PDA

View Full Version : Miko?aj oraz informacje

Rinson
06-12-2013, 21:42
Witajcie!
W dniu dzisiejszym nasz serwer odwiedził Mikołaj. Niestety spóźnił się, gdyż jak wiecie warunki atmosferyczne niezbyt sprzyjają podróżom. Dodatkowo nasz mikołaj zaopatrywał się w przydrożnych sklepach w dość cenne przedmioty, które (jeżeli będziecie mieli szczęście i byliście grzeczni) możecie otrzymać! W tym roku chyba po raz pierwszy Mikołaj odwiedził też graczy Rookgardu!

Dodatkowo przedstawiam listę zmian, które wprowadziliśmy w ostatnim czasie:
- drobne poprawki techniczne (między innymi chodzi tutaj o wydłużenie czasu pomiędzy restartami),
- reorganizacja Ekipy APO,
- poprawiony został błąd, który umożliwiał wylewanie niebieskich megamanasów,
- na stronie pod tabelami czarów dla każdej profesji zostały dodane czary za soul points,
- poprawiony został błąd związany z ilością punktów życia potwora Damaged Apocalypto,
- poprawione zostały błędy związane z areną walk o przedmioty na Soran,
- na stronie serwera po zalogowaniu się na konto nie zobaczymy już postaci z serwera 8.42,
- poprawiliśmy błąd, który umożliwiał graczom z kontem FACC teleportację z sal eventowych znajdujących się w Kanionie do miejsc dla PACC (aby użyć dźwigni teleportującej do wybranego przez gracza pomnika trzeba posiadać PACC).

Wkrótce kolejne nowości!
Pozdrawiamy i życzymy miłej gry,
Zespół ARMIA Podkarpacki OTS!

dziq76PLx2
06-12-2013, 21:47
dość cenne przedmioty

Z tym to to raczej przesadziłeś, wątpię by staff czy inne fire swordy miały dzisiaj jakąkolwiek wartość :(

@t

Ale co do samych poprawek to się cieszę że coś robicie, co z eventem? Co z moją propozycją dot. quest loga rook? :D:D

[Rinson] Uwierz, że można przy odrobinie szczęścia trafić na przedmioty typu rabbit present itp. Nad eventami pracuje Santano. Co do Quest Loga na Rooku to jest to zapisane w kolejce do zrobienia.

Sorc Aka Siochacz
06-12-2013, 22:06
poprawione zostały błędy związane z areną walk o przedmioty na Soran,

Lepiej teraz niż wcale :o
Na tej arenie zostało dużo osób za przeproszeniem ojebanych na jakieś 10k kcc :rolleyes:
Szkoda, że nie poprawiliście ten bug na samym początku jak osoby się skarżyły, bo zostały oszukane.
Widać zmianę w ekipie to coś się ruszyło na serwerze.
Mam nadzieję. że jeszcze przyciągniecie troszkę osób na ten serwer ;)

Sasza
06-12-2013, 22:27
Mikołaj standardowo z opóźnieniem ale liczy się fakt, że dodaliście go.
Na Rookgardzie fakt, dodaliście Świętego Mikołaja, ale brak słów na przedmioty, które on daje. Mogliście się lepiej postarać..

Co z moją propozycją dot. quest loga rook? :D:D

To nie Twoja propozycja. O Quest Logu pisałem z Tygrysem od około 2 lat :<
Zapewne zostanie to dodane za kilka miesięcy w Aktualizacji Tropicano 2/2.

Event może być, dużo nie zrobiliście... :<

Pjonteczka.

Azielu$
06-12-2013, 22:28
- poprawiony został błąd, który umożliwiał wylewanie niebieskich megamanasów,

Mam nadzieje, że nie zapomnieliście o misji na Shaman Armor, w której trzeba wylewać niebieskie manasy na okrąg.

#topic
Bardzo fajnie, idę sprawdzić mikołaja na rooku. :)

Zarexoholik?
06-12-2013, 22:49
Plate armor na rooku - spodziewałem się bardziej wyrafinowanego, ale co tam - liczy się gest, tak? :D

Elegancko.

Domcio Old
06-12-2013, 23:08
Dobrze, że informujecie graczy nawet o najmniejszych zmianach:). Zdziwiłem się jak zobaczyłem Mikołaja na rooku. Wielki plus dla ekipy, że nie olewają serva tylko nad nim pracują :D

Yoohi
06-12-2013, 23:22
Dla mnie te prezenty od mikołaja są zbędne powinnien Mikołaj wręczać np: prezent od levela im większy lvl tym lepszy przedmiot i nie mowi tu o uw, s setach itd. tylko np 5kcc, p armor, bh czy coś w tym stylu, albo runka dająca 5dni pacca albo 2 dni czy też 1 dzień Pacca na dzień mikołajek ;)

Demon
06-12-2013, 23:45
spoko akcja, już wbijam na noob chary zobaczyć co dostane!

jak pisałeś, tak zrobiłeś :D czekamy (raczej czekacie) na więcej, oby tak dalej!

@down
nie zauważyłeś, że 'troche' osób odeszło?

Rekrut
07-12-2013, 00:10
Ciekawi mnie nowa ekipa:) Na prawdę dajnie, że w ogóle coś robicie na tym serwerze:) Wszystko mi się podoba i duży +

\/ balans jest dobry tylko trzeba potrafić grać:)

MrMagicBoy
07-12-2013, 00:22
Tyle zmian, a balans ciągle do dupy.

:cool:

[Rinson] Squid coś myśli nad balansem.

Tetti
07-12-2013, 07:41
Szkoda że nie zdążyłem na mikołaja, nie było mnie akurat na kompie wieczorem. :/
Ale ogólnie zmiany na +.

Navest
07-12-2013, 09:38
Mikołaj
Na Rookgardzie fakt, dodaliście Świętego Mikołaja, ale brak słów na przedmioty, które on daje. Mogliście się lepiej postarać..

Nom, dla szaszy specjalne demon sety!

#Topic

Nie no ekipa pracuje jak pojebana natchniona poprostu.

Avi
07-12-2013, 10:08
\/ balans jest dobry tylko trzeba potrafić grać:)

;OOOOOO Powiedział 'krul' pvp ostatnio na forum pisałeś, że trzeba zmienić balans, a teraz jak sobie kupiłeś 2,5k ek to już nie trzeba?? ogar pliks

#top
Fajnie, że coś robicie :)

Rekrut
07-12-2013, 10:20
;OOOOOO Powiedział 'krul' pvp ostatnio na forum pisałeś, że trzeba zmienić balans, a teraz jak sobie kupiłeś 2,5k ek to już nie trzeba?? ogar pliks

#top
Fajnie, że coś robicie :)

NIc sobie nie kupiłem to jest raz a dwa to nie jest temat o balansie to się nie spinaj.

#Mogliście zostawić tego mikołaja jeszcze przez sobotę przynajmniej bo dużo ludzi o nim nie wiedziało wcześniej, że będzie a może też nie mogli wejść w piątek ;c

Okey
07-12-2013, 10:40
Szkoda, że się nie załapałem ale cóż! Oczekiwałem go trochę wcześniej : D Niemniej jednak tradycja zachowana, mikołaj był obecny, za rok może mi się poszczęści. : D

Dementor
07-12-2013, 11:19
Ja również niestety się nie załapałem. :p Dobrze, że zrobiliście coś jeszcze, a nie tylko Mikołaja. ;) Chociażby jakieś drobne poprawki, na pewno na plus. :)

Nunak
07-12-2013, 11:39
Mam jeden mały minusik dotyczący mikołaja, a mianowicie chodzi o nagrody. Mogliście dodać np gbp manasów czy uhów, czy nawet takie itemki jak s armor, c arrow, s helmet. Nie są to jakieś drogie itemki, cena ich nie przekracza 1kcc. Ale mikołaj jest tylko symbolicznie, wiec ok

[Rinson] Crystal Arrow można było dostać od Mikołaja, nawet rabbit present, ripper lance, crystal wand...

Kimus The Master
07-12-2013, 11:41
Niestety spoznilem sie na mikolaja xD
gratuluje wszystkim! Oby wiecej takich nowosci!

Zii Baba
07-12-2013, 11:41
Poszedlem tylko jedna postacia hehs dsm wpadl ;oooooooooooooo

- poprawiliśmy błąd, który umożliwiał graczom z kontem FACC teleportację z sal eventowych znajdujących się w Kanionie do miejsc dla PACC (aby użyć dźwigni teleportującej do wybranego przez gracza pomnika trzeba posiadać PACC).
lepiej pozno niz wcale ;[

- reorganizacja Ekipy APO,
Dobrze by bylo opisac ten podpunkt.

[Rinson] Nieaktywne osoby zostały zawieszone w swoich obowiązkach (Ci, którzy mieli zbyt mało czasu). Jeżeli któraś z tych osób znajdzie czas, to jest możliwość powrotu na pełnioną funkcję. Obecnie w Ekipie znajdują się osoby, które są aktywne i mają czas na rozwój serwera.

Old
07-12-2013, 11:56
+ dla ekipy że coś się dzieje, ale te prezenty chyba aż takie cenne nie były, dobrze też że mapa już jest dostępna na stronie, no i czary zaktualizowane.

[Rinson] Mapa w pełni nie jest dostępna, gdyż prowadzone są prace związane z częściową jej aktualizacją.

No własnie to zauważyłem, za wcześnie was pochwaliłem! :D

Turoczeek
07-12-2013, 14:47
Gunwo dostałem, bo się spóźniłem przez jeb@ny internet.

Dodajcie lepiej sadzonki choinek! :D

[Rinson] Dostępne są obecnie na Test Serwerze.

KaZeK
07-12-2013, 16:46
Świetna sprawa, poważnie ale weźcie pod uwagę że nie każdy siedzi od rana w sobotę na APO (bo np. pracuje). Moim zdaniem Mikołaj powinien być cały dzień :/

Miło widzieć że zajmujecie się również drobnicą ;)

Mr Fsza
08-12-2013, 10:03
no kto normalny daje Mikołaja o 20:30 i to jeszcze w Piątek co prawie większości nie ma w domu; )

Ogólnie Mikołaj powinien być przez cały tydzień !

Skoro Mikołaj przynosi prezenty pod choinkę a Mikołaja jest 6 grudnia hmm a choinkę ubiera się 24 grudnia ?

http://imageshack.us/a/img203/5057/lfez.png

TAK WIEM MUSK ROZJEBANY

Kumpel Armii
08-12-2013, 17:40
Ale k**** żal !!!
Nie każdy może wchodzić na grę codziennie, a wy nie dość, że informację wysyłacie na ostatnią chwilę, to w dodatku postawiliście mikołaja na 1 dzień? - jak się okazuje to na kilka godzin... nawet na real tibii mikołaj siedzi w c**j długo, a na ots można powiedzieć, że go nie było :>
Kpina i kolejna moim zdaniem porażka!

Pozdrawiam! :/

PS. Nie rozumiem Waszego podjarania tym, że coś robią - robią bo to ich obowiązek, jeśli liczą jeszcze na jakiekolwiek dochody z tego interesu...

^Gpiotras~
08-12-2013, 18:17
Ale k**** żal !!!
Nie każdy może wchodzić na grę codziennie, a wy nie dość, że informację wysyłacie na ostatnią chwilę!

Ile grasz na APO?
To było wiadome, ze jak CO ROKU będzie mikołaj 6 grudnia i tylko 6 grudnia : |.

Sasza
08-12-2013, 18:34
Ile grasz na APO?
To było wiadome, ze jak CO ROKU będzie mikołaj 6 grudnia i tylko 6 grudnia : |.

Ile Ty grasz ziomuś na APO? Rok temu mikołaj był 7 grudnia i był kilka dni.
W poprzednich latach były nawet tego dnia eventy, konkursy. Nawet nieraz exp był podnoszony do x10.
Nie wiesz - nie pisz. Podpisuje się pod Kumpla z Armii.
Ekipa APO zle wyszła na tym.

Czarodziej Xardax
09-12-2013, 15:32
fajnie ze byl tylko 3h ; )
p sword zawsze spoko ; )

'Boonek'
09-12-2013, 15:37
Szkoda ze nic nie dostalem, bo mnie po prostu nie bylo :[

dobrze z manasami reszta raczej mnie nie interesuje