PDA

View Full Version : Skrzynka Main (pocz?tek)

Old
24-11-2013, 01:57
Jak wiemy istnieje skrzynka po wyjściu z rook'a na main, w której znajdujemy na początek 3cc, mało... Więc propozycja jest następująca:

Ja bym zaproponował coś innego, mianowicie po odbyciu krótkiego dialogu z 'Wyrocznią' przenosi nas na główną wyspę z PUSTYM ekwipunkiem. Do tego zamiast 3cc w skrzyni, znajdowałaby się tam jedna skarabeuszowa moneta (100cc) na drobne zakupy, za obecne 3cc nie kupimy NIC konkretnego...

Zarexoholik?
24-11-2013, 02:40
Ułatwimy grę, ale to akurat pomoże niektórym się odnaleźć na tym serwerze. Prawda jest taka, że 100cc mogą dostać od pierwszego lepszego gracza z poziomem 1k+, a tak przynajmniej nie będą musieli się prosić.

KaZeK
24-11-2013, 05:39
Można by jeszcze pomyśleć nad 'profilowym eq' zamiast tej kasy np:
ms/ed:

aol
mystic turban
blue robe
crown legs
boh
sprite wand (ew. nowy wand/rod)
great shield
bp mmax (255x)

ek:

aol
demon helmet
mpa
elven legs
boh
great shield
magic sword/sca/thunder hammer
bp mmax (255x)
bp uh (255x)

rp:

aol
royal helmet
demon armor
crown legs
boh
demon shield
initial spear (nowy rodzaj włóczni dostępny z owej skrzyni, mało ataku tak aby potrenować dista)
bp mmax (255x)

+ dla wszystkich 25cc

Są to naprawdę drobne itemy, nowym bardzo by się przydało. Ale to tylko propozycja...

#Oczywiście jestem na tak.

moim zdaniem 100cc w skrzynce wystarczy, a eq mozna miec od santorra

\\nie mozna wszystkiego wykladac na tacy... _._

To tylko takie 'głośne myślenie', 100cc również jest dobrą opcją.

Bez przesady Kask! :D
Nie rozdawajmy nawet tak badziewnego ekwipunku za darmo :D

100cc wystarczy, ale dla mnie w ogóle mogą tego nie zmieniać :)

Dla Ciebie nie muszą bo masz dużo kasy, ktoś nowy, który nie ma nawet złamanego gpka (prócz tych miliardów kcc [3cc]).

Refresh
24-11-2013, 08:59
Kazek wymienił to co trzeba dodać i zgadzam się z tym. 3 cc to strasznie mało i za to tak naprawde nie da się nic kupic...

Avi
24-11-2013, 11:26
Z pewnością nie byłoby takiego ''żulerstwa'', a pomogło bo to dużo początkującym

duże TAK

Turoczeek
24-11-2013, 11:35
ms/ed:

aol
mystic turban
blue robe
crown legs
boh
great shield
bp mmax (255x)

ek:

aol
demon helmet
mpa
elven legs
boh
great shield
bp mmax (255x)
bp uh (255x)

rp:

aol
royal helmet
demon armor
crown legs
boh
demon shield
initial spear (nowy rodzaj włóczni dostępny z owej skrzyni, mało ataku tak aby potrenować dista)
bp mmax (255x)

+ dla wszystkich 25cc

Zamiast tych 100cc byłoby lepiej, jak Ty napisałeś - troszkę items oraz kaski. Za 3cc kupisz sobie aol i przejazd na sky XDDD.

Tak.

Zii Baba
24-11-2013, 11:40
ms/ed:

aol
mystic turban
blue robe
crown legs
boh
great shield
bp mmax (255x)

ek:

aol
demon helmet
mpa
elven legs
boh
great shield
bp mmax (255x)
bp uh (255x)

rp:

aol
royal helmet
demon armor
crown legs
boh
demon shield
bp mmax (255x)

moim zdaniem 100cc w skrzynce wystarczy, a eq mozna miec od santorra

\\nie mozna wszystkiego wykladac na tacy... _._

Sasza
24-11-2013, 12:09
ms/ed:

aol
mystic turban
blue robe
crown legs
boh
great shield
bp mmax (255x)

ek:

aol
demon helmet
mpa
elven legs
boh
great shield
bp mmax (255x)
bp uh (255x)

rp:

aol
royal helmet
demon armor
crown legs
boh
demon shield
bp mmax (255x)

Bez przesady Kask! :D
Nie rozdawajmy nawet tak badziewnego ekwipunku za darmo :D

100cc wystarczy, ale dla mnie w ogóle mogą tego nie zmieniać :)

Dementor
24-11-2013, 12:45
Oczywiście jestem na tak. W tym momencie niewielu graczy zaczyna swoją przygodę z APO, a w dodatku na tą chwile początki są dosyć trudne. Wydaje mi się, że to co napisał Kazek będzie dobrym rozwiązaniem. :)

Rekrut
24-11-2013, 13:14
Przychodzi nowy gracz, wbija 15 poziom, przechodzi na main i 3cc na start-.- od razu odechciewa się grać. Jedyna nadzieja w większych lvl, że dadzą na manaski czy uhy.

Jestem na tak i dał bym do skrzyni 5 sc;)

Grzelo
24-11-2013, 13:35
Przychodzi nowy gracz, wbija 15 poziom, przechodzi na main i 3cc na start-.- od razu odechciewa się grać. Jedyna nadzieja w większych lvl, że dadzą na manaski czy uhy.

Jestem na tak i dał bym do skrzyni 5 sc;)

Nie przesadzaj rekrut z 5 sc, 100 cc wystarczy spokojnie. Oczywiscie jestem na tak.

Pikej v69
24-11-2013, 13:48
Jestem na tak, 3cc to zdecydowanie za mało żeby zacząć grę na tym serwerze, co taki lvl sobie kupi? Jednego aola i waciki, a później padnie i nie ma na nic (a bez drugiej postaci jest stracony, brak funduszy na grę) :|

Goldi
24-11-2013, 13:55
50-100 cc + do wyboru magic sword, sca, thunder hammer, bp power bolts z kusza, sprite wand te itemy spokojnie starczą na start. W takich czasach trzeba zachęcić nowego gracza do gry a nie utrudniać od samego początku + ewentualnie niech każdy ma exp x10 do 15 lvla bo rook też może zniechęcić graczy.

Tetti
24-11-2013, 14:02
50cc gdzieś myślę że w zupełności starczyłoby na manasy czy podstawową runę.. Więcej nie ma sensu bo i tak początek gdy jest łatwy. Minus jest taki że APO stoi długo, się dużo łatwiej gra no a na low lvlu nadal nie tak łatwo zdobyć hajs bez niczyjej pomocy, jednak mysle że dawanie eq za free to zły pomysł. Ale zwiększyć z 3cc do 50 jak najbardziej na tak.

Kimus The Master
24-11-2013, 14:28
KaZek przedstawił doskonałą propozycję. Bez zastanowienia powinni to wprowadzić!
jestem na TAK w wersji kazkowej.

Domcio Old
24-11-2013, 15:44
Jestem na tak. 3cc to zbyt mało dla takiego początkującego który nigdy nie miał styczności z APO :D 100 cc w zupełności wystarczy, żeby sobie coś kupić. Może admini wezmą to pod uwagę w next uptade ;)

Kumpel Armii
24-11-2013, 21:28
Ja proponuję usunąć to w ogóle z mapy!
Jak ktoś chce zaistnieć to niech się stara od zera! Każdy tak miał i tak niech zostanie...

Demon
24-11-2013, 21:44
Wszystko idzie do przodu to czemu to ma stać w miejscu? Jasne, że jestem na tak. Nie wyobrażam sobie startu gry z 3cc, nie te czasy : D

Sorc Aka Siochacz
24-11-2013, 21:56
Propozycja z itemami KaZka na start nie jest taka zła, zamiast 25 cc to 50cc i byłoby spoko.
Zaznaczyłem TAK :)

Faworyt
25-11-2013, 14:19
Proponuje żeby w skrzynkach było:
- Pieniądze np 30cc dla każdego
- Uhy, manasy dla ek
- Manasy i plecak sd dla ms i ed
- Manasy i niekończący się spear do trenowania dla rp

Eq można zdobyć u Santorra. A same runy/manasy wystarczą na start.

Riss
01-12-2013, 11:28
Bardzo podoba mi się propozycja Kazka.
Zmieniłbym tylko jedno: po co tworzyć nową broń gdy nie ma wolnych .spr?

Nie lepiej dać paladynom hunting speara? Przecież ataku ma tyle co zwykły spear, a jeszcze niższą częstotliwość trafień. Zdecydowanie nie jest zbyt mocny.
Nie będzie płaczu ludzi z rooka, że ich wyjątkowa broń jest na mainie. Nie ma w nazwie "rook" jak np. bootsy, więc.....?
Nie spadnie też cena ripper lance.

Squid
01-12-2013, 14:08
W najbliższym czasie coś wymyślimy, jednakże na pewno nie będzie wprowadzone "5sc" czy inne nieprzemyślane propozycje.

Skrzynka początkowa nie może być zbyt bogata gdyż wszystko straci swój sens. Wyobraźcie sobie, że 15 lvl wbija się w 15 minut więc macie 4 skrzynki w ciągu godziny - czyli przy przykładowym "5sc" mamy 20sc co jest przegięciem gdyż grając dalej 15 poziomem nie uzyskamy 20sc w godzinę!
Musi być tak, że będzie to dość dobre ale nie będzie się opłacało sprzedać tego ani nic. Gra dalej musi się bardziej opłacać niż robienie kolejnego 15go lvl'a i branie nagrody ze skrzynki. Tak więc możliwe, że dostanie kilka life fluidów, trochę mana fluidów i niech zbiera kasę na cyklopach na kolejne ;)
Co do EQ - słusznie już ktoś zauważył - dostępna jest misja u Santorr'a - być może doda się do skrzynki początkowej list w którym będzie zapis "Zapraszam Cię do mnie na Evul po zdobyciu XX poziomu po początkowe wyposażenie - Santorr" ;)

Ale to wszystko trzeba jeszcze przeanalizować ;p

Samuraj
01-12-2013, 17:33
bardzo dobra propozycja oczywiście że 5sc to przesada ale te 50-100cc można by było wprowadzić lub jakieś słabe eq na start :)

Ktoś II
28-12-2013, 03:10
Propozycja z 2009 roku: http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=55056