Zaloguj się

View Full Version : Wymiennicy PFF?

First Legend
09-12-2013, 14:17
Witam, jak mi wiadomo od poniedzialku praktycznie zaden wymmiennik nie siedzial procz jednego*, prosilbym aby zostala zrobiona nowa rekrutacja na wymiennika a starzy stracili pozycje? Wiem kazdy ma swoje zycie, ale jak wejdzie raz na godzine-dwie nic mu sie chyba nie stanie? Pis Yo

*Demon

Sorry za znaki ;O

Co do Demona, to moim zdaniem powinien dostac jakas nagrode? ;O

@Ok,Ej przeczytaj jeszcze raz i dopiero odpisz glupcze..

@Diget sa sa ale Demon lub Armianin ten drugi bardzo rzadko, :O ale dwa dni poswiecilem na gre?? XD i zadnego nie bylo z relacji wywnioskowanych przez graczy tez nie :O WIEC??

Okey
09-12-2013, 14:21
Xardax jest codziennie, Demon jest codziennie, Haat prawie też, Marecki też jest dość często, Kimus również. Jeżeli nie umiesz się z nimi skontaktować - twój problem. Sam widzę często wyżej wymienionych, nie mają obowiązku siedzieć 24/7 tylko dlatego, że ty chcesz wymienić postać. Żegnam.

#edit
to raczej ty przeczytaj swój post, a później mój i pomyśl czy twój temat ma jakikolwiek sens?

Yoohi
09-12-2013, 14:29
Oczywiście jestem za, sam z chęcią złożyłbym takie podanie oczywiście nie ma osób zaufanych takich jak demon.

diget
09-12-2013, 14:32
wymiennicy sa tylko trzeba dobrze poszukac i czasem poczekac z 1h nie jest tak zle

Azielu$
09-12-2013, 14:51
To dziwne, bo np. ja bardzo często widzę w grze Xardaxa i Haata. Arcuś też często loguje. Co do Demona to może nie ma go zbytnio na serwerze, ale często jest na gg. Wystarczy poczekać.

#Kama
Zapomniałeś o mnie :/

Splaxor
09-12-2013, 15:00
Prawda jest taka, że będziecie chcieli tyle rekrutacji dopóki was nie wybiorą na wymienników. Chyba zapomnieliście, że zaczyna się okres świąteczny i nie każdy ma czas siedzieć przed kompem tyle ile chcielibyście Wy.
Teraz może ktoś powiedzieć, że zgodzili się na taka pozycję to mają siedzieć. Przypominam, że pozycja wymiennika nie jest pracą, a jedynie zajęciem. Każdy poświęca na to tyle czasu ile może i z tego nie powinniśmy ich rozliczać bo każdy z nich wchodzi co jakiś czas i jest aktywny.
Z drugiej strony się nie dziwię, że wymiennikowi się odechciewa jak podchodzi do wymiany i trafia na nieogarniętych klientów, którzy przez 30 minut nie potrafią załatwić emaila. Taka sytuację miał ostatnio Demon i takich jest o wiele więcej. Zacznijcie najpierw ogarniać zasady wymian to będzie ich więcej, ponieważ jak wymiana będzie trwać 10 minut to wymiennik znajdzie czas na kilka kolejnych, a jeżeli przygotowanie emaila zajmuje graczowi 30 minut to nie ma się co dziwić, że wymiennik zrobi jedną wymianę i daje loga.

@First Legend
Wielu z was uważa, że wymienia się po to, aby zarobić kasę. To już nie to co kiedyś KaZeK wymieniał czy chociażby ja. Zrozum, że taka rekrutacja nie ma sensu. Było ich już kilka i za każdym razem po jakimś czasie są tematy, że wymiennicy nie mają czasu, więc robimy nową rekrutację. Może lepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie małego regulaminu dotyczącego wymian. Chłopaki zapisują swoje wymiany, więc nie ma problemu, aby określić mniej więcej ilość wymian w ciągu miesiąca. Jeżeli dana osoba nie spełni minimum to wtedy dostaje ostrzeżenie, a następnie zostaje odsunięta od wymian. Wiadomo, że jak komuś będzie brakować kilku wymian do limitu to wejdzie kilka dni przed końcem miesiąca i wymieni, a na tym skorzystają gracze. Teraz już nie ma parcia na hajs, więc jeden drugiemu powinien podsyłać klientów. Ustalić, że nie ważne czy jest to wymiana char-char, char-kcc, pacc to jest to uznawane jako jedna wymiana. Zrobić limit 10-15 wymian miesięcznie i po problemie. W tym momencie wymiennicy powinni się współgrać i jak widzą, że ktoś ma mało wymian to zaproponować wymianę u kogoś innego.

Czarodziej Xardax
09-12-2013, 15:01
Recon Alpha daj do vip : )
jestem dziennie : )

#sasza
ja nikogo nie znalem ; s

First Legend
09-12-2013, 15:07
@Splaxor
Co do tego, to niech moze bedzie nabor jednego dlugo grajacego gracza i darzonego zaufaniem? Tego co siedzi po dwanascie godzin dziennie :O

Shillen
09-12-2013, 15:21
@Splaxor
dlugo grajacego gracza i darzonego zaufaniem?

Zaufani gracze w dzisiejszych czasach? Może i są tacy, ale nie grają po xx godzin dziennie.

Tego co siedzi po dwanascie godzin dziennie :O

Sasha, Yoohi - oni długo siedzą, ale co z zaufaniem to nie wiem hehe.

Nie da się tych dwóch warunków połączyć ze sobą, więc z naboru nici.

Joogi
09-12-2013, 15:22
Demon jest czesto na GG, Xardaxa czesto widac w grze, Haat tez w miare czesto wchodzi, nie wiem jak reszta. Czasami po prostu ma sie pecha ze pare godzin nie ma zadnego wymiennika, sam w sobote czekalem 5 godzin az jakis wymiennik wejdzie, ale wiadomo sobota kazdy gdzies wychodzi, mozna zrozumiec nie? Zawsze mozna wymiane zrobic dzien pozniej, juz bez przesady ;) Moim zdaniem mozna wybrac 1-2 nowych wymiennikow i nie wiecej.

Wojowniczek
09-12-2013, 19:02
Jest tylu wymiennikow ze naprawde nie potrzeba kolejnego , duzo osob jest online jakbys tylko ich dodal do vip :)

Doktor Watson
09-12-2013, 19:23
To, że siedzę na niewidoku na gg to nie znaczy, że mnie nie ma ;)
Zazwyczaj jak ktoś pisze podczas mojej nieobecności to odpisuję gdy jest to kilka minut (lub nie odpisuję gdy jest to kilka godzin - bo wtedy ktoś już na 99,9% wymienił i w większości przypadków go nie ma) :)
A w grze nie siedzę na postaciach które są zapisane do wymian więc wiecie ;p

Hokage
09-12-2013, 20:28
Nikt nie siedzi całymi dniami przed kompem i czeka żeby tylko ktoś do niego napisał o wymianę. Można się ugadać z wymiennikiem np. na drugi dzień i po sprawie.

Sasza
09-12-2013, 20:30
Skąd masz takie informacje, że od poniedziałku (cały tydzień) nikt nie siedział, prócz jednego wymiennika? No skąd.

Po jakiego grzyba nowa rekrutacja, abyś Ty się dostał?
Chyba nie. Jeżeli chcesz być wymiennikiem, musisz znać kogoś z Ekipy APO. Inaczej się nie dostaniesz - tak samo to wygląda z posadą na serwerze. Koleżka, kolegi siostry brata syn, itd. Jaki morał z tego? Nie będzie kolejnej rekrutacji oraz Ty się nie dostaniesz.

Codziennie jest ktoś z wymienników. Jeżeli Ty liczysz, że oni są w grze ciągle to powodzenia ziomuś. Najlepszy kontakt to komunikator Gadu-Gadu. Pisz do nich tam, nawet gdy są niedostępni, a uwierz, że ktoś Ci odpisze od razu. :)

Jestem na nie, śmiechu warte.

Old
09-12-2013, 20:49
Jestem za zrobieniem nowej rekrutacji na wymienników (może się załapię), racja nie ma ich często, ale niech zostanie im możliwość przeprowadzania wymian.

chyba sobie jaja robisz, za dużo w życiu ukradłeś xd

Poczucie humoru to podstawa XD

Armianin
09-12-2013, 20:56
Jeżeli chcesz być wymiennikiem, musisz znać kogoś z Ekipy APO. Inaczej się nie dostaniesz - tak samo to wygląda z posadą na serwerze. Koleżka, kolegi siostry brata syn, itd.

Nie trzeba nikogo znać, uwierz mi :).

@t
Osobiście sądze, że nie jest potrzebna nowa rekrutacja.
Sam siedzę codziennie od ~15:30, więc śmiało jeśli ktoś do mnie napisze to go wymienie. Do tego Haat, Deemon, Kimus również ich bardzo często widze na GG, więc z wymianami nie powinno być problemu.

Demon
09-12-2013, 21:03
dobra, miałem się nie wypowiadać, ale widze, że trzeba dodać swoje trzy grosze

sam osobiście jestem ok. 8h~ dziennie na gg, wiadomo, że czasami jest tak, że mnie nie ma prawie cały dzień, ale z reguły jestem, a czemu ludzie nie piszą to już nie nasz, a Wasz problem :p

rekrutacja jest zbędna, wystarczy opierdzielić pozostałych wymienników, którym zgaduje, że się nie chce :D

Jestem za zrobieniem nowej rekrutacji na wymienników (może się załapię), racja nie ma ich często, ale niech zostanie im możliwość przeprowadzania wymian.
chyba sobie jaja robisz, za dużo w życiu ukradłeś xd

rumun
09-12-2013, 21:33
Mało wymienników? AHA ;//
NIe trafiłem jeszcze na taki moment aby nie było jakiegoś wymiennika kiedy był mi potrzebny. Moim zdaniem jest ich i tak za dużo lub po prostu wyrzucić tych którzy w ogóle już nie wymieniają i zastąpić ich nowymi osobami.

Kimus The Master
09-12-2013, 23:30
Ja osobiście wymiany robię zawsze jak jestem i mam czas
Oczywiście zdarzają sie przypadki gdzie zwyczajnie odmawiam zrobienia wymiany osobom które zasypują mnie tekstami typy "wymiennik fast" a nastepnie podczas trwania wymiany osoby te dogadują się co do ceny gdzie filmik nagrywa się już 10 minut po czym dopiero zakładają meila itd.
ps.
Jeśli chcesz u mnie dokonać wymiany to po pierwsze dostosuj się do Regulamin dotyczący wymian (http://http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=110495) Następnie upewnij się, że dana postać może być wymieniona co z łatwością można sprawdzić w TYM (http://http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=92475) temacie..
Jeśli się dostosujesz wymianę masz zapewnioną

/Demą
taka moja instrukcja ejkejej HOTKEY ctrl + f12

www.forum.toproste.pl > GRA 7.6 INNE > Wymiany! > ctrl + f (wpisujemy nick postaci jaka chcemy sprzedac) > jesli jest w tabeli dodajemy miesiac do podanej daty i wtedy mozemy wymienic postac (jesli nie ma, tez mozecie ja wymienic/sprzedac)

Xahi
10-12-2013, 01:03
Bo to trzeba wybierać ludzi którzy grają np ją?

/Demon
tym akcentem kończymy dyskusje (szanujmy się, lol), temat zamykam i podeślę do Sciexa czy Precla