View Full Version : zepsuty pc
N-series
10-12-2013, 23:41
siemanko mam pc XD , ostatnio podczas użytkowania 2x bios mi wyskoczył za 3 razem się już nie właczył ,przy próbie włączenia zapala się na karcie graficznej dioda(jak zawsze przy uruchomieniu) i drgnie na sekunde wentylator , na zasilaczu , karcie i procku ,po czym jest efekt jakby braku napięcia , oczywiście na monitorze nic się nie zdąży wyświetlić w tym czasie , rozebrałem zasilacz kondesatory są całe , przynajmniej na takie wyglądają.
Co się zepsuło ?:> zasilacz czy płyta?
@edit
to nie kosci ramu
.
Miałem podobne objawy - zawiniła uszkodzona kość pamięci, wyciągnąłem obie i sprawdzałem przy której takie objawy wystąpiły i zostawiłem sprawną - wtedy wszystko zaczęło śmigać jak przedtem.
Spróbuj zamontować jakiś inny zasilacz, żeby móc sprawdzić, czy to on był odpowiedzialny za usterkę. Kiedyś miałem problem z pamięcią ram, komputer sygnalizował charakterystycznymi dźwiękami - wystarczyło, że wyciągnąłem, włożyłem z powrotem i ładnie, pięknie działało.
N-series
12-12-2013, 23:12
@up Kamil , tak wiem o co ci chodzi , ale nie było pisku też tak kiedyśmiałem , temat można zamknąć , ci co próbowali pomóc otrzymują repruta , moja wstępna diagnoza była trafna , padł zasilacz , napięcie podawał tylko przez ulamek sekundy przez co funkcje życiowe pc były niestabilne !
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.