Zaloguj się

View Full Version : Nied?ugo ?wi?ta!

Rinson
09-12-2013, 20:40
Wielu z Was zapewne już myśli o tegorocznych świętach Bożego Narodzenia. Wiąże się to z ubieraniem choinek, przygotowywaniem prezentów...

http://images.kubuss.pdg.pl/imgs/36802_choinki.png
(Screen z Test Serwera)

Zgodnie z tradycją, która jest na naszym serwerze od kilku lat można sadzić choinki w domkach!
Choinkę w domku może zasadzić tylko jego właściciel. Podlewać może każdy kto posiada zaproszenie. NPC Obi sprzedaje ziemię oraz sadzonki drzewa, które są niezbędne do rozpoczęcia hodowli. Osoby, które nie posiadają swojego domku (również i te posiadające domek) mogą również opiekować się choinkami w Capital City (Main) oraz w głównym mieście Rookgardu. Choinki należy podlewać często aby nie uschły, gdyż choinki w miastach nie będą posadzone ponownie! Pod choinkami rosnącymi w mieście każdy gracz może znaleźć prezent (jeżeli choinka w pełni urośnie). W domkach natomiast będzie do odebrania tylko jeden prezent, więc pamiętajcie o tej zasadzie!
Miłego oczekiwania na nadchodzące święta!
Ekipa APO.

@edit
Ciekawe linki dot. choinek:
Jak kupić, zasadzić i pielęgnować choinkę? (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=101615)

@edit2
Pomnik, który umożliwia teleport oraz rozpoczęcie misji do sal eventowych w Kanionie znajduje się w świątyni Capital City.

$edit3
Zapraszamy do licytowania domków na tropicano rook!

Sasza
09-12-2013, 20:50
Bardzo fajnie, że już zorganizowaliście ten "event". Jakieś nowe nagrody?

Co z Aktualizacja Tropicano 2/2 :)? Jakieś info?
Oraz kiedy licytacja na Tropicano, bo ludzie czekają.

[Rinson] Prawdopodobnie coś nowego pod choinkami się pojawi. Ale pewny nie jestem. Co do aktualizacji Tropicano to nic nie wiem, nie zajmuję się tym. Licytacje domków zapewne niebawem.

Nunak
09-12-2013, 20:51
No i klawo,gratuluje, tradycja utrzymana :)

Old
09-12-2013, 20:53
Fajnie że już wprowadziliście ten event, zalogowałem się myślałem ze dzieciaki już zasadzili i podlali choinkę na tyle że wezmę sobie już prezent, a tutaj dupa :x

Ile czasu zajmuje wyhodowanie choinki?
I czy prezenty można będzie brać tylko w wigilię, czy już od dziś?
I do kiedy będzie można je odbierać?

Kolejny + dla ekipy, dzieje się!

[Rinson] Choinka rośnie do świąt. Prezent można wziąć niekoniecznie w Wigilię, ale tylko wtedy, gdy choinka urośnie.

Demon
09-12-2013, 21:00
spoko akcja, rok temu chodowałem 3 na raz :D

od siebie dodam 2 poradniki dotyczące choinek:

Problem z posadzeniem choinki[?] (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=113695)

Jak kupić, zasadzić i pielęgnować choinkę? (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=101615)

Hokage
09-12-2013, 21:01
Ciekawy jestem jaki to będzie prezent z choinki w domku.

Fajnie ze się coś dzieje;) + dla administracji

Czarodziej Xardax
09-12-2013, 21:08
dalej sa bugi?
ze bd mozna 2x sadzic?
albo w ogrodku domkowym? ; )
w tym roku bd to samo co w zeszlym? :D

[Rinson] Nie ma bugów. Jeżeli choinka uschnie to można posadzić nową, ale są małe szanse, że zdąży się ją wyhodować :)

#
czyli 26 choina znika? : )

dziq76PLx2
09-12-2013, 21:12
Czy nagroda spod choinki z głównego miasta będzie opierała się na tym kto częściej podlewa choinkę lub od lvla?

[Rinson] Nagroda z choinki jest losowa.

Grzelo
09-12-2013, 21:50
Dobra sprawa jak co rok :D. Demon i ode mnie brales Piknego expa ! :D.

Domcio Old
09-12-2013, 21:58
Widzę, że co raz częściej jakieś newsy ;] Jak się zajmujecie servem to i nawet więcej ludzi online ;D wielki + dla ekipy :)

A ten kto nie będzie podlewać choinki to będzie mógł odebrać prezent 24 grudnia ??

Refresh
09-12-2013, 21:59
jakie nagrody można wyciągnąć spod choinki?

Kimus The Master
09-12-2013, 23:10
jakie nagrody można wyciągnąć spod choinki?
Zniżki na dodatki do domków, item po którego użyciu nasz exp zostanie zwiększony o x % i jakieś tam pierdoły...

Zgodnie z tradycją, która jest na naszym serwerze od kilku lat można sadzić choinki w domkach!

O ile się nie mylę to teraz będzie dopiero trzeci raz, no ale spoko super zajebiscie
muszę kupić jakiś burdel i posadzi "dzewo"

dziq76PLx2
09-12-2013, 23:16
Mam takie dość nietypowe pytanie:

Jakbym podlewał choinkę 2-3x w dzień to kiedy ona mogłaby mi już wyrosnąć żebym mógł nagrodę (chodzi o to w ile dni rośnie) z niej wziąć? Ponieważ jak będzie wolne to będę jechać do Londynu i nie chce żeby taka robota którą robię od dzisiaj poszła się tak po prostu pierdolić

Dementor
09-12-2013, 23:29
Dobrze, że coś się dzieje. :) Widzę, że ekipa troszkę zaczyna się starać. :p

Z pod choinki w domku prezent będzie mógł wyciągnąć tylko jego właściciel czy również osoby zaproszone? :)

Czy nie podlewając ani razu choinki w mieście i tak będę mógł wziąć z niej prezent jeśli w pełni urośnie?

Squid
09-12-2013, 23:37
Zniżki na dodatki do domków, item po którego użyciu nasz exp zostanie zwiększony o x % i jakieś tam pierdoły...

O ile się nie mylę to teraz będzie dopiero trzeci raz, no ale spoko super zajebiscie
muszę kupić jakiś burdel i posadzi "dzewo"
Nagrody będą inne niż dotychczas :P

Mam takie dość nietypowe pytanie:

Jakbym podlewał choinkę 2-3x w dzień to kiedy ona mogłaby mi już wyrosnąć żebym mógł nagrodę (chodzi o to w ile dni rośnie) z niej wziąć? Ponieważ jak będzie wolne to będę jechać do Londynu i nie chce żeby taka robota którą robię od dzisiaj poszła się tak po prostu pierdolić
Zależy kiedy masz zamiar wyjechać.

Dobrze, że coś się dzieje. :) Widzę, że ekipa troszkę zaczyna się starać. :p

Z pod choinki w domku prezent będzie mógł wyciągnąć tylko jego właściciel czy również osoby zaproszone? :)

Czy nie podlewając ani razu choinki w mieście i tak będę mógł wziąć z niej prezent jeśli w pełni urośnie?
Kto pierwszy ten lepszy.
Co do choinki w mieście - dla wszelkiej pewności możesz podlać raz choinkę, nic Ci się nie stanie a każdy na tym zyska ;p

KaZeK
10-12-2013, 06:00
Dobra spoko, ale gdzie pomnik prowadzący na wyspy eventowe?

#edit
Dobra, znalazłem :P

#
Wyciągniemy jakieś cichobiegi firmy squid i będzie fajnie! Najważniejsze że cały czas pojawia się coś 'nowego' ;)

Samuraj
10-12-2013, 12:58
oczywiście pozytywnie jak co roku :D

Verdo
10-12-2013, 17:23
Podobają mi się takie eventy;) Plus dla ekipy!

Sorc Kingow
10-12-2013, 17:32
Fajnie, że znów choinki a z nich prezenty tibijskie :D
+ dla ekipy, że wgl coś robi :)

Franek Pall
10-12-2013, 17:44
Dobrze, że coś robicie, bo dobre 6 miesięcy temu to nie było widoczne.
Szkoda, że nie mam domku, bo bym posadził świąteczną paprotkę .

dziq76PLx2
10-12-2013, 18:09
Zależy kiedy masz zamiar wyjechać.

18 grudnia już wyjeżdżam

Navest
10-12-2013, 20:20
Ha! - już myślałem, że znajdę tu ogłoszenie "Niedługi Święta - olej komputer i spędź czas z najbliższymi!"

#TopiK

Oczywiście tym tematem uszczęśliwiliście każdego nałogowego tibijczyka, który znajdzie pod swoją kwadratową choinką wiele wspaniałych pamiątkowych prezentów, które w przyszłości posłużą im w walce.

Sebastian z W11 z TVN
10-12-2013, 20:59
Zobaczymy co mi da choinka.
Jeżeli da coś dobrego to okej,
Jeżeli da coś złego to wpadam do was z moimi kolegami z komendy przy pomorskiej XD

Turoczeek
11-12-2013, 08:55
Ciekawe czy będą wartościowe prezenty czy jakaś lipa :D

Najazd róbcie, eventy x10 expa na kilka minut!

Shillen
11-12-2013, 14:51
Bardzo dobrze, że coś się tutaj dzieje, może wkrótce ujrzymy 200 osób online :o :eek:

[Rinson] Zaraz po wprowadzeniu choinek było zalogowanych 140 osób :)

#Lordzik#
11-12-2013, 15:31
Prezenty pewnie typu cukierki itp., ale dobrze, że coś zrobili.

Ja już się zająłem podlewaniem choinki u Zarexa hehe?

Zarexoholik?
11-12-2013, 16:30
Znowu podlewanie choinek i w nagrodę zniżki na przebudowy domków? Nudne już, może jakieś urozmaicenie?

Mamed first
11-12-2013, 17:22
Rinson czerwony? he

@t

Czytam, czytam i nic innego nie potraficie jak przerobić przed dp skrawek ziemi?...
Wpadnę na święta po prezent!

Keria
16-12-2013, 12:38
Kurczę, choinka mi uschła. Jak posadziłam ją dziś na nowo to zdąży mi urosnąć do świąt? :(

Ehh a da się jakoś przyśpieszyć te rośnięcie choinki tam by zdążyć? Np częstym podlewaniem czy coś?

Gdyby tak było to byłoby to bez sensu bo ludzie by sadzili choinki i pierwszego dnia mieliby ją na maxa :D:D

Nie znam się na tym, więc wolę zapytać. :p Kto pyta nie błądzi :D

Demon
16-12-2013, 12:40
Kurczę, choinka mi uschła. Jak posadziłam ją dziś na nowo to zdąży mi urosnąć do świąt? :(
99.9% nie :s ten 0.01% to moja niepewność, ale raczej mam racje

@down
raczej nie, ale możesz spróbować :p

dziq76PLx2
16-12-2013, 12:57
Ehh a da się jakoś przyśpieszyć te rośnięcie choinki tam by zdążyć? Np częstym podlewaniem czy coś?

Gdyby tak było to byłoby to bez sensu bo ludzie by sadzili choinki i pierwszego dnia mieliby ją na maxa :D:D

Yoohi
17-12-2013, 21:31
Fajnie ale czy nie uważacie, że administracja powinna wymyślać co innego, a nie cały czas to samo ? Wtedy ludzie chętniej by uczęszczali w grze i z chęcią patrzyli na kolejne niespodzianki

propos
19-12-2013, 00:12
Prezent z choinki można zabrać przed wigilia?? Czy choinka moze dopiero urosnac od wtorku?