/adres e-mail/cokolwiek]

Każdy post napisany niezgodnie z regulaminem, będzie usuwany oraz nagradzany warnem!

Myślę, że napisałem wszystko jasno i rzeczowo. Mam nadzieję, że moderatorzy nie mieliby problemu z zaglądnięciem raz na dzień do tematu czy wszystko gra.

@Demon
Regulamin również nie pozwala na wszelkiego rodzaju oszustwa, a Ty się takowego dopuściłeś. Skoro tak bardzo chcesz nam wpajać do głów regulamin, który jest "żelazny", dlaczego sam się do niego nie dostosowałeś?

Demon
23-11-2013, 15:27
Ogłaszanie sprzedaży/wymiany/kupna postaci lub itemów - Zabronione

to tyle w temacie, jestem w 100% na nie i nie wiem po co robisz takie tematy, bo regulaminu nimi nie zmienisz.

^edit
bo jestem wyjątkowy i mam znajomości ahahhah

Sorc Aka Siochacz
23-11-2013, 16:15
Jestem na NIE, bo i tak to nie przejdzie w 101% :/
Administracja [czerwoni] nawet by nie wyrazili zgody na ogłaszanie transakcji na tym forum.

Old
23-11-2013, 16:21
Jestem za! Serwerowi APO nic się nie stanie jeśli jego gracze będą mogli sprzedawać/wymieniać itemki na RL Tibi i będzie legalny temat od tego na forum, wręcz przeciwnie będzie więcej się działo.

Dementor
23-11-2013, 18:23
Szczerze mówiąc sam bym raczej z tego nie korzystał, ale również by mi to raczej nie przeszkadzało. Jeśli byłoby to jakieś udogodnienie dla innych to czemu nie, jestem na tak. :)

Zarexoholik?
23-11-2013, 18:49
Od tego masz forum na głównej stronie Tibii, market i kanał trade, a nie forum OTS'a, na którym dział rl Tibia to tylko dodatek?

Rekrut
23-11-2013, 23:24
To jest apo a nie RL więc myślę, że to jest zbędne;] wystarczy, że możesz sobie tu dodawać skriny z rl tibi -.-

Jestem na nie.

Avi
24-11-2013, 11:23
Nic nie mam przeciwko, mogło by coś takiego powstać

tak

gwnstopro
24-11-2013, 13:22
Jestem na nie, byłby tylko jeden wielki burdel w tym dziale, zresztą to jest forum apo a nie rl tibii. Masz od tego inne strony typu allegro.

Tetti
24-11-2013, 14:07
Jest jasno napisane w regulaminie, że nie wolno tego robić. To duża zaleta tego forum, że powstał w ogóle taki dział "RL Tibia". Wcześniej wszystkie zaistniałe tam wykroczenia były karane zdecydowanie bardziej rygorystycznie. Teraz mruży się oko, także i tak jest nieźle.